Sürdürülebilirlik Haberleri

Şişecam’ın sürdürülebilirlik yaklaşımını anlatan CareforNext Mikro web sitesi yayında

Şişecam, sürdürülebilirlik kapsamında yaptığı çalışmaları CareforNext mikro web sitesinden paylaşacak

Yurthaber 17-09-2022 11:04

Şirketler, sürdürülebilirlik yatırımlarına KPMG Türkiye ve Salesforce iş birliği ile yön verecek

KPMG Türkiye Bilgi Teknolojileri Danışmanlığı Direktörü Engin Şayan: - "Sunacağımız Net Zero Cloud çözümü ile müşterilerimiz, verilerini daha iyi anlayıp yorumlayacak ve sürdürülebilirlik yolunda çevresel etkilerini daha doğru bir şekilde yönetme imkanı bulacak"

Yurthaber 15-09-2022 13:30

Raf ömrü geçen bakliyat ürünlerini mozaik sanatında kullanarak kenti tanıtacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mozaik Sanatları Merkezi Koordinatörü Gülçin Sökücü: - "Sürdürülebilir sanatın en güzel örneği olan mozaik sanatını, gastromozaiğimizi tüm dünyaya göstermek istiyoruz" - "Gaziantep'in oldukça zengin ürün yelpazesi var. Eserleri yaparken esas zenginliğin farkına o zaman varıyoruz. Ürünler o kadar renkli ki hiç zorluk yaşamadık"

Yurthaber 04-09-2022 11:19

Yeşil mutfakta bitki yetiştirmek mümkün

Çevre duyarlılığı ve sürdürülebilirlik hedefiyle yola çıkan 2 iç mimarın tasarladığı mutfakta, bitki yetiştirme modülü, atık ayrıştırma bölümü ve evcil hayvanlar için yaşam alanı bulunuyor - İç mimar Yunus Emre Sağlam: - "Üzerinde çalıştığımız sistemle besin atıklarını 24 saat içinde gübreye dönüştürebiliyoruz. Benzer şekilde, atıklarımızdan evcil hayvanlara, kedilerimize ve köpeklerimize kuru mama çıkarabileceğimiz bir sistem de bu mutfağa şu an entegre ediliyor"

Yurthaber 31-08-2022 11:01

Sürdürülebilirlik

Sürdürülebilirlik Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sürdürülebilirlik Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Boyner Grup insan odaklı sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Boyner Grup Finans Bölüm Başkanı (CFO) ve İcra Kurulu Üyesi Özgür Tokgöz Altun: - " Sürdürülebilir iş modellerimizi sadece grup şirketlerimizde değil, aynı zamanda tedarik zincirimiz ve iş ortağı ağımızda da yaygınlaştırmaya odaklanıyoruz"

Yurthaber 27-07-2022 10:48

Kibar Holding, 2025 hedeflerine ilerliyor

Kibar Holding Üst Yöneticisi ve Sürdürülebilirlik Komitesi Başkanı Haluk Kayabaşı: - "Bilinç ve farkındalıkla hem ülke ekonomimize sunduğumuz katkıyı sürekli kılmak hem de dünyamızın geleceğine katkı sağlamak için her geçen yıl daha fazla sorumluluk üstleniyoruz"

Yurthaber 04-07-2022 12:36

Beko, sürdürülebilirlik alanındaki yaratıcı çözümleri ödüllendirdi

Arçelik Strateji ve Dijitalleşmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar: - "Avrupa’nın ilk karbon nötr, aynı zamanda en büyük sürdürülebilirlik hackathonunu tamamlamaktan gurur duyuyoruz" - "Hepimizi etkileyen bu büyük sorunlara böylesine parlak ve ileri görüşlü çözümler geliştirildiğine tanık olmak ilham vericiydi"

Yurthaber 15-06-2022 14:12

Türkiye-İsrail ekonomik ilişkilerinde sürdürülebilir açılım hedefi

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Irit Lillian: - "EcoMotion'da bir Türk heyetinin varlığı iki ülkenin ekonomik ilişkilerindeki yönün değişmeye başladığını gösteriyor" - "İki tarafın iklim değişikliği veya enerji krizi gibi problemleri önleyecek alanlarda iş birliğini geliştirmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum"

Yurthaber 09-05-2022 11:03

Ege İhracatçı Birliklerinin sürdürülebilirlik raporu açıklandı

EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi: - "Bundan sonraki süreçte, sürdürülebilirlik raporumuzu her yıl düzenli olarak yayınlayacağız, atık miktarımızı, enerji tüketimimizi, karbon ve su ayak izimizi azaltmak için kendimize hedefler koyacağız"

Yurthaber 27-04-2022 12:08

Doğayı korumak için sürdürülebilir ürün kullanmak isteyenlere sürdürülebilir diş fırçası önerileri

Kaynakların hızla tükenmeye başladığı son yıllarda kendisini "sürdürülebilirlik" ilkesine adayanlar ve bu doğrultuda ihtiyaçlarını karşılamaya çalışanlar için çevre dostu sürdürülebilir ürünler daha çok piyasaya sürülmeye başlandı. Diş fırçaları da en çok tercih edilen sürdürülebilir ürünler arasında yer alıyor. İnsan yaşamını önemseyen, geleceğe umutla bakmayı hedefleyenlerin değiştirdikleri ihtiyaç listesinin vazgeçilmezi sürdürülebilir diş fırçası fikirleriyle sizleri baş başa bırakalım.

Haber 01-04-2022 11:25

Akçansa'dan sürdürülebilirlik rotasında 2030 hedefi

İklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek ve sera gazı salımını azaltmak için sorumluluk üstlenen Akçansa, karbon ayak izini düşürmeye odaklanıyor. Akçansa’nın hedefinde alternatif yakıt kullanımını yüzde 35, biyokütle kullanımını ise yaklaşık 2 kat artırarak yüzde 12’ye yükseltmek bulunuyor.

Finans 14-03-2022 12:29

Polisan, 2022’de yeni ürünlere, müşteri memnuniyetine ve sürdürülebilirliğe odaklanacak

Polisan Holding Üst Yöneticisi Mehmet Hacıkamiloğlu: - "Yurt dışı pazarlara yönelik ürünler geliştirerek ihracat gelirlerimizi artırdık. Buradaki duruşumuzu yeni çok fonksiyonlu ürün gamımız ile büyüterek devam ettireceğiz"

Yurthaber 08-03-2022 10:16

Özyeğin Üniversitesi “GreenMetric Sıralaması”nda vakıf üniversiteleri arasında üçüncü kez birinci

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk: - "Binalarımızda enerjiyi maksimum tasarruf ve geri dönüşümlü kullanabilmek için birçok yenilikçi sistem hayata geçirildi" - "Kampüsümüz içerisinde yer alan yapılarımız, dünya çapında kabul görmüş derecelendirme sistemi olan LEED Sertifikası’nı “Gold” seviyesinde alan ilk Türk üniversitesi olma özelliğine sahip"

Yurthaber 17-12-2021 12:20

Aras Kargo, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza attı

Aras Kargo Genel Müdürü Utku Ayyarkın: - "Bu sözleşme kapsamında, çalışma şartlarından insan haklarına, çevreye yönelik çalışmalardan yolsuzlukla mücadeleye farklı ilkelere uyacağımızın sözünü vermiş olduk" - "Atılan bu imzanın Aras Kargo’nun sürdürülebilirlik alanındaki gelecek planları ve çalışanlarımızın bu konuya dair farkındalığı açısından son derece olumlu etkileri olacaktır"

Yurthaber 10-12-2021 11:55

VakıfBank, sürdürülebilir bankacılık ürünlerine iki yeni ürün ekledi

Sürdürülebilirlik ve Kaynak Verimliliği Kredisi ile verimlilik ve geri kazanım odaklı harcamaların tamamı için kredi alınabilirken, Doğa Dostu Taşıt Kredisi ile elektrikli ve hibrit araç alacak işletmelere özel avantajlar sağlanıyor

Yurthaber 15-11-2021 12:43

Akbank’tan sürdürülebilirlik temalı ikinci sendikasyon

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil: - "Türk bankacılık sistemine olan güveni tazeleyen bir sendikasyon işlemine daha imza atmaktan gurur duyuyoruz"

Yurthaber 20-10-2021 09:58