Farklı Yemekler Haberleri

Yemek yapmayı sevenler buraya! Mutfaktaki en büyük yardımcılarınız bu listede

Pratik ve lezzetli yemekler yapmak için doğru ekipmanlar kullanmanız son derece önemli. Mutfakta sıkça tercih edilen ve işlerinizi kolaylaştırarak leziz sofralar kurmanıza yardımcı olacak ürünleri listemizde derledik. Göz atmaya hazır mısınız?

Yemek 07-03-2024 14:57

İşe, okula yemeğinizi evden götürenler için kullanışlı ve pratik yemek taşıma kapları

Günümüzün hızlı tempolu yaşamında dengeli beslenmek her zamankinden daha önemli hale geldi. İşe veya okula giderken sağlıklı atıştırmalıklarınızı yanınızda taşımak genellikle zor olsa da saklama kapları dengeli beslenmeyi sürdürmek için mükemmel bir çözüm sunuyor. Biz de sizler için farklı tasarım ve özelliklere sahip birbirinden pratik ve kullanışlı beslenme kaplarını derledik. Hadi, sağlıklı beslenmeyi kolaylaştırmanın yanında çevre dostu bir seçenek sunan 10 beslenme kabına birlikte bakalım.

Yemek 08-02-2024 18:54

Dünya mutfağı evinizde: Evde kolayca yapabileceğiniz etnik tarifler

Mutfağınızda standart yemekler yapmak yerine dünya mutfağından farklı yemekleri denemeyi seviyorsanız bu tarifler tam size göre. Dünyanın farklı bölgelerinden birbirinden leziz ve popüler yemekleri evinizde kolayca hazırlayabilir, ister doyasıya tüketebilir isterseniz de akşam yemeğine gelen misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Hepsi maharetinize hayran kalacak ve tarifini isteyecekler.

Yemek 08-02-2024 11:56

Şehriye salatası tarifi: Şehriye salatası nasıl yapılır?

Farklı yemeklerde kullanılması ile bilinen birçok yiyecek, bambaşka tarifler uygulanarak farklı öğünlerde sunulabilecek farklı lezzetlere dönüşebilir. Çorbalarda, pirinç pilavında ya da daha birçok farklı yemekte kullanılan arpa şehriyesi de bu yiyeceklerden biridir. Diyet yapan ya da az öğün ile uzun süre tokluk hissi yaşamayı hedefleyen kişilerin tercihleri arasında yer alan şehriye salatası, arpa şehriyenin en çok yakıştığı lezzetler arasında yer alır.

Yemek 27-01-2024 01:32

Bugün ne pişirsem? Ramazan'ın 23. günü iftar menüsü

'Bugün ne pişirsem?' sorusu Ramazan ayının sonlarına doğru yaklaşırken daha çok aratılmaya başlanıyor. Ramazan boyunca farklı yemekler yemeyi seven kişiler her gün yeni yemek tarifi bulmakta zorluk çekiyor. İftara ne yapsam diye düşünüyorsanız özel olarak hazırlanan iftar menülerinden ilham alabilirsiniz. İşte 14 Nisan iftar menüsü...

Yemek 14-04-2023 09:53

Tadına doyum olmayan vardabit paçası tarifi! Adana usulü vardabit nasıl yapılır?

Vardabit tarifi fazla bilinmeyen eşsiz lezzetler arasında bulunuyor. Adana ve Mersin mutfağının vazgeçilmezi olan vardabit akşam yemeklerini şölene çeviriyor. Kuru fasulye ile hazırlanan bu enfes vardabit tarifini kesinlikle denemeniz gerekiyor.

Yemek 06-04-2023 15:11

Bugün ne pişirsem? Ramazan'ın 15. günü iftar menüsü

'Bugün ne pişirsem?' sorusu özellikle iftar menüleri için sıklıkla aratılıyor. İftarda doyurucu yemekler tercih etmek isteyenler internet üzerinden iftar tariflerine bakıyor. Ramazan ayının 15. günü için hazırlanan bu iftar menüsü herkesin seveceği lezzetleri içeriyor.

Yemek 06-04-2023 10:20

Tatlılarınız ve yemekleriniz için en iyi kırık pirinç çeşitleri

Mutfakların vazgeçilmez bakliyat ürünlerinden biri olan pirinç, hem lezzetli hem doyurucu olması sebebiyle birçok yemekte kullanılıyor. Şekli, rengi ve boyutu ile birbirinden ayrılan, tatlıdan tuzluya pek çok yiyeceği hazırlarken kullanabileceğiniz pirinç türlerinden biri de kırık pirinç. Gelin, fiyat açısından diğer pirinç çeşitlerine göre daha ekonomik olan ve dolma, sütlaç, çorba gibi yiyeceklerin lezzetine lezzet katan en iyi kırık pirinçleri birlikte inceleyelim.

Yemek 26-02-2023 21:53