Maden Haberleri

Bakan Bayraktar'dan maden ruhsat sahası açıklaması: '3 binden fazla...'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden ruhsat sahalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Bayraktar, 15 Nisan'dan itibaren 3 binden fazla denetleme yapıldığını söyledi. Tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle toplam 2 bin 421 faaliyet durdurma işlemi kararı verildi.

Finans 18-04-2024 12:45

İliç'teki maden faciasında 9 kişi toprak altında kalmıştı! Sabah saatlerinde liç alanında kamyonet bulundu

Erzincan'ın İliç ilçesinde 9 işçinin toprak altında kaldığı maden sahasında devam eden çalışmalarda kamyonet bulundu.

Haber 16-03-2024 17:17

Naci Görür çileden çıktı! Uzun uzun anlatıp isyan etti: Hakaret etmek istemiyorum

Deprem sözleriyle gündelik hayatımızda artık büyük bir yer edinen ve uyarılarıyla vatandaşlar başta olmak üzere yöneticilerin dikkatini çeken Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür bu kez sinirlendi. 1999 yılında hazırlanan bir raporda imzası olması nedeniyle eleştirilen Görür, "Hakaret etmek istemiyorum" diyerek o süreci anlattı.

Haber 14-03-2024 12:19

Resmi Gazete'den maden bölgesi kararı! Komisyonda düzenleme

Maden bölgesindeki faaliyetleri yönetmek, kontrol etmek ve bölgede gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak üzere kurulan komisyonun çalışma ve teşkiline ilişkin düzenleme yapıldı.

Finans 09-03-2024 12:08

Yer: Venezuela! Altın madenindeki can pazarı böyle kaydedildi: 30 ölü, 100'den fazla kişi toprak altında...

Venezuela'nın Bolivar eyaletindeki kaçak olduğu tespit edilen bir altın madeninde meydana gelen çökmede birçok kişinin göçük altında kaldığı bildirildi. Toprak altında kalan onlarca kişiden çok sayıda ölü olduğu tahmin ediliyor.

Haber 22-02-2024 11:32

130’ar bin lira verip imzalatmışlar! Erzincan'daki maden faciasında yeni detaylar... Anagold Madencilik'le ilgili belgeleri de paylaştı

Türkiye günlerdir toprak altında kalan 9 işçiden gelecek güzel haberi beklerken, Erzincan'daki altın madeninin işletmeciliği yapan Anagold Madencilik şirketinin, 2016’da bölgede yaşayan ailelere ‘sus payı’ verip “Adli ve idari başvuru yapmayacağım” taahhüdü aldığı belirtildi. Öte yandan bölgenin eski bir fotoğrafını paylaşan CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, "Göçük altında kalan kamyon şoförünün ve bazı işçilerin muhtemel yeri burası!" dedi.

Haber 17-02-2024 07:30

Başsavcılık açıkladı! İliç'teki altın madeni faciasıyla ilgili Kanadalı firmanın yöneticisi de gözaltına alındı

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması felaketinde 9 kayıp işçiyi arama çalışmaları devam ediyor. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı da yaşanan toprak kayması ile ilgili gözaltına alınan 8 şüpheli arasında, firmanın Kanada uyruklu yetkilisinin de olduğunu bildirdi.

Haber 15-02-2024 22:22

Anagold'un eski çalışanı, şirketi yalanladı! 'Yüzde 99 ihtimal' diyerek endişelendirdi... Erzincan'daki maden kazası için 'siyanür' iddiası

Erzincan'da 9 madencinin enkaz altında kaldığı faciayla ilgili ortaya çıkan yeni detaylar kafa karıştırdı. Siyanürle altın arayan Kanadalı şirket Anagold, göçük meydana gelen alanda hiçbir zehirli toprağın olmadığını ifade etmişti. Eski maden çalışanı ise şirketin açıklamasını yalanladı. Felaketin ortaya çıkmasındaki ana etken yığın liç alanına siyanürlü solüsyonun kontrolsüz bir şekilde basılması olduğunu savunan eski çalışan, "Şu anda yağışla yer altı sularına karışması yüzde 99 ihtimal" dedi.

Haber 15-02-2024 13:56

Erzincan İliç'te maden faciası... Bakan Bayraktar'dan gündem yaratacak sözler! Zafiyet içerisinde olduklarını görüyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen toprak kayması hakkında heyelan bölgesinde 400 bin kamyonluk toprak kütlesi olduğunu belirtti. Bayraktar ayrıca, maden faciasının sorumlularının yargı önünde hesap vereceğini ifade etti. Soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde 1 kişi daha gözaltına alınırken, faciaya ilişkin toplamda 8 kişi gözaltına alındı.

Haber 15-02-2024 12:45

Erzincan'daki 'zehir' tepesi! Yarığı gören işçiler sabah 'çökecek' diyerek uyarmış, öğlen çökmüş... Toprak altında kalan işçiden karısına son telefon!

Türkiye'nin gündemindeki Erzincan'ın İliç ilçesindeki faciayla ilgili detaylar ortaya çıktı. Anagold Madencilik'e ait olan altın madenindeki heyelan sonucu 9 işçi toprak altında kalırken, çökmeden saatler önce yarığı gören işçilerin 'Burası çökecek' uyarısında bulunduğu belirlendi. 'Zehir' tepesinin çökmesinden dakikalar önce ise toprak altında kalan işçilerden birinin eşini aradığı öğrenildi. Daha önce şirketin, siyanür sızıntısıyla ceza aldığı ön ödemeyle cezayı kapattığı da ortaya çıktı.

Haber 15-02-2024 07:12

Erzincan'daki faciayla ilgili yeni gelişme! Gözaltı sayısı arttı

Erzincan'da bir maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonucunda gözaltına alınanların sayısı 7'ye yükseldi. Şüphelilerin, maden ocağını işleten şirkette yönetici ve idareci pozisyonunda çalıştığı öğrenildi

Haber 14-02-2024 18:23

İliç'te bir yıl önce 'Dünyanın ikinci Çernobil'i buraya gelin' diyerek yalvarmıştı! Çevre mücadelesi veren Sedat Cezayirlioğlu gözaltına alındı

Altın madeni faciasının yaşandığı İliç'te yalvararak çektiği videoyla gündem olan, çevre mücadelesi veren Sedat Cezayirlioğlu gözaltına alındı. Cezayirlioğlu geçtiğimiz yıl kazanın yaşandığı bölgede yalvararak video çekmiş, söz konusu bölgede yetkililerin yapacağı keşif için tüm Türkiye'yi İliç'e davet etmişti. Cezayirlioğlu'nun "Ellerinizi öpeyim buraya gelin! Yalvarırım Lütfen! Burası dünyanın ikinci Çernobil'i" sözleri dikkat çok konuşulmuştu.

Haber 14-02-2024 15:31

Erzincan'daki faciadan bir yıl önce! Gazeteci Adem Metan'ın o videosu ortaya çıktı, köylüleri Anagold Madencilik mi konuşturdu?

"Burada kimin sağlığı bozulmuş? Siyanürün kanserojen olmadığını tıbbi otoriteler kabul ediyor! Barajlarımız ağzına kadar balık kaynıyor." Bu cümleler gazeteci Adem Metan'ın kendi Youtube kanalı için çektiği videodan alındı. Çekimin üzerinden sadece bir sene geçti ve Erzincan'daki felaket meydana geldi.

Haber 14-02-2024 13:50

'2016'da bölge halkına 130'ar bin TL verdiler' Erzincan'daki faciadan sonra CHP'li Yavuzyılmaz'dan çok çarpıcı iddia

Erzincan İliç'te meydana gelen felaketin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Yavuzyılmaz'ın iddiasında, şirketin 2016 yılında bölge halkı şikayetçi olmasın diye 130'ar bin TL verdiği de yer aldı.

Haber 14-02-2024 13:28

Erzincan'daki toprak kayması sonrası kayıp 9 işçinin yerleriyle ilgili detaylar! Bakan Yerlikaya Bir avantajımız var diyerek açıkladı

Son dakika haberi: Erzincan'daki madende meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili soruşturmada 4 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sabırlı ve Çöpler Dereleri ve Fırat Nehri boyunca belirli noktalardan rutin olarak numuneler alınmaya başladığını, şu an için bir kirlilik tespit edilmediğini duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya aranan işçilerle ilgili detayları paylaşırken "Bir avantajımız var" diyerek atılan adımları açıkladı.

Haber 14-02-2024 11:59

Toprak atındaki işçiler için mücadele sürerken, İliç'teki seçim sonuçlarını hatırlattı! Can Ataklı: Farka bak! Demek ki bu halka anlatamıyorsun bazı şeyleri

Elazığ'daki altın madenindeki toprak kayması sonucu toprak altındaki işçileri arama kurtarma çalışmaları sürerken, gazeteci Can Ataklı'nın İliç'teki seçim sonuçlarına dikkat çekmesi gündem oldu. Son seçim sonuçlarını canlı yayında hatırlatan Ataklı, "Aradaki farka bakar mısınız? Şimdi bu halka anlatamıyorsun demek ki bazı şeyleri" diye konuştu.

Haber 14-02-2024 11:30

Erzincan'daki maden faciası sonrası o paylaşım gündem oldu! 5 gün önceden bilmiş

Türkiye, Erzincan'daki maden faciasını konuşurken sosyal medyada bir paylaşım dikkat çekti. Toprak kaymasını 5 gün önce 'tahmin eden' kullanıcı sosyal medyada gündem oldu. İşte herkesin konuştuğu o paylaşım...

Trend 13-02-2024 22:11

Bakan Bayraktar: Enerji ve madencilik sektörüne 181,7 milyar lira kamu yatırımı yapacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji sektörüne yapılacak yatırım bu yıl yüzde 70 arttığını söyledi.

Finans 17-01-2024 12:16

Tutkunu oldukları otomobiller için evlerinin terasını garaja dönüştürdüler

Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşayan iki kardeş, bir döneme damgasını vuran ve yıllar önce üretimi duran Tofaş ve Renault marka 7 araç için evlerinin teras katını garaja dönüştürdü.

Yurthaber 19-12-2023 11:19

Denizli'deki maden ocağında göçük! 2 işçiden acı haber geldi

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bir krom madeninde göçük meydana geldi. Bölgeye gelen ekipler yaptığı çalışmada maden mühendisi Kadir Özer ile işçilerden Mustafa Karahan'ın cansız bedenine ulaştı. Göçük altında kalan işçilerden Rıfat Salman ise olaydan 4 saat sonra enkazdan yaralı olarak kurtarılarak, hastanede tedaviye alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Haber 15-12-2023 01:03

'Sivri akıllıları rahatsız eden nedir' Prof. Dr. Celal Şengör'den panelde dikkat çeken sözler 'Zır cahil grubu, kovun bunları'

Eski maden sahalarının doğaya yeniden kazandırılması konusunun ele alındığı panelde konuşan Prof. Dr. Celal Şengör, "Tekrar edelim, biz doğayı tahrip etmiyoruz, doğanın yüzünü değiştiriyoruz. Bu yüz senin, bunun, onun hoşuna gitmeyebilir. Bir kere niye hoşuna gitmiyor bunu öğrenmemiz lazım. Çevredeki insanları, yani maden açılmasın diyen sivri akıllıları rahatsız eden nedir, bir kere bunu tespit edeceğiz. Bunu tespit ettikten sonra yüzde 99.9 bakacaksınız, rahatsız olanlar zır cahildir” dedi.

Haber 05-12-2023 11:53

Siirt'te maden ocağında göçük meydana geldi

Siirt'in Şirvan ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte, 3 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi yaralandı.

Yurthaber 23-11-2023 07:56

Beypazarı'ndaki kömür madeninde yaralanan işçilerden 11'i taburcu edildi

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde kömür maden ocağında yaşanan olayda, güvenli bölgede çalışırken yaralanan 15 maden işçisinden 11'i taburcu edildi.

Yurthaber 06-10-2023 11:59

SON DAKİKA | Ankara'da kömür madeninde göçük! Yaralanan işçiler hastaneye kaldırıldı

Son dakika haberi: Ankara'nın Beypazarı ilçesinde kömür madeninde göçük meydana geldi. Göçükte 15 maden işçisi yaralandı.

Haber 05-10-2023 12:14

'Çok acayip ince bir sesti' Çukurdan bir el uzatıldığını gördüler... Fransız gezgin günlerdir oradaymış! Böyle kurtarıldı

Tekirdağ Çorlu'da domuz avına çıkan avcılar, maden sahasında yaklaşık 3 gündür mahsur kalan 61 yaşındaki Fransız gezgin kadını fark etti. Gezgin, itfaiye tarafından bitkin vaziyette sağ kurtarıldı. Olayı anlatan avcı, "Sanki bir kedi sesi duydum ama çok acayip ince bir sesti" ifadelerini kullanırken "Başında baret olan bir kişinin bitkin halde yerde yattığını gördük, hemen ekiplere haber verdik" şeklinde konuştu.

Haber 25-09-2023 12:29

Zonguldak'ta madende göçük! Kurtarılan işçiler anlattı: 'Oradan kurtulmak gerçekten mucize'

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait bir madende bugün bir göçük meydana geldi. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı. Göçükten yaralı kurtarılan maden işçilerinden 39 yaşındaki Ersin Aydın, "Oradan kurtulmak gerçekten mucize. Orada bir boşluk vardı, o boşluk olmasaydı muhtemelen şimdi rahmetli olmuştum" dedi.

Haber 13-09-2023 20:41

Zonguldak'ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğüne ait maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi.

Haber 07-08-2023 21:37

Meslek liseliler hava kalitesini ölçen giyilebilir cihaz üretti

Bolu İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, açık ve kapalı alanlarda hava kalitesini ölçen giyilebilir cihaz geliştirdi.

Yurthaber 15-06-2023 11:55

Manisa Soma'daki maden ocağında göçük: 1 işçi öldü, 3 işçi yaralandı

Manisa'nın Soma ilçesindeki bir yer üstü maden ocağındaki toprak kaymasında 1 işçi öldü, 3 işçi yaralandı.

Haber 09-05-2023 22:01

Amasra'da maden ocağındaki patlamaya ilişkin dava sürüyor

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağında 14 Ekim 2022'de 43 işçinin hayatını kaybettiği, 9 işçinin yaralandığı patlamaya ilişkin 8'i tutuklu 23 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Yurthaber 26-04-2023 10:13

Altın, bor, petrol… Şimdi de zeolit! Sadece o bölgede 500 milyon tonluk rezerv bulunuyor

Türkiye yer altı zenginlikleri açısından oldukça çeşitli kaynaklara sahip. Enerjiden tarıma pek çok alanda kullanılan zeolit de bunlardan biri. Balıkesir, Manisa, Kütahya, İzmir, Bolu ve Kapadokya’da zengin zeolit yatakları bulunuyor. Sadece Balıkesir-Bigadiç bölgesinde yaklaşık 500 milyon ton rezervin olduğu tahmin ediliyor.

Finans 12-04-2023 11:26

Kaya parçasının değeri dudak uçuklattı! “Hayatta bir kez bulunabilecek bir şey”

Avustralya’nın Victoria eyaletindeki altın yataklarında metal detektörle arama yapan ismi açıklanmayan bir kişi 4.6 kilogram ağırlığında bir kaya parçası buldu. Kaya parçasının içerisinde altın olduğunu fark etmesiyle birlikte genç adam büyük bir şaşkınlık yaşadı. İsmi açıklanmayan kişinin bulduğu altının 160 bin dolar (yaklaşık 3 milyon lira) değerinde olduğu belirtildi.

Trend 28-03-2023 13:39

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’ndeki çöken altın madeninde mahsur kalan işçiler böyle kurtarıldı! Toprağın içinden çıktılar

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde çöken bir altın madeninde mahsur kalan 9 madencinin kurtarıldığı anları gösteren bir video kısa sürede viral olmayı başardı. Çöken altın madeninde bir işçi dik bir yamaçtan sürüklenen toprağı kazarak arkadaşlarını kurtardı. Görüntüler kısa sürede sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekti.

Trend 28-03-2023 10:53

Madencilerden öğrencilere duygulandıran mesaj! 'Mühendis olun, sağlam binalar yapın'

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışması yapan maden işçilerinin Hatay'da kullandıkları sınıftaki tahtaya yazdıkları mesaj gündem oldu. Madenciler tahtaya "Derslerinize iyi çalışıp aranızdan çok iyi mühendisler çıksın ki güzel sağlam binalar inşa edin. Edin ki başka anneler babalar çocuklar ağlamasın yetim öksüz kalmasın. Sizlere güveniyoruz" yazdı. 

Haber 12-02-2023 23:06

Domuz damı nedir, ne demek? Domuz damı yöntemi nasıl, hangi durumda uygulanır? Madenciler bu yöntemle hayat kurtardı!

Domuz damı yöntemiyle bir depremzede enkaz altından kurtarıldı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve diğer birçok ili etkileyen deprem için arama kurtarma çalışmaları devam ederken madenciler, domuz damı yöntemiyle bir canı enkaz altından çıkardı. Bununla birlikte domuz damı yönteminin ne olduğu araştırılmaya başlandı. Peki domuz damı nedir, ne demek? Domuz damı yöntemi nasıl, hangi durumda uygulanır? İşte detaylar...

Haber 10-02-2023 09:56

Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu'na ek süre

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni karara göre, Bartın'da meydana gelen feci maden kazasına ilişkin, 'Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu'nun görev süresi 25 Ocak tarihinden itibaren 1 ay uzatıldı. İşte haberin detayları...

Haber 20-01-2023 00:49

'Çok kritik bir arama' Türkiye'yi yasa boğan maden faciasında ses kaydı ortaya çıktı! 1 operatör daha olsaydı...

Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen ve 42 kişinin yaşamını yitirdiği maden faciasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Gelişmeye göre; işçilere "Ayağı boşaltın, boşaltın komple" şeklinde talimatın iletildiği ses kaydı ortaya çıktı. Ses kaydını CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz paylaştı. Yavuzyılmaz, "2 operatör olsaydı daha fazla can kurtulabilirdi" dedi.

Haber 16-01-2023 15:07

Çorum'da maden ocağında karbonmonoksit gazından etkilenen 6 işçi taburcu oldu

Çorum'un İskilip ilçesindeki maden ocağında çıkan yangında karbonmonoksit gazından etkilenip hastaneye kaldırılan 6 işçi taburcu oldu.

Yurthaber 27-12-2022 13:38

Raif İnan: Dünyanın ikinci büyük krom üreticisiyiz ama gelişmiş tesisimiz yok

Maden kaynakları açısından oldukça zengin olan Türkiye, üretim aşamasında ise henüz beklenen gelişimi gösteremiyor. Türk girişimci Raif İnan, Türkiye’nin madencilik sektöründe yeni bir adım atarak katma değere öncelik verilmesi gerektiğini belirtti.

Finans 01-12-2022 18:19

Adana'da maden ocağında savrulan taş parçalarının isabet ettiği 2 işçi yaralandı

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde, maden ocağında kontrollü patlatılan dinamit nedeniyle savrulan taş parçalarının isabet ettiği 2 işçi yaralandı.

Yurthaber 21-11-2022 07:42

Bartın'daki maden faciası adeta Geliyorum demiş! Emniyet açıkladı: 355 kez alarm çalmış

Bartın'da 42 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Amasra'daki patlamayla ilgili 235 sayfalık fezleke hazırlayan Bartın Emniyet Müdürlüğü, patlama öncesinde metan gazındaki yükseliş yaşandığına dikkat çekti ve 355 defa alarm çaldığını belirtti.

Haber 09-11-2022 15:49

SON DAKİKA | Bartın'daki maden faciasından günler sonra bir acı haber daha! Bakan Koca duyurdu

Son dakika haberi: Bartın'da 14 Ekim'de meydana gelen ve 41 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasından günler sonra yeni bir acı haber geldi.

Haber 04-11-2022 15:30

Bartın'daki maden kazasında yaralanmıştı: İstanbul'da tedavi gören maden işçisi taburcu edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağındaki patlamada yaralanan ve hastanede tedavi gören bir madencinin taburcu edildiğini, yanık tedavisi gören bir madencinin ise yoğun bakımdan çıktığını duyurdu.

Haber 02-11-2022 23:22

Sektörün en ağır fuarında 2 bin tır blok mermer sergilenecek

Bu yıl 6. kez düzenlenecek Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı'nda 60 ülkeden gelecek iş insanlarıyla yeni ticaret bağlantıları oluşturulacak.

Haber 01-11-2022 11:00

Son Dakika: Bartın'daki maden kazasında yeni gelişme! Cihat Özdemir'in de aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı

Son dakika haberi: Bartın'da meydana gelen ve tüm Türkiye'yi kahreden maden kazasına ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. Gözaltındaki 24 kişinin adliyeye sevkleri tamamlandı. Son dakika gelişmesine göre 2 maden mühendisi, teknikten sorumlu müessese müdür yardımcısı, iş güvenliği şube müdür vekili, emniyet mühendisi, işletme müdürü ve müessese müdürü Cihat Özdemir tutuklandı. Savcılık tarafından ifadesi alınan 3 kişinin daha serbest bırakılmasıyla serbest bırakılan kişi sayısı 9'a yükseldi.

Haber 31-10-2022 22:21

Son dakika: Bartın'daki maden faciasında flaş gelişme! 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıktı

Son dakika haberine göre, Türkiye'yi hüzne boğan Bartın'daki maden faciasında yeni bir gelişme yaşandı. 41 işçinin hayatını kaybettiği, 11 işçinin ise yaralandığı maden patlamasına ilişkin Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Patlamaya ilişkin 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 27-10-2022 17:15

Son dakika: Destek paketi, torba teklife eklendi: Madenci yakınları için nakdi destek ve iş imkanı getiren düzenleme

Son dakika haberine göre, iş kazası sonucu ölen maden işçisinin genel sağlık sigortası primi dahil, primlere ilişkin her türlü borçları silinecek. Kazada hayatını kaybeden maden işçisinin anne babasına aylık bağlanacak. Bağlanan aylıklara ilişkin primlerin eksik kısmı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanacak.

Haber 24-10-2022 23:38

Akşam yürüyüşünde ayağına takılan taşın değeri dudak uçuklattı! “O kadar şaşkınım ki...”

Avustralya’nın Queensland şehrinde amatör bir madenci olan Matt Betteridge, adam yürüyüşü sırasında ayağına takılan taşa dikkatli bir şekilde baktığında şoke oldu. O anları sosyal medyadan paylaşan Betteridge, taşın 834 karat Avustralya safiri olduğunu keşfettiğinde şaşkınlığını gizleyemedi. Safirin yaklaşık olarak 12.500 dolar (yaklaşık 232 bin 573 TL) değerinde olduğunu belirten Betteridge taşın kesin değerinin önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.

Trend 24-10-2022 13:29

Eylem istihbaratı harekete geçirdi! Türkiye'nin konuştuğu ilçeye giriş sınırlaması getirildi

Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden faciasında 41 kişi hayatını kaybetmişti. Türkiye'yi yasa boğan olayın ardından eylem istihbaratı alan Bartın Valiliği, Amasra ilçesine girmek isteyenlere sınırlama getirdi. Eylem için gelenlerin şehre girişi yasaklandı.

Haber 22-10-2022 17:37