Kuduz Haberleri

Şanlıurfa'da bir kuduz vakası daha! Mahalle karantinaya alındı

Şanlıurfa'da kuduz olayı gündem olmuştu. Kuduz vakası sonrası belediye sokak köpeklerini toplatmıştı. Köpeklerin barınaklardan bazı hayvanseverler tarafından alınıp Ankara gibi büyükşehirlere götürüleceği açıklamaları gündemi hareketlendirmişti. Şanlıurfa'da yeni bir kuduz olayı yaşandı. Siverek ilçesine bağlı Sumaklı Mahallesi karantinaya alındı.

Haber

Niğde'de kuduz karantinası! Köpek bir kişiyi ısırdıktan sonra öldü

Niğde'de kuduz şüphesi bir mahalleyi karantinaya aldırdı. Bor ilçesine bağlı Kemerhisar Kasabasının Cumhuriyet Mahallesinde bir kişiyi ısıran köpek öldü. Mahalle karantinaya alındı ve bölgeye hayvan giriş çıkışı da yasaklandı.

Haber

Niğde'de sahipsiz köpeğin bir kişiyi ısırdığı mahallede kuduz karantinası başlatıldı

Niğde'nin Bor ilçesinde sahipsiz köpeğin bir kişiyi ısırdığı mahallede kuduz karantinası uygulanmaya başlandı.

Yurthaber

Mama paralarıyla estetik ameliyatlara servet yağdırmış! 'Köpek velisi' hakkındaki skandal iddialara Cüneyt Özdemir de kayıtsız kalamadı

Şanlıurfa'daki belediye barınağından kuduz olduğu öne sürülen köpekleri toplayıp kaçıran, sosyal medyada "köpek velisi" olarak tanınan Buket Özgünlü'nün mama bahanesiyle topladığı paralarla 7 kez bıçak altına yattığı ortaya çıktı. Her biri diğerinden skandal iddiaları Cüneyt Özdemir de dile getirdi.

Haber

Kuduz

Kuduz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Kuduz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Şanlıurfa'daki kuduz köpek vakası gündem olmuştu! Valilik soruşturma başlattı, yeni gelişme

Şanlıurfa'da kuduz köpek vakası Türkiye'nin gündemindeydi. Risk bölgesindeki hayvanların toplatılmasına karşı çıkarak muhtarlık ofisini basıp kapı ve duvarlara "Katil" yazan 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Öte yandan, Ankara'da tutuklanan Yaşama Tutunan Patililer Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı'ya 28 köpeği mevzuata aykırı şekilde verdikleri gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesine de para cezası kesildi.

Haber

Bakan Koca duyurdu! Hastanelerde yeni dönem: Bayramdan sonra başlıyor

Kurban Bayramı'ndan sonra hastanelerde yeni dönem başlayacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca muayenelerde olduğu gibi tetkiklerle ilgili de onaylı randevu sisteminin devreye gireceğini açıkladı.

Haber

Türkiye'nin gözü orada! Kuduz nedeniyle karantinaya alınan mahallede arbede: Gözaltılar var

Türkiye gözünü Şanlıurfa'ya çevirdi! Sokak hayvanları tarafından 4 vatandaş ısırıldı ve köpeklerde kuduza rastlandı. Valilik iki mahalleyi karantinaya aldı. Sokak köpeklerinin toplatılması üzerine hayvan savunucuları muhtarlık önünde eylem yaptı ve karantinadaki mahalleliyle hayvan savunucuları arasında arbede yaşandı. Ekiplerin müdahale ettiği olayda 3 kişi gözaltına alındı. Öte yandan kuduz köpekleri Şanlıurfa'dan Ankara'ya taşıyan ve dün gözaltına alınan Buket Özgünlü tutuklandı.

Haber

Şanlıurfa'da 'kuduz' alarmı! Belediye ve Valilik'ten açıklama: Karantinaya alındılar

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde, 2 sahipsiz köpekte kuduza rastlanması üzerine 2 mahallede karantina uygulaması başlatıldı. Belediye ve valilikten açıklama geldi.

Haber

Şanlıurfa'da 'kuduz' alarmı! Saldıran köpek öldü, vatandaş tedavi altına alındı

Şanlıurfa'da bir sokak köpeği, yolda yürüyen vatandaşı ısırdı. Ölen köpekten alınan numuneler sonucu kuduz hastalığı ortaya çıktı. Köpek tarafından ısırılan vatandaş, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınırken, bölgeye giden ekipler başıboş köpekleri toplamaya başladı.

Haber

Bir ilde kuduz alarmı! 2 mahalle 6 ay karantinaya alındı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bir kişiyi ısıran köpeğin kuduz olduğu ortaya çıkınca Yolbaşı Mahallesi 6 ay süreyle karantinaya alındı. Uyarı tabelası asılan mahalleye, hayvan giriş-çıkışları da karantina süresince yasaklandı. Öte yandan ilçeye bağlı Kazıklı Mahallesi'nde de 20 Mart'ta bir kişiyi ısırdıktan sonra ölen sokak köpeğinin kuduz olduğu ortaya çıkınca, 22 Mart'ta başlatılan karantina sürüyor.

Haber

Hatay'da kuduz alarmı! 2 mahalle karantinaya alındı

Hatay'ın Defne ilçesinde bir çiftlikteki büyükbaş hayvanlara saldıran köpek, alınan numunede kuduz olduğu tespit edildi. İki mahalleye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. Hastalığın görüldüğü bölgelerde başıboş kedi ve köpekler ile vahşi hayvanların, aşılı olup olmadıklarına bakılmaksızın toplanmasına, aşılanmasına ve hastalık sönüşü yapılıncaya kadar bakım evlerinde tutulmaları kararı alındı.

Haber

Kuduz alarmı: 2 mahalle karantinaya alındı! Giriş ve çıkışlar yasaklandı

Hatay’ın Defne ilçesinde büyükbaş hayvanlara saldıran köpeğin kuduz olduğunun tespit edilmesinin ardından 2 mahalleye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı.

Haber

Korktuğu için gizledi! Köpeğin ısırdığını ailesine söylemeyen 13 yaşındaki kız kuduzdan hayatını kaybetti

13 yaşındaki Jamaica Star Seraspe, bir köpek tarafından ısırıldığı gerçeğini ailesinden sakladı. Ailesinin kendisine kızmasından çekindiği için gerçeği saklayan 13 yaşındaki kız iki ay sonra kuduzdan hayatını kaybetti.

Trend

Muş'ta yaşlı kadın korku dolu anlar yaşadı! Bir anda köpekler saldırdı, kuduz iddiasına Valilik'ten açıklama

Muş'ta yaşlı bir kadın yolda yürürken başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Yaklaşık bir dakika boyunca saldırıya maruz kalan yaşlı kadının yardımına, çevredeki vatandaşlar koştu. Yaşlı kadın hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Muş Valiliği yaptığı açıklamada kadında kuduz tespit edilmediğini ifade etti.

Haber

Kuduz nedir? Kuduz belirtileri nelerdir, kuduzun tedavisi var mı?

Vücudun çeşitli yerlerindeki sağlık sorunları için en önemlisi, belirtileri takip etmek ve erken müdahale ederek uzman bir doktora görünmektir. Basit bir kaşınma ya da normal görülen bir öksürük ciddi sorunlara, ölümcül hastalıklara işaret edebilir. Bu neden ile herhangi bir sağlık sorunu yaşandığında ya da belirtisi görüldüğünde hemen doktora gidilmelidir. Kuduz da anlık müdahale edilmesi ve takip edilmesi gereken ölümcül bir durumdur. Peki kuduz nedir, belirtileri nelerdir ve tedavisi var mı?

Haber

Tunceli'de kuduzla mücadele için hava aracıyla aşı çalışması yapılacak

Tunceli'de kuduz hastalığıyla mücadele kapsamında tilkilere yönelik hava aracıyla aşı çalışması yapılacağı bildirildi.

Yurthaber

Gaziantep'te 20 binin üzerinde sahipli ve sahipsiz hayvan kuduza karşı aşılandı

Gaziantep Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Meltem Peri, bölgede 20 binin üzerinde sahipli ve sahipsiz hayvana kuduz aşısı yapıldığını söyledi.

Yurthaber

İstanbul Valiliği'nden 'Esenyurt'ta Kuduz Paniği' paylaşımlarıyla ilgili açıklama!

İstanbul Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde sosyal medyada, 'Esenyurt'ta Kuduz Paniği' başlıklı paylaşımlar ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, başıboş köpeğin saldırısına uğrayan çocukta kuduz belirtilerinin görüldüğü yönünde paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Haber

Bir köy karantinaya alındı! Sebebini duyan şoke oldu

Adıyaman’ın Gerger ilçesine bağlı Çobanpınar köyünde sahibini ısıran at kuduz çıkınca olanlar oldu. Atın ısırdığı hayvan sahibi Ramazan Sarıduman, “At ahırda bağlıydı. Geldim ipini çözdüm, suya götürecektim. Üzerine semeri atacakken kolumu ısırıp kaçtı. Ben doktora gittim aşımızı olduk. Yetkililere haber verdik. Hayvanı alıp götürdüler. Hayvan kuduz çıkmış.' diye konuştu.

Haber

SON DAKİKA | Şanlıurfa'daki kuduz hastası Suriyeli Faras hayatını kaybetti! Hastaneden kaçmış, bütün ilçeyi ayağa kaldırmıştı

Son dakika haberi: Şanlıurfa'da kuduz tedavisi gören 30 yaşındaki Suriyeli Halil Faras hayatını kaybetti. Faras geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastaneden kaçmış bütün ilçeyi alarma geçirmişti. Uzun uğraşlar sonucu boş bir arsada bulunan Faras, Arapça bilen kişiler tarafından ikna edilerek, tekrar tedaviye alınmıştı.

Haber

Şanlıurfa'da bir ilçeyi ayağa kaldıran olay! Kuduz hastası hastaneden kaçtı, vatandaşlar paniğe kapıldı

Şanlıurfa'da başıboş köpeğin saldırısında yaralanan ve hastaneye kaldırılan Suriyeli H.H.F., kuduz teşhisi konulup bir odaya alındı. H.H.F. odanın kilidini açıp hastaneden firar etti. Arama çalışması başlatan ekipler, H.H.F.'yi boş bir arazide buldu. H.H.F., ikna edilerek hastaneye götürülürken vatandaşlar paniğe kapıldı. İlçede panik ve tedirginlik yaratan olay üzerine kuduz hastası Suriyeli gencin temasta bulunduğu kişi veya kişilerin tespit çalışması devam ediyor.

Haber

Beslediği köpeğin ısırmasıyla hayatını kaybetmişti! Kuduzdan ölümde ihmal iddiası: Doktorlar 'psikolojik' dedi

Şanlıurfa'da 30 yaşındaki mimar Lütfü Seray, köpeğinin saldırısına uğramış ve kuduzdan hayatını kaybetmişti. Ailesi, köpek ısırmasından 20 gün sonra kuduz teşhisi koyulduğunu ve geç müdahale edildiğini öne sürüp doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Haber

Kuduz olan sokak köpeğinin saldırısına uğrayan genç mimar hayatını kaybetti

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde köpeğini gezdirirken sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 28 yaşındaki mimar Lütfü Seray'dan acı haber geldi. Kuduz teşhisi konulan Seray, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haber

Büyükbaş hayvanda kuduz görüldü! Koca ilçe karantinaya alındı

Tunceli'nin Hozat ilçesinde üreticiye ait bir büyükbaş hayvan telef oldu. Yapılan incelemede hayvanın kuduz olduğu ortaya çıktı. Karantinaya alınan ilçeye 6 ay süreyle hayvan giriş çıkışları yasaklandı.

Haber

Adıyaman'da karantinaya alınan köylerdeki hayvanlar aşılanıyor

Adıyaman'ın Besni ilçesinde bir köpekte kuduz tespit edilmesi üzerine karantinaya alınan 3 köydeki hayvanların aşılanmasına başlandı.

Yurthaber

Adıyaman’da kuduz paniği! 3 köyde 6 ay karantina uygulanacak

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Dikilitaş köyünde kuduz belirtileri bulunan bir köpeğin yapılan testler sonucu kuduz olduğu anlaşıldı. Kuduz vakasının yaşandığı Dikilitaş köyüyle birlikte Yeniköy ve Zormağara köyleri karantina altına alındı. Gerekli tüm tedbirlerin alındığı köylerde pazartesi günü itibarıyla tüm kedi ve köpeklerin aşılanacağı, Dikilitaş, Yeniköy ile Zormağara köylerinde 6 ay boyunca karantina uygulanacağı belirtildi.

Haber

Kars'taki kuduz haberi endişe yarattı! Saldırgan hareketleri sonrası ölü bulundu, köy karantinaya alındı

Türkiye kuduz bir köpeğin ısırması sonucu hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mustafa Erçetin'in acısını yaşarken, korkutan haber bu kez Kars'tan geldi. Denizgölü'de saldırgan hareketleri ve sonrası ölen kedide kuduz tespit edildi. Köy, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Komisyonu kararıyla karantinaya alındı.

Haber

Kars'ta bir köy kuduz nedeniyle karantinaya alındı

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Denizgölü köyü, ölen bir kedide kuduz tespiti üzerine karantinaya alındı.

Yurthaber

Adıyaman'da kuduz paniği! Kedi öldü... İki mahalle karantinada

Adıyaman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kuduz vakası nedeniyle 2 mahallenin karantinaya alındığını duyurdu. Belediyenin Veteriner işleri Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre kedinin 11 Kasım'da öldüğü kaydedildi. Yine aynı açıklamada, 'Sahipsiz sokak hayvanlarına belediye ekipleri tarafından koruyucu kuduz aşısı uygulaması ve işaretleme yapılacak olup, sahipli kedi ve köpeklere ise Tarım Ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince koruyucu kuduz aşısı uygulaması yapılacaktır' denildi.

Haber

Uzmanlardan kuduz uyarısı! Kuduz hastalığında salya tehlikesi: Kuduz belirtileri nelerdir?

Kuduz hastalığı, halkta tedirginliğe yol açtı. Uzmanlar, kuduz hastalığına karşı vatandaşları uyararak, muhtemel hayvan ısırıklarına karşı hızlı bir şekilde harekete geçip sağlık kuruluşlarına başvuru çağrısında bulundu. Şüpheli hayvan temasına karşı ailelerin çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Haber

Türkiye bu olayı konuşuyor... Kuduz olup hayatını kaybeden Mustafa Erçetin toprağa verildi! Annesi cenazede sinir krizi geçirdi

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde köpek saldırısına uğradıktan sonra kuduz olduğu anlaşılıp, tedavi gördüğü Ankara'da hayatını kaybeden Mustafa Erçetin'in (10) cenazesi toprağa verildi. Cenazede gözyaşları sel olurken, anne Çiğdem Erçetin sinir krizi geçirdi.

Haber

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Bursa'da feci yangın, kuduza yakalanan çocuktan acı haber, ekmeğe zam iddiasına açıklama...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. 8'i çocuk 9 kişinin yaşamını yitirdiği yangın, kuduza yakalanan çocuktan kahreden haber, canlı yayındaki sözleriyle tepki toplayan Kolivar'ın tutuklanması, 'İstanbul'da ekmek 7,5 TL olacak' iddiasına açıklama, devre arasında Miha Zajc transferi...

Haber

Kuduz tedavisi gören Mustafa Erçetin hayatını kaybetti! Morg önünde acı bekleyiş... 'Bütün kanına ve beynine işlemiş'

Bitlis'te sokak köpeklerinin ısırması sonucu kuduz tanısıyla Ankara'daki hastanede tedaviye alınan Mustafa Erçetin'in hayatını kaybetmesinin ardından Hacettepe Üniversitesi Hastanesi morgu önünde cenazeyi almayı bekleyen acılı amca Servet Erçetin, İlk geldiği gün bizleri tanıyordu, konuşabiliyordu. Akşam fenalaştı, o gece uyuttular. Ailesine söylememişti, geç bilgilendirme olmuş. Buraya geldiği zaman da iş işten geçmişti. Bütün kana işlemişti'' şeklinde konuştu.

Haber

Kuduz nedir, nasıl bulaşır? Köpeklerin saldırısı sonucu kuduz olan Mustafa Erçetin hayatını kaybetti

Kuduz hastalığı, köpeklerin saldırısı sonucu kuduz olan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin'in hayatını kaybetmesinin ardından vatandaşlar tarafından arama motorlarında sorgulanmaya başlandı. Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde köpeklerin saldırısına uğrayan ve kuduz teşhisi konuşan 2 çocuktan biri olan ve Ankara’da tedavi altında bulunan 10 yaşındaki çocuğun ölümü yakınlarını yasa boğdu. Peki, kuduz nedir? Kuduz nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir?

Haber

SON DAKİKA | Köpeklerin saldırısında kuduz olmuştu! Bitlis'ten acı haber: 10 yaşındaki Mustafa Erçetin hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 2 çocuktan biri olan 10 yaşındaki Mustafa Erçetin'den acı haber geldi. Sevk edildiği Ankara’da kuduz teşhisi konulan ve tedavi altına alınan küçük Mustafa'nın öğlen saatlerinde hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber

Bitlis'te köpeğin ısırdığı çocuk kuduz olmuştu... Yüksek ihtimalle çocuk ölecek dedi, sözleri tepki çekti: Dava...

Bitlis'te köpekler tarafından ısırılan 2 çocuktan birine kuduz teşhisi konması Türkiye'nin gündemine oturdu. Alınan son bilgilerde çocuğun durumunun kritik olduğu belirtilirken sosyal medyaya yansıyan bir konuşma büyük tepki çekti. Twitter'daki bir sohbet odasına 'doktor' olarak katılan bir kişi, çocukların ailelerine dava açılması gerektiğini söyledi.

Haber

Ölümle sonuçlanabilir! Kuduz nedir, kuduz belirtileri ne zaman ortaya çıkar?

Kuduz; temas sonrasında uygulanacak yara bakım, aşı ve koruyucu serum gibi tedavilerle %100’e yakın önlenebilecek bir hastalık iken, önlemlerin alınmaması durumunda %100’e yakın ölüme neden olan bir hastalıktır. Uzmanı kuduz nedir, kuduz belirtileri ne zaman ortaya çıkar gibi soruların cevabını verdi.

Haber

SON DAKİKA | Türkiye 'kuduz' teşhisi konulan çocuğu konuşuyor! 'Her şeye hazırım, bundan büyük acı yok'

Son dakika: Bitlis'de köpek ısırması sonucunda Ankara'ya sevk edilen 2 gençten birine kuduz teşhisi konulmuştu. Yaşanan olay sonrası 'kuduz' Türkiye'nin gündemine otururken çocuğun sağlık durumunun kritik olduğu açıklandı. Türkiye'nin günlerdir konuştuğu çocuğun babası açıklamalarda bulundu. Baba Murat E. "Annesi de ağlıyor; ben de ağlıyorum. Her şeye hazırım. Bu acıdan büyük acı yok" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber

SON DAKİKA | Türkiye'nin konuştuğu kuduz vakasında yeni detaylar! Babaanne olay gününü anlattı: Üstü başı tozlanmıştı. 'Bisikletten düştüm' dedi

Son dakika haberi: Türkiye'nin konuştuğu kuduz vakasıyla gelişmeler yakından takip ediliyor. Herkes 10 yaşındaki M.E.'nin sağlık durumunu merak ederken, acılı baba oğlunun son durumunu açıkladı. Öte yandan olayın yaşandığı köyde veteriner ekiplerin çalışmaları sürerken, köyde kimse dışarı çıkmak istemiyor. Adeta hayalet köye dönen yerde muhtar Halis Uruçlu "Herkes korku içinde. Okula bile çocukları gönderemiyoruz" diye konuştu. Olay günüyle ilgili ise yeni detaylar ortaya çıktı.

Haber

Bitlis'te köpek ısırmıştı! Kuduz olan çocuğun dedesi konuştu: Yurt dışından ilaç getirilmiş

Bitlis'te 5 hafta önce köpeğin saldırısına uğrayan ve ailelerine köpek tarafından ısırıldığını söylemeyen çocuklardan birinde kuduz belirtileri ortaya çıktığı açıklanmış, gözlem altında tutulan ME. yoğun bakıma kaldırılmıştı. M.E.’nin dedesi Yılmaz Erçetin, umutlu bir şekilde torununun sağlığına kavuşmasını temenni ederek, ''Şu anda durumu Allah’a kalmış, Allah'tan umut kesilmez. İnşallah iyi olur. Yurt dışından ilaç getirilmiş. Dünden beri o ilacı veriyorlar. Ciğerimiz yandı'' dedi.

Haber

Kuduz teşhisi konulan çocuğun sağlık durumuyla ilgili açıklama! Dünyada bir kişi hayatta kaldı... Dikkat çeken 24 saat detayı

Bitlis'te iki çocuğun köpek tarafından ısırılması sonrası 'kuduz' virüsünü bir anda gündem oldu. Teşhis konulan çocuğun hırçın davranışlar sergilediği, sudan korktuğu ve anlamsız konuşmalarda bulunduğu tespit edildi. Uzmanlar, kuduzda 24 saatin önemine dikkat çekerken yüzde yüz ölümcül olduğu belirtti. Kuduza yakalanıp kurtulan dünyada tek bir kişinin olduğu aktarıldı. Öte yandan kuduza yakalanan çocuğun sağlık durumuyla ilgili son durum açıklandı.

Haber

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İzmir depremi, Erdoğan'dan referandum çağrısı, Çin'in roketi, kuduz olan çocuk, Fenerbahçe...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. İzmir depreminde çıkan ses, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum mesajı, Çin'in kontrolden çıkan roketinin düşmesi, kuduz teşhisi konulan çocuk, Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev galibiyeti...

Haber

Kuduz hastalığının belirtilerine dikkat! Kuduz hastalığı nedir? Nasıl bulaşır?

Bitlis'te görülen kuduz hastalığı tüm ülkenin yakından takip ettiği konular arasında bulunuyor. Kuduz hastalığının etkileri göz korkutuyor. Kolayca bulaşabilen kuduz hastalığı belirtileri internet üzerinden sıklıkla araştırılıyor. Kuduz nedir? Nasıl bulaşır? sorularının cevapları hayati önem taşıyor.

Haber

Türkiye'nin konuştuğu çocuklardan kötü haber! Birine kuduz teşhisi kondu: 'Sudan korkuyor, hırçın davranışları var'

Bitlis'te sokak köpeklerinin ısırdığı ve kuduz şüphesiyle Ankara'ya sevk edilen çocuklardan birine kuduz teşhisi kondu. Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz, "Tanı kesinleşti, hasta sakinleştirilerek uyutuldu. Solunum cihazına bağlı olarak hastamız yoğun bakım ünitesinde izleniyor. Sağlık durumu biraz olumsuz yönde, arkadaşlarımız tüm yaşam desteğini veriyorlar. Kuduz hastalığı geliştikten sonra özel bir tedavisi yok, destekleyici tedavi uygulanıyor" diye konuştu.

Haber

Bitlis'te köpekler tarafından ısırılmışlardı! Kuduz şüphesiyle Ankara'ya sevk edilen çocukların sağlık durumlarıyla ilgili açıklama

Bitlis'te iki çocuk köpekler tarafından ısırılmış ve kuduz şüphesiyle Ankara'ya sevk edilmişlerdi. Çocukların sağlık durumuyla ilgili olarak Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz, "Diğer hasta 9 yaşında erkek çocuk. Bacağından ısırıldığını söylemiş. Bugün veya yarın sağlıkla taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.

Haber

Konya'da sahipsiz köpeğin saldırdığı 9 yaşındaki çocuk yaralandı

Konya'da sahipsiz köpeğin saldırdığı 9 yaşındaki çocuk yaralandı

Yurthaber

Tunceli’de bir köy kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı

Tunceli’de bir köy kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı

Yurthaber

Hatay'da bir mahalle kuduz karantinasına alındı

Hatay'da bir mahalle kuduz karantinasına alındı

Yurthaber

Son dakika! Derik’te 4'ü çocuk 7 kişiyi ısıran köpek kuduz çıktı! Mahalle karantinaya alındı

Son dakika haberi! Mardin’in Derik İlçesinde 4’ü çocuk 7 kişiyi ısıran köpekte 4 gün sonra kuduz tespit edildi. İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu tarafından alınan kararla olayın yaşandığı Bahçelievler Mahallesi karantinaya alınarak 6 ay süre ile her türlü hayvan ve hayvansal gıda girişi yasaklandı.

Haber