Magnezyum Haberleri

Mutluluğun sırrı bu besinden geçiyor! Baharda depresyon riskini azaltacak 7 besin türü

Baharın gelmesiyle uygulanacak dengeli bir beslenme modeli ile mutluluk hormonunun artabileceğine değinen Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Triptofan, Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, B3 vitamini, folik asit ve antioksidanlar açısından zengin besinlerle beslenerek mutluluk hormonlarımızın düzeylerini artırabilir ve baharın keyfini çıkarabiliriz. Ayrıca, dengeli bir beslenmeyle birlikte meditasyon ve düzenli fiziksel egzersiz de ruh halimizi olumlu etkileyebilir” dedi.

Kadin 03-05-2024 10:54

Yetişkinlerin yüzde ellisi bu sorunu yaşıyor! Magnezyum hakkında bilmeniz gereken 3 kritik nokta

Yetişkinlerin yaklaşık yüzde ellisi magnezyum eksikliği sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Magnezyum, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde fonksiyon görmesi için önemli bir mineraldir ve birçok biyokimyasal süreçte rol oynar. İşte magnezyum hakkında bilmeniz gereken 3 kritik nokta...

Kadin 29-01-2024 09:16

Aldığınız vitaminlerin etkisini ikiye katlamak istiyorsanız dikkat! Hangi vitamin ne zaman alınır?

Sağlıklı bir yaşam sürmek ve vücudumuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almak için pek çoğumuz vitamin takviyelerine başvuruyoruz. Bu vitaminleri almanın zamanlaması önemli bir faktördür. Doğru vitaminleri doğru zamanlarda almak, vücudunuzun bunlardan en iyi şekilde yararlanmasını sağlar. İşte, aldığınız vitaminlerin etkisini ikiye katlamak için dikkat etmeniz gerekenler...

Kadin 26-01-2024 09:23

Mutsuz mu hissediyorsunuz? Bu vitaminlerin eksikliğinden olabilir

Günümüzde stresli yaşam koşulları, hızlı tempolu hayat tarzı ve düzensiz beslenme alışkanlıkları gibi durumlar birçok kişinin ruhsal sağlığını etkileyebilir. Eğer sürekli mutsuzluk hissiyle başa çıkmak zorunda kalıyorsanız, bu durum vitamin eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilir.

Kadin 23-01-2024 08:16

Magnezyum

Magnezyum Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Magnezyum Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Magnezyum nedir, neden eksilir? Magnezyum eksikliği belirtileri nelerdir?

Magnezyum vücudumuzun sağlığı için kritik bir mineraldir ve bir dizi önemli biyokimyasal süreçte önemli bir rol oynar. Bu esansiyel mineral enerji üretimi, kas fonksiyonları, sinir sistemi düzenlemesi, kemik sağlığı ve daha birçok temel işlevi destekler. Magnezyumun vücut üzerindeki etkileri geniş bir yelpazede görülür ve her biri sağlıklı bir yaşam sürdürmek için önemlidir.

Haber 23-11-2023 16:07

Yumurtadan 10 kat fazla protein, etten 25 kat fazla demir içeriyor! Kabızlığı bıçak gibi kesiyor

Türk mutfaklarında sıklıkla kullanılan bu besin demir içeriği en yüksek doğal besinlerden biri. Adeta demir deposu diyebileceğimiz bu besin lif oranı açısından da zengin olması sayesinde hem sindirim hem de boşaltım sistemine birebir faydalıdır.

Haber 28-09-2023 08:56

Faydalarını duyan kaşık kaşık tüketiyor: Kolesterolü düşürür, bağırsakları temizler! En zengin magnezyum kaynağı

Doğada, çoğu hastalığın bitkisel çözümü bulunuyor. Yüzyıllardır şifa vermesi için kullanılan tahıllardan biri ise, uzmanların önerileri arasında yer alıyor. Dünyanın en zengin magnezyum kaynağı olan darının faydalarını duyan adeta kaşık kaşık tüketiyor. İşte darının sağlığa faydaları...

Haber 02-09-2023 10:24

İçmeden önce bilmeniz gerekiyor! Maden suyu hakkında 3 önemli detay

Şişkinlik ve sindirim problemleri yaşayan kişilerin sıklıkla tükettiği maden suyu bilinçsiz tüketildiğinde tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Maden suyu içmeden önce bilmeniz gereken önemli detayları haberimizde derledik.

Haber 31-08-2023 11:30

Uzmanlara göre kolayca uyumanızı sağlayacak 5 yiyecek! Uyku kalitesini artırıyor

Uyku problemleri gün içerisinde yorgunluğa ve dikkat dağınıklığına neden olabiliyor. En büyük uyku problemi olarak bilinen uykusuzluğa çözüm aranıyor. Uyumak için ne yapılır sorusunu araştıranlar için kolayca uyumayı sağlayacak 5 yiyecek bulunuyor.

Haber 28-05-2023 22:44

Doğal vitamin kaynağı kral meyvesi olarak biliniyor! Portakaldan 25 kat daha fazla C vitamini içeriyor

Günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz meyvelerin dışında kalan bazı meyveler ilginç görünüşleriyle dikkat çekiyor. Bu meyvelerin faydalarını duyanlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Kral meyvesi olarak da bilinen vitamin deposu liçi meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 19-05-2023 08:41

Etten daha fazla protein içeriyor! Magnezyum deposu bu besin diz ağrılarını anında geçiriyor

Protein içeren yiyecekler denildiğinde ilk akla et gelse de etin tadından hoşlanmayanlar ve vejetaryenler protein içeren alternatif gıdalara yöneliyor. Birçok etten daha fazla proteine sahip olan magnezyum deposu bir gıdanın faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 26-04-2023 14:28

Sakın çöpe atmayın! Magnezyum deposunun faydaları duyanları şaşırtıyor

Yediğimiz sebze ve meyvelerin kabuklarını, çekirdeklerini çöpe atıyoruz. Ancak çöpe atılan bazı kabuklar ve çekirdekler sağlık için oldukça faydalı olabiliyor. Magnezyum deposu olarak görülen soğan kabuklarının faydaları da hem sağlık hem de güzellik açısından saymakla bitmiyor. İşte soğan kabuğunun faydaları...

Haber 16-04-2023 09:04

Yüzyıllardır kullanılan doğal ilaç! Magnezyum bombası bu gıda kan şekerini ve kolesterolü düşürüyor

Eski zamanlarda hastalıklara karşı sık sık kullanılan doğal ilaçların popülerliği her geçen gün azalıyor. Ancak süper gıda olarak görülen eski bir tahıl hem ucuz fiyatı hem de zengin magnezyum içeriği ile özellikle Hindistan'da tüketilmeye devam ediyor. Kan şekerini ve kolesterolü düşürdüğü bilinen bu tahılın faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 04-04-2023 17:07

Magnezyum faydaları nelerdir? Magnezyum ne işe yarar?

Magnezyum kimyasal sembolü Mg olan dünya kabuğunda bol miktarda bulunan, gri renkli bir alkali toprak metalidir. Element olarak doğada bulunur ve birçok minerallerde bulunur, özellikle dolomit, magnesit ve karnalit minerallerinde bulunur. Magnezyum, insan vücudu için önemli bir besindir ve kemik sağlığı, enerji üretimi, sinir sistemi fonksiyonları ve kalp sağlığı dahil olmak üzere birçok hayati fonksiyonda rol oynar.

Haber 28-03-2023 23:07

Erkekleri yatakta süperstara çeviriyor! Penisi güçlendiriyor

Bilim, penis için hayati önem taşıyan bir dizi besin maddesini ve onun yapabileceği her şeyi tanımladı. Bunlardan dördü diğerlerinden daha yararlı görünüyor. Penisi güçlendiren bu 30 protein, kasları geliştirerek erkekleri yatak odasında bir süperstar haline getirebilir. Erkekler için rehber gibi olan listeyi yanınızdan ayırmak istemeyeceksiniz.

Haber 04-10-2022 18:22

Basit mineral eksikliği olarak görmeyin! Magnezyum eksikliği kalp krizine neden olabilir

Vitaminler ve mineraller vücudun sağlıklı olması için büyük önem taşımaktadır. Eksikliklerinde çeşitli problemler meydana gelmektedir. Mineral eksikliğinin önemsiz görülmesi daha büyük problemlere yol açabilir. Önemli mineraller arasında bulunan magnezyum eksikliği de kalp krizlerine neden olabilmektedir.

Haber 26-09-2022 15:32

Magnezyum metal mi ametal mi? Magnezyum periyodik tabloda hangi gruptadır?

Magnezyum periyodik tabloda "Mg" olarak gösterilir ve atom numarası 12'dir. Kimyasal bir elementtir. Periyodik tablonun ikinci sütununda yer alan beş element ile fiziksel bakımdan benzerlik göstermektedir. Buna ek olarak gri renkte ve katı bir yapıya sahiptir. Magnezyum ametal mi?

Egitim 07-09-2022 15:03

Kabızlık, bulantı, kusma, saç dökülmesi... Magnezyum eksikliği belirtileri nelerdir? Nelerde magnezyum bulunur?

Hipomagnezemi olarak da bilinen magnezyum eksikliği, genellikle gözden kaçan bir sağlık sorunudur. Diyabet, zayıf emilim, kronik ishal ve çölyak hastalığı gibi sağlık koşulları magnezyum eksikliği ile ilişkilidir. Tütün ve alkol kullanan kişilerde de magnezyum riski yüksektir. Magnezyum eksikliği olan kişiler genellikle farkında değiller. Magnezyum eksikliğinin en sık belirtilerinden biri de kabızlıktır.

Haber 07-09-2022 14:05

Unutkanlık ve saç dökülmesi yaşayanlar dikkat! Magnezyum eksikliği hafife alınmamalı

Günümüzde birçok insanın sorunu olan unutkanlık ve saç dökülmesi, farklı sebeplerden kaynaklanabiliyor. Özellikle günlük hayatta içinden çıkılamaz problemlere sebep olan unutkanlık ve saç kaybının sebebi aslında vitamin eksikliğiniz olabilir. Vücut için olmazsa olmaz ve yaşamsal öneme sahip mineraller arasında bulunan magnezyum, eksikliği durumunda organların işleyişini bozabiliyor.

Haber 20-08-2022 11:18

Sadece bir avuç yemeniz yeterli! Kabak çekirdeği faydaları nelerdir?

Kabak çekirdeği sevilerek tüketilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Kabak çekirdeğinin öyle faydaları var ki duyanlar şaşırıyor. Birçok hastalığa karşı koruma sağlayan kabak çekirdeğini yeme miktarına dikkat etmek gerekiyor. Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir diye merak ediyorsanız bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 17-08-2022 09:12

Hiç geçmeyen yorgunluğunuzun nedeni bu gıdalar olabilir

Ne kadar uyursanız uyuyun hala yorgun mu hissediyorsunuz? Gün içerisinde çok kolay bir şekilde mi yoruluyorsunuz? Bu hiç geçmeyen yorgunluklar kronik hastalıklardan, uyku düzeninizin bozukluğundan, yaptığınız işlerinden olabildiği gibi yediğiniz yemeklerden de kaynaklanıyor olabilir. Yenilen yemeklerin yorgunluğa oldukça etkisi bulunuyor.

Haber 16-05-2022 15:40

Kalp sağlığı için bu önerilere dikkat!

Sağlıksız beslenme, hareketsizlik, sigara… Son yıllarda yaşa bakmaksızın yaygınlaşan ve ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan kalp ve damar hastalıklarının yaşam tarzı ile doğrudan ilişkili olduğunu biliyor muydunuz? İşte kalp sağlığını olumsuz etkileten 9 hatalı alışkanlık...

Haber 13-04-2022 12:21

Saç dökülmenizin nedeni bu mineralin eksikliği olabilir!

Magnezyum minerali insan vücudunda hayati önem taşıyor. İnsan vücudu bu minerali üretemiyor. Bu yüzden magnezyum mineralini besinlerden alınması gerekiyor. Magnezyum eksikliğinde birçok sorun ortaya çıkıyor. Magnezyum eksikliği hissetmemeniz için tüketmeniz gereken besinler…

Kadin 05-04-2022 16:21

Yurt dışında üretilen özel alaşımlar Türkiye'ye kazandırılacak

TÜBİTAK MAM Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil: - "TÜBİTAK MAM olarak sanayi ve üniversitelerimizle kol kola ülkemizin ihtiyaç duyduğu milli teknolojileri geliştirmek istiyoruz" - SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş: - "Adım adım bu tip somut projelerle teknolojimizi ilerilere, yukarılara taşımaya gayret ediyoruz"

Yurthaber 22-02-2022 13:19

Magnezyum takviyesi almak sağlıklı mı? Magnezyum hakkında her şey...

Magnezyum, vücut ısısının dengelenmesi, protein sentezinin düzenlenmesi ve sinir hücrelerinin haberleşmesinin sağlanması için gerekli olan temel bir mineraldir. Peki magnezyumu hangi besinler ile karşılarız? Magnezyum takviyesi almak gerekir mi? Takviye alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar…

Haber 09-02-2022 09:46

Yeni kâbus: Otomotiv sektörünün olmazsa olmazıydı, kasım ayında tükeniyor

Otomotiv sektörünü durma noktasına getiren çip sorununun ardından şimdi de magnezyum tedariği kâbus gibi çöktü. 2021 yılından bu yana fiyatı iki kat artan magnezyumda tekelleşen Çin'in, enerji alanında yaşadığı sorunlar gerekçesiyle daha az üretim yaparak, Avrupa'ya sevkiyatını durdurması nedeniyle stoklar tükeniyor. Bu durum otomobil üreticileri için ciddi problem teşkil ediyor. Öte yandan ACEA geçtiğimiz günlerde, kasım ayının sonunda magnezyum stoğunun biteceğini açıklamıştı.

Finans 08-11-2021 08:36

Otomotiv sektörünün yeni kâbusu! Arabaların olmazsa olmazıydı, kasım ayında tükeniyor

Otomotiv sektörünü durma noktasına getiren çip sorununun ardından şimdi de magnezyum tedariği kâbus gibi çöktü. 2021 yılından bu yana fiyatı iki kat artan magnezyumda tekelleşen Çin'in, Avrupa'ya sevkiyatının durması nedeniyle stoklar tükeniyor. Öte yandan sanayi örgütleri 'Magnezyum biterse otomotiv durur' diyerek AB yönetimini acilen Çin'le masaya oturmaya çağırıyor.

Finans 26-10-2021 12:09

Maden suyunun faydaları saymakla bitmiyor! İçindeki magnezyum ile depresyonu bile önlüyor

Sağlıklı bir yaşamın destekleyicilerinden mineral ve magnezyum yönünden zengin besinler insan psikolojisine de olumlu etkiler sağlıyor. Sağlıklı bir yaşam için sayısız katkısı bulunan maden suları da zengin içeriği ile depresyonu önlüyor.

Haber 16-02-2021 13:48

Sigara içenler ıspanağı ihmal etmeyin

Uzmanlar aşırı sigara tüketen bayanların dikkatli olması gerektiğini bildirdi. Vücuttaki magnezyum eksikliği, sinirlilik, uyumsuzluk, iştah kaybı, depresyon, kas krampları ve kasılmaları, kalp ritminde bozulmalara neden oluyor.

Haber 22-12-2004 16:10