Salata Tarifi Haberleri

Tavuklu salata tarifi: Tavuklu salata nasıl yapılır?

Tavuklu salata tarifinde hem bir öğün hem de yemek davetlerinizde sunabileceğiniz bir salata seçeneği bir arada. Hem doyurucu özelliği bulunan hem de sağlıklı ve oldukça lezzetli olan bu tarifi çok seveceksiniz.

Yemek

Közlenmiş biber salatası tarifi: Közlenmiş biber salatası nasıl yapılır?

Çeşit çeşit salatalar hazırlamayı ve tüketmeyi seviyorsanız közlenmiş biber salatası tarifini mutlaka denemelisiniz. Bu salata hem lezzetli hem yapımı kolay hem de her sofraya yakışacak türden bir salata. İşte tarifi!

Yemek

Çoban salata tarifi: Çoban salata nasıl yapılır?

Yemek davetlerinde, öğünlerde, hızlıca yemek yenmesi gereken kısıtlı zamanlarda hem pratik hazırlanışı ile hem de kolay bulunan malzemelerden oluşması ile en çok tercih edilen salatalardan biri de çoban salatası olur. Her sofraya yakışan bu salata kimi için bir öğün kimi için sofraların olmazsa olmaz salatalarındandır.

Yemek

Közlenmiş patlıcan salatası tarifi: Közlenmiş patlıcan salatası nasıl yapılır?

Hem doyurucu hem de lezzetli bir salata tarifi arıyorsanız, öğünlerinizde ya da yemek davetlerinizde farklı görünümlerde ve lezzetlerde yiyecekler sunmayı tercih ediyorsanız özellikle yaz aylarının, bahar aylarının gözde salatalarından közlenmiş patlıcan salatası tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Yemek

Sezar salata tarifi: Sezar salata nasıl yapılır?

Çıkışının Meksika mutfağı olduğunun bilinmesine rağmen Amerika lezzeti olarak kabul edilen Sezar salata, hem yapımı çok kolay olan hem de hafifliği ve lezzeti ile bilinen ve sevilen bir yiyecektir. Tavuk ile yapılan bu salata bildiğiniz salataların çok ötesinde bir lezzete sahiptir.

Yemek

TikTok'ta trend oldu! Milyonlarca kişinin denediği TikTok salatası tarifi

TikTok'ta cilt bakımları, püf noktaları gibi videoların yanı sıra trend yemek tarifleri de oldukça etkileşim alıyor. Giderek artan tarif videoları ilgi çekici yemekleri milyonlarca sosyal medya kullanıcısının denemesini sağlıyor. TikTok'ta trend olan salata tarifi de aylardır en çok denenen videolar arasında yer alıyor.

Yemek

Şipşak hazırlanan bostana salatası tarifi! Et yemeklerinin en güzel eşlikçisi bostana salatası nasıl yapılır?

Şanlıurfa mutfağından bostan salatası Zuhal Topal'la Yemekteyiz programı nedeniyle araştırılıyor. Et yemekleri ile ünlü olan Doğu ve Güney Doğu Anadolu mutfağı, salatalarıyla da bir o kadar ünlü. Şanlıurfa sofralarının vazgeçilmezi bostana salatasının tarifini sizler için derledik...

Yemek

Şehriye salatası nasıl yapılır? Şehriye salatası malzemeleri neler?

Şehriye salatasını yemeklerin yanında alternatif olarak sunabilirsiniz. Üstelik hazırlanması da oldukça pratik. Peki şehriye salatası nasıl yapılır? Şehriye salatası malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek

Bella Hadid’in en sevdiği salata tarifi: Sadece 5 temel malzemeli

Ünlülerin ne yedikleri merak ediliyor. Fiziğinin güzelliğiyle tanınan Bella Hadid sosyal medyada en sevdiği salata tarifini paylaştı. Salata tarifi oldukça izleyiciye ulaşarak büyük ilgi gördü. Paylaşılan salatanın tarifi oldukça kolay ve lezzetli olması birçok kullanıcının bu tarifi denemesini sağladı.

Yemek

Herkesin vazgeçilmezi: Makarna salatası tarifi

Yenilen yiyeceklerin yanına en çok yakışan salatalar arasında olan makarna salatası herkes tarafından sevilerek yeniliyor. Her yaştan insanın sevdiği makarna salatasını oldukça kolay ve lezzetli bir şekilde yapabilirsiniz.

Yemek

Mor ve yeşilin lezzetli uyumu: Çin mutfağından maskolin salatası tarifi

Hemen her yemeğin yanında salatalar olmazsa olmazlarımız arasında yer alıyor. Mevsim yeşillikli salatalardan çoban salatasına, bakliyatlı salatalardan yoğurtlu salatalara kadar pek çok salata çeşidini severek yiyoruz. Peki hem tok tutan hem vitamin değeri çok yüksek bir Çin salatası tarifi ile tanışmak ister miydiniz?

Yemek

Ançüez kullanarak hazırlanabilecek 3 atıştırmalık tarifi

Sizler de öğün aralarında ya da öğün yerine geçecek farklı lezzetler mi arıyorsunuz? Deniz mahsullerinden hazırlanan ançüez, arayışınızı karşılayabilir. Akdeniz mutfağında sıklıkla tüketilen ançüez; salata, sandviç ve kanepelere çok yakışıyor. Konserve olarak satılan ve uzun süre bozulmadan durabilen ançüez, atıştırmalıklarınızda yeni tercihiniz olmaya aday!

Yemek

Sebzeleri, salata malzemelerini ve etleri önceden hazırlayın, hafta içi rahat edin

Hem öğrencileri hem çalışanları hem küçük çocuğu olan kişileri çok heyecanlandıracak bir haberimiz var! 1 günlük efor harcayarak 1 haftalık yemek yapma fikri kulağa oldukça hoş geliyor değil mi? Ön hazırlık yaparak yemek yapmanın önemli bir kısmını halletmenizi sağlayacak, pratik ipuçlarıyla karşınızdayız...

Yemek

MasterChef közlenmiş biberli sirkeli salata tarifi ve malzemeleri! Ömür Akkor Şef’in közlenmiş biberli sirkeli salatası nasıl yapılır?

MasterChef Türkiye’nin yeni bölümünde yapılan közlenmiş biberli sirkeli salata tarifi nmerak ediliyor. Yeni bölüme konuk olan Ömür Akkor şef, yarışmacılara ve izleyicilere birbirinden nefis yemek tarifleri verdi. Peki Ömür Akkor'un tarifi olan MasterChef közlenmiş biberli sirkeli salata tarifi ve malzemeleri neler? İşte detaylar...

Yemek

Bir dokunuşla salatalarınızı muhteşem bir ana yemeğe dönüştürebilecek enfes sos tarifleri

Ana yemeğin vazgeçilmezi olan salatalar, tek başına öğün olarak da tüketilebiliyor. Hem sağlıklı hem de hafif bir seçim olan salatalar için hardaldan mayoneze, sirkeden pekmeze pek çok malzeme ile soslar hazırlayıp lezzeti arşa çıkarmak da mümkün. En mütevazı salatayı bile lezzet şölenine çevirecek salata sosu tariflerini sizler için derledik!

Yemek

Yeşillik olmadan yaşayamam diyenler buraya! İlk kez göreceğiniz yaratıcı salata tarifleri

"Yeşillik olmadan yaşayamam" diyenler buraya! İlk kez göreceğiniz yaratıcı salata tarifleri

Yemek

‘Bu akşam ne pişirsem’ derdine son! Hem kalorisi düşük hem de lezzetli salata tarifi: Meksika Salatası

Tavuk yemekleri çoğu zaman öğünlerin kurtarıcısı durumundadır. Özellikle yoğun ve yorucu geçen bir günün ardından eve geldiğinizde akşam yemeği telaşı başlar. Akşam yemeğinde daha az kalori almak isteyenlere özel bir tarif hazırladık.

Yemek

Salatalara yeni bir soluk; Yeşil elmalı salata tarifi

Kalın kazaklar, montlar kişileri daha da kilolu gösterdiği için kışa hazırlanırken diyet listeleri gözden geçirilmeye başlandı. Sağlıklı kilo vermek için beslenme alışkanlıklarını değiştirip lifli besinleri tüketmek gerektiğini biliyoruz. Klasik salata tariflerinden sıkılanlar için yeşil elmalı salata tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Yemek

Yaz aylarına keyif katacak ve lezzetiyle büyüleyecek harika 5 salata tarifi

Salatalar sıcak günlerinin vazgeçilmez yiyeceklerinden biri. Yemeklerin yanına çok yakışan salatalar tek başına bir öğün olarak da tüketiliyor. Salatanızı hazırlarken sürekli aynı malzemeleri kullanıyorsanız ve sıkıldıysanız farklı ve pratik salata tarifleri arayışında olabilirsiniz. Bu yazımızda dakikalar içerisinde hazırlayabileceğiniz salata tariflerini veriyoruz.

Yemek

Dışarıda salata tüketenler bu tehlikeye dikkat! Gerçekten diyet dostu mu?

Kilo vermek ya da formunu korumak isteyenlerin tercih ettiği salatalar, tek başına ana öğünlerin yerine geçebiliyor. Tok tutucu özelliği ile diyet dostu olarak görülen salataların eşlikçileri oldukça önem taşıyor. Öyle ki yalnızca yeşil salata yenilmesi durumunda ana öğün yerine geçmediği düşünülen salataların sos seçimlerine de dikkat edilmesi gerekiyor.

Haber

Kabak çekirdeğinin faydası nelerdir? Kabak çekirdiği çok yenirse ne olur? Kabak çekirdeği kilo aldırır mı?

Kuruyemişler ara öğünlerin en büyük dostudur. Kuruyemişlerin faydaları saymakla bitmez. Ancak aralarından bir tanesi yararları ile zirveyi kimseye kaptırmıyor. Protein ve yağ bakımından zengin olan kabak çekirdeği hem sağlıklı olması hem de damakta bıraktığı aromatik tat ile çiğ veya kavrulmuş olarak tüketilebiliyor.

Yemek

Hem hafif hem lezzetli bir salata: Yeşillikli Tavuk Salatası

Beyaz et en çok tükettiğimiz temel protein gıdalarının başında yer almaktadır. Fırında, tatlıda, tencerede, mangalda kullandığımız tavuk etini salatada da kullanmak istedik. Sizin için 'Yeşillikli Tavuk Salatası' tarifini hazırladık.

Yemek

Bütün sırrı bundaymış: Kabukları kolayca soyulan közlenmiş biber salatası!

Izgara tavuk, et ve balık yemeklerinin yanına çok yakışan ancak tek başına tüketildiğinde de doyumsuz bir lezzet olan közlenmiş biber, bakın en kolay tarifiyle nasıl yapılıyor. Bunun yanında köz biberleri pratik bir şekilde soymanın yolunu da video ile anlattık.

Yemek

Detoks salatası tarifi ile yaza hazır girin! İşte malzemeler

Mevsimine göre seçeceğiniz meyve ve sebzelerle hazırlayacağınız detoks salatası sayesinde vücudunuzu yenileyebilirsiniz. Vücudun sindirim sistemine harcadığı enerjiyi diğer organ ve dokular tamir etmek için harcamasının amaçlandığı dekosun faydaları 2. günden itibaren görülmeye başlanır. Genelde sıvı ağırlıklı beslenerek sürdürülen detoks programının olmazsa olmazlarından biri de detoks salatasıdır. Vücudunuzu onarmanıza yardımcı olacak detoks salatasını hazırlarken nelere dikkat etmek gerekir?

Yemek

Bu 4 mükemmel sos ile salatalarınız artık çok daha lezzetli olacak!

Salatalar kurulan sofralar için adeta tamamlayıcı bir dekor gibidir. Kimilerinin ana yemek olarak tükettiği kimilerinin yemeklerin yanında tercih ettiği salataların lezzetli olmasının en büyük sırrı ise sosunda gizlidir. Siz de klasik lezzetlerden sıkıldıysanız ve yenilik arıyorsanız salatalarınızda kullanacağınız bu soslar tam size göre! İşte salatalarınızı zenginleştirecek sos tarifleri…

Yemek

Salata tarifi: Kolay, pratik ve lezzetli salata tarifleri (Videolu anlatım)

Sağlıklı beslenme denilince akla salata tarifleri gelir. Tek başına veya yemeklerin yanına yapılan çeşit çeşit salata vardır. Bir de üzerine hazırlanan soslar ile salatalar ayrı bir keyfe dönüşür. Sofraların ayrılmaz tamamlayıcıları olan Amerikan salata, sezar salata, yeşil salata, havuç salata gibi 40’ın üzerinde çeşidi olan salata tarifleri içinden sizler için haberimizde birkaç tanesini derledik. İşte videolu anlatımları, püf noktaları ile salata tarifleri..

Yemek

Yılbaşı sofraları için 3 lezzetli salata

Yeni bir yıla girerken çok tekrarlanan bir söz vardır. Nasıl girersen yeni yıl hep öyle geçermiş. Belki de bu inanıştan dolayıdır ki, herkes yılbaşı gecesi en mutlu en eğlenceli şekilde karşılamak ister yeni yılı.

Yemek

Salatalarınızı bu soslarla yapın bizi etiketlemeyi unutmayın! Salata sosları

Enfes salata soslarıyla salatalarınız renklenecek!

Yemek

Hardallı Domates Salatası

Ben bu tarz salatalara garip bir ilgi duymaya başladım ama gerçekten bu şekilde hazırlanıp bekletilince ortaya muhteşem bir tat ortaya çıkıyor.

Yemek

Tabule Salata

Lübnan mutfağından sofralarımıza gelen Tabule salatası, Arap salatası olarak da bilinir. Oldukça lezzetli olan bu sağlık deposunu ana yemeklerinizin yanında mutlaka servis edin!

Yemek

Karabuğday (Greçka) Salatası

Sağlıklı beslenmek için geç kalmış değilsiniz! Öğünlerinize ekleyeceğiniz karabuğday salatası, sizi tok tutup harika bir öğün geçirmenizi sağlayacak..

Yemek

Yumurta Salatası

En pratik ve en doyurucu salata tarifi bu olsa gerek.

Yemek

Kuru Börülce Salatası

Izgara etlerin yanına çok yakışan bir salata tarifi veriyoruz. Çok severseniz eğer, kuru börülceyi haşlayıp porsiyonlara bölün ve buzdolabı poşetlerinde derin dondurucu da saklayın.

Yemek

Alabaş nedir? Faydaları neler?

Cehennem topuzu olarak da bilinen Alabaş turpu fosfor, demir, potasyum ve kalsiyum içerdiğinden dolayı kalp krizinden, kansere kadar bir çok hastalığa karşı savaş açan mucize bir bitkidir.

Yemek