Savaş Ilanı Haberleri

3. Dünya Savaşı çıkar mı? Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte 3. Dünya Savaşı çıkabilir mi? Üçüncü Dünya Savaşı çıkarsa ne olur?

Rusya Ukrayna savaşı sonrası 3. Dünya Savaşı'nın çıkıp çıkmayacağı da vatandaşlar tarafından merak edildi. Rusya'nın Ukrayna'ya olan saldırıları sabah saatlerinde başlamıştı. Peki 3. Dünya Savaşı çıkar mı? Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte 3. Dünya Savaşı çıkabilir mi? İşte merak edilenler...

Haber 08-03-2022 15:46

Nükleer savaş çıkar mı? Rusya nükleer silah mı kullanacak? Üçüncü dünya savaşı ve nükleer savaş riski var mı?

Rusya Ukrayna savaşında gelişmeler yaşanmaya devam ederken Putin son olarak Rus caydırıcı güçlerinin özel savaş görevi durumuna geçirilmesini emretti. Savunma Bakanlığı'na nükleer güçlerin savaş durumuna geçmesi emri verilmesi sonrası ''Rusya nükleer silah mı kullanacak?" sorusu merak ediliyor. Peki nükleer savaş çıkar mı? Rusya nükleer silah mı kullanacak ve üçüncü dünya savaşı ve nükleer savaş riski var mı? İşte merak edilenler...

Haber 08-03-2022 15:44

Rusya Ukrayna savaşı neden çıktı? Rusya Ukrayna savaşının nedeni nedir?

Bugün dünya yeni güne savaş ile uyanırken, haftalardı tartışılan Rusya-Ukrayna krizinde Rusya’nın işgali başladı. Gelişmelere göre Rus ordusu, ülkenin kuzeyindeki Donbass bölgesinde ilerlerken, savaş uçakları ise başkent Kiev dahil pek çok ili bombalamaya başladı. Peki Rusya Ukrayna savaşı neden çıktı? 3. Dünya Savaşı çıkar mı? İşte Rusya Ukrayna savaşının nedeni!

Haber 03-03-2022 12:35

Rusya nüfusu ne kadar? Rusya nerede ve nüfusu kaç milyon? İşte Ukrayna ve Rusya nüfusu!

Rusya Ukrayna savaşı sonrası Rusya'nın nüfusu merak ediliyor. Rusya yüzölçümü ile Dünya'nın en geniş ülkesi olarak bilinmekte ve Dünya yaşam alanının sekizde birini kapsamakta. Peki Rusya nüfusu ne kadar? Rusya nerede ve nüfusu kaç milyon? İşte Ukrayna ve Rusya nüfusu!

Haber 03-03-2022 09:31

Belarus Ukrayna'ya saldıracak mı? Rusya Ukrayna savaşında flaş gelişme! Belarus nerede ve savaşa katıldı mı?

Rusya'nın Ukrayna savaşı sürerken işgal girişiminin 5. gününde müzakere haberleri ve endişe verici yeni haberler de gelmeye devam ediyor. Daha önce tatbikat bahanesiyle on binlerce Rus askerini topraklarında ağırlamış olan Belarus'un Ukrayna'ya paraşütçü askerlerini indirmeye hazırlandığı iddia ediliyor. Peki Belarus Ukrayna'ya saldıracak mı? Belarus nerede ve savaşa katıldı mı? İşte merak edilenler...

Haber 03-03-2022 09:28

Ukrayna nerede, hangi bölgede? Ukrayna'nın nüfusu ne kadar? İşte coğrafi konumu ve Ukrayna nüfusu!

Rusya Ukrayna savaşı haberlerinin sonrasında Ukrayna'nın yeri ve konumu merak ediliyor. Rusya Ukrayna krizinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donbass'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmuştu. Peki Ukrayna nerede, hangi bölgede? Ukrayna'nın nüfusu ne kadar? İşte coğrafi konumu ve Ukrayna nüfusu!

Haber 02-03-2022 09:34

Kırım ve Belarus nerede? Kırım ve Belarus hangi bölgede, önemi nedir? İşte Rusya Ukrayna savaşında Kırım ve Belarus'un önemi!

Sabah saatlerinde Rusya ve Ukrayna savaşı resmi olarak başladı. Sivillerden gelen ölüm haberleri sonrası gündem yakından takip edilirken, Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi, Rusya'nın Belarus ve Kırım'dan Ukrayna'ya saldırı başlattığını duyurdu. Yapılan açıklama sonrası Kırım ve Belarus'un konumu merak ediliyor. Peki Kırım ve Belarus nerede, hangi bölgede, önemi nedir? İşte Rusya Ukrayna savaşında Kırım ve Belarus'un önemi!

Haber 01-03-2022 13:30

Montrö Boğazlar Sözleşmesi nedir? Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri neler? İşte Montrö anlaşması detayları!

Rusya Ukrayna krizi günler sonra resmi olarak bir savaşa dönüştü. Yaşanan savaşla beraber Montrö Boğazlar Sözleşmesi tekrar gündeme geldi. Türkiye'nin Karadeniz hattında yaşanan sıcak gelişmelerde Karadeniz bölgesinin önemi de merak ediliyor. Peki Montrö Boğazlar Sözleşmesi nedir? Montrö Boğazlar Sözleşmesi maddeleri neler? İşte Montrö anlaşması detayları!

Haber 01-03-2022 09:44

NATO ülkeleri kimler? Ukrayna ve Rusya NATO üyesi mi? NATO üyeleri ülkeler hangileri?

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü anlamına gelmekte olan NATO, Kuzey Amerika ve Avrupa'dan olmak üzere toplam 30 üye ülkeden oluşmakta. Türkiye, 1952 senesinden bu yana NATO üyesi olarak bulunuyor. Peki NATO ülkeleri kimler? Ukrayna ve Rusya NATO üyesi mi? İşte diğer tüm NATO üyeleri ülkeler listesi!

Haber 01-03-2022 09:43

NATO 4. madde nedir? NATO 5. maddede ne anlatıyor? İşte Rusya Ukrayna savaşında merak edilen NATO maddeleri!

NATO’nun 4. maddesi, Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş sonrası gündeme geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yapmış olduğu açıklamada, "Her gösterge, Rusya'nın Ukrayna'ya tam ölçekli bir saldırı planlamaya devam ettiği yönünde" dedi ve "Rusya'ya geri adım atması için çağrıda bulunmaya devam ediyoruz, saldırmamak için asla geç değildir" ifadelerini kullandı. Peki NATO 4. madde nedir? NATO 5. maddede ne anlatıyor? İşte Rusya Ukrayna savaşında merak edilen NATO maddeleri!

Haber 28-02-2022 09:43

Melitopol nerede? Melitopol hangi ülkeye bağlı? Rusya Ukrayna savaşında ele geçirilen Melitopol'un konumu!

Rusya tarafından Ukrayna'ya yönelik başlatılmış olan işgal girişiminin üçüncü gününde Melitopol kentinin ele geçirildiği haberi basına yansıdı. Yılan Adası, Çernobil ve pek çok noktada kontrolü eline almış olan Rus güçleri işgali sürdürüyor. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından askeri birliklerin Melitopol kentinde kontrolünü sağladığı açıklanmıştı. Peki Melitopol nerede? Melitopol hangi ülkeye bağlı? İşte Rusya Ukrayna savaşında ele geçirilen Melitopol'un konumu!

Haber 26-02-2022 17:47

Odessa ve Kharkiv nerede? Rusya Ukrayna savaşında konuşulan Odessa ve Kharkiv hangi bölgede?

Rusya Ukrayna savaşı sonrası Odessa’nın nerede olduğu merak ediliyor. Günlerdir yakından takip edilen Rusya Ukrayna krizinde savaş sabah saatlerinde başladı. Ukrayna Parlamentosu önceki gün yaptığı açıklamada ülkede gece yarısından itibaren başlayacak olağanüstü hal kararını kabul etti. Peki Odessa ve Kharkiv nerede, hangi bölgede? İşte konumları...

Haber 26-02-2022 09:23

Donatesk ve Luhanks nerede, neden önemli? Rusya Ukrayna savaşında konuşulan Donatesk ve Luhanks hangi bölgede?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin önceki gün yapmış olduğu olağanüstü güvenlik konseyi toplantısının ardından, Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donetsk ve Luhansk'ta Rus ayrılıkçıların bulunduğu iki bölgenin ayrı "bağımsız ülkeler" olarak tanınma talebini kabul ettiğini duyurmuştu. Gelişme sonrası bölgelerin konumu ve önemi merak edildi. Peki Donatesk ve Luhanks nerede, neden önemli? Rusya-Ukrayna savaşında konuşulan Donatesk ve Luhanks hangi bölgede? İşte merak edilenler...

Haber 26-02-2022 09:18

Videonun orduya katılmak için kızıyla vedalaşan Ukraynalı askeri gösterdiği iddiası asılsız çıktı

Ukrayna - Rusya savaşında yürek burkan anlardan biri milyonları ağlatmıştı. Ukrayna'da cepheye gittiği iddia edilen o kişinin, cepheye gittiği iddiası yanlış çıktı.

Haber 24-02-2022 17:29

Rusya Ukrayna savaşı başladı mı? Dünya Savaşı çıkar mı? Rusya Ukrayna krizi son durum nedir?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. Kağıt üstündeki yönetimlere destek için Rus ordusunu Ukrayna'ya göndermiş olan Rusya liderine neredeyse bütün ülkeler tepki gösterdi. Peki Rusya Ukrayna savaşı başladı mı? Dünya Savaşı çıkar mı? İşte Rusya Ukrayna krizi son durum!

Haber 22-02-2022 18:01

Son dakika… ABD’nin Rusya’ya yaptırım tehdidine Putin’den flaş cevap! Yeni ödeme sistemi hazırlığı…

Rusya ile Ukrayna krizinden son dakika haberler gelmeye devam ederken ABD’nin Rusya’ya ağır yaptırımlar uygulamaya hazır olduklarını duyurmasının ardından Putin’den karşı hamle geldi. Putin, Belarus ile işbirliği içinde olduğunu belirterek “Ödeme sistemlerimizi entegre etmek ve yeni bir ödeme sistemi oluşturmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. İşte ABD ve Avrupa’nın restine karşılık Putin’in yeni planının detayları…

Haber 19-02-2022 13:16

Rusya Ukrayna krizi nedeni nedir? Savaş olacak mı? Rusya Ukrayna krizi nasıl başladı?

Daha önce 2014 senesinde Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesiyle başlamış olan Rusya Ukrayna krizinde, savaşın eşiğine gelindi. Son gelişmelere göre Rusya, Belarus ile birlikte Ukrayna sınırına asker yığmış ve hem karadan hem de denizden askeri tatbikatlar yapmaya başlamıştı. Peki Rusya Ukrayna krizi nedeni nedir? Savaş olacak mı? Rusya Ukrayna krizi nasıl başladı? İşte merak edilenler...

Haber 15-02-2022 18:35

Rusya-Ukrayna krizinde kritik tarih: 16 Şubat! Saldırı olacak mı?

Rusya Ukrayna kriziyle ilgili peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. ABD medyası 16 Şubat tarihini işaret ederek savaşın çıkabileceğini belirtmişti. Ukrayna Ulusal Savunma ve Güvenlik Konsey Başkanı Oleskiy Danilov, 16 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya büyük çaplı bir saldırı düzenlemesini öngörmediklerini söyledi. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağı gün olarak iddia edilen 16 Şubat'ı "Birlik Günü" adıyla resmi tatil ilan etti.

Haber 14-02-2022 20:34

Gidişat tamamen değişebilir! Rusya gerilimin azalması için şartlarını açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna sınırındaki gerilimin azalması için Batılı ülkelere ve NATO’ya şartlarını açıkladı. Zaharova, Ukrayna’ya yapılan silah sevkiyatlarına ve NATO ülkelerinin ortak tatbikatları son verilmesi gerektiğini ifade ederek, Batılı askeri danışman ve eğitmenlerin Ukrayna’dan çekilmelerini istedi.

Haber 10-02-2022 09:59

Rusya Ukrayna savaşı başladı mı? Beyaz Saray açıkladı! Rusya Ukrayna savaşı çıkarsa ne olur?

Gerilimin her gün daha da yükseldiği ve diplomatik çabaların şu an için sonuç vermediği Rusya ve Ukrayna arasındaki krizle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Beyaz Saray, son olarak Rusya Ukrayna arasındaki kriz hakkında önemli bir gelişmeyi paylaştı. Peki Rusya Ukrayna savaşı başladı mı? Rusya Ukrayna savaşı çıkarsa ne olur? İşte krizin detayları ve Beyaz Saray'ın son açıklaması...

Haber 31-01-2022 22:50

İki ülke savaşa mı giriyor? Hükûmetin çağrısı halkta paniğe yol açtı

Çin'de Ticaret Bakanlığının vatandaşlara kış aylarında olası karantina ve kapanma durumuna karşı yiyecek stoklama yönündeki çağrısının Tayvan'daki gerginlikle ilişkilendirilmesi, yurttaşlar arasında kafa karışıklığına yol açtı.

Haber 03-11-2021 19:02

Savaş meydanındaki başarısızlıklarıyla nam salan dünyanın en kötü 10 komutanı

Tarih boyunca özgürlüklerine kavuşmak ya da sınırlarını genişlemek için medeniyetler birçok kez savaştı. Bu savaşların büyük bir bölümü tarihe geçti. Hatta bu mücadele sırasında komutanların başarıları ders kitaplarında okutuldu. Peki ya başarısız olan komutanlar? Elbette ki milletlerinin kaderini değiştiren başarısızlıklarla adından söz ettiren komutanlar oldu.

Trend 26-04-2021 09:36

Kıbrıs Barış Harekatı ne kadar sürdü? Kıbrıs Barış Harekatı ve Kıbrıs olayları nasıl başladı?

TRT1'de yayınlanan Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin 1 Nisan itibariyle başlamasının ardından Kıbrıs Barış Harekatı da vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki Kıbrıs'ta Türklerin Rumlar tarafından işkence ve zulme uğradığı Kıbrıs savaşı ne kadar sürdü? Kıbrıs olayları nasıl başladı? İşte yanıtı...

Haber 02-04-2021 13:54

Rusya'dan korkutan 'savaş' açıklaması

Donbas'ın Şumı bölgesinde 26 Mart'ta Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu 4 Ukrayna askeri hayatını kaybetmişti. Kremlin'den "Ukrayna'nın tekrar bir savaş başlatmasından korkuyoruz" açıklaması yapıldı.

Haber 01-04-2021 13:42

Rusya'dan çok sert açıklama: Bu resmen savaş ilanıdır!

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya karşıtı yaptırımların sertleştirilmesini ekonomik savaş ilanı olarak değerlendirilebileceğini bildirdi.

Haber 10-08-2018 10:44

Suudi Arabistan: Lübnan'ı savaş ilan eden bir ülke olarak göreceğiz

Suudi Körfez Bakanı El Sabhan, Lübnan'ın ülkesine savaş ilan eden ülke olarak görüleceğini açıklarken, karşılıklı açıklamalarda İran-Suudi Arabistan hattındaki gerginlik de tırmanıyor.

Haber 06-11-2017 23:50

İran'dan ABD'ye çok sert mesaj: Savaş ilanı sayarız

İran ile ABD arasındaki kriz tırmanıyor! İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, İran Devrim Muhafızları'nın (DMO) ABD tarafından terör listesine alınmasının, ülkesine karşı 'savaş ilanı' anlamına geleceğini söyledi.

Haber 12-10-2017 22:08