Kulak Ağrısı Haberleri

Çocuklarda kulak ağrısı neden olur? Çocuklarda kulak ağrısına ne iyi gelir?

Çocuklarda kulak ağrısı büyüme dönemlerinde sıkça karşılaşılan sorunlardan biridir. Bu durum çocuğun genel yaşam kalitesini etkileyebilir ve öğrenme süreçlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle ebeveynlerin çocuklarının kulak sağlığına özel bir önem vermesi önemlidir. Çocukta kulak ağrısı duyma problemlerine neden olabileceği için önemlidir. Peki, çocuklarda kulak ağrısı neden olur?

Haber 31-12-2023 14:20

Bebeklerde kulak ağrısı kaçıncı ayda başlar, nasıl anlaşılır?

Bebeklerin sağlığı ve refahı her ebeveynin öncelikli konularından biridir. Bebeklerde kulak ağrısı gibi rahatsızlık verici bir durum ortaya çıktığında ebeveynler doğal olarak endişelenir ve çözüm ararlar. Bebeklerde kulak ağrısı genellikle orta kulak enfeksiyonu gibi faktörlerden kaynaklanır. Bebeklerin kulak ağrısıyla nasıl başa çıkılabileceği ve ne zaman bir doktora başvurulması gerektiği konularında bilgi sahibi olmak ebeveynlerin bebeğin sağlığını korumasına yardımcı olabilir.

Haber 30-06-2023 01:29

Kulak ağrısı nasıl geçer, diş ağrısı kulağa vurur mu? Kulak ağrısı neden olur, ne iyi gelir?

Kulak ağrısı günlük yaşamın akışını etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Kulak işitme duyusunu sağlamakla birlikte denge kontrolünde de önemli bir rol oynar. Dolayısıyla kulakta meydana gelen ağrılar hem fiziksel rahatsızlık hissi yaratırken hem de işitme ve denge fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir. Kulak ağrısının birçok farklı nedeni olabilir ve her yaş grubundan insanı etkileyebilir. Peki, sol ve sağ kulak ağrısı neden olur?

Haber 14-06-2023 12:39

Kulak ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, içinden çıkan şaşkına çevirdi!

Havaların ısınmasıyla birlikte kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artışın başladığı Erzincan’da, bir kişinin kulak ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kulağından kene çıktı. Kentte son 1 haftadır 5 kişi kene şüphesiyle hastaneye giderken 2 kişiye KKKA tanısı koyularak tedaviye alındığı öğrenildi. Uzmanlar tarafından önümüzdeki günlerde KKKA vakalarının artarak devam edeceği öngörülüyor.

Haber 12-05-2023 11:04

Yaşanan kulak ağrılarını görmezden gelmeyin! Ciddi hastalıkların uyarıcısı olabilir

Vücutta yaşanan anormal durumlar göz ardı edilerek geçiştirilebiliyor. Bu ufak sağlık problemleri ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Uçuş sırasında yaşanan kulak ağrıları genellikle önemsenmiyor. Ancak uzmanlar bu kulak ağrılarının çeşitli hastalıkların belirtisi olabileceğini paylaşıyor.

Haber 03-04-2023 10:27

Çocuklarda kulak ağrısına ne iyi gelir, ağrı nasıl geçer? Çocuklarda kulak ağrısının evde tedavisi nasıl yapılır, ağrı nasıl giderilir?

Tıptaki adı "otalji" olan kulak ağrısı çeşitli sebeplerle meydana gelir. Kulak ağrılarına sebep olan en büyük etkenler enfeksiyon ve iltihaptır. Özellikle çocuklarda daha çok görülen kulak iltihapları kulakta ağrıya sebebiyet verebilir. Genellikle soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardan kaynaklı olarak çocuklarda kulak ağrısı gözükse de başka nedenleri olabilir. Peki, çocuklarda kulak ağrısını geçirmek için evde bitkisel çözümler neler?

Haber 09-12-2022 17:10

Şu hareketin yarattığı etkiye inanamayacaksınız! Faydaları saymakla bitmiyor

Kulak sağlığı özen gösterilmesi konulardan biridir. Kulaklar duymaktan fazlasını yapabilir. İşitme duyusu sesi algılanabilmesi ve konuşmayı öğrenmek ve sözel iletişimi sürdürmek için gereklidir. Kulak sağlığınızı tehlikeye attığınızda karşınıza birçok sorun çıkabilir. Bu sorunların önüne geçmenin basit ve etkili bir yolu var. Birçok sağlık sorununu doğal olarak tedavi etmek için kulaklarınıza masaj yapmayı deneyin.

Haber 05-11-2022 17:06

Sarımsağın kulak ağrısı üzerindeki şaşırtıcı etkisi: Sadece yarım saatte rahatlayacaksınız

Doğal antibiyotik sarımsağın sağlık üzerinde birçok faydası olduğu biliniyor. Ama bunu şimdiye kadar duymamız olabilirsiniz. Kulak ağrısı çekiyorsanız denemeye değer bir yöntem sayesinde, yarım saatte kulak ağrısını dindirebilirsiniz.

Haber 07-10-2022 17:01

Önemsiz görmeyin acilen doktora başvurun! Hem sağırlığa hem de yüz felcine neden olabilir

Sık sık görülen enfeksiyonlar tedavi edilmediklerinde çok daha riskli durumlar oluşturabiliyor. Tehlikeli enfeksiyonlardan olan kulak enfeksiyonlarının önemsiz görülüp tedavisinin aksatılması sağırlık ve yüz felci gibi durumlara yol açabiliyor. Kulak enfeksiyonlarının belirtileri hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor.

Haber 27-09-2022 13:49

Havuz ve deniz keyfinizin kabusa dönüşmesini istemiyorsanız... Yazın sık görülen bu hastalıklara dikkat!

Kulak ve burun hastalıkları yazın sık görülüyor. Bu duruma dikkat çeken Op. Dr. Hüsamettin Olgun, havuz ve denizlerden alınan mikroplu suyun, dış kulak yolunda hızla yayılarak ve zarı da etkileyerek şiddetli ağrı, tıkanıklık ve işitme kaybına yol açtığını belirtti. Olgun, "dış kulak yolu orta kulak iltihabı oluştuğunda ilerlemeden acilen bir KBB uzmanına başvurulmalı” diyerek de vatandaşların havuz ve deniz keyfinin kabusa dönüşmemesi için birtakım uyarılarda bulundu.

Haber 20-07-2022 11:25

Kulağa su kaçması nasıl geçer? Kulağa su kaçınca ne yapılır?

Kulağa su kaçması deniz sezonunun açılmasıyla beraber artan durumlar arasında yer alıyor. Kulağına su kaçan birçok vatandaş kulağa su kaçmasının nasıl geçeceğini internet üzerinden sorguluyor. Peki, kulağa su kaçması nasıl geçer, çözüm yolları nelerdir? İşte detaylar...

Haber 16-07-2022 17:24

Kulak ağrısına ne iyi gelir? Kulak ağrısı evde doğal tedavi yöntemleri ile geçer mi?

Kulak ağrısı; zamansız bir şekilde ortaya çıkan ve işitme yetisinin azalmasına sebep olarak günlük hayatın akışını olumsuz yönde etkileyen can sıkıcı bir problemdir. Şiddetli kulak ağrısı çoğu zaman beraberinde getirdiği çınlama ile birlikte katlanılmaz bir hal alır. Kulak ağrısına ne iyi gelir? Kulak ağrısı için evde uygulanabilecek doğal tedaviler nelerdir?

Haber 13-05-2022 17:51

Kulak ağrısına ne iyi gelir? Kulak ağrısı neden olur, evde doğal yöntemlerle tedavisi mümkün mü?

Kulak ağrısı, her yaşta görülebilen bir rahatsızlık gibi görünse de zamanında önlem alınmadığı durumlarda ciddi sorunlara yol açabilir. Çınlama, akıntı, kaşıntı vb gibi durumlar ile kendini gösteren kulak ağrısına ne iyi gelir? Kulak ağrısı nedenleri bilinirse tedavi için önlem almak da kolaylaşır. Bu rahatsızlıkla karşılaşıldığı zaman ilk olarak kulak ağrısı tedavisi için evde uygulanabilecek doğal yöntemler olup olmadığını araştırılır. Kulak ağrısı tedavisinde uygulanabilecek yöntemler...

Kadin 13-05-2022 12:16

Hemen kulağınızı temizlemeyi bırakın: Kulak kiri düşündüğünüz kadar kötü değildir!

Kulak temizliği için genellikle kulak çubuğu ya da pamuklu çubuktan yardım alınır. Uzmanlar her fırsatta pamuklu çubukları kulağa sokmanın zararlarını dile getiriyor. Temizlediği zannedilen pamuklu çubuklar, genellikle temizlemek yerine kulak içinde biriken kirleri kulağın derinlerine doğru iterek size tahmin edebileceğinizden daha büyük zararlar veriyor.

Haber 10-05-2022 14:08

Her gün, herkes bu yanlışı yapıyor! Hemen çıkarın onu oradan

Çoğu insan için popüler bir teknoloji haline gelen kablosuz kulaklıklar, kablolu kulaklıklara nazaran sağlık için daha büyük risk teşkil ediyor. İster spor salonuna götürün ister telefona cevap vermek için kullanın, kablolu kulaklıklara karşı büyük bir alternatif olan kablosuz kulaklıklar son yıllarda çok tercih edilen aksesuarlardan biri haline geldi. Doktorlar, kablosuz kulaklık kullanıcılarını uyarıyor.

Haber 10-03-2022 08:08

Kulak içi kulaklıklar iltihaplanmaya neden oluyor! Kulağınızda ağrı başladıysa...

Kulak içi kulaklıkların iltihaba neden olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Turgay Ercan Tunç, kulak içinde uzun süre kalan sert cisimlerin sakıncalı olduğunu söyledi ve açıklamalarına, " Genç hastalar bize ağrıyla başvuruyor. Bu kulaklıklar dış kulak yolu iltihabına yol açmakta" cümlelerini ekledi.

Haber 13-06-2021 11:12

Dış kulak iltihabı nasıl oluşur, belirtileri nelerdir? İşitme kaybı yaşıyorsanız...

Ağrı ve işitme kaybı ile belirti veren dış kulak iltihabı, egzama, sert cisimle dış kulak yolunu kaşıma, nemli kalma gibi nedenlerle ortaya çıkıyor. Dış kulak iltihabı belirtileri arasında kulağa baskı uygulandığı anda daha şiddetli bir ağrıyla karşılaşmak da yer alıyor. Bu tür durumlarda dış kulak iltihabı tedavisi ile kısa sürede iyileşme sağlanabiliyor.

Haber 03-06-2021 09:49

Kulak temizliği sonrası kulak tıkanıklığı yaşanıyorsa dikkat!

Kulak tıkanıklıkları ile ilgili uyarıda bulunan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mustafa Çelik, kulak temizliği sonrası tıkanıklık olmasının normal olmadığına dikkat çekti. Çelik, bu tür durumlarla karşılaşıldığında mutlaka hekime başvurulması gerektiğini altını çizdi.

Haber 04-03-2021 10:25

Kulak hastalıkları belirtilerini görmezden gelmeyin!

Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen hastane kontrollerinin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyleyen uzmanlar, kulak hastalıklarının ertelemeye gelmeyeceğine dikkat çekiyor. İşitme ile ilgili sıkıntılara yol açabilecek kulak hastalıkları konusunda uyarılarda bulunan Doç. Dr. Deniz Tuna Edizer, kulakta en sık görülen 5 hastalığı ve etkilerini anlattı.

Haber 02-03-2021 11:25

Kulak kireçlenmesi belirtileri neler? Kadınlarda 2 kat fazla görülüyor

Kulak kireçlenmesi yani otoskleroz hastalığı 25-30 yaşındaki kadınlarda daha fazla görülüyor. Kulak kireçlenmesi belirtileri arasında yer alan kulak çınlaması ve baş dönmesinin gözlendiği hastalarda tedavinin protezle mümkün olduğunu söyledi. Uzmanlar, kulak kireçlenmesi rahatsızlığının tedavi edilmemesi durumunda hastada işitme kaybının artacağına dikkat çekiyor.

Haber 25-02-2021 17:56

Uzmanlardan kulak ağrısı uyarısı: Sakız çiğnemek enfeksiyonu önlemez

Kulak ağrısı nedenlerinin altında farklı sebepler yatabileceğini söyleyen Op. Dr. Özgül Gergin Tinay, kulak ağrılarında en sık görülen nedenin enfeksiyon olduğuna dikkat çekti. Yetişkinlerde dış kulak enfeksiyonu daha sık görülürken çocuklarda orta kulak enfeksiyonu daha çok gözleniyor.

Haber 15-02-2021 11:28

Misofonya hastalığı nedir? Tedavi ve belirtileri nelerdir?

Günümüzde kişilerde ortaya çıkma oranı her geçen gün daha da artan misofonya hastalığı, özellikle kulak hassasiyetine sahip insanlarda daha çok rastlanır. Genel olarak araştırıldığında her 50 kişiden 10’unda görülmesi normaldir.

Haber 31-12-2020 12:28

Kulak ağrısını azaltmanın 8 doğal yolu! Sarımsak, zencefil...

Sağlığımıza zarar verebilecek birden fazla koşul vardır ve rahatsızlığa neden olan sorunlardan biri de kulak ağrılarıdır. Bu can sıkıcı acı hayatımızı çekilmez kılabilir. Sizin için acıyı hafifleten ev çarelerini bir araya getirdik.

Haber 15-09-2020 14:32

Kulağından çıkan doktoru bile şaşırttı

Kulağında hissettiği ağrı nedeniyle doktora giden adamın karşılaştığı olay herkesi hayrete düşürdü. Kulağından bir çeşit kurt çıktığı belirtilen adamın tedavi sırasındaki görüntüsü amatör kameraya kaydedildi.

Trend 12-10-2018 10:05

Taş ocağında çalışan hafriyat kamyonu böyle devrildi

İstanbul Sultangazi'de bir taş ocağında yükünü boşaltırken devrilen hafriyat kamyonu kameraya yansıdı.

Trend 14-03-2018 12:18

Kulak ağrısı nedenleri: Bu 8 noktaya dikkat!

Kulak ağrısı her yaş grubunda görülebilen ve son derece rahatsız edici bir problem. Aynı zamanda işitme kaybı, kaşıntı, çınlama, dolgunluk hissi, kulakta akıntı gibi yakınmalar da ağrıya eşlik edebiliyor. Tıbbi adı otalji olan ağrının altında enfeksiyonlardan travmalara kadar birçok neden bulunuyor. İşte kulak ağrısı nedenleri ve belirtileri...

Haber 26-02-2018 17:13

Kirli sular dış kulak yolu iltihaplarına yol açıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Tanyeri, sıcak yaz günlerinde serinlemek için mikroplu sulara giren insanlarda dış kulak yolu iltihaplanmalarının sık görüldüğünü söyledi.

Haber 26-07-2007 17:47

Kulak, burun veya boğaza cisim kaçtığında

Geçenhafta Mynek sağlık yazarlarından Dr. Erhun Şerbetçi, Kulak, burun ve Boğaz'a yabancı cisim kaçmasının ne denli önemli olduğunu vurgulamıştı. Şerbetçi bugünkü yazısında da kulak burun ve boğaza yabancı cisimler kaçması halinde ailelerin yapmaları gereken şeyleri daha ayrıntılı olarak anlattı.

Haber 01-08-2005 01:20