Peynir Altı Suyu Haberleri

Kırklareli'nde otomobille çarpışan tankerin sürücüsü yaralandı

Kırklareli'nde otomobil ile tankerin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı.

Yurthaber

Hazineyi çöpe atıyormuşuz! Bu vitamin bombası hastalıklara karşı kalkan oluyor

Çöpe döktüğümüz, attığımız birçok gıda oldukça faydalı olabiliyor. En güçlü kalsiyum kaynakları arasında yer alan peynirin suyunu da bugüne kadar çöpe attık. Ancak peynir altı suyunun öyle faydaları çıktı ki atmadan önce bir daha düşüneceksiniz.

Haber

Dökmeden önce tekrar düşünün: Faydaları şaşırtıyor! Peynir altı suyu nasıl kullanılır?

Yenilen gıdaların sadece temel kısmından yararlansak da bu gıdaların kabukları, suları da oldukça faydalı olabiliyor. Genellikle çöpe atılan, dökülen bu kısımlar adeta şifa dağıtıyor. Peynir altı sularının faydaları da saymakla bitmiyor. Peynir altı suyu nasıl değerlendirilir? merak ediyorsanız aşağıya göz atabilirsiniz.

Yemek

Dışarıdan alınanlar zehir saçıyor evde yapın: Krem peynir tarifi! Krem peynir nasıl yapılır?

Peynir en sevilen süt ürünleri arasında bulunuyor. Sevilerek tüketilen peynirin farklı farklı çeşitleri bulunuyor. Krem peynir oldukça sık tüketilse de dışarıdan alınan krem peynirlerin içerisinde riskli katkı maddeleri bulunuyor. Bu nedenle krem peynirini dışarıdan almak yerine evde yapmak daha lezzetli ve sağlıklı sonuçlar almanızı sağlıyor.

Yemek

Sakın atmayın, peynir altı suyunun faydalarını biliyor musunuz

Peynir altı suyu peynir üretiminin bir yan ürünüdür. İşletmelerde peynir işlemede kullanılan sütün yaklaşık %80’i peynir altı suyuna çevrilmektedir.

Kadin

Peynir altı suyu sağlık kaynağı

Peynir suyu proteinlerinin birçok gıdanın üretiminde katkı maddesi olarak kullanımının giderek yaygınlaştığını açıklayan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Karagözlü, "Gıdalardaki peynir altı suyu proteinlerinin besleyici değerine ek olarak çok önemli fonksiyonel özellikleri bulunmaktadır" dedi.

Haber