Farklı Lezzetler Haberleri

Muhallebili revani tarifi: Muhallebili revani nasıl yapılır?

Farklı lezzetleri bir araya getirerek yeni ve değişik tarifler denemeyi sevenlerdenseniz muhallebi ve revaniyi buluşturan muhallebili revani tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Türk mutfağının geleneksel iki tatlısını buluşturarak yepyeni bir lezzet oluşturan bu tarif hem lezzetli hem de yapımı oldukça pratik.

Yemek 10-03-2024 19:27

Cızlama tarifi: Cızlama nasıl yapılır?

Sofra kurmaya pek vaktiniz olmuyorsa, sofranız için farklı lezzetler arıyorsanız krep adı ile de bilinen cızlama tarifimizi mutlaka denemelisiniz. İşte muhteşem cızlama tarifimiz!

Yemek 10-03-2024 18:21

Mantı çorbası tarifi: Mantı çorbası nasıl yapılır?

Sofralarınızda farklı lezzetler denemeyi ve değişik çorba çeşitleri sunmayı sevenlerdenseniz mantı çorbası tarifimiz tam da size göre. Birkaç aşamadan oluşan ama yapımı son derece kolay olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun.

Yemek 10-03-2024 17:53

Ballı revani tarifi: Ballı revani nasıl yapılır?

Şerbetli tatlılar Türk mutfağında çok eski zamanlardan bugüne gelmiş olan lezzetleridir. Bunların başında ise Osmanlı saraylarında yapılan ve bugün mutfaklarımıza da girmeyi başaran revani olmuştur. Kendi tatlısını kendi yapanlardansanız revani için farklı bir lezzet seçeneği olan ballı revani tarifimizi mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-2024 19:18

Güllaç beyti tarifi: Güllaç beyti nasıl yapılır?

Ramazan ayı her yıl bir aylığına da olsa bereketiyle, coşkusuyla ve kendine has lezzetleriyle gelir. Bu ayın başlıca yiyeceklerinden biri de güllaçtır. Aslında güllaç tatlısı yapımında kullanılan güllaç yaprakları, börekten kebaba birçok farklı yiyecek yapımında da kullanılabilir. Bu farklı lezzetlerden biri de güllaç beytidir.

Yemek 08-03-2024 18:48

Hurmalı turta tarifi: Hurmalı turta nasıl yapılır?

Farklı lezzetler, atıştırmalıklar, glutensiz yiyecekler tüketmeyi ve denemeyi seviyorsanız hurmalı turta tarifimizi çok seveceksiniz. Sadece birkaç malzeme kullanarak yapabileceğiniz hurmalı turta tarifimiz sadece birkaç dakikanızı alacak. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 08-03-2024 02:52

Ramazan kebabı tarifi: Ramazan kebabı nasıl yapılır?

Tarihi çok eskilere dayanan birçok lezzet Türk mutfağının baş tacı olmayı başarmıştır. Bu tarifler yüzlerce yıl önceden gelmiş ve bugün mutfaklarımızda ya da ünlü lokantaların menülerinde yerini almıştır. On bir ayın sultanı olarak da anılan Ramazan ayında iftar sofralarınızı farklı lezzetlerle donatmayı sevenlerdenseniz eski ve hala geçerli bir tarif olan Ramazan kebabı tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 07-03-2024 22:26

Tahinli muhallebi tarifi: Tahinli muhallebi nasıl yapılır?

Farklı lezzetleri bir araya getirmeyi, bilinen tariflere ufak dokunuşlarla yeni lezzetler katmayı seviyorsanız tahinli muhallebi tarifimizi deneyebilirsiniz. Çok kısa süre içinde, son derece kolay temin edilebilen malzemeler kullanarak yapabileceğiniz tahinli muhallebi ile tatlı krizlerinizin önüne geçebilir ya da akşam canınız hafif ama tatlı bir şeyler çektiğinde bu tatlıyı tüketebilirsiniz.

Yemek 08-02-2024 02:18

Kahveli kurabiye tarifi: Kahveli kurabiye nasıl yapılır?

Çayın kahvenin yanında ikram edebileceğiniz, sevdiklerinizle birlikte geçirdiğiniz güzel vakitleri renklendirebileceğiniz farklı atıştırmalıklar ve pratik tarifler arıyorsanız kahveli kurabiye tarifimizi denemelisiniz. Son derece kolay olan bu tarif hem çok kısa süre içinde hazırlanabiliyor hem de çok kolay malzemeler kullanılarak yapılabiliyor.

Yemek 08-02-2024 01:57

Şehriye salatası tarifi: Şehriye salatası nasıl yapılır?

Farklı yemeklerde kullanılması ile bilinen birçok yiyecek, bambaşka tarifler uygulanarak farklı öğünlerde sunulabilecek farklı lezzetlere dönüşebilir. Çorbalarda, pirinç pilavında ya da daha birçok farklı yemekte kullanılan arpa şehriyesi de bu yiyeceklerden biridir. Diyet yapan ya da az öğün ile uzun süre tokluk hissi yaşamayı hedefleyen kişilerin tercihleri arasında yer alan şehriye salatası, arpa şehriyenin en çok yakıştığı lezzetler arasında yer alır.

Yemek 27-01-2024 01:32

Narlı kısır tarifi: Narlı kısır nasıl yapılır?

Mutfağınızda çok kısa süreler içinde ve çok az malzeme ile yapabileceğiniz birçok tarif bulunuyor. Bu tarifleri hazırlayarak ister çeşitli yemekler sunduğunuz davet sofralarınıza renk katabilir, isterseniz de çay saatlerinizde arkadaşlarınıza, dostlarınıza ya da ailenize servis edebilirsiniz. Kısırın farklı bir türü olan narlı kısır tarifini de aşağıda bulabilir, bu lezzeti evde kendi imkanlarınızla birkaç dakika içinde hazırlayabilirsiniz.

Yemek 28-12-2023 23:55

Yemek listesine farklı bir öneri isteyenlere hem faydalı hem lezzetli siyah pirinç

Pirinç, Türk mutfağında çok kullanılan ürünlerin başında geliyor. Sadece Türk mutfağının değil, dünya mutfağının da vazgeçilmezi olan pirincin birçok türü bulunuyor. Bu türler arasında son zamanlarda popüler olan siyah pirinç, sağlıklı yapısı ve lezzetiyle mutfakların vazgeçilmezlerinden olmaya aday. Gelin, yüksek lif oranı ve zengin mineralli yapısına karşın düşük şeker oranıyla oldukça sağlıklı bir yemek deneyimi sunan en iyi siyah pirinçlere göz atalım!

Yemek 01-08-2023 17:47

Yuvalama çorbası nasıl yapılır? Masterchef Antep usulü yuvalama çorbası tarifi!

Gaziantep mutfağının en sevilen yemeklerinden olan yuvalama, sofraların vazgeçilmeyen yemek tarifleri içerisinde yer alır. Başlangıç olarak tercih edilen çorbanın pek çok çeşidi olduğu söylenebilir. Bununla beraber farklı lezzetler arayanlar; yuvalama çorbası tarifini deneyebilir. Peki, Yuvalama çorbası nasıl yapılır? MasterChef Antep usulü yuvalama çorbası tarifi!

Yemek 25-06-2023 23:23

Gelinim Mutfakta biberli kaşarlı köfte tarifi! Yemek davetlerinin yıldızı biberli kaşarlı köfte nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında perşembe günü biberli kaşarlı köfte tarifi verildi. Yemek davetlerinin yıldızı olan biberli kaşarlı köfte tarifi oldukça seviliyor. Gelinim Mutfakta izleyicileri biberli kaşarlı köfte nasıl yapılır sorusunu aratıyor. İşte leziz biberli kaşarlı köfte tarifi...

Yemek 01-06-2023 13:16

Et yemeklerinin en güzel yancısı patates sufle tarifi! Zuhal Topal'la Yemekteyiz patates sufle nasıl yapılır?

Patates sufle tarifi kullanıcılar tarafından merak ediliyor. Bu tarif hem farklı hem de hafif bir şeyler arayanlar için nefis bir alternatif. İster et yemeğiyle beraber isterseniz de çay saatlerinizde keyifle tüketebilirsiniz. Peki, patates sufle nasıl yapılır? İşte Zuhal Topal'la Yemekteyiz patates sufle tarifi...

Yemek 25-04-2023 17:22

Bayramda misafirlerinize ikram edebileceğiniz en güzel çikolatalar ve şekerler

Ramazan Bayramı demek, bol bol çikolata ve şeker yemek demek! Her yaştan kişinin büyük heyecanla beklediği bayrama az bir zaman kala herkes alışveriş listelerini tamamlayama çalışıyor. Listelerin başında yer alan çikolata ve şekerlemelerse çok farklı alternatifler sunulduğu için karar vermek kolay olmayabiliyor. Biz de işinizi biraz olsun kolaylaştırmak istedik ve birbirinden lezzetli bayram şekerlemelerini bir araya getirdik! Haydi, hepsine göz atalım!

Yemek 17-04-2023 16:14

Airfryer kahvaltılık sufle tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da kahvaltılık sufle nasıl yapılır?

Son zamanların en çok tercih edilen mutfak aletlerinden biri airfryer ile her türlü yiyeceği hazırlayıp servis edebilirsiniz. Çeşitliliği ile meşhur Türk kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz tüm lezzetleri airfryer’da kısa süreler içinde pişirebilirsiniz. Kahvaltılık sufleler hazırlayabileceğiniz airfryer’da pişirdiğiniz her tarif çok daha lezzetli ve çok daha az yağlı olacaktır.

Yemek 02-02-2023 01:17

Airfryer patlamış balkabağı tohumları tarifi: Airfryer'da patlamış balkabağı tohumları nasıl yapılır?

Farklı lezzetler denemeyi tercih edenlerdenseniz Airfryer’da patlamış balkabağı tohumları pişirebilirsiniz. Birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz balkabağı tohumlarını ikramlık olarak servis edebilir ya da istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz. Airfryer ile pişireceğiniz tüm lezzetlerde olduğu gibi patlamış balkabağı tohumları da çok kısa süre içinde servise hazır olacaktır.

Yemek 31-01-2023 00:25

Airfryer kaşarlı patatesli yumurta tarifi: Airfryer'da kaşarlı patatesli yumurta nasıl yapılır?

Günümüzde mutfakların en pratik aletlerinden bir olan Airfryer ile tüm kahvaltılık, ikramlık, atıştırmalık ya da ana yemek ve tatlılarınızı pişirebilirsiniz. Türk mutfaklarının kahvaltı sofralarında en sık tercih edilen lezzetlerinden bir olan kaşarlı patatesli yumurta için de Airfryer kullanabilir ve sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Yemek 30-01-2023 23:30

Airfryer yumurtalı ekmek tarifi: Airfryer'da yumurtalı ekmek nasıl yapılır?

Türk kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de yumurtalı ekmektir. Özellikle çocukların çok sevdiği bu tarif bayatlamak üzere olan ekmeklerin değerlendirilmesi için de yapılan ve çok beğenilen bir lezzettir. Malzemeleri son derece kolay olan yumurtalı ekmek yapmak için Airfryer kullanabilirsiniz. Airfryer ile hazırladığınız yumurtalı ekmekler çok daha kısa süre içinde hazır olacak ve daha lezzetli olarak pişecektir.

Yemek 28-01-2023 02:37

Kahvaltıda farklı bir lezzet isteyenlerin tercihi en iyi fındık ezmeleri

Klasik kahvaltıların dışına çıkmak ve sofranıza farklı lezzetler katmak isterseniz fındık ezmesi çeşitlerini deneyebilirsiniz. Şekersizinden kakaolusuna, ballısından hurmalısına, her damak zevkine uyan fındık ezmesi çeşidi bulmak mümkün. Sadece lezzete değil, içeriğe de önem verenler için organik fındık ezmeleri de mevcut. Peki, sizin tercihiniz hangisi? Gelin, birbirinden lezzetli fındık ezmelerini birlikte inceleyelim.

Yemek 10-01-2023 17:23

Fırın ve ocak kullanmadan 5 dakikada airfryer ile yapabileceğiniz kolay ve lezzetli tarifler

Hem pratik hem öğünleri daha sağlıklı pişiren airfryer çeşitleri, son dönemin öne çıkan mutfak ürünlerinden biri. Üstelik airfryer ile birbirinden lezzetli pek çok yemek yapabilirsiniz. İster günlük beslenme rutininizde ister misafir ağırladığınız özel günlerde ocağa ihtiyaç duymadan sağlıklı yiyecekler pişirebilirsiniz. İşte airfryer kullanarak kısa sürede hızlı ve lezzetli sonuçlar alabileceğiniz lezzetli tarifler!

Yemek 09-01-2023 17:57

Airfryer soya soslu piliç baget tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da soya soslu piliç baget nasıl yapılır?

Yemek davetlerinizde, akşam ya da öğle yemeklerinizde hatta kahvaltılarınızda servis edebileceğiniz birçok lezzeti airfryer’da pişirebilirsiniz. Airfryer’da pişirdiğiniz yemekler çok daha sağlıklı ve daha az yağlı olacaktır. Birçok sofrada ikram edebileceğiniz soya soslu piliç bagetleri de kısa süre içinde hazırlayarak airfryer ile pişirip sunabilirsiniz. Farklı lezzetler ve soslarla birlikte tavuk yemeklerini zenginleştirmek istiyorsanız soya soslu tarifini mutlaka deneyin.

Yemek 06-01-2023 11:03

Airfryer sebzeli bulgur aşı tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da sebzeli bulgur aşı nasıl yapılır?

Pilavdan köfteye, kızartmadan haşlamaya her tür yemeği ya da tatlıyı Airfryer ile çok kısa süreler içinde hazırlayabilirsiniz. Yemek davetlerinizin ve sofralarınızın çeşitlerini arttırarak farklı lezzetleri bir arada sunabilirsiniz. Türk mutfağının en sevilen ve köklü bir geçmişe sahip olan yemeklerinden sebzeli bulgur aşı yemeğini de kısa süre içinde airfryer'da pişirerek servis yapabilirsiniz.

Yemek 06-01-2023 11:01

Airfryer pesto soslu levrek fileto tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da pesto soslu levrek fileto nasıl yapılır?

Airfryer ile tüm yemeklerinizi, atıştırmalıklarınızı ya da tatlılarınızı pişirebilirsiniz. Kısa süre içinde pişirebileceğiniz tüm tarifleriniz airfryer ile daha hafif ve daha az yağlı olacaktır. Deniz ürünlerini de airfryer’da birkaç dakika içinde pişirerek servis edebilirsiniz. Deniz ürünleri ile hazırlayacağınız sofralar ya da yemek davetleriniz için farklı lezzetler arıyorsanız, airfryer'da kısa sürede hazırlanan pesto soslu levrek fileto tarifini mutlaka deneyin.

Yemek 06-01-2023 10:52

Airfryer bruschetta tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da bruschetta nasıl yapılır?

Bir İtalyan atıştırmalığı olan bruschetta yani atıştırmalık ekmeklerdir. Genellikle sarımsakla harmanlanmış, üzerine zeytinyağı ve tuz serpilmiş ızgara ekmektir. Burschetta üzerine domates, peynir, reyhan, fesleğen gibi farklı lezzetler de ekleyerek çeşitlendirilebilir. Güzel bir atıştırmalık ya da sabah kahvaltısı olabilen bruschettayı da airfryer kullanarak da daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

Yemek 30-12-2022 17:32

Yeni tatlar keşfetmek isteyen kahve tutkunlarına kahve tatlandırma yöntemleri ve yardımcı ürünler

Kahvelere aroma kazandırmanın birkaç yolu olsa da bunun en kestirme seçeneği, hazır aroma şuruplarını kullanmak. Ev ortamında çikolata çeşitlerini eriterek ya da vanilya tozu kullanarak kahvelere aroma verebilirsiniz. Ancak bu yöntem oldukça uğraştırıcı. Bu nedenle özel olarak üretilen şuruplardan tercih edebilirsiniz. Farklı lezzetlere sahip aromaları listeledik. Gelin, bu ürünler neler birlikte inceleyelim.

Yemek 13-11-2022 22:51