Literatür Haberleri

Tıp literatüründe böylesi yok! Dünyada ilk defa Türkiye'de görüldü

Yalova’da glomus tümörüne yakalanan 10 yaşındaki otizm hastası Rana Akgül, yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, “Dünya literatüründe ilk defa otizmli bir hastada glomus tümörüne rastladık. Ben literatürde tarama yaptım. Glomus tümörünü otizmli hastada ilk kez biz çıkarmışız. Dünyada ilk” dedi. İşte detaylar...

Haber 25-12-2023 11:40

Literatür eş anlamlısı nedir? Literatür kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Batılılaşma hareketiyle beraber Batı dillerinden özellikle Fransızcaya ilgi büyük ölçüde artmıştır. Bu dönemde Türkçe ve Fransızca arasında derin bir dil etkileşimi başlamıştır. Halkın kültürel ve yaşayış biçimine yerleşen Batılılık, dillere de yansımıştır. Türkçeye, Fransızcadan birçok sözcük girmiştir. Literatür kelimesi de Fransızca kökenli, alıntı bir kelimedir. Peki, literatürün eş anlamlısı olan kelimeler nedir, cümle içinde kullanımı nasıldır?

Egitim 15-10-2022 12:34

Türk doktorları kalp ritim bozukluğunu düzelten yöntemle dünya literatürüne girdi

Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Abdülkadir Uslu ve ekibi, kalp ritim bozukluğu bulunan 41 yaşındaki hastayı, 3 boyutlu haritalama, sıcak ve soğuk ablasyon yöntemleri ve elektrofizyoloji prosedürlerini bir arada uygulayarak sağlığına kavuşturdu - Doç. Dr. Uslu: - "Avrupa'nın prestijli bir elektrofizyoloji dergisinde bu vakamız yayımlandı. Dünyada uygulanan nadir taşikardi operasyon türlerinden birisi"

Yurthaber 15-08-2022 11:09

Literatür

Literatür Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Literatür Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.