Şehriye Salata Tarifi Haberleri

Şehriye salatası tarifi: Şehriye salatası nasıl yapılır?

Farklı yemeklerde kullanılması ile bilinen birçok yiyecek, bambaşka tarifler uygulanarak farklı öğünlerde sunulabilecek farklı lezzetlere dönüşebilir. Çorbalarda, pirinç pilavında ya da daha birçok farklı yemekte kullanılan arpa şehriyesi de bu yiyeceklerden biridir. Diyet yapan ya da az öğün ile uzun süre tokluk hissi yaşamayı hedefleyen kişilerin tercihleri arasında yer alan şehriye salatası, arpa şehriyenin en çok yakıştığı lezzetler arasında yer alır.

Yemek 27-01-2024 01:32

Şehriye salatası nasıl yapılır? Şehriye salatası malzemeleri neler?

Şehriye salatasını yemeklerin yanında alternatif olarak sunabilirsiniz. Üstelik hazırlanması da oldukça pratik. Peki şehriye salatası nasıl yapılır? Şehriye salatası malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek 12-06-2022 00:56

Kısa sürede ve kolayca hazırlayıp sofralarınızı şenlendirebileceğiniz 3 farklı şehriyeli yemek tarifi

Şehriye; her haliyle Türk mutfağında yer edinen, gönüllere taht kuran bir kuru gıda. Pilavların olmazsa olmazı, çorbaların küçük sürprizi şehriye; salatalarda, hatta tatlılarda bile kullanılıyor. Çin'de yapılan arkeolojik kazılarda bundan 4000 yıl önce de tüketildiği tespit edilen ve günümüzde de mutfaklardan eksik edilmeyen tel şehriye ile şahane bir sofra kurmaya ne dersiniz?

Yemek 11-11-2021 23:42