Soyisim Haberleri

'Bu isim yüzünden çok çektim' Başına gelmeyen kalmadı! Askerlik, boşanma davası, taciz olayında şahitlik...

Bolu'da yaşayan 40 yaşındaki Salih Yıldırım, isim ve soyisminin yaygın olması sebebiyle akılalmaz pek çok olay yaşadı. Hiç gitmediği illerdeki adli olaylarda 'tanık' yazıldığını, askerlik yapmak istediğinde 'Sen ölüsün' denildiğini ve bekarken boşanma davasında çocukların velayetinin üzerine kaldığını söyleyen Yıldırım, sık sık dilekçe verip bunlarla ilgisinin olmadığını kanıtlamak zorunda kaldığını anlattı. Yıldırım, "Bu isim yüzünden çok çektim. İsmime farklı bir isim daha ekleyeceğim" dedi.

Haber 26-04-2023 11:08

Soy ismi nasıl yazılır, soy ismi yazımı nasıl olmalıdır? Soy ismi ayrı mı yazılır birleşik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

İsim türündeki bir sözcük olan soy ismi gerek günlük yaşamda gerek ise iş ve eğitim alanında karşılaşılan yazılı metinlerde sıklıkla rastlanan kelimelerdendir. Soyadı ile eş anlamlı olan bu sözcüğün ayrı mı bitişik mi yazıldığı mutlaka öğrenilmelidir. Bir kişinin aile adını ifade eden bu iki sözcükten biri ayrı, bir diğeri ise bitişik olarak yazılır. Soy ismi sözcüğünün Türkçe yazım kurallarına uygun olarak yazılması için de bu sözcüğün doğru yazımı nasıldır?

Egitim 03-03-2023 17:40

İsim ve soyisim değiştirmek isteyenler dikkat! Müjdeli haber geldi: Bundan sonra e-Devlet üzerinden...

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ad ve soyadı değişikliği başvuruları ile ilgili önemli bir gelişmeyi duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda, ad ve soyadı değişikliği başvurularının 24 Aralık 2022'ye kadar e-devlet aracılığıyla da yapılabileceği bildirildi. İşte detaylar...

Haber 22-08-2022 11:08

Soyisim

Soyisim Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Soyisim Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.