Konuşmak Haberleri

Bu belirtisini kimse bilmiyor! Demansın erken uyarı işaretine dikkat

Demans, unutkanlığın yoğun olduğu birçok hastalığa verilen isimdir. Yaşlılarda sıklıkla görülen demansı erken teşhis etmek ve demans hastalığı hakkında bilinçli olmak bu sağlık sorununun seyrini değiştirmektedir. Demans belirtileri sadece unutkanlıktan ibaret değildir. Yapılan araştırmalar toplumda sıklıkla yaşanan bir durumun demansın erken uyarı işareti olabileceğini belirtiyor.

Haber 27-03-2023 08:58

Ameliyattan uyandığında Rus aksanıyla konuşmaya başladı! Doktorlar şaştı kaldı... Dünyada sadece 100 kişide görüldü

Ameliyat sırasında ve sonrasında oldukça şaşırtıcı anlar yaşanabiliyor. Amerika'da yaşayan Abby Fender, geçirdiği fıtık ameliyatından uyandığında kendi dilinin dışında Rus aksanıyla konuşmaya başladı. Dünyada sadece 100 kişide görülen bu durum karşısında kalan doktorlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Haber 05-03-2023 13:46

Parkinson'un titremeden önce görülen ilk belirtisi! Yıllar önce başlıyor

Parkinson yaşam kalitesini düşüren ve zaman içerisinde en temel ihtiyaçları gidermeyi bile zorlaştıran bir hastalık. Dünyada milyonlarca parkinson hastası bulunuyor. Parkinsonun temel belirtisinin ellerde titreme olduğu bilinse de bu tehlikeli hastalığın ilk belirtisinin konuşmada ortaya çıkan değişiklerle başladığı öğrenildi.

Haber 28-02-2023 17:14

Her şey böyle başlıyor! Felcin bir hafta önce görülen gizli belirtisi

Felç, kalp krizi gibi aniden gelişen hastalıklar arasında bulunuyor. Ani gelişen felce müdahale etmek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Geç müdahale sakatlıklara ve ölüme sebep olabiliyor. Ancak felç geçiren kişilerle yapılan araştırmalarda birçok kişinin felçten bir hafta önce aynı belirtiyi yaşadığı öğrenildi.

Haber 10-01-2023 13:52

Konuşmak

Konuşmak Hakkındaki Haberler Mynet'te. Konuşmak Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bu belirtilere dikkat! Ölüme saatler kaldığını işaret ediyor

Ölüm, birçok kişinin en büyük korkuları arasında bulunuyor. Yaşamın doğal süreçlerinden olan ölüm çeşitli hastalıklar ve durumlar nedeniyle daha erken meydana gelebiliyor. Ancak doğal süreçte ilerleyen ölümün belli başlı belirtileri bulunuyor. Uzmanlara göre ölüme saatler kaldığını gösteren işaretler bulunuyor.

Haber 07-11-2022 18:23

Konuşmak eş anlamlısı nedir? Konuşmak kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Zengin kelime hazinesine sahip olan dillerden biri de Türkçedir. Farklı dillerden birçok kelimeyi kelime haznesine dâhil etmiştir. Bunun yanı sıra Türkçe kökenli olan kelimeleri de uzun yıllar boyunca korumuştur. Türkçede bir kelime birden fazla anlama gelebilir. Bu sebeple eş anlamlı kelimeleri de çeşitlilik gösterebilir. Konuşmak kelimesi de bu özelliklere sahip bir kelimedir.

Egitim 07-10-2022 17:46

Sürekli olarak şey diyorsanız dikkat! Alzheimer riskiniz çok yüksek

Alzheimer yaşlılar arasında en yaygın görülen hastalıklar arasında bulunuyor. Bu hastalık yaşlılık hastalığı olarak görülse de değişen yaşam koşulları nedeniyle erken yaşlarda da görülebiliyor. Tüm hayatı etkisi altına alzheimerdan korunmak için erken belirtilerine dikkat etmek gerekiyor.

Haber 20-09-2022 12:52