Tıp Haberleri

Tıp literatüründe nadir: 10 binde bir görülüyor! Sağlık raporu almaya gitti hayatının şokunu yaşadı

Tıp literatüründe nadir görülen, çok büyük bir aort anevrizmasının yanı sıra aort damarında daralma, kalpte delik ve aort kapak hastalığı olan genç, yapılan tek seanslık açık ameliyatla hayata tutundu. 10 binde 2 ile 8 arasında görülen bir doğumsal kalp rahatsızlığı olan aort koarktasyonu sebebiyle yaptıkları ameliyat ile hastanın hayatını kurtaran doktorlar, erken teşhisin öneminde dikkat çekti.

Haber 13-03-2024 18:32

Tıp literatüründe böylesi yok! Dünyada ilk defa Türkiye'de görüldü

Yalova’da glomus tümörüne yakalanan 10 yaşındaki otizm hastası Rana Akgül, yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, “Dünya literatüründe ilk defa otizmli bir hastada glomus tümörüne rastladık. Ben literatürde tarama yaptım. Glomus tümörünü otizmli hastada ilk kez biz çıkarmışız. Dünyada ilk” dedi. İşte detaylar...

Haber 25-12-2023 11:40

80 yaşındaki kadın tüm hayatı boyunca beyninde bulunan iğneyle yaşadı! Nedeni doktorları bile şaşkına çevirdi

80 yaşındaki ismi açıklanmayan bir kadın doğumundan itibaren beyninde bulunan bir iğneyle yaşadı. Doktorların CAT taraması sırasında fark ettikleri iğne herhangi bir sağlık sorununa neden olmadığı ve ameliyat yapılması durumunda daha da kötüleşme ihtimali olduğu için çıkartılmaması tercih etti. İğnenin beyinde bulunma nedeni ise şaşkınlık yarattı.

Trend 19-10-2023 15:39

Kahramanmaraş'ın depremzede öğrencileri tıp fakültesini kazandı

Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta onca olumsuzluğa rağmen eğitimini aksatmayarak hayallerindeki tıp fakültesini kazanan depremzede öğrenciler, depremin ardından kendilerince geliştirdikleri motivasyon kaynaklarını anlattı.

Yurthaber 24-08-2023 12:19

Bilecik'te yetiştirilen şerbetçi otunda alım fiyatları belirlendi

Türkiye'de sadece Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yetiştirilen coğrafi işaret tescilli endüstriyel bitki şerbetçi otunun 2023 yılı taban fiyatları açıklandı.

Yurthaber 02-06-2023 10:42

Doktorları bile şaşkına çeviren vaka! Anüsüne deodorant sıkışınca acilen ameliyata alındı...

İran’da ismi açıklanmayan 30 yaşındaki bir adam şiddetli karın ağrısı ve dayanılmaz yanma hissi nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan incelemelerin sonucunda röntgende adamın anüsüne sıkışan yabancı bir cisim tespit edildi. 30 yaşındaki adam acilen ameliyata alındı. Hastanın herhangi bir komplikasyon yaşamadan sağlığına kavuştuğu ifade edildi.

Trend 30-05-2023 09:25

Tıp dünyasını şaşkına çeviren olay! Midesinden plastik şişe çıkarttılar... “Oraya nasıl geldiğini bilmiyorum”

Hindistan’da gerçekleşen bir operasyon ülke gündemine yerleşti. 55 yaşındaki ismi açıklanmayan bir hastanın midesinden yaklaşık 20 cm uzunluğunda plastik bir şişe çıkartıldı. Tıp dünyasını şaşkın çeviren olay zorlu bir şekilde gerçekleşen cerrahi operasyonla tamamlandı.

Trend 24-05-2023 10:54

Anlattıkları sosyal medyada gündem yarattı! “Öldüm ve hayata geri döndüm. O beyaz ışık...”

Doktorların ‘Mucize Adam’ olarak adlandırdığı 55 yaşındaki Kevin Hill, kalp kapakçığı ameliyatı sırasında geçirdiği komplikasyonlar nedeniyle birkaç dakika boyunca öldü. Doktorlar tarafından mucizevi bir şekilde hayat döndürülmeden önce ölen bir adam “öbür dünyadaki” inanılmaz deneyimden söz etti. Anlattıkları kısa sürede gündem yaratmayı başardı.

Trend 25-03-2023 10:16

Tıp dünyasında 'çığır açan' gelişme: Hastalığı tek bir saç teliyle tespit ediyor

Hastalıkları erken teşhis etmek hastalığın tedavi sürecinin çok daha etkili ve iyi olmasını sağlayabiliyor. Tıp dünyası hastalıkları daha erken teşhis etmek için çeşitli uygulamalar deniyor. Son yapılan açıklamalara göre tek bir saç teliyle geç fark edilen hastalığı tespit etmek mümkün olabiliyor.

Haber 08-01-2023 13:58

Doktorlar bile şaşırdı! Midesinden ve anüsünden tam 55 tane...

Dublin'deki St. Vincent Üniversite Hastanesi'nde çalışmakta olan sağlık personeli, karşılaştıkları vaka karşısında şoke oldu. Mide krampları ve şişkinlik şikayetiyle hastaneyi ziyaret eden 66 yaşındaki kadın hastanın midesinde, bağırsaklarında ve anüsünde keşfedilen şey doktorlar da dahil olmak üzere herkesi şaşkına çevirdi.

Trend 19-09-2022 07:41

3 genç hekim adayı Türkiye’nin gururu oldu

Türkiye’de tıp fakültesine dereceyle giren 3 başarılı kız öğrenci dünyanın en prestijli programlarından biri olarak gösterilen ‘Amgen Scholars’ bursunu kazandı. Yüzlerce adayı eleyerek bu başarıya ulaşan Türk öğrenciler, burs boyunca yaptıkları araştırmaları dünyanın en saygın üniversitelerinden Cambridge Üniversitesi’nde düzenlenecek sempozyumda sunacak.

Haber 31-07-2022 13:57

2022 YKS üniversite taban puanları ne zaman açıklanır? Hukuk, Gazetecilik, Öğretmen, Mühendislik ve Tıp taban puanı ortalamaları!

2022 YKS üniversite taban puanlarının ne zaman açıklanacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Adaylar; 18 Haziran Cumartesi günü ve 19 Haziran Pazar günü TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda yapılan üniversite sınavı sonrası her gün konuya ilişkin yeni bir gelişme olup olmadığını öğrenmek için internette araştırma yapıyor. Peki 2022 YKS üniversite taban puanları ne zaman açıklanır? Hukuk, Gazetecilik, Öğretmen, Mühendislik ve Tıp taban puanı ortalamaları nedir? İşte detaylar...

Egitim 13-07-2022 13:51

Hastaneye gittiğinde hayatının en büyük şokunu yaşadı! “Organların yanlış yerde”

Rusya’da yaşayan 27 yaşındaki Olesya Kulikova isimli bir kadın, 10 bin kişide bir görülebilecek ender bir hastalıkla doğduğundan beri mücadele ediyor. Dünyaya geldiği andan itibaren sağlık sorunlarının peşini bırakmadığını ifade eden Kulikova, organlarının yanlış yerde olduğunu öğrendiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Trend 03-06-2022 16:56

6 yıl boyunca kolunda bir penisle yaşadı! Doğru yere koydular, gerçek bir erkek gibi hissediyorum”

Yaşadığı talihsiz bir kazanın sonucunda penisini kaybeden 47 yaşındaki Malcolm MacDonald isimli bir adam, cerrahi işlemle yeni bir cinsle organa kavuşmak istedi. Ancak işler hesapladığı gibi gitmediği için 6 yıl boyunca kolunda bir protez penisle yaşadı.

Trend 02-05-2022 15:07

TUS TERCİH SONUÇLARI! TUS tercih sonuçları açıklandı mı? TUS 2022 yerleştirme sonuçları nereden sorgulanır?

TUS tercih sonuçları gündemde yer alıyor. TUS tercih sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı. TUS kontenjanlarının açıklanmasından sonra tercih işlemleri 19 Nisan ve 26 Nisan tarihleri aralığında alındı. Sınavdan sonra tercih işlemlerini tamamlayan adaylar merakla yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. İşte TUS tercih sonuçlarına dair merak edilenler!

Haber 28-04-2022 15:23

Sağlık Bakanı Koca, Aydın'da tıp öğrencilerine seslendi:

"Sağlıkta şiddet suçlarının alelade, bedelsiz suçlar olduğu fikrinin yaygınlaşması aleyhimizedir. Bu fikir, suçların artışına hizmet etmektedir" - "Emin olun, abileri veya ablaları olacağınız genç hekimler aynı şartlardan geçmeyecek. Sizler ise belki sadece bunların endişesini yaşamış olacaksınız. Talih bana bir operasyon adamı olma rolünü biçti"

Yurthaber 27-04-2022 17:26

Türk araştırmacılar, tıpta metaverse ve insan modelleri ile eğitim dönemi başlattı

Hacettepe Üniversitesi öncülüğündeki uluslararası konsorsiyumun yürüttüğü proje kapsamında, tıp eğitimleri, deneme ameliyatları ve kritik teşhislerde hem metaverse hem de üç boyutlu gerçek insan modellerinin kullanımına başlandı - Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Huri: - "Simülatörler ve modeller, dünyada yok, Türkiye'de yerli olarak üretildi. Bu teknoloji, tıp alanında tersine beyin göçünü de başlatmış durumda. Dünyada simülasyon yapan firma bile bizden geliştirdiğimiz modelleri istedi. Projeyi, uluslararası alanda yaygınlaştırmak için planlama yapıyoruz"

Yurthaber 25-04-2022 11:08

DNA ile uyumlu ilaçlarla 'tıpta yeni bir dönem' başlayacak

Bazı ilaçlar farklı insanlarda tamamen etkisiz ya da ölümcül olabiliyor çünkü her beden ilacın içindeki maddelere farklı tepki gösteriyor. Bu nedenle insanların genetik kodlarıyla eşleşen tedaviler, tıp dünyasında "yeni bir dönem" başlayacak. BBC Sağlık ve Bilim Muhabiri James Gallagher'ın haberi.

Haber 18-04-2022 09:07

Böylesi görülmedi, tıp literatürüne girdi! Makatına yerleştirip patlattı... Daha önce de kendi penisini kesmiş

Denizli’de yaşayan şizofreni hastası 35 yaşındaki Ramazan B.’nin yaptıkları akıllara durgunluk verdi. 2014 yılında makatına torpil yerleştirip patlamasının ardından hastanede tedavi edilip taburcu edilmesi bilim insanlarının yayınladığı makaleyle tıp literatürüne girdi. Ramazan B.’nin daha önce de kendi penisini kesmiş ve babasını boğazını keserek öldürmüştü. Ramazan B., son tedavisinin ardından yaklaşık 2 yıl sonra ise hayatını kaybetti.

Haber 06-03-2022 20:26

Tıp tarihinde bir ilk: Defibrilatörlü drone, kalp krizi geçiren adamın hayatını kurtardı

İsveç'in Trollhättan kentinde 71 yaşındaki bir adam kar kürerken kalp krizi geçirdi. Adam, defibrilatör taşıyan bir drone sayesinde hayatta kaldı. Böylece tıp tarihinde ilk kez bir drone, ani bir kalp durması sırasında hayat kurtarmada çok önemli bir rol oynadı.

Haber 06-01-2022 13:15

Türkiye’nin ilk ’Cerrahi Aletler ve Sağlık Müzesi’ açıldı

Türkiye’de tematik anlamda ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Cerrahi Aletler ve Sağlık Müzesi Samsun’da TCDD’ye ait Lokomotif Tamir Atölyesi olarak hizmet eden binada hizmete girdi.

Trend 03-12-2021 17:39

Çip krizi durdurulamıyor: Tehdit sadece otomobillerde değil!

Küresel çip kıtlığının vurduğu sektörlerden biri de sağlık oldu. Pandemi ve tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle yarı iletken temin edememe sorunu tıp teknolojisini de etkiliyor.

Haber 04-11-2021 13:47

Hekim adayları için kadavra ithal ediliyor: Fiyatı 14 bin 500-16 bin dolar arasında

Anatominin öğrenilmesinde yeri henüz doldurulamayan en önemli eğitim materyali olan kadavra, temini konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle yurt dışından fiyatı 14 bin 500-16 bin dolar arasında değişen fiyatlarla ithal ediliyor. Bazı tıp fakültelerindeki öğrenciler, az da olsa kadavra üzerinde eğitim görebilirken, bazı doktor adayları da kadavrasız ya da eğitim özelliği kalmamış kadavralar, maketler yada üç boyutlu yazılımlarla pratik yapıyor.

Haber 27-10-2021 08:22

Bir elin tamamen bağımsız hareket etmesini tanımlayan nörolojik bir hastalık: Yabancı El Sendromu

Teknolojinin gelişimi ve tıp dünyasındaki ilerleme ile birlikte DNA’nın şifresi keşfedildi. Bu keşif hastalıkların ve genetik bozuklukların nedenleri, semptomları ve olası tedavilerine yönelik çalışmaların hızlanmasını sağladı. Ancak tıp dünyasını halen şaşırtmaya devam eden kimi hastalıklar da mevcut. Bu hastalıklardan biri olan “Yabancı El Sendromu” nadir görülen nörolojik bir rahatsızlık olarak kabul ediliyor.

Trend 12-10-2021 15:40

Hayatın ilk 6 ayından sonraki şaşılık tedavi gerektiriyor

ESOGÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy: - "Şaşılık hayatın ilk 6 ayında küçük oranlarda, hafif formlarında tüm sağlıklı çocuklarda görülebilir ancak 6'ncı aydan sonraki şaşılıklar dikkatle ele alınması gereken önemli tablolardır"

Yurthaber 11-10-2021 11:08

Son dakika: 2021 Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu

Son dakika haberine göre 2021 yılı Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü, David Julius ile Ardem Patapoutian’a sıcaklık ve dokunma reseptörleri keşfettikleri için verildi.

Haber 04-10-2021 12:42

Türkiye'nin ikinci rahim naklinin yapıldığı Havva Erdem taburcu edildi

Erdem'in taburcu edilmesine ilişkin basın toplantısına dünyanın kadavradan ilk rahim nakli ile anne olan Derya Sert ve 15 aylık oğlu "Ömer Özkan" bebek ilk defa kameraların karşısına geçti - Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan: - "Kısa sürede Havva Hanım'ın çocuk sahibi olmasını umuyoruz. Tecrübeler büyük" - Havva Erdem: - "Sürecin ilerlemesi için sabırsızlanıyoruz. İlk transferde kucağımıza alacağımıza inanıyoruz"

Yurthaber 24-09-2021 11:39

Tıp ihtisasına psikolojiyi de ekleyen profesör, hukuk diploması almanın gururunu yaşıyor

Prof. Dr. Dilek Özcengiz: - "Hukuk fakültesinden 2020'de mezun oldum. Zorlu bir süreçti ama bir hekim olarak zaten zorluklara ve yoğun çalışmalara alışkın biriyim. Akademi de zaten bunu gerektiriyor"

Yurthaber 16-09-2021 18:39

YKS'de YDT-Almanca birincisi Mustafa Aytekin, başarıya nasıl ulaştığını anlattı:

"Salgın dönemini avantaja dönüştürdüğümü düşünüyorum. Evde düzenli bir şekilde çalıştım. Okula da gittik. Öğretmenlerimin çok katkısı oldu"

Yurthaber 28-07-2021 18:54

STS TIP ve TUS başvuruları nasıl yapılır? STS TIP ve TUS başvuru ücretleri ne kadar?

STS TIP ve TUS için ikinci dönem başvuruları başladı. Tıp alanında ilerleyerek bir kariyer planlayan kişilerin katıldığı STS TIP ve TUS için başvuru tarihleri ise merak ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavlarda adaylar, iyi birer kariyer için birbirleriyle yarışıyor. ÖSYM tarafından açıklanan takvimde STS TIP ve TUS için başvuru tarihleri de netleşti. Peki STS TIP ve TUS başvuruları ne zaman başlıyor?

Haber 13-07-2021 09:07

TUS ve STS Tıp başvuruları başladı mı? 2021 TUS ve STS Tıp başvuru ücretleri ne kadar?

Tıp alanında kariyer yapmak isteyenlerin katılım sağladığı ve ÖSYM tarafından düzenlenen TUS ve STS TIP sınavları için ikinci dönem başvurularına az bir süre kaldı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvuru ücretlerini ve detaylarını da merak ediyor. Peki TUS ve STS Tıp başvuruları başladı mı? 2021 TUS ve STS Tıp başvuru ücretleri ne kadar? İşte ayrıntılar...

Haber 08-07-2021 17:29

Kadınlar üzerinde korkunç deneylere imza atan jinekolog: James Marion Sims

Doktor James Marion Sims, hastaları üzerinde yaptığı deneyler nedeniyle tıp tarihine geçti. Bu deneyler birçok kesim tarafından tartışma konusu yarattı.

Trend 05-07-2021 09:25

Üçüz kız kardeşler tıp fakültesinden mezun oldu

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan üçüz kardeşler Deniz, Başak ve Aslı Kozak, birlikte diploma almanın mutluluğunu yaşadı.

Haber 03-07-2021 01:20

TUS ve STS Tıp başvuruları ne zaman başlayacak? TUS ve STS tıp başvuru ücretleri ne kadar?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve tıp eğitimi sonrası branş seçme sınavı olarak da bilinen TUS ile yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların denklik işlemleri için gerekli olan STS TIP 2021 başvuruları için araştırmalar yapılmaya başlandı. Sınava girecek adaylar "TUS başvuruları ne zaman?", "STS başvuruları ne zaman?" gibi soruları merak ediyor. Peki TUS ve STS Tıp başvuruları ne zaman başlayacak? TUS ve STS tıp başvuru ücretleri ne kadar? İşte yanıtı...

Haber 30-06-2021 19:03

Meditera Tıbbi Malzeme halka arz ne zaman? Meditera Tıbbi Malzeme halka arz hisse fiyatı ve hisse kodu nedir?

1983 yılında kurulan ve tıp alanında üretimler yapan Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret'in halka arz başvurusunun onaylandığı SPK tarafından duyuruldu. Yatırımcılar ve vatandaşlar Meditera Tıbbi Malzeme halka arz ne zaman, Meditera Tıbbi Malzeme halka arz hisse fiyatı ne kadar sorularını merak ediyor. Peki Meditera Tıbbi Malzeme halka arz ne zaman? Meditera Tıbbi Malzeme halka arz hisse fiyatı ve hisse kodu nedir? İşte ayrıntılar...

Finans 18-06-2021 09:30

Bilimsel sır! ‘Geceleri parlayan kadın’ olarak anılan Anna Monaro’nun tuhaf hikayesi

Tarih birçok sırrı da aslında beraberinde getirdi. Çünkü eski dönemlerde teknolojinin bu kadar gelişmemiş olması kimi zaman bazı bilimsel durumların açıklanamamasına neden oldu. 1934 yılında yaşanan Anna Monaro olayı da bu durumlardan bir tanesiydi. Anna’nın geceleri bedeninden bir ışık yayılıyordu ve bu ışığın kaynağı ve nedeni hala gizemini koruyor.

Trend 10-06-2021 09:31

Türk doktorun ‘ağrısız biyopsi’ tekniği tıp literatüründe: Prostat kanserinin erken teşhisine bir adım daha yaklaşıldı

Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde Üroloji Uzmanı Dr. Mustafa Suat Bolat tarafından uygulanan ‘ağrısız prostat biyopsi’ tekniği, uluslararası tıp dergisinde yayımlanarak, ‘inflate’ adlıyla tıp literatürüne girdi. Doktor Bolat, uygulanan teknik sayesinde, hastaların, biyopsi korkusu ve çekincelerinin ortadan kalktığını, prostat kanserinin erken teşhisine de bir adım daha yaklaştıklarını belirtti.

Haber 28-05-2021 10:23

Tarih boyunca iyileştirmek için kullanılan birbirinden ilginç tedavi yöntemleri

Teknolojinin ve tıbbın henüz bu kadar gelişmediği dönemlerde tedavi amacıyla alternatif bitkisel yöntemler tercih ediliyordu. O dönemlerde hastalıkları iyileştirmek için çok ilginç yöntemlere başvuruldu.

Trend 10-05-2021 15:24

Tıp tarihinin en büyük sansasyonu! Tavşan doğurduğunu iddia eden sahtekar kadın: Mary Toft

Tarih pek çok sahtekarlık ve dolandırıcılık hikayesine sahne oldu. Medeniyetler boyunca hırsızlık ya da casusluk yapmak için kılık değiştirenler, kısa yoldan zengin olmak adına akıl ve mantık sınırlarını zorlayan pek çok yöntem kullanan kişiler ortaya çıktı. Bunların birçoğu dizi, film ve kitaplarda başrolü üstlendi. Ancak Mary Toft’un hikayesi duyduğunuz hiçbir sahtekarlık öyküsüne benzemiyor.

Trend 22-04-2021 09:27

Hücrelerinin büyük bir bölümü hastalıkların tedavisi için kullanılan ölümsüz insan: Henrietta Lacks

1951 yılında sadece 31 yaşındayken hayatını kaybeden Henrietta Lacks’ın, dünyada yaşayan her insanın hayatına aşılarla, ilaçlarla veya bir şekilde etki ettiği kabul ediliyor. Ölümsüz olarak kabul edilen Lacks milyonlarca insanın hayatını kurtardı.

Trend 12-04-2021 17:27

Aşık olduğu hastası öldükten sonra dahi peşini bırakmayan saplantılı doktor: Carl Tanzler

Tıp tarihi boyunca inanılmaz pek çok olay yaşandı. Doktor ve hasta arasındaki aşk hikayeleri bu tarihin en romantik yanını gösteriyor. Ancak Carl Tanzler’in yaşadığı olay asla sıradan ve masum bir aşk öyküsü değildi. Onunki saplantılı bir tutkunun gölgesinde geçen ürpertici bir hayat hikayesiydi.

Trend 09-04-2021 16:46

Hastalığından dolayı toplum tarafından dışlandı! Ölümünden yüz yıl sonra teşhis konulabildi

David Lynch tarafından çekilen “The Elephant Man” filminin baş karakteri Joseph Merrick’in hüzünlü yaşam hikayesi üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala konuşuyor. 1880’li yılların ortalarında dünyaya gelen Merrick, yaşadığı hastalık nedeniyle toplumca dışlandı ve hayatı boyunca sirkte çalışmaya mahkum edildi. Sirkte gördüğü muameleden kendisini tedavi etmek isteyen bir doktor sayesinde kurtuldu. Hastalığı ise aradan geçen yüzyılların sonunda ancak anlaşılabildi.

Trend 07-04-2021 16:54

Kimyagerler Günü ve Kimyagerler Haftası ne zaman ortaya çıktı? İşte Kimyagerler Günü ve Kimyagerler Haftası mesajları

Kimyagerler Günü, Kimyagerler Derneği’nin her yıl 7 Nisan’da kimyanın önemini anlattıkları ve çeşitli etkinliklerde bulunduğu bir gün olarak kutlanıyor. Koronavirüs pandemisi sebebi ile hem kimyanın hem de sağlık konularının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Bu sebeple tüm kimyagerlerin ve sağlık çalışanlarını üstün başarıları için kutlarız. Kimya alanı başta tıp ve eczacılık olmak üzere pek çok konuda insanlara fayda sağlamıştır. Peki Kimyagerler Günü nedir?

Haber 07-04-2021 08:39

Televizyondaki sunucunun sesine katlanamayan kadın sayesinde literatüre giren bir hastalık: Mary Hart Sendromu

Amerikalı bir televizyon programı sunucusu olan Mary Hart, sesi nedeniyle oldukça ilginç bir tıp olayıyla karşı karşıya kaldı. Dianne Neale adlı bir hastada görülen ve bu nedenle tıp literatürüne Mary Hart Sendromu olarak giren rahatsızlık, Neale'nin Mary Hart’ın sesine katlanamaması ile meydana geldi.

Trend 02-04-2021 09:27

Henüz 5 yaşındayken anne olan Lina Medina’nın dram dolu hayat hikayesi tüylerinizi diken diken edecek

Tarih boyunca bilim insanları imkansız olarak görülen pek çok olaya tanık oldu. 5 yaşındayken hamile kalan Lina Medina’nın hikayesi de bunlardan bir tanesi olarak karşımıza çıktı. Lina’yı ailesi şikayetlerinden dolayı hastaneye götürdü ve sürpriz bir gerçekle karşılaştı. Aileyi dehşete düşüren gerçek ise 5 yaşındaki kızlarının hamile olmasıydı.

Trend 01-04-2021 14:35

Başının arkasında taşıdığı ikinci yüzün fısıltılarıyla delirdiği düşünülen ürkütücü bir hikaye: Edward Mordake

Kimilerinin soylu kimilerinin ise sıradan bir köylü olarak nitelendirdiği Edward Mordake uzun yıllardır gerçekliği tartışılan bir kişilikti. Mordake’nin hikayesinin bu kadar popüler olmasının asıl nedeni ise tıpta nadir görülen bir durum ve görülse dahi yaşama ihtimali düşük olan yapışık suratlı ikiz vakasıyla doğmasıydı.

Trend 31-03-2021 16:34

Kendi apandisit ameliyatını kendisi yaparak tıp tarihine geçen Sovyet doktor: Leonid İvanoniç Rogozov

1960-1961 yıllarında düzenlenen altıncı Sovyet Antartik Seferi'nde pratisyen hekim olarak görev alan Sovyet doktor Leonid İvanoviç Rogozov, seferde başına gelecekleri bilse bu yolculuğa gönüllü olur muydu tahmin etmek zor. Ancak bir doktorun başına gelebilecek en kötü olayla karşılaşan Rogozov kendi kendisini ameliyat etmek zorunda kaldı.

Trend 18-03-2021 15:19

Tıp literatürüne geçen mucizevi bir olay! Bütün organları yanlış yerde bulunmasına rağmen hiçbir sağlık sorunu yaşamadı

99 yaşında hayatını kaybeden Rose Marie Bentley’in bedenini bilime bağışlaması üzerine tıp 50 milyonda bir kez görülecek tarihi bir olaya şahit oldu. Çünkü hayatı boyunca büyük bir sağlık sorunu yaşamayan bu kadının bütün organları olması gerektiğinden başka bir yerdeydi.

Trend 16-03-2021 11:00

STS Tıp sınavı ne zaman? STS Tıp Doktorluğu 1. dönem sınav giriş belgesi ve yerleri sorgulama sayfası

STS Tıp, Tıp lisansı eğitimini ülke dışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hekimlerin, ülkemiz içerisinde mesleklerini yapabilmeleri adına verilen denklik belgesi için düzenlenen bir sınavdır. ÖSYM'nin düzenlediği STS Tıp'ta başarılı olan adaylar denklik işlemlerini başlatabilirken Tıp Doktorluğu Seviye Tespit Sınavında yeterli puanı alamayan adayların denklik başvuruları iptal ediliyor. Sınava giriş belgesi ise ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabiliyor.

Haber 15-03-2021 15:32