Monoton Haberleri

Senin hayatın ne kadar monoton?

Hayat bazen bir döngü haline gelebilir, her gün bir öncekine benzer rutinler içinde kaybolabiliriz. Ancak bazen merak ettiğimiz bir şey var: Acaba hayatımız ne kadar monoton?

Kadin 2024-04-29 14:40:18

Monoton ne demek? Monoton kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kelimelerin anlamları araştırılırken ilk bakılan Türk Dil Kurumu (TDK)'nun açıklamaları olur. Türkçeyi zenginleştirmek için yapılan çalışmalar, sözcüklerin kökenlerine kadar tüm detaylarını ortaya çıkarılmasını sağlar. Konuya ilgi duyan ya da kelimelerin anlamlarını merak edenler de TDK'nın perspektifiyle araştırmalarını sürdürür. İrdelenen sözcükler arasında bulunan Monoton kelimesi de birçok kişi tarafından mercek altına alınır. Ara sıra dikkat çekerek araştırılan Monoton kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 2022-05-18 15:46:47

Cem Belevi'den ayrılan İrem Derici: Sorun Cem'de değil, bende

Doğum günü için Amsterdam'a giden ve dönüşte büyük aşk yaşadığı sevgilisi Cem Belevi ile ayrılan İrem Derici ilişkisi hakkında konuştu. Cem Belevi'yi çok sevdiğini söyleyen Derici "Sorun Cem'de değil, bende. Aslında sıradan, monoton bir ilişki yaşamaktansa böyle hayatı uçlarda yaşamayı seviyoruz" dedi.

Magazin 2022-03-28 15:58:50

Doktorun kontrolünden geçmeden yapay zeka karar veremez

İnsan hayatının pek çok yönüne etki etmeye başlayan yapay zeka sistemleri, hemen hemen bütün sektörlerde iş yapma biçimlerinde değişiklikler meydana getiriyor - Özellikle tekrar eden ve monoton işleri insandan devralması beklenen yapay zeka sistemlerinin sağlık sektöründe ise insana yardımcı bir rol üstlenmesi bekleniyor - İTÜ Öğretim Üyesi ve Yapay Zeka ve Veri Bilimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gözde Ünal: - "İnsanın geleceğini ilgilendiren kritik konularda inisiyatifi tamamen yapay zekaya bırakacak durumda değiliz" - "Doktorun kontrolünden geçmeden yapay zeka karar veremez, sadece işimizi kolaylaştırabilir" - "Yapay zeka, vatandaşların geçmişe dönük her türlü sağlık bilgilerinin ve verilerinin taranmasında ve buna bağlı olarak sonuç çıkarılmasında ve aksiyon alınmasında kullanılabilir. Yine kişinin durumu ile ilgili müdahale eden bir konumda değil de, uyarı veren bir işlevi olabilir"

Haber 2019-06-30 11:01:09

Bebeklerde büyüme atakları ne anlama geliyor?

“Anne karnındaki bebek; sıcak, güvenli, steril ama monoton bir ortamdan, rengarenk cıvıl cıvıl bir dünyaya gözlerini açacaktır. Ancak bebekler, doğum süreci başladığında strese girerler. Zira daha önce deneyimlemediği şeyleri yaşamaya, ortamını değiştirmeye rutinine veda etmeye başlamıştır” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu, bebeklerde görülen büyüme ataklarını anlattı.

Kadin 12-04-19 11:45

Metroda şaşırtan görüntü! Herkes bir anda pantolonunu indirindi

2002 yılında başlayan ve her yıl gerçekleştirilen 'pantolonsuz metro günü' bu yıl da New York, Paris, Berlin ve Londra gibi dünyanın yakından takip ettiği metropollerde kutlandı. Şehirdeki monoton yaşamı vurgulamanın amaçlandığı etkinlik, bu yıl hiç olmadığı kadar çok rağbet gördü.

Trend 14-01-19 11:58

Bütün İstanbullular hafta sonu bakın nereye gidiyor!

İstanbul‘da yaşayan herkes şehrin o boğucu monoton hayatından kaçmak için hafta sonu tatillerini şehre yakın ama şehir gürültüsünden uzak yerleri tercih ediyor. Siz de eğer bu hafta sonu çok uzaklara gitmeden İstanbul’dan uzaklaşmak istiyorsanız, Instagram’ın fenomen gezgini @seyahatimgeldi hesabının yazarı Birten Çankaya‘nın hazırladığı bu rehbere bir göz atın…

Trend 21-11-18 16:48

Milli Robot ADA GH5 günlük hayatta

Teknolojinin gelişimiyle, yapay zeka ve insansı robotlar gündelik yaşamımıza girerken, insanlığa ve bilime hizmet etmeyi amaçlayan insansı robot fabrikası Akınrobotics de; ürettiği son insansı robot ADA GH5 ile insan ergonomisini ve sağlığını bozan, hayatını tehlikeye atan monoton işleri robotlara yükleyerek, insan yaşamını daha nitelikli hale dönüştürmeyi hedefliyor.İnsansı robotların kullanım alanları açısından akla gelebilecek her sektöre yönelik geliştirilen ADA GH5; havaalanlarında, otogarlarda, otellerde, alışveriş merkezlerinde, mağazalarda, marketlerde, restoran ve kafelerde, fuarlarda, konserlerde, açılış, kutlama gibi organizasyonlarda, eğitim kurumlarında, hastanelerde görevlendirilebilecek.

Haber 16-02-18 15:25

Farklı Bir Deneyim Sunan 15 Hindistan Restoranı

Bugünlerde yemek için dışarı çıktığımızda kaliteli yemek ve rahat bir ortamdan çok daha fazlasını arıyoruz. Monoton hayatımıza renk getirmek için farklı bir ortam yaratmayı başarabilen restoranlar artık hepimizin tercihi olmaya başladı. Aşağıda görecekleriniz ise bu farklı sanki biraz abartmış.

Yemek 13-04-16 03:30

Sarp Apak ve sevgilisi tatilde

Sarp Apak, sevgilisi Bengi ve 'Avrupa Yakası'ndaki rol arkadaşı Engin Günaydın'la tatile çıktı. Muhabirlere "Engin'i monoton hayatından kurtarıp, sosyalleştiriyoruz" diye takıldı.

Magazin 12-08-15 15:59

Başkent’te Deniz Özlemini “mogan Park” Gideriyor

Kent yaşamının yorucu ve monoton ortamından kısa bir süre de olsa kurtulmak, balık tutup kuşları...

Yurthaber 16-04-14 11:32

"Monoton Yaşam, Beyni Geriletiyor"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri ve Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof....

Yurthaber 14-11-13 12:15

Dünyanın en monoton işi bankacılık!

Akbank yöneticisinden şok açıklamalar...Advertorial

Haber 31-07-13 16:11

İş yerinde stres hasta ediyor

Sık sık yapılan toplantılar, başarı baskısı ve monoton çalışma süreci, Alman iş yerlerinde stresi artırıyor.

Haber 29-01-13 17:47

Aşka Farklılık Katın

Seks yaşatınıza yatakta  ve ilişkide monoton olmamak için değişiklik katın...

Kadin 18-07-11 05:23

Sevgilinize Daha Seksi Görünün

Sıkıcı ve monoton olan seks hayatınızı daha da eğlenceli hale getirin.

Kadin 12-07-11 05:28