New England Tıp Dergisi'ndeki bir rapora göre, ismi açıklanmayan bir öğrenci oda arkadaşının artık eriştesini yedikten sonra trajik bir şekilde uzuvlarını kaybetmek zorunda kaldı. Öğrencinin hiçbir alerjisi ya da bilinen hastalığı olmadığı ifade edilirken yemeği yedikten 24 saat sonra hastanelik olması tıp dünyasını şaşkına çevirdi.
2024 Nobel Tıp Ödülü'nü "mikroRNA'nın keşfi ve gen düzenlemesi" çalışmalarından dolayı ABD'li Victor Ambros ve Gary Ruvkun kazandı.
Lezyon, vücutta meydana gelen herhangi bir doku ya da organ hasarını, yaralanmayı ya da anormal değişiklikleri tanımlamak için kullanılan tıbbi bir terimdir. Lezyon, vücutta bir doku ya da organda meydana gelen hasar ya da anormal değişiklikler sonucu oluşur. Travma, enfeksiyon, tümör gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanır.
Amerikan askerinin yaklaşık bir yıl önce geçirdiği göz nakil ameliyatı başarı ile sonuçlandı. Süreç boyunca önemli bir yol ilerlemesi bu alanda çalışan doktorlara umut verdi. Aaron James tüm dünyada tam göz nakli olan ilk kişi oldu.
2017 yılında üniversiteye giriş sınavı LYS’de derece yaparak, Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi’ni kazanan ve çift anadal ile bilgisayar mühendisliği bölümünü de tamamlayan Türkiye 3’üncüsü Dr. Muhammed Furkan Daşdelen’in hikayesi herkese ilham oldu. Almanya’da tıpta yapay zekâ alanında doktora yapacak olan Dr. Daşdelen, yurt dışındaki eğitimini tamamladıktan sonra ülkesine hizmet etmek istediğini ifade etti.
Türk bilim insanı Doç. Dr. Selçuk Özdemir, yaptığı çalışma ile Demans ve ALS hastalarına teşhis aşamasında umut oldu. Çalışma tıp alanında önemli dergilerden biri olan Nature Medicine dergisinde yayımlandı.
Tıp literatüründe nadir görülen, çok büyük bir aort anevrizmasının yanı sıra aort damarında daralma, kalpte delik ve aort kapak hastalığı olan genç, yapılan tek seanslık açık ameliyatla hayata tutundu. 10 binde 2 ile 8 arasında görülen bir doğumsal kalp rahatsızlığı olan aort koarktasyonu sebebiyle yaptıkları ameliyat ile hastanın hayatını kurtaran doktorlar, erken teşhisin öneminde dikkat çekti.
Yalova’da glomus tümörüne yakalanan 10 yaşındaki otizm hastası Rana Akgül, yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, “Dünya literatüründe ilk defa otizmli bir hastada glomus tümörüne rastladık. Ben literatürde tarama yaptım. Glomus tümörünü otizmli hastada ilk kez biz çıkarmışız. Dünyada ilk” dedi. İşte detaylar...
80 yaşındaki ismi açıklanmayan bir kadın doğumundan itibaren beyninde bulunan bir iğneyle yaşadı. Doktorların CAT taraması sırasında fark ettikleri iğne herhangi bir sağlık sorununa neden olmadığı ve ameliyat yapılması durumunda daha da kötüleşme ihtimali olduğu için çıkartılmaması tercih etti. İğnenin beyinde bulunma nedeni ise şaşkınlık yarattı.
Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta onca olumsuzluğa rağmen eğitimini aksatmayarak hayallerindeki tıp fakültesini kazanan depremzede öğrenciler, depremin ardından kendilerince geliştirdikleri motivasyon kaynaklarını anlattı.
Türkiye'de sadece Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yetiştirilen coğrafi işaret tescilli endüstriyel bitki şerbetçi otunun 2023 yılı taban fiyatları açıklandı.
İran’da ismi açıklanmayan 30 yaşındaki bir adam şiddetli karın ağrısı ve dayanılmaz yanma hissi nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan incelemelerin sonucunda röntgende adamın anüsüne sıkışan yabancı bir cisim tespit edildi. 30 yaşındaki adam acilen ameliyata alındı. Hastanın herhangi bir komplikasyon yaşamadan sağlığına kavuştuğu ifade edildi.
Hindistan’da gerçekleşen bir operasyon ülke gündemine yerleşti. 55 yaşındaki ismi açıklanmayan bir hastanın midesinden yaklaşık 20 cm uzunluğunda plastik bir şişe çıkartıldı. Tıp dünyasını şaşkın çeviren olay zorlu bir şekilde gerçekleşen cerrahi operasyonla tamamlandı.
Doktorların ‘Mucize Adam’ olarak adlandırdığı 55 yaşındaki Kevin Hill, kalp kapakçığı ameliyatı sırasında geçirdiği komplikasyonlar nedeniyle birkaç dakika boyunca öldü. Doktorlar tarafından mucizevi bir şekilde hayat döndürülmeden önce ölen bir adam “öbür dünyadaki” inanılmaz deneyimden söz etti. Anlattıkları kısa sürede gündem yaratmayı başardı.
Hastalıkları erken teşhis etmek hastalığın tedavi sürecinin çok daha etkili ve iyi olmasını sağlayabiliyor. Tıp dünyası hastalıkları daha erken teşhis etmek için çeşitli uygulamalar deniyor. Son yapılan açıklamalara göre tek bir saç teliyle geç fark edilen hastalığı tespit etmek mümkün olabiliyor.
Dublin'deki St. Vincent Üniversite Hastanesi'nde çalışmakta olan sağlık personeli, karşılaştıkları vaka karşısında şoke oldu. Mide krampları ve şişkinlik şikayetiyle hastaneyi ziyaret eden 66 yaşındaki kadın hastanın midesinde, bağırsaklarında ve anüsünde keşfedilen şey doktorlar da dahil olmak üzere herkesi şaşkına çevirdi.
Türkiye’de tıp fakültesine dereceyle giren 3 başarılı kız öğrenci dünyanın en prestijli programlarından biri olarak gösterilen ‘Amgen Scholars’ bursunu kazandı. Yüzlerce adayı eleyerek bu başarıya ulaşan Türk öğrenciler, burs boyunca yaptıkları araştırmaları dünyanın en saygın üniversitelerinden Cambridge Üniversitesi’nde düzenlenecek sempozyumda sunacak.
2022 YKS üniversite taban puanlarının ne zaman açıklanacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Adaylar; 18 Haziran Cumartesi günü ve 19 Haziran Pazar günü TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumda yapılan üniversite sınavı sonrası her gün konuya ilişkin yeni bir gelişme olup olmadığını öğrenmek için internette araştırma yapıyor. Peki 2022 YKS üniversite taban puanları ne zaman açıklanır? Hukuk, Gazetecilik, Öğretmen, Mühendislik ve Tıp taban puanı ortalamaları nedir? İşte detaylar...
Rusya’da yaşayan 27 yaşındaki Olesya Kulikova isimli bir kadın, 10 bin kişide bir görülebilecek ender bir hastalıkla doğduğundan beri mücadele ediyor. Dünyaya geldiği andan itibaren sağlık sorunlarının peşini bırakmadığını ifade eden Kulikova, organlarının yanlış yerde olduğunu öğrendiğinde büyük bir şaşkınlık yaşadı.
Yaşadığı talihsiz bir kazanın sonucunda penisini kaybeden 47 yaşındaki Malcolm MacDonald isimli bir adam, cerrahi işlemle yeni bir cinsle organa kavuşmak istedi. Ancak işler hesapladığı gibi gitmediği için 6 yıl boyunca kolunda bir protez penisle yaşadı.
TUS tercih sonuçları gündemde yer alıyor. TUS tercih sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı. TUS kontenjanlarının açıklanmasından sonra tercih işlemleri 19 Nisan ve 26 Nisan tarihleri aralığında alındı. Sınavdan sonra tercih işlemlerini tamamlayan adaylar merakla yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. İşte TUS tercih sonuçlarına dair merak edilenler!
"Sağlıkta şiddet suçlarının alelade, bedelsiz suçlar olduğu fikrinin yaygınlaşması aleyhimizedir. Bu fikir, suçların artışına hizmet etmektedir" - "Emin olun, abileri veya ablaları olacağınız genç hekimler aynı şartlardan geçmeyecek. Sizler ise belki sadece bunların endişesini yaşamış olacaksınız. Talih bana bir operasyon adamı olma rolünü biçti"
Hacettepe Üniversitesi öncülüğündeki uluslararası konsorsiyumun yürüttüğü proje kapsamında, tıp eğitimleri, deneme ameliyatları ve kritik teşhislerde hem metaverse hem de üç boyutlu gerçek insan modellerinin kullanımına başlandı - Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emre Huri: - "Simülatörler ve modeller, dünyada yok, Türkiye'de yerli olarak üretildi. Bu teknoloji, tıp alanında tersine beyin göçünü de başlatmış durumda. Dünyada simülasyon yapan firma bile bizden geliştirdiğimiz modelleri istedi. Projeyi, uluslararası alanda yaygınlaştırmak için planlama yapıyoruz"
Bazı ilaçlar farklı insanlarda tamamen etkisiz ya da ölümcül olabiliyor çünkü her beden ilacın içindeki maddelere farklı tepki gösteriyor. Bu nedenle insanların genetik kodlarıyla eşleşen tedaviler, tıp dünyasında "yeni bir dönem" başlayacak. BBC Sağlık ve Bilim Muhabiri James Gallagher'ın haberi.
Denizli’de yaşayan şizofreni hastası 35 yaşındaki Ramazan B.’nin yaptıkları akıllara durgunluk verdi. 2014 yılında makatına torpil yerleştirip patlamasının ardından hastanede tedavi edilip taburcu edilmesi bilim insanlarının yayınladığı makaleyle tıp literatürüne girdi. Ramazan B.’nin daha önce de kendi penisini kesmiş ve babasını boğazını keserek öldürmüştü. Ramazan B., son tedavisinin ardından yaklaşık 2 yıl sonra ise hayatını kaybetti.
İsveç'in Trollhättan kentinde 71 yaşındaki bir adam kar kürerken kalp krizi geçirdi. Adam, defibrilatör taşıyan bir drone sayesinde hayatta kaldı. Böylece tıp tarihinde ilk kez bir drone, ani bir kalp durması sırasında hayat kurtarmada çok önemli bir rol oynadı.
Türkiye’de tematik anlamda ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Cerrahi Aletler ve Sağlık Müzesi Samsun’da TCDD’ye ait Lokomotif Tamir Atölyesi olarak hizmet eden binada hizmete girdi.
Küresel çip kıtlığının vurduğu sektörlerden biri de sağlık oldu. Pandemi ve tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle yarı iletken temin edememe sorunu tıp teknolojisini de etkiliyor.
Anatominin öğrenilmesinde yeri henüz doldurulamayan en önemli eğitim materyali olan kadavra, temini konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle yurt dışından fiyatı 14 bin 500-16 bin dolar arasında değişen fiyatlarla ithal ediliyor. Bazı tıp fakültelerindeki öğrenciler, az da olsa kadavra üzerinde eğitim görebilirken, bazı doktor adayları da kadavrasız ya da eğitim özelliği kalmamış kadavralar, maketler yada üç boyutlu yazılımlarla pratik yapıyor.
Teknolojinin gelişimi ve tıp dünyasındaki ilerleme ile birlikte DNA’nın şifresi keşfedildi. Bu keşif hastalıkların ve genetik bozuklukların nedenleri, semptomları ve olası tedavilerine yönelik çalışmaların hızlanmasını sağladı. Ancak tıp dünyasını halen şaşırtmaya devam eden kimi hastalıklar da mevcut. Bu hastalıklardan biri olan “Yabancı El Sendromu” nadir görülen nörolojik bir rahatsızlık olarak kabul ediliyor.
ESOGÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy: - "Şaşılık hayatın ilk 6 ayında küçük oranlarda, hafif formlarında tüm sağlıklı çocuklarda görülebilir ancak 6'ncı aydan sonraki şaşılıklar dikkatle ele alınması gereken önemli tablolardır"
Son dakika haberine göre 2021 yılı Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü, David Julius ile Ardem Patapoutian’a sıcaklık ve dokunma reseptörleri keşfettikleri için verildi.
Erdem'in taburcu edilmesine ilişkin basın toplantısına dünyanın kadavradan ilk rahim nakli ile anne olan Derya Sert ve 15 aylık oğlu "Ömer Özkan" bebek ilk defa kameraların karşısına geçti - Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan: - "Kısa sürede Havva Hanım'ın çocuk sahibi olmasını umuyoruz. Tecrübeler büyük" - Havva Erdem: - "Sürecin ilerlemesi için sabırsızlanıyoruz. İlk transferde kucağımıza alacağımıza inanıyoruz"
Prof. Dr. Dilek Özcengiz: - "Hukuk fakültesinden 2020'de mezun oldum. Zorlu bir süreçti ama bir hekim olarak zaten zorluklara ve yoğun çalışmalara alışkın biriyim. Akademi de zaten bunu gerektiriyor"
"Salgın dönemini avantaja dönüştürdüğümü düşünüyorum. Evde düzenli bir şekilde çalıştım. Okula da gittik. Öğretmenlerimin çok katkısı oldu"
STS TIP ve TUS için ikinci dönem başvuruları başladı. Tıp alanında ilerleyerek bir kariyer planlayan kişilerin katıldığı STS TIP ve TUS için başvuru tarihleri ise merak ediliyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavlarda adaylar, iyi birer kariyer için birbirleriyle yarışıyor. ÖSYM tarafından açıklanan takvimde STS TIP ve TUS için başvuru tarihleri de netleşti. Peki STS TIP ve TUS başvuruları ne zaman başlıyor?
Tıp alanında kariyer yapmak isteyenlerin katılım sağladığı ve ÖSYM tarafından düzenlenen TUS ve STS TIP sınavları için ikinci dönem başvurularına az bir süre kaldı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvuru ücretlerini ve detaylarını da merak ediyor. Peki TUS ve STS Tıp başvuruları başladı mı? 2021 TUS ve STS Tıp başvuru ücretleri ne kadar? İşte ayrıntılar...
Doktor James Marion Sims, hastaları üzerinde yaptığı deneyler nedeniyle tıp tarihine geçti. Bu deneyler birçok kesim tarafından tartışma konusu yarattı.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan üçüz kardeşler Deniz, Başak ve Aslı Kozak, birlikte diploma almanın mutluluğunu yaşadı.
ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve tıp eğitimi sonrası branş seçme sınavı olarak da bilinen TUS ile yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların denklik işlemleri için gerekli olan STS TIP 2021 başvuruları için araştırmalar yapılmaya başlandı. Sınava girecek adaylar "TUS başvuruları ne zaman?", "STS başvuruları ne zaman?" gibi soruları merak ediyor. Peki TUS ve STS Tıp başvuruları ne zaman başlayacak? TUS ve STS tıp başvuru ücretleri ne kadar? İşte yanıtı...
1983 yılında kurulan ve tıp alanında üretimler yapan Meditera Tıbbi Malzeme Sanayi ve Ticaret'in halka arz başvurusunun onaylandığı SPK tarafından duyuruldu. Yatırımcılar ve vatandaşlar Meditera Tıbbi Malzeme halka arz ne zaman, Meditera Tıbbi Malzeme halka arz hisse fiyatı ne kadar sorularını merak ediyor. Peki Meditera Tıbbi Malzeme halka arz ne zaman? Meditera Tıbbi Malzeme halka arz hisse fiyatı ve hisse kodu nedir? İşte ayrıntılar...
Tarih birçok sırrı da aslında beraberinde getirdi. Çünkü eski dönemlerde teknolojinin bu kadar gelişmemiş olması kimi zaman bazı bilimsel durumların açıklanamamasına neden oldu. 1934 yılında yaşanan Anna Monaro olayı da bu durumlardan bir tanesiydi. Anna’nın geceleri bedeninden bir ışık yayılıyordu ve bu ışığın kaynağı ve nedeni hala gizemini koruyor.
Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde Üroloji Uzmanı Dr. Mustafa Suat Bolat tarafından uygulanan ‘ağrısız prostat biyopsi’ tekniği, uluslararası tıp dergisinde yayımlanarak, ‘inflate’ adlıyla tıp literatürüne girdi. Doktor Bolat, uygulanan teknik sayesinde, hastaların, biyopsi korkusu ve çekincelerinin ortadan kalktığını, prostat kanserinin erken teşhisine de bir adım daha yaklaştıklarını belirtti.
Teknolojinin ve tıbbın henüz bu kadar gelişmediği dönemlerde tedavi amacıyla alternatif bitkisel yöntemler tercih ediliyordu. O dönemlerde hastalıkları iyileştirmek için çok ilginç yöntemlere başvuruldu.
Tarih pek çok sahtekarlık ve dolandırıcılık hikayesine sahne oldu. Medeniyetler boyunca hırsızlık ya da casusluk yapmak için kılık değiştirenler, kısa yoldan zengin olmak adına akıl ve mantık sınırlarını zorlayan pek çok yöntem kullanan kişiler ortaya çıktı. Bunların birçoğu dizi, film ve kitaplarda başrolü üstlendi. Ancak Mary Toft’un hikayesi duyduğunuz hiçbir sahtekarlık öyküsüne benzemiyor.
1951 yılında sadece 31 yaşındayken hayatını kaybeden Henrietta Lacks’ın, dünyada yaşayan her insanın hayatına aşılarla, ilaçlarla veya bir şekilde etki ettiği kabul ediliyor. Ölümsüz olarak kabul edilen Lacks milyonlarca insanın hayatını kurtardı.
Tıp tarihi boyunca inanılmaz pek çok olay yaşandı. Doktor ve hasta arasındaki aşk hikayeleri bu tarihin en romantik yanını gösteriyor. Ancak Carl Tanzler’in yaşadığı olay asla sıradan ve masum bir aşk öyküsü değildi. Onunki saplantılı bir tutkunun gölgesinde geçen ürpertici bir hayat hikayesiydi.
David Lynch tarafından çekilen “The Elephant Man” filminin baş karakteri Joseph Merrick’in hüzünlü yaşam hikayesi üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala konuşuyor. 1880’li yılların ortalarında dünyaya gelen Merrick, yaşadığı hastalık nedeniyle toplumca dışlandı ve hayatı boyunca sirkte çalışmaya mahkum edildi. Sirkte gördüğü muameleden kendisini tedavi etmek isteyen bir doktor sayesinde kurtuldu. Hastalığı ise aradan geçen yüzyılların sonunda ancak anlaşılabildi.
Kimyagerler Günü, Kimyagerler Derneği’nin her yıl 7 Nisan’da kimyanın önemini anlattıkları ve çeşitli etkinliklerde bulunduğu bir gün olarak kutlanıyor. Koronavirüs pandemisi sebebi ile hem kimyanın hem de sağlık konularının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Bu sebeple tüm kimyagerlerin ve sağlık çalışanlarını üstün başarıları için kutlarız. Kimya alanı başta tıp ve eczacılık olmak üzere pek çok konuda insanlara fayda sağlamıştır. Peki Kimyagerler Günü nedir?
Amerikalı bir televizyon programı sunucusu olan Mary Hart, sesi nedeniyle oldukça ilginç bir tıp olayıyla karşı karşıya kaldı. Dianne Neale adlı bir hastada görülen ve bu nedenle tıp literatürüne Mary Hart Sendromu olarak giren rahatsızlık, Neale'nin Mary Hart’ın sesine katlanamaması ile meydana geldi.
Tarih boyunca bilim insanları imkansız olarak görülen pek çok olaya tanık oldu. 5 yaşındayken hamile kalan Lina Medina’nın hikayesi de bunlardan bir tanesi olarak karşımıza çıktı. Lina’yı ailesi şikayetlerinden dolayı hastaneye götürdü ve sürpriz bir gerçekle karşılaştı. Aileyi dehşete düşüren gerçek ise 5 yaşındaki kızlarının hamile olmasıydı.
Kimilerinin soylu kimilerinin ise sıradan bir köylü olarak nitelendirdiği Edward Mordake uzun yıllardır gerçekliği tartışılan bir kişilikti. Mordake’nin hikayesinin bu kadar popüler olmasının asıl nedeni ise tıpta nadir görülen bir durum ve görülse dahi yaşama ihtimali düşük olan yapışık suratlı ikiz vakasıyla doğmasıydı.
1960-1961 yıllarında düzenlenen altıncı Sovyet Antartik Seferi'nde pratisyen hekim olarak görev alan Sovyet doktor Leonid İvanoviç Rogozov, seferde başına gelecekleri bilse bu yolculuğa gönüllü olur muydu tahmin etmek zor. Ancak bir doktorun başına gelebilecek en kötü olayla karşılaşan Rogozov kendi kendisini ameliyat etmek zorunda kaldı.
99 yaşında hayatını kaybeden Rose Marie Bentley’in bedenini bilime bağışlaması üzerine tıp 50 milyonda bir kez görülecek tarihi bir olaya şahit oldu. Çünkü hayatı boyunca büyük bir sağlık sorunu yaşamayan bu kadının bütün organları olması gerektiğinden başka bir yerdeydi.
STS Tıp, Tıp lisansı eğitimini ülke dışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı hekimlerin, ülkemiz içerisinde mesleklerini yapabilmeleri adına verilen denklik belgesi için düzenlenen bir sınavdır. ÖSYM'nin düzenlediği STS Tıp'ta başarılı olan adaylar denklik işlemlerini başlatabilirken Tıp Doktorluğu Seviye Tespit Sınavında yeterli puanı alamayan adayların denklik başvuruları iptal ediliyor. Sınava giriş belgesi ise ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabiliyor.
STS Tıp, lisans eğitimlerini yurt dışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Tıp doktorlarının, ülkemiz içerisinde mesleklerini icra edebilmeleri için düzenlenen bir sınavdır. ÖSYM tarafından düzenlenen STS Tıp sınavında başarılı olan adaylar denklik işlemlerini başlatabiliyor. Sınava giriş belgesi ise ÖSYM üzerinden sorgulanabiliyor.
Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, kupa tedavisinin (hacamat) sertifikası olan doktorlar tarafından hastane ve merkezlerde yapılması gerektiğini belirterek, "Nelere iyi geleceği konusunda hastaları kandırmamak gerekiyor. Bu konuda oldukça fazla suistimal var. Hastanın modern tıptaki tedavilerinin önüne geçmemesi gerekiyor" dedi.
EÜ Tıp Fakültesindeki yüz gençleştirme makalesi, uluslararası başarı getirdi
Ankara Bahçelievler'de 7 TİP'li öğrencinin öldürülmesinin faillerinden Haluk Kırcı, Haber Global'de canlı yayına çıktı. Bahçelievler Katliamı'yla ilgili soruya Kırcı, "Herkes Bahçelievler'den bahsediyor, solcuların yaptığı katliamlardan bahsetmiyor. Biz oraya intikam için gittik" dedi." ifadelerini kullandı. Haluk Kırcı'nın TV programına katılması sosyal medyada tepki çekti. Peki, Haluk Kırcı kimdir?
Türkiye İşçi Partisi (TİP) 41 yıl aradan sonra yeniden seçimlere katılabilecek. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, yaptığı açıklamada partisinin seçim yeterliliği için gerekli örgütlenmeyi tamamladığını duyurdu.
Muğla'nın Ortaca ve Dalaman ilçeleri sınırındaki Sığla Ormanları; yara iyileştirici, cilt güzelleştirici yağı ve aromatik kokusu ile yüzyıllardır Anadolu'nun şifa kaynakları arasında yer alıyor - Türkiye'nin güneybatı kesimlerinde yoğun bulunan ve dünyada ender görülen sığla ağaçlarının yer aldığı bölgenin, Cumhurbaşkanı kararıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edilmesi bölge halkı kadar bilim insanlarını da sevindirdi - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Duru: - "Sığla alanlarının korunarak çoğaltılması ve ekonomiye kazandırılması için devletimizin aldığı bu karar son derece önem arz etmektedir"
Klasik tıp alanında bir devrin kapandığını ve yeni bir döneme geçildiğini söyleyen Prof. Dr. Sarper Diler, koronavirüs ile gelen değişime dikkat çekti. Prof. Dr. Diler, "Antibiyotiklerin keşfedilmesi ve aşıların çok yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmasıyla beraber dünya, salgın hastalıklarla ve enfeksiyon sorunları ile mücadeleyi önemli ölçüde kazandı." dedi.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi, sağlıkta hizmet kalitesinin artırılması ve teknolojinin etkin kullanılabilmesi amacıyla Tıbbi Biyokimya laboratuvarında yapay zeka programı dönemi hayata geçirildi. Uygulama ile gereksiz test yapılmasının önleneceği ve sonuçların daha hızlı değerlendirileceği belirtildi.
Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karadağ, tedavi edilmeyen uyku apnesi sendromunun felce neden olabileceği uyarısında bulundu.
"(Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılması) Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum. Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz"
"(Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılması) Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum. Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz"
"(Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılması) Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum. Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz"
"(Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılması) Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum. Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz"
"(Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılması) Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum. Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz"
"(Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılması) Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum. Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz"
"(Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılması) Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum. Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz"
"(Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılması) Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum. Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz"
"(Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılması) Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum. Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz"
"(Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılması) Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum. Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz"
"(Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılması) Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum. Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz"
"(Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılması) Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum. Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz"
"(Antalya Şehir Tiyatrosu'nda oyuncuların işten çıkarılması) Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum. Derdimiz AK Parti derdi değil. CHP yaparsa da aynı şeyi söyleyeceğiz"
"12,5 milyon kişi bankaların kara listesine girdi. Ülke bir bütün olarak kara listeye alınmış diyebileceğimiz kadar vahim bir tabloyla karşı karşıyayız"
Eskişehir'de, 2011'de vefat eden ve naaşı 8 yıl boyunca ESOGÜ Tıp Fakültesinde bilimsel çalışmalarda kullanılan Nevzat Deringöl için üniversitede tören düzenlendi - Törenden sonra Deringöl'ün cenazesi toprağa verildi
Eskişehir'de, 2011'de vefat eden ve naaşı 8 yıl boyunca ESOGÜ Tıp Fakültesinde bilimsel çalışmalarda kullanılan Nevzat Deringöl için üniversitede tören düzenlendi - Törenden sonra Deringöl'ün cenazesi toprağa verildi
Nobel Tıp Ödülü, hücre alanındaki çalışmalarından dolayı ABD'li William G. Kaelin ve Gregg L. Semenza ile İngiliz Peter J. Ratcliffe'e verildi
Biri tıp, diğeri eczacılık eğitimini tamamlayan ikiz kardeşler, Ankara'nın Çubuk ilçesinde kurdukları özel hastanede ilçe halkına sağlık hizmeti sunuyor - Eczacılık mezunu Tunahan Zengin: - "Bir hastane açmak çocukluk hayalimizdi" - Oğuzhan Zengin: - "Yaklaşık bir yıl 'bu işi nasıl yaparız' diye araştırdık. Bölgemizin ihtiyaçlarını, taleplerini teker teker çıkartıp kendimize iki yıllık proje hazırladık. Bunu aşama aşama gerçekleştirdik"
Biri tıp, diğeri eczacılık eğitimini tamamlayan ikiz kardeşler, Ankara'nın Çubuk ilçesinde kurdukları özel hastanede ilçe halkına sağlık hizmeti sunuyor - Eczacılık mezunu Tunahan Zengin: - "Bir hastane açmak çocukluk hayalimizdi" - Oğuzhan Zengin: - "Yaklaşık bir yıl 'bu işi nasıl yaparız' diye araştırdık. Bölgemizin ihtiyaçlarını, taleplerini teker teker çıkartıp kendimize iki yıllık proje hazırladık. Bunu aşama aşama gerçekleştirdik"
Alman Tıp Ödülü bu yıl Almanya doğumlu cerrah Dr. Dilek Gürsoy’a verilecek. Yapay kalp alanındaki çalışmalarıyla tanınan Dr. Gürsoy, ödülünü 18 Kasım’da Düsseldorf’ta alacak.
Denizli'de 12 yıl önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle sinir dokusu hasar gören Yücel Kayatepe, bir sosyal medya grubunun paylaşımını gören bir doktor tarafından yapılan ücretsiz ameliyatın ardından elleri titremeden yemek yemeye başladı - Kayatepe: "Kazadan sonra ne çay, ne yemek, ne çorba, hiçbir şey yiyip içemiyordum. Şimdi çok mutluyum, kendi ellerimle kaşığı tutup, titremeden yemeğimi yiyorum. Bu, duygu olarak anlatılmaz yani bunu çeken biliyor"
Denizli'de 12 yıl önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle sinir dokusu hasar gören Yücel Kayatepe, bir sosyal medya grubunun paylaşımını gören bir doktor tarafından yapılan ücretsiz ameliyatın ardından elleri titremeden yemek yemeye başladı - Kayatepe: "Kazadan sonra ne çay, ne yemek, ne çorba, hiçbir şey yiyip içemiyordum. Şimdi çok mutluyum, kendi ellerimle kaşığı tutup, titremeden yemeğimi yiyorum. Bu, duygu olarak anlatılmaz yani bunu çeken biliyor"
Batman'da görev yapan 27 yıllık üroloji doktoru Can Aydın, son iki yılda gerçekleştirdiği ameliyatlarda aldığı aralarında 522 gram ağırlığındaki taşın da bulunduğu yüzlerce böbrek taşından koleksiyon oluşturdu - Hastaların kurtulduğu taşlardan oluşan koleksiyonda, hemşirelerin böbrek taşından yaptığı fotoğraf çerçevesi de yer alıyor - Op. Dr. Aydın: - "Hem hastalarımıza faydalı oluyoruz hem de koleksiyon için değerli parçalar haline geliyor bu taşlar. Biriktirmeye devam edeceğim"
Batman'da görev yapan 27 yıllık üroloji doktoru Can Aydın, son iki yılda gerçekleştirdiği ameliyatlarda aldığı aralarında 522 gram ağırlığındaki taşın da bulunduğu yüzlerce böbrek taşından koleksiyon oluşturdu - Hastaların kurtulduğu taşlardan oluşan koleksiyonda, hemşirelerin böbrek taşından yaptığı fotoğraf çerçevesi de yer alıyor - Op. Dr. Aydın: - "Hem hastalarımıza faydalı oluyoruz hem de koleksiyon için değerli parçalar haline geliyor bu taşlar. Biriktirmeye devam edeceğim"
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen 2019 Tecrübe Paylaşım Programı'nın Karadağ ayağına katılan tıp ve diş hekimliği öğrencileri, program kapsamında Karadağ'ın sağlık sistemini yakından tanıyacak
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan 145 doktor arasında Filistin'den gelen Muaz Alazzazi ile Ahmet Lafi de yer aldı - Filistin'de yaşadığı acıların doktorluğu seçmesinde etken olduğunu ifade eden Alazzazi: - "Kendi milletime, kendi halkıma hizmet vermek için doktor olmaya karar verdim. Uzmanlık bittikten sonra Gazze'ye dönüp kendi milletime hizmet vereceğim"