Pelvis Haberleri

Tıp dünyasını şaşkına çeviren örümcek ikizler! Çok nadir görülüyor: Pelvis bölgesinden yapışıklar... Üç bacak, dört kol

Endonezya'da yapışık ikiz olarak dünyaya gelen kardeşler 2 milyonda bir görülen son derece nadir bir durumla doğdu. 'Örümcek' gibi birbirlerine pelvis bölgesinden bağlı olarak dünyaya gelen ikizler tıp dünyasını da şaşkına çevirdi. Üç bacağa, dört kola ve bir penise sahip olan doğan ikiz kardeşlerin birbirlerinin ayırması imkansıza yakın.

Trend 2024-05-15 10:34:49

Çakra nedir? Pelvis çakrası ve göğüs çakrası nasıl açılır?

Daha önce bir yoga veya meditasyon dersi aldıysanız, reiki gibi bir enerji iyileştirme seansı yaptıysanız çakraları ve vücudunuzdaki enerji akışında oynadıkları rolü hiç şüphesiz duymuşsunuzdur. Çakralarınızı açık veya engelsiz tutmanın önemli olduğunu da öğrenmiş olabilirsiniz. Fakat çakralar tam olarak nedir ve fiziksel ve duygusal sağlığınızı nasıl etkiler? İşte işin uzmanından çakralar hakkında merak ettikleriniz.

Trend 2021-01-13 12:14:21

Pelvis kemiği kırıldı, Mardin’de ilk defa yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu

Trafik kazasında pelvis kırığı olan hasta Mardin Devlet Hastanesi’nde ilk kez yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.Geçirdiği trafik kazası sonucu 48 yaşındaki Muzaffer Yalap’a pelvis kemiği kırığı teşhisi konuldu.

Yurthaber 2020-03-16 12:11:37

Gebelikte sırt ağrısı ve 7 çözüm önerisi

Gebelik süresince sırt ve bel ağrısı sürpriz değildir fakat önemsemeden geçmemek gerekir. Gebelikte bu tip ağrılar çok sık görülür. Çünkü kilo artışından dolayı vücudun ağırlık merkezi değişir ve değişen hormonlar nedeniyle pelvis adı verilen bölgedeki eklem ve bağlar gevşerler. Bazı önlemler sayesinde bu duruma çözüm bulabilirsiniz.

Kadin 2019-07-30 14:57:18

ADÜ’de ‘Travmalı Hastaya Yaklaşım Eğitimi’ düzenlendi

Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Paramedik ve Hastane Öncesi Acil Tıp Derneği (PARHAD) Aydın İl Başkanlığı iş birliği ile İlk ve Acil Yardım Programı birinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘Travmalı Hastaya Yaklaşım Eğitimi’ gerçekleşti.Eğitimde, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü eğitmenlerinden Şube Müdürü Paramedik Harun Doğruöz ve Paramedik İbrahim Gökçe göğüs, batın ve pelvis travmaları konularında bilgiler verirken, PARHAD üyesi Paramedik Ayşegül Koca ise meslek hayatında karşılaştığı travma vakalarındaki bilgi ve beceriye dayalı tecrübelerini öğrencilere aktardı.Hastane öncesi sağlık hizmetleri kapsamında yüksekokul öğrencilerinin klinikte ve sahada en çok karşılaşacakları vakalara yönelik olarak düzenlenen eğitimde, kanıt temelli rehberler baz alınarak öğrencilere alana yönelik son bilgiler sunuldu.

Yurthaber 20-03-19 09:10

Kadınlardaki rahim sarkması tedavi edilebilir bir hastalık

Özel Hatem Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı M.Fethi Güçer, kadınlarda görülen rahim sarkmasının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyleyerek, hastalığın nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler verdi.Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Fethi Güçer, rahim ve sarkması ile ilgili bilgiler vererek, "Rahim, pelvis ve leğen kemiğinin içerisinde, önünde mesane yani idrar torbası arkasında da kalın bağırsağa komşuluğu olan üreme organıdır.

Yurthaber 18-12-18 14:10

Kalça şeklinize göre giyinmenin püf noktaları

Kalçanın şekli, 4 genetik faktör tarafından belirlenir: Kalçaya bağlı pelvis ve kemikler, yağ dağılımı, kalça kaslarının şekli ve boyutu. İşte kendinizi içinde daha iyi hissetmenizi sağlayacak kalçalarınıza uygun kıyafet örnekleri!

Kadin 26-01-18 12:02

Pelvik inflamatuar hastalığı duydunuz mu?

Pelvik inflamatuar hastalık, pelvis denen kasık bölgesinde bulunan kadınlık organları olan rahim, tüp veya yumurtalıkların iltihaplanmasıdır.

Haber 24-11-16 14:49

Pelvis Asetabulum Ve Kalça Kırıkları Sempozyomu

AO Travma-Türkiye’nin katkıları ile düzenlenen "Pelvis Asetabulum ve Kalça Kırıkları Sempozyumu", Turgut Özal Tıp Merkezi...

Yurthaber 08-09-12 15:13

Pelvis, Asetabulum Ve Kalça Kırıkları Malatya Bölgesel Sempozyomu

Turgut Özal Tıp Merkezi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği'nin ev sahipliğinde AO Travma Türkiye kuruluşunun katkılarıyla düzenlenen "Pelvis Asetabulum ve Kalça

Yurthaber 08-09-12 13:11

Chavez yeniden ameliyat olacak

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Küba'daki doktorlarının pelvis bölgesinde yeni bir lezyon bulduklarını açıkladı.

Haber 22-02-12 00:04

Chavez'in görüntüleri yayımlandı

Küba'da 10 Haziran'da pelvis apsesi nedeniyle ameliyat olan ve durumunun ''kritik'' olduğu iddia edilen Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'i yürürken gösteren görüntüler yayımlandı.

Haber 29-06-11 10:56

Kadınlarda idrar kaçırma ve tedavisi

Çoğunlukla orta yaşta görülen bu sorun, bazen zor doğum yapmış vajinada yırtıklar olmuş, pelvis tabanı yırtılmış genç kadınlarda da görülebilir. Hafif, orta ve şiddetli olarak üç şekilde görülebilir.

Haber 11-02-05 06:40