Panik Atak Haberleri

Bu belirtilerden 4’ü varsa doktora koşun: Panik atağa karşı etkili öneriler!

Birdenbire başlıyor, giderek alevleniyor, kısa sürede de şiddeti en yüksek düzeye ulaşıyor! Ortada tehlikeli bir durum olmamasına rağmen kişi bir anda; göğüs ağrısı, nefes alamama, boğulur gibi olma, çarpıntı ve titreme ve gibi belirtilerle ‘kalp krizi geçiriyorum' ya da ‘ölüyorum’ sanarak yoğun korku ve kaygıya kapılıyor.

Haber 07-10-2022 19:05

Düzce'de evde mahsur kalınca panik atak geçiren kadını itfaiye kurtardı

Düzce'de evde mahsur kalınca panik atak geçiren kadını itfaiye kurtardı

Yurthaber 29-08-2022 11:17

Garip olay! Tünelden geçmek istemedi, ortadan kayboldu

Osmaniye’de panik atak rahatsızlığı nedeniyle otoyoldaki tünelden otomobille geçmek istemeyen bir vatandaş, yürüyerek tünelin üzerinden geçmek isterken ormanlık alanda kayboldu. AFAD ve jandarma ekipleri kaybolan şahsı bulmak için çalışma başlatırken şahsın minibüsle Gaziantep yönüne gittiği belirlendi.

Haber 05-06-2022 21:37

Belirtileri göğüs ağrısı, uyuşma ve terleme! Panik atak nedir? Panik atak anında neler yapılmalı?

Panik atak denilince çoğumuzun aklına belli tanımlamalar gelir. Tanısı da bu ününden dolayı daha kolay konulur. Ancak panik atak anında neler yapılacağı veya tekrar olmaması için neler yapılması gerektiği daha az bilinmektedir.

Haber 17-03-2022 12:07

Panik Atak

Panik Atak Hakkındaki Haberler Mynet'te. Panik Atak Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Panik atak anında ne yapılmalı? Bu belirtileri yaşarsanız...

Panik atak belirtileri hakkında çoğumuz fikir sahibiyiz. Ancak panik atak anında ne yapılması gerektiği konusunda gerektiğinden az bilgiye sahibiz. Konu ile ilgili bilgi veren Psikiyatri Uzmanı Uzm. Dr. Tuba Erdoğan, panik atak anında yapılması gerekenleri ve alınması gereken önlemleri anlattı.

Haber 19-10-2021 07:38

Reese Witherspoon: Panik atağa karşı hipnoz edildim

ABD'li oyuncu Reese Witherspoon, 2014 yapımı Yaban filmini çekme korkusu nedeniyle haftalarca panik atak krizleri geçirdiğini ve bu korkusunu atlatmak için hipnoz yöntemine başvurduğunu açıkladı.

Magazin 17-06-2021 16:22

Refleksoloji nedir, zararı var mı? Hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

Vücudun farklı bölgelerinde bulunan refleks noktalarına basınç uygulanarak organ ve sistemlerin tedavi edildiği refleksoloji, farklı hastalıklar için uygulanabilir. Vücudun kendini iyileştirme özelliğini ortaya çıkarmayı amaçlayan refleksoloji masaj yapılarak uygulanır. Yan tedavi olarak ana tedavileri destekleyici özelliği sebebiyle tercih edilen refleksoloji masajı her yaş grubuna yapılabilir. Refleksoloji hangi hastalıkların tedavilerinde kullanılır?

Haber 10-06-2021 10:28

Hastalığına tedavi ararken sosyal medya fenomeni oldu

Japonya'da yoğun iş yükü ve stres nedeniyle panik atak hastası olan Yasin Pehlivan, tedavisi için çektiği komik videoların sosyal medyada ilgi görmesiyle fenomen oldu

Haber 09-04-2021 09:41

Panik atak belirtileri nelerdir? Panik atak olduğumu nasıl anlarım?

Bazen birkaç dakika süren ani anksiyete atakları ve ezici korku atakları yaşıyor musunuz? Belki kalbiniz atar, terlersiniz ve nefes alamayacağınızı veya düşünemeyeceğinizi hissedersiniz. Bu saldırılar, açık bir tetikleyici olmaksızın tahmin edilemeyen zamanlarda mı meydana geliyor ve herhangi bir zamanda başka birine sahip olma olasılığı konusunda endişelenmenize neden oluyor mu?

Haber 12-03-2021 16:51

Koronavirüs kaygısıyla başa çıkmak için öneriler

Koronavirüs konusunda çelişkili ifadelerin ve davranışların toplumda kaygıyı artırdığını söyleyen uzmanlar, pandemi günlerinde kaygı bozukluğu ve ölüm korkusunun psikolojik rahatsızlıkları artırdığına dikkat çekti.

Haber 17-02-2021 17:10

Akupunktur ile panik atak tedavisi mümkün mü?

İnsan beyni fizyolojik sınırları içerisinde, çevreden gelen uyaranların üstesinden organ fonksiyonlarını düzenleyerek gelmeye çalışır. Gerçekten bir tehlike anından kalbimiz çok çalışır, beynimize giden damarlar genişler, bacaklarımıza ve kollarımıza giden damarlar genişler, solunum sıklaşır, renk atar ve göz bebekleri büyür. Böylelikle o tehlikeye karşı koyma gücü sağlanır.

Haber 22-01-2021 11:31

Koronavirüs stres yönetimini de bozuyor! Nasıl başa çıkacağız?

Panik atak ve kaygı bozukluğuna neden olan koronavirüs ve yaşanan depremler, vatandaşların zor günler geçirmesine neden oluyor. Konu ile ilgili bilgi veren Psikiyatri Uzmanı Dr. Özcan Kılıç Kafalı, panik atak ve kaygı bozukluğu yaşayanlara bazı önerilerde bulundu. “Panik atak sürecinin yönetilmesinde temel adım kişinin durumu fark etmesidir. Stres yönetimini kolaylaştıracak yoga, nefes egzersizleri gibi uygulamalar da kaygı düzeyini azaltabilir” diyen Kafalı'nın konu ile ilgili açıklamaları...

Haber 10-12-2020 09:48

Panik atak anında ne yapmalı?

Ani ya da düzenli bir şekilde hissedilen korku veya panik hissi panik atak şeklinde tanımlanır. Peki panik atağın belirtileri nelerdir, panik atak anında ne yapılmalı? Merak ettiğiniz her şey yazımızda sizlerle!

Haber 17-11-2020 14:09

Panik atağa zemin hazırlayan kişiliğiniz mi?

Panik atağın toplum içerisinde sık rastlanan adını çok duyduğumuz psikolojik bozuklukların başında yer aldığını söyleyen Uzm. Klinik Psikolog Gamze Tellihan panik atak nedir, panik atak durumunda ne yapılması gerektiği hakkında bilgiler verdi.

Haber 29-07-2020 13:56

Apple Watch Series panik atak modu ile fark yaratacak

Akıllı saat alanında rakiplerine göre açık ara önde olan Apple, bu avantajını korumak için yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Akıllı saati sağlık cihazına çeviren özellikler ile donatan Apple’ın, yeni sunacağı özellik ise bugün belli oldu.

Haber 12-05-2020 12:02

OKB ve panik bozukluğu olan hastalara koronavirüs önerileri

Koronavirüs döneminde OKB ve panik bozukluğu olan hastalara önerilerde bulunan Uzman Klinik Psikolog Merve Kırna, “İnsanların, hayatını tehdit eden olaylar ile karşılaşınca kaygı duyması normaldir' dedi.

Haber 23-04-2020 15:05

Koronavisten korunmak için sürekli yıkanmayın!

Koronavirüsün Türkiye'de görülmesi halkın panik yaşamasına neden oluyor. Tedirginliğe yol açan koronavirüs salgını ile ilgili önerilerde bulunan uzmanlar, panik ve endişe yapan kişilere uyarılarda bulundu.

Haber 13-03-2020 16:11

Koronavirüs panik atak ve takıntıyı artırıyor

Koronavirüs endişe ve kaygıya yol açıyor. İnsan hayatını tehdit eden durumlar herkeste kaygı ve endişe yaratabilir. Panik atak ve takıntı (OKB) tanılı kişiler bu durumdan daha fazla etkileniyor. Uzmanlara göre hassas yapıdaki kişiler, asılsız haberlerden uzak durmalı, resmi kaynaklara ve bilim insanlarına itibar etmeli.

Haber 12-03-2020 12:02

Panik atak kontrolü mümkün mü? İşte panik atak kontrolü için 10 öneri

Panik atak ya da panik bozukluk ismi ile bilinen rahatsızlık kişinin beklemediği bir anda hiçbir sıkıntısı yokken ortaya çıkan sorun olarak özetlenmektedir. Panik atak belirtileri kendini göğüste ağrı ya da baş dönmesi ile göstermektedir. Ayrıca panik atak belirtilerinin çarpıntı, titreme, terleme, sıcak basması, bulantı ve kolda uyuşma ile devam ettiği bilinmektedir.

Haber 09-03-2020 10:09

Panik Atak Çözümsüz Değildir

Uzman Klinik Psikolog Elçin Akdeniz, toplumda en sık görülen psikolojik rahatsızlıklardan olan panik atak hakkında bilgiler aktardı.

Kadin 08-03-2020 20:01

Panik atak neden olur? Kahve içenler dikkat

Heyecan ve panik atağın birbirine karıştırıldığı uyarısında bulunan uzmanlar, panik atak nedir sorusunu yanıtladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Arzu Dalmış, gerçek bir tehlike olmaksızın, beklenmedik bir anda gelen fiziksel belirtiler ve bunlara eşlik eden yoğun korku tablosu olarak özetlenen panik atak nedenleri arasında düzensiz uyku ve aşırı kafein tüketimi bulunduğuna dikkat çekiyor.

Haber 03-03-2020 10:10

Panik atak tedavisi mümkün mü? Panik bozukluk nasıl yenilir?

Panik bozukluk sıkça rastlanan bir psikolojik hastalıktır. Geçmişte yaşadığımız belki travma olduğunu bile bilmediğimiz olaylar, durumlar panik bozukluğu başlatabilir. Uzm. Klinik Psikolog Pelin Özaydın, panik atak konusunda merak edilenleri açıkladı.

Haber 20-01-2020 17:02

Panik bozukluk nasıl oluşur, tedavisi nasıldır?

Panik bozukluk, herhangi bir anda ve herhangi bir yerde ortaya çıkabilir. Hasta hiçbir şekilde tehlike altında değilken bile korkmuş ve panik halinde hissedebilir. Psikiyatrist Uzm. Dr. Burak Toprak, panik bozukluk nasıl oluşur ve tedavisi üzerine tüm bilinmeyenleri bizler için açıkladı.

Trend 15-11-2019 08:39

Panik ataktan 20 günlük tedaviyle kurtulmak mümkün

Uluslararası Katılımlı İnteraktif Psikiyatri Eğitim Kongresi Başkanı Prof. Dr. Erdal Işık: - "Panik atağı olanlar akıl veya ruh hastası değildir. Üstelik tedavisi de çok basittir. İyi bir tedaviyle 20 günden sonra panik düzelmeye başlar" - "Genetik faktörler, anatomik bozukluklar, antidepresan ilaçlar, boşanma, aşırı duygulanma, kafein, sigara, alkol ve uyuşturucu maddeler panik atak sıklığını artırabilir"

Haber 20-10-2019 11:11

Panik atak geçiren yolcu Antalya-İstanbul uçağında olay çıkardı

Antalya-İstanbul seferini yapmak üzere kalkış izni için bekleyen uçakta yabancı uyruklu bir yolcu panik atak rahatsızlığı geçirince yolcuların acil durumlarda tahliyesini sağlayan slide olarak adlandırılan iki acil tahliye botunu patlattı.Yetkililer 20 bin dolar değerinde olan iki slide'ın bir daha kullanılamayacağını ve yolcudan davacı olacaklarını söyledi.

Haber 10-06-2019 21:00

Panik atak tedavisi nasıl olur? Panik atak nedir? Panik atak nedenleri nelerdir?

Tüm vücudu alarma geçiren, hızlandıran, dehşete kapılmasına neden olan panik atakta kişi 3 ana korku yaşar: Ölüm korkusu, kontrolünü kaybetme korkusu ve aklını yitirme/delirme korkusu. Panik atağın bu korkulardan hangisiyle öne çıkacağını belirleyen unsurlar kişinin geçmiş dönemde yaşadığı travmatik yaşantılar ve bunların kişide oluşturduğu duyarlılıklardır.

Haber 29-03-2019 12:16

Panik atak nedir? Panik atak neden ortaya çıkar, belirtileri ve tedavisi nasıl olur?

Panik atak, genellikle beklenmedik bir şekilde başlayan ve yineleyici, insanı dehşete düşüren yoğun sıkıntı nöbetleridir. Hastalıkta ilk belirtiler birdenbire başlayan göğüs ağrısı, göğüste sıkışma, çarpıntı, nefes alamama, terleme, titreme belirtileriyle kendini gösterebilir. Uzmanlar panik bozukluk ve panik atak hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Trend 27-03-2019 09:31

Hastalığını duyunca apar topar mahkeme salonunu boşalttılar!

Bursa'da eşiyle tartışıp evi terk eden Ayşe T. eşyalarını almak için geri döndüğünde kocası Muhammet T. tarafından 5 yerinden bıçaklandı. Hakim karşısına çıkan zanlı, "Panik atağım var" deyince mahkeme salonu apar topar boşaltıldı

Haber 11-10-2018 10:17

Çağımızın hastalığı panik atak ve kaygı nöbetleri

Uzman Klinik Psikolog Melda Yakupoğlu, panik atak ve kaygı nöbetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kadin 24-04-2018 18:28

Ajda Pekkan uçakta panik atak krizi geçirmiş!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlerle önceki gün Hatay’da bir araya geldi.

Magazin 03-04-2018 09:47

Panik ataktan korunmanın yolları!

Çağımızda en çok artma eğilimi gösteren ruhsal bozuklukların başında panik bozukluğu gelmektedir. Panik atağı, başta panik bozukluğu olmak üzere, birçok psikiyatrik bozuklukta ve bazı bedensel hastalıklarda (tiroid bezinin aşırı çalışması, kan şekeri düşüklükleri, enfeksiyon hastalıkları, kansızlık vb.) görülebilen; beklenmedik bir anda, herhangi bir yerde ortaya çıkan; bunaltı, korku ve yoğun endişe karışımı bir nöbettir.

Haber 12-02-2018 16:28

Hamilelik, panik atağı tetikleyebiliyor

Daha önce panik atak sıkıntısı yaşamış kadınlarda hamileliğin yoğun sürecinin panik ataklarını tetikleyebileceği belirtildi.

Haber 30-05-2015 11:08

Kadınlar daha çok 'panik atak'

Uzmanlar, her 100 kişiden 4'ünde panik atak görüldüğünü, hastalığın belirtilerinin ise genç kadınlarda erkeklere göre üç kat fazla olduğunu söylüyor

Haber 29-08-2013 13:38

Panik atak kadınlarda daha sık görülüyor

Panik atağın Son yıllarda halk arasındaki günlük dile de yerleşerek neredeyse depresyonu tahtından indirecek bir semptom olma yolunda ilerlediği bildirildi.

Haber 10-10-2012 09:52

Hırslı kadınlar panik atak oluyor

Çalışma hayatının stresi en çok kadınları vuruyor.

Haber 05-03-2011 10:55

‘Panik Atak’ sizi de yakalayabilir

İş dünyasında ki rekabet ortamı, her gün gelişen yeni sistemler ve daha başarılı bir iş kadını olma hayalleri kadınları panik atak riskiyle baş başa bırakıyor.

Haber 11-08-2010 11:21

Panik atağınız var mı? Nasıl anlaşılır?

Yoğun korku ve huzursuzluk durumunun olduğu, aniden başlayıp, rahatsızlığın en geç 10 dakika içinde en üst düzeye ulaştığı ve 13 adet vücutsal ve düşüncesel belirtiden, en az 4 unun varolduğu bir kaygı nöbetidir.

Haber 02-11-2005 00:30

Panik atağınız var mı? Nasıl anlaşılır?

Yoğun korku ve huzursuzluk durumunun olduğu, aniden başlayıp, rahatsızlığın en geç 10 dakika içinde en üst düzeye ulaştığı ve 13 adet vücutsal ve düşüncesel belirtiden, en az 4 unun varolduğu bir kaygı nöbetidir.

Haber 14-08-2005 03:22

Panik atağınız var mı? Nasıl anlaşılır?

Panik atağınızın olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Haber 24-04-2005 06:00

Panik atağınız var mı? Nasıl anlaşılır?

Yoğun korku ve huzursuzluk durumunun olduğu, aniden başlayıp, rahatsızlığın en geç 10 dakika içinde en üst düzeye ulaştığı ve 13 adet vücutsal ve düşüncesel belirtiden, en az 4 ünün varolduğu bir kaygı nöbetidir.

Haber 25-10-2004 07:17

Panik atağınız var mı? Nasıl anlarsınız?

Panik atağınız olduğunu nasıl anlarsınız? Yoğun korku ve huzursuzluk durumunun olduğu, aniden başlayıp, rahatsızlığın en geç 10 dakika içinde en üst düzeye ulaştığı ve 13 adet vücutsal ve düşüncesel belirtiden, en az 4 unun varolduğu bir kaygı nöbetidir.

Haber 30-11-1999 00:00

Panik atak ebeveynden miras

Araştırmalara göre, panik atak hastalığının en büyük nedeni 'evhamlı' anne ve baba. Çocukluk çağında ebeveynleri tarafından üzerine çok düşülen çocuklar, ilerleyen yaşlarda panik atağın iflah olmaz üyeleri oluyor. Yayınlanan bir makaleye göre, panik atak hastalığı, kişinin çocukluk çağında yaşadığı aile ve çevre ortamı ile çok fazla ilgili.

Haber 30-11-1999 00:00

100 kişiden 4'ü panik atak

Çağın yeni hastalıklarından biri olan 'Panik Atak', Türkiye'de her 100 kişiden dördünde görülüyor. Uzmanlar, panik atağın toplum sağlığını tehdit eden bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, hastalığın tedavi edilmemesi halinde kişinin hayatını çekilmez hale getirebileceğini belirtiyorlar.

Haber 30-11-1999 00:00

Panik atak yok edilebiliyor

Sinirsel Hastalıklar Uzmanı Mustafa Baran Gül, panik atak hastalığının belirli bir dönem sonrasında yok edilebildiğini söyledi.

Haber 30-11-1999 00:00

Panik atak kadınlarda daha fazla

Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma Merkezi Gençlik Sorunları Psikoloğu Öğretim Üyesi Pınar Başpınar, panik atağın kadınlarda erkeklere oranla 2-3 kat fazla görüldüğünü bildirdi.

Haber 30-11-1999 00:00

Panik bozukluk kadınlarda yaygın

Cumhuriyet Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, panik bozukluğu, kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülüyor.

Haber 30-11-1999 00:00

Panik atağınız var mı? Nasıl anlaşılır?

Panik atak belirtileri nefes alamama, çarpıntı, kalp krizi geçirdiğini düşünme gibi fiziksel tepkilerle kendini belli eder. 13 tane farklı belirtisi bulunan panik atağı teşhisi konulmadan önce kişide en az 4 tane belirtinin gözlenip gözlenmediğine dikkat edilir.

Haber 30-11-1999 00:00