Patojen Haberleri

Milyonda iki kişide görülüyor: Grip oldu, burnunu kaybetti! Genç adamın hayatını kaydıran olay

Florida'da yaşayan 31 yaşındaki itfaiyeci Brandon Boothby'e, vücudunu zararsız patojenlere ve bakterilere karşı savunmasız bırakan, milyonda iki kişide bir görülen bir hastalık teşhisi konuldu. Talihsiz adam, grip olduktan sonra kendisine burnunu aldırmaktan başka seçenek bırakmayan, vücudunu bir hapşırığın bile ölümcül olabileceği kadar zayıf bırakan nadir bir durumla karşı karşıya kaldı.

Kadin 05-02-2024 14:18

Kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat! Uzmanından kritik bilgiler

İltihap (inflamasyon), aslında vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi, hasar görmüş hücreleri, patojenleri tanır ve iyileşme sürecini başlatır. Zararlı veya tahriş edici bir etken vücudun bir kısmını etkilediğinde, savunma sistemi bunu yok etmek için iltihap gibi biyolojik bir tepki ortaya çıkartır. Denizli Özel Egekent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat çekti.

Kadin 23-01-2024 12:42

Bu hatayı yapmadan önce bir kez daha düşünün! O yiyecekler yeniden ısıtıldığında zehre dönüşüyor

Yapılan yemekleri ziyan olmaması açısından tekrar ısıtıp yiyebiliyoruz. Kalan yiyecekleri farklı günlere bölüp tekrardan ısıtarak yemek son derece pratik olsa da bazı sakıncaları da beraberinde getiriyor.

Haber 06-11-2023 13:19

Bu yiyecekler yeniden ısıtıldığında zehre dönüşüyor! Sürekli yapılan ölümcül olabilecek hataya dikkat

Evde hazırladığımız yiyeceklerin kalanını israf etmek yerine buzdolabına kaldırmak ve bu yiyecekleri ısıtarak tekrardan yiyebilmek oldukça pratik olabiliyor. Ancak birçok yiyeceğe yapılabilen bu ısıtma işlemi bazı yiyeceklerin zehre dönüşmesine yol açabiliyor. Uzmanlar aşağıda yer alan riski gıdaların ısıtılması hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 05-05-2023 09:16

Cildinize yaptığınız en büyük hata! Üzerindeki bakteriler tuvaletten daha fazla

Ciltte ortaya çıkan sivilce, siyah nokta ve gözenek sorunlarına neden olan birçok etken bulunuyor. Bu cilt sorunlarını ortadan kaldırmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Evde fark etmeden yapılan bir hata tüm cilt sorunlarının oluşmasına neden olabiliyor. Yapılan araştırmalar cildimize uygulamadığımız bir malzemenin tuvaletten daha fazla bakteri içerdiğini tespit etti.

Kadin 13-04-2023 15:02

Karanfil çiçeği kaç günde bir sulanır, suyu sever mi? Karanfil nasıl ortam sever, nasıl canlandırılır?

Güzel kokusu ve hoş görüntüsü ile evleri ve bahçeleri süsleyen karanfil, bakımı oldukça kolay bir çiçektir. Canlı rengi ile bulunduğu ortama hareket katan bu çiçek, ince saçaklı taç yaprakları ile oldukça zarif görünür. Farklı renkleri farklı anlamlara gelen karanfil, özel günlerin vazgeçilmez çiçeklerinden biridir. Peki, karanfil çiçeğinin bakımı nasıl olmalıdır, nasıl canlandırılır?

Kadin 07-03-2023 17:22

Temizlik yapayım derken sağlığınızdan olmayın! Temizlik malzemesi seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Temizlik malzemeleri seçimi, evinizin sağlıklı ve hijyenik bir ortamda tutulmasının önemli bir parçasıdır. Ancak, piyasada bulunan çeşitli temizlik ürünlerinin birçoğu, evdeki hava kalitesini düşürür ve çevreye zarar verir. Bu nedenle, temizlik ürünlerini seçerken dikkat etmeniz gereken bazı konular vardır.

Kadin 05-12-2022 11:18

Evi değiştirmeye gerek yok! Rutubet ve küf oluşmadan önleminizi alın

Sonbahar aylarına gelindiğinde evlerde bulunan küfler ve rutubetler göz korkutmaya başlıyor. Evdeki rutubetler kötü kokulara, istenmeyen görüntülere ve sağlığınızın bozulmasına neden olabiliyor. İnternet üzerinden evdeki rutubet nasıl geçer? Rutubet kokusu nasıl giderilir? diye araştırmalar yapılıyor. Bu durumu çözmek için ilk olarak nemin oluşmasını engellemek gerekiyor.

Kadin 13-10-2022 08:44