Kızılcık Haberleri

Türkiye’de her 2 kişiden birinde görülüyor! Kızılcık meyvesi 8 haftada etki etti

Günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden olan “yağlı karaciğer hastalığı” dünyada her 4 kişiden birinde görülüyor. Türkiye’de ise bu oranın daha yüksek olduğunu ve her 2 kişiden birinde görüldüğünü belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram, “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresini azalttığını gördük” dedi.

Haber 26-01-2024 07:16

Dizisi ortalığı kasıp kavuruyor, meyvesi 8 haftada incecik yapıyor! Her gün yiyip yağlarından kurtuldular: Kusursuz bir bel için...

Kızılcık Şerbeti dizisi televizyonların ilgiyle izlenen dizilerinden biri olmaya devam ederken ismindeki kızılcık meyvesinin de hiç bilinmeyen bir faydası ortaya çıktı. Yaygın sağlık problemlerinden olan yağlı karaciğer hastalığının Türkiye’de her 2 kişiden 1'inde görüldüğünü belirten Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresindeki yağlanmayı azalttığını gördük” dedi.

Kadin 25-01-2024 12:51

Lokman Hekim binlerce yıl önce tavsiye etti! Faydaları saymakla bitmiyor! Bunu yiyen hasta olmaz

Tıp alanında hekimliğin atası olarak bilinen Lokman Hekim'in binlerce yıl önce verdiği tavsiyeler günümüzde de kullanılıyor. Lokman Hekim'in 'Bunu yiyen hasta olmaz' ve 'Tüketildiği yerde hekime gerek yok' dediği bir besin var ki faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 20-12-2023 13:51

Uzman isim önerdi: 1 ayda 10 kilo verin! Tokluk hissi veriyor, ödem atıyor

Kızılcık meyvesinin tam mevsimi gelmişken uzman isimden öneri geldi. Faydaları saymakla bitmeyen kızılcığın kilo vermede oldukça etkili olduğu ortaya çıktı. Prof. Dr. Vefik Arıca, kızılcık meyvesinin kilo verdirici özelliklerine değinerek, "1 ay içinde ortalama 8-10 kilo verebiliriz" dedi. İşte kızılcık meyvesiyle kilo vermek için uygulanacak tarifin detayları.

Haber 22-10-2023 17:06

Kızılcık

Kızılcık Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kızılcık Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Lokman Hekim'in gençlik reçetesi! Hekimliğin atası meğer yüzyıllar önce onu tavsiye etmiş, yiyen yaşlanmıyor

Tıp alanında hekimliğin atası olarak bilinen Lokman Hekim'in şifa ve gençlik için önerdiği besin ortaya çıktı. Lokman Hekim'in 'Bunu yiyen hasta olmaz' ve 'Tüketildiği yerde hekime gerek yok' dediği rivayet edilir. İşte gençleştirici etkisi ve sayısız faydası ile bilinen o besin...

Haber 26-09-2023 07:07

Tam mevsimi: Kızılcık şerbeti nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde lezzetli kızılcık şerbeti tarifi

Lokman Hekim'in "Bunu içen doktor yüzü görmüyor!" diye tarif ettiği kızılcık şerbetinin pek çok faydası bulunuyor. Mayhoş bir lezzete sahip olan kızılcık meyvesi kırmızı rengi ile dikkat çeken sonbaharın en faydalı meyvelerinden biridir. Mevsimi gelmişken kızılcık şerbeti yapmanın tam zamanı. Peki, Kızılcık şerbeti nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde lezzetli kızılcık şerbeti tarifi ve kızılcık meyvesinin faydaları...

Yemek 27-08-2023 16:31

Lokman Hekim Bunu yiyen hasta olmaz diyerek binlerce yıl önce tavsiye etti! Faydaları dudak uçuklatıyor

Lokman Hekim, Kur'an-ı Kerim'de adı geçen ve ünü tüm dünya tarafından bilinen bir hekim. Lokman Hekim'in binlerce yıl önce verdiği tavsiyeler günümüzde de kullanılıyor. Günlük hayatta çok sık tüketmediğimiz bir meyvenin hastalıklara karşı koruduğunu belirten Lokman Hekim "Bunu yiyen hasta olmaz" diyerek o meyveyi tüketmenin ne kadar önemli olduğunu açıklamış.

Haber 22-12-2022 11:17

Bolu'da olgunlaşan alıç ve kızılcıklar köylülerce toplanıyor

Bolu'da olgunlaşan alıç ve kızılcıklar köylülerce toplanıyor

Yurthaber 16-10-2022 10:34

Tam mevsimi! Kızılcık şerbeti nasıl yapılır? Kızılcık meyvesinin faydaları nelerdir?

Kızılcık meyvesinin tam mevsimi gelmişken kızılcık şerbeti yapmak isteyenler tarifini arama motorlarında sorguluyor. Sadece eylül ve ekim aylarında taze olarak tüketilebilen kızılcığın dört mevsim tüketilebilmesi için reçeli, marmelatı ve tarhanası yapılıyor. Bunların yanında katkısız ve doğal içecek sevenlerin tercih ettiği kızılcık suyu ve kızılcık şerbeti de oldukça seviliyor. Kızılcığın faydaları da saymakla bitmiyor. Peki, Kızılcık şerbeti nasıl yapılır? Kızılcık faydaları nelerdir?

Yemek 24-09-2022 13:48

Bir daha gazlı içecek almayacaksınız... Birbirinden pratik ve lezzetli 4 farklı şerbet tarifi!

Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar ulaşmış şerbet çeşitleri, hem meyve suları ve gazlı içeceklere alternatif hem de vücudunuz için şifa kaynağı. Lezzetli olmalarının yanı sıra hazım probleminden yağ yakımına kadar birçok yararı da olan şerbetleri her mevsim tüketebilir, sıcak-soğuk servis edebilirsiniz.

Yemek 31-03-2022 10:08

Atasözlerinde geçiyor! Lokman hekim tavsiyesi: Bunu içen doktor yüzü görmüyor

Atasözlerine konu olan kızılcık lezzetli bir şerbet olmasının yanı sıra tam bir bağışıklık güçlendiricidir. Lokman hekimin tavsiye ettiği şifa kaynağı kızılcık, bol miktarda C vitamini içerir. Lokman hekim şifa kaynağı için "Kızılcığın tüketildiği yerde hekime gerek yoktur" diyerek ne kadar faydalı olduğunu bu şekilde dile getirmiştir. İşte kızılcığın faydaları ve şifa dağıtan kızılcık suyu tarifi.

Haber 10-03-2022 07:18