Lifli Gıdalar Haberleri

Bu 3 etkili tüyo bağırsakları rahatlatıyor! 'Bağışıklık sisteminin yüzde 70'i burada bulunuyor' Hem ruh hem de cilde etki ediyor

Sağlıklı bir bağırsak sistemi genel vücut sağlığına önemli katkı sağlar. Neden mi bağırsakların rahat ve düzenli çalışması gerekiyor? Çünkü; Bağışıklık sisteminin % 70’i bağırsakta bulunur, bağırsaklar rahatsa ruhun da rahattır, bağırsaklar güzelse cildin de güzeldir ve bağırsaklar sağlıklıysa vücut da sağlıklıdır. Peki, bunun için neler yapmalısınız? İşte bağırsakları rahatlatan ve tıkır tıkır çalıştıran 3 etkili tüyo...

Kadin 02-02-2024 09:42

İncirin faydaları saymakla bitmiyor! Hem vitamin hem antioksidan kaynağı

İncir, liften zengin yapısı sayesinde faydaları saymakla bitmeyen meyveler arasında yer alıyor. Sağlığımız üzerinde önemli faydaları bulunan incir şifa deposu olarak görülüyor. Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminlerinin yanı sıra antioksidan özelliği ile de vücuda fayda sağlayan incir, düşük kalorisiyle diyet yapanların olmazsa olmazları arasında yer alıyor.

Haber 02-08-2021 11:06

Bağırsak florasını düzenleyen besinler: Prebiyotikler ve probiyotikler

Mayalanabilir lif olarak isimlendirilen ve probiyotikler için besin kaynağı olma özelliği taşıyan prebiyotikler, bağırsak florasını düzenlerler. Sindirilemeyen besin olma özelliği taşıyan prebiyotikler ve probiyotikler bağırsak sağlığı için olmazsa olmazlardandır.

Yemek 14-04-2021 15:23

Ayıla bayıla yiyoruz! Yer fıstığının faydalarını öğrenince şifa deposu olduğunu göreceksiniz

Bitki bazlı protein, lif, birçok önemli vitamin ve mineral kaynağı olan yer fıstığı çoğunlukla herkesin sevdiği bir yemiş. Sağlıklı beslenme profillerinin yanı sıra yer fıstığı kalori açısından zengin bir besindir ancak ölçülü olarak tüketildiğinde en sağlıklısıdır. Gelin yer fıstığının sağlık faydalarına daha detaylı bakalım.

Yemek 23-03-2021 17:42

Lifli Gıdalar

Lifli Gıdalar Hakkındaki Haberler Mynet'te. Lifli Gıdalar Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Eskilerin bir bildiği var: Kuru elmanın bilinmeyen faydaları!

Lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklardan biri olan kurutulmuş elma aslında yiyecekleri daha sonra kullanabilmek için muhafaza etmenin en eski yöntemidir. Kurutma işlemi, yiyeceklerdeki nemi atar, böylece maya, bakteri ve küf büyüyemez ve yiyecekleri bozamaz. Bununla birlikte yaz kış kuru elma yemeniz için birçok neden var.

Haber 26-02-2021 08:19

Buruş buruş olduğuna bakmayın gizli şifası varmış: Kuru eriğin bilmediğimiz faydaları! Özellikle suyunu içmek...

Eriği daha çok yaş olarak tüketiyoruz ancak kuru olarak da tüketmekte fayda var. Özellikle kansızlık, kemik erimesi gibi sağlık sorunları yaşıyorsanız kuru erik size istenilen faydayı sağlayabilir. Suyu da müshil görevi görerek kabızlık şikayetinizi giderebilir. Gelin, detaylıca bu meyveden nasıl yararlanacağımıza bir bakalım.

Haber 22-02-2021 08:07

Kabızlık nasıl geçer? Kabızlığa ne iyi gelir? Bu besinlere dikkat!

İnsanların zaman zaman şikayet yaşadığı rahatsızlıklardan bir tanesi de kabızlık. Farklı hastalıklara ya da problemlere bağlı olarak ortaya çıkan bu şikayetin birden fazla tedavisi bulunabiliyor. Kabızlık nasıl geçer konusunda doğru beslenmenin öneminin büyük olduğu da biliniyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım konuyla alakalı bilgiler verdi. Peki, kabızlığa ne iyi gelir?

Haber 13-02-2021 17:28

Lifli yiyecekler nelerdir? Lifli besinler ve faydaları

Lif, bir tür karbonhidrattır ancak diğer karbonhidratlardan farklı olarak vücutta şeker moleküllerine parçalanmaz. Bu nedenle bağırsak yolundan nispeten bozulmadan geçer. “Diyet lifi” terimi de bitki bazlı gıdaların sindirilmeyen kısımlarını ifade eder. Avokado, ahududu, böğürtlen gibi lifli yiyeceklerin faydaları ise saymakla bitmiyor.

Haber 24-06-2020 10:57

Yoğurt ve lifli gıdalar akciğer kanseri riskini azaltabilir

Yoğurt ve lifli gıdalar akciğer kanseri riskini azaltabilir

Haber 26-10-2019 23:44