Kotu Haberleri

İznik Gölü'nün su seviyesi geçen yıla göre düştü

DSİ 1. Bölge Müdürü Yüksel Tazegül: - "Geçen yıl bugünkü göl kotu 83,60 metre olup, geçen yıla göre 14 santimetre seviye düşmüştür. 2 Kasım 2021'de 83,08 metre kotuna kadar düşen su seviyesi bugün itibarıyla, 5 ay öncesine göre 38 santimetre yükselmiştir"

Yurthaber 2022-04-07 13:50:33

Kalçası yırtık kotu olay olmuştu! Aleyna Tilki'den flaş kız isteme yorumu: Mal ister gibi...

Ünlü şarkıcı Aleyna Tilki, yaptığı işlerin yanı sıra açıklamalarıyla da gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde giydiği kalçası yırtık pantolon ile dikkat çeken Aleyna Tilki şimdi de kız isteme geleneği hakkında tartışma yaratan yorumda bulundu.

Magazin 2022-03-21 20:32:12

Kars Barajı geçici kabulü yapıldı

Kars Barajı’nın geçici kabulü yapıldı.Yapımı tamamlanan ve 2018 yılında su tutmaya başlanan Kars Barajı, yaoılan incelemelerin ardından geçici kabulünün yapılmasına karar verildi.Kars Barajı’nda rezervuar su kotu 1702,55 m ye yükselerek 155 milyon metreküp su depolanmış ve yüzde 85 doluluğa ulaştı.

Yurthaber 2020-11-26 11:30:36

GAP çiftçisine hayat veren Atatürk Barajı'nda doluluk oranı sevindiriyor

Türkiye'nin en büyük, dünyada ise 6'ncı sırada yer alan Atatürk Barajı'ndaki su kotu 536,60, doluluk oranı ise yüzde 65,5 olarak ölçüldü - DSİ 15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe: - "Sulama ve içme suyu noktasında da hiçbir sıkıntımızın olmadığını gönül rahatlığıyla ifade edebilirim"

Yurthaber 2020-06-04 11:16:10

Ulaşıma yeni bir can damarı daha

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşanan trafik yoğunluğunun önüne geçmek için yürüttüğü yeni yol açma ve genişletme çalışmaları kapsamında 50 metre olarak genişletilen Şanlıurfa-Akçakale yolunu kısa bir süre sonra trafik akışına hazır hale getirecek.Şanlıurfa-Akçakale Yolunda Kuyubaşı Kavşağından Çevreyolu Kavşağına uzanan mevcut 33 metrelik yolu genişleterek 50 metreye çıkaran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, PMT serilerek terasman kotu seviyesine getirdiği Cezaevi Kavşağı ile Kuyubaşı Kavşağına kadar olan kısımda sıcak asfalt serimine başladı.

Yurthaber 25-09-19 15:20

Büyükşehirden Çamlıca Mahallesinde asfalt hazırlığı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa ilçesi Çamlıca Mahallesi yolunu yenileme çalışmalarına başladı.Her yıl sel suları nedeniyle kapanma noktasına gelen grup yolunun 6 kilometrelik bölümünde yol kotu yükseltilerek, şarampoller derinleştirilip virajların tehlikeli bölümleri yumuşatılacak.Daha önce Karalar ve Göçük mahallelerinin asfalt işini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çamlıca Mahallesi’nde çalışmalara başladı.Yol kotunun normal seviyeden aşağıda olması ve şarampollerin yeterince derin olmaması nedeniyle her yıl grup yolu kapanan Çamlıca Mahallesi’nde, ekipler çalışmalarını sürdürüyor.Büyükşehir ekipleri, grup yolunun kotunu yükselterek, şarampolleri derinleştirilip, virajların tehlikeli bölümlerini yumuşatarak güvenli bir hale getirecek.İşe yol kotunu yükseltmekle başlayan ekipler, yaklaşık 15 gündür dolgu malzemeleriyle yolun zeminini güçlendiriyor.

Yurthaber 29-07-19 11:35

Çöpe gidecek kotlara yeni tasarım

Girişimci ve tasarımcı Melike Vergili: - "Bir bedenin şeklini almış, yıpranmış ve eskimemiş kumaştan jean üretmeye 4 yıl önce başladık. İkinci el kotu baştan yaratmak için tüm parçaları söküyoruz, yeni kalıp çiziyoruz, kesiyoruz sonra üzerine yapılacak tasarımı çalışıyoruz" - "Yaptığımız her bir jean ile yaklaşık 10 ton su, pamuğun üretilebilmesi için sarf edilen çok miktardaki tarım ilacı, büyük miktardaki kimyasal atıktan ve işçi sömürüsünden de bir miktar tasarruf sağladık" - "Son bir yılda üretimimizden neredeyse sadece bir bez çanta kadar atık çıktı. Hala kumaş veya iplik geri dönüşüm yapan bir yer arıyorum, işte o zaman atık hiç olmayacak" - "Kullanılmış denim ürünlerini, Antalya ve İstanbul'dan ikinci el kıyafet satarak, gelirlerini öğrenim bursu veren ve sokak hayvanlarına yardım eden kuruluşlardan alıyoruz"

Haber 23-02-19 11:19

GAP'a hayat veren baraj yağışa doydu

Son aylarda Fırat Havzası'na düşen aşırı yağışlar, Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından GAP'a hayat veren ve "barajların efendisi" olarak nitelendirilen Atatürk Barajı'na yaradı - GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil: - "Atatürk Barajı şimdiden gelecek yılın sulama ihtiyacını karşılayacak duruma geldi" - "Şu an barajdaki su kotu 530 metreyi aştı. Sonbaharda düşen yağışla birlikte barajın dev yüzeyinde 2 metreyi bulan bir yükseliş oldu" - Çiftçi Hüseyin Durmuş: - "Bu yağış seneye baraj sayesinde bize sulama bereketiyle döner inşallah"

Haber 07-01-19 11:24

Yapı ruhsatlarında imza sayısı 20'den bire düşürüldü

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yapı ruhsatlarında yer alan imza sayısı 20'den bire indirildi - İlk defa imar planı yapılacak yapılaşmamış alanlarda yer alan ve yoldan 3,5 metre ve daha düşük parsellerdeki binaların 0.00 kotu, yola göre değil binanın parsele oturan en düşük 2 kotunun ortalamasına göre belirlenecek

Haber 27-10-18 13:40

Van’da Afet Kotu Sevinci

AK Parti Van Milletvekili Prof. Dr. Beşir Atalay, Van’ın uzun yıllardır çözüm bekleyen kot seviyesi...

Yurthaber 08-03-17 16:19

Çiftçilere Çörek Otu Tohumu

Kütahya’nın Hisarcık Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce 6 çiftçiye Özel İdare destekli çöre kotu...

Yurthaber 24-03-16 11:09

Çöp Evde Atatürk Köşesi’Ni Yerinden Söktürmedi

Hüseyin TÜCCAR/ BURSA,(DHA)- BURSA’da çevreye kötü kotu yaydığı için vatandaşların ihbarı üzerine ahşap bir binaya giden ekipler çöp ev ile

Yurthaber 10-08-15 16:02

İzmir Çovak Derneğin’den Örnek Davranış

İzmir Çocuklar, Kadınları ve Ailelerini Koruma Derneği (ÇOVAK) Kotu Dağı uzantısında bulunan Hakkari Geçitli köyü...

Yurthaber 28-02-15 12:43

Hırsızlar Para Bulamayınca Kotu Çaldı

Bursa'da bir eve giren hırsızlar, para bulamayınca kot pantolon, kemer ve sigara çaldı.

Yurthaber 26-05-12 13:40