Tavuk Sis Durum Nasil Yapilir Haberleri

Kütahya'da ormanda kar ve sis nedeniyle mahsur kalan 3 kesim işçisi kurtarıldı

Kütahya'da kar ve sis nedeniyle yollarını kaybedip ormanda mahsur kalan ve donma tehlikesi geçiren 3 kesim işçisi, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.

Yurthaber 2024-02-16 07:55:03

DEPREM DAYANIKLILIK TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR? Evim depreme dayanıklı mı? 6,4 ve 5,8'lik Hatay depremleri sonrası risk tespiti işlemi

Deprem dayanıklılık testinin nasıl yaptırılacağı 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden tam 14 gün sonra, Hatay'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 6,4 ve 5,8'lik depremler sebebiyle tekrar merak konusu oldu. Herkesin aklında tek bir soru var: Evim depreme dayanıklı mı? İstanbul ve Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde yaşayan kişiler internette araştırma yapıyor. Peki, deprem dayanıklılık testi nedir, nasıl yapılır?

Haber 2023-02-21 08:56:45

İstanbul'da boğaz trafiği durduruldu mu, seferler ne zaman düzelecek? 27 Ekim 2022 Perşembe günü İstanbul'da boğaz trafiği ve gemi seferlerinde son durum!

İstanbul'da gemi seferleri ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Yoğun sis nedeniyle yaşanan sorunun ardından flaş bir açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamanın ardından birçok kişi arama motorlarında sorgulama yapıyor. Peki, İstanbul'da boğaz trafiği durduruldu mu, seferler ne zaman düzelecek? İşte 27 Ekim 2022 Perşembe günü İstanbul'da boğaz trafiği ve gemi seferlerinde son durum...

Haber 2022-10-27 07:17:31

2022 YKS EK TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR? YKS ek tercih ücreti ne kadar?

YKS ek tercih süreci ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından 7 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı. Üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerine yerleşemeyen adaylar tarafından araştırılıyor. YKS ek tercih süreci ile ilgili son dakika açıklaması 7 Eylül 2022 Çarşamba günü ÖSYM tarafından yapıldı. Peki, YKS ek tercih işlemi nasıl yapılır, YKS ek tercih ücreti ne kadar?

Egitim 2022-09-08 09:18:53

İstanbul'da lahmacun fiyatı tartışması! Bağcılar'da 15, Sultanahmet'te 40 lira: Ete lohusa şerbeti koyan var

Ekonomik ve dışarıda hızlıca tüketilebilecek lezzetlerden biri olması nedeniyle daha sık tercih edilen lahmacunun fiyatı İstanbul'un ilçelerinde farklılık gösterirken Bağcılar'da satılan lahmacun15, Fatih Sultanahmet'te 40 lirayı buluyor. Durum böyle olunca fiyat farkı esnaf arasında da tartışma konusu oldu. Esnaf Emir Koca, "Hile karıştırmasa 10 liraya, 15 liraya lahmacun satamazlar. Mesela tavuk etini kıyma olarak çekip, lohusa şerbetiyle kırmızı et haline getirebilirler" dedi.

Haber 12-08-22 11:04

Sabiha Gökçen Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nden uçuşlarla ilgili açıklama

İstanbul'da etkili olan sis nedeniyle bir süre hava trafiğine kapatılan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar tekrar başladı. Sabiha Gökçen Havalimanı, Meteorolojik Acil Durum Komitesi (MADKOM) yaptığı açıklamada, "06.11.2021 tarihi saat 21:00 ile 07.11.2021 tarihi 09:59 arsında, %15 oranında azaltma yapılacaktır" dedi.

Haber 06-11-21 21:38

2020- 2021 yılı kış tedbirleri toplantısı yapıldı

Karabük, ilçe ve köylerinde kış mevsimi süresince olumsuz hava şartlarıyla (kar yağışı, buzlanma, sis, heyelan vb.) mücadelede alınacak tedbirlerle ilgili konuları görüşmek üzere Vali Fuat Gürel başkanlığında ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile 2020-2021 yılı kış tedbirleri toplantısı yapıldı.Valilik Büyük Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıda Vali Fuat Gürel ve katılımcılara, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Karayolları 15.

Yurthaber 01-12-20 19:06

Karda mahsur kalan 8 kişi kurtarıldı

Karabük’te, 2 bin rakımlı Keltepe mevkisinde mahsur kalan 8 kişi kurtarıldı.Edinilen bilgiye göre, araçlarıyla Karabük’ün en yüksek tepesi olan 2 bin rakımlı Keltepe mevkisine çıkan Yılmaz A, Mesut Ö, Cihan B, Mertcan A, Anıl B, Harun Y, Recep Y ve Hakan K, şiddetli kar yağışı, tipi ve sis nedeniyle mahsur kaldı.Şahısların mahsur kaldıklarını ihbar etmesinin ardından olay yerine İl Jandarma Komutanlığı, Karabük Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) sevk edildi.Ekiplerin yaklaşık 3 saatlik çalışmasının ardından mahsur kalan vatandaşlara ulaşılırken, kara saplanan araç traktör yardımı ile kurtarıldı.Sağlık ekiplerinin olay yerinde müdahalede bulunduğu 8 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haber 16-01-20 16:30

Sokak köpekleri dolmuşçuların yolunu gözlüyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde bir dolmuşçunun başlattığı, diğer meslektaşlarının da destek verdiği uygulamayla sokak köpekleri et, tavuk ve ekmek gibi gıdalarla besleniyor - Dolmuş şoförü Turgut Koç: - "Arkadaşların yardımıyla sokak köpekleriyle ilgileniyoruz. Arabalarımızda unutulan paraları, yolcularımız bize ulaşamadığı takdirde 2-3 gün bekletiyoruz. Baktık ki gelen yok, onlardan hayvanlarımıza et, ekmek, tavuk gibi ürünler alıyoruz" - Dolmuş durağının işletmecisi Murat Biran: - "Sabahları geldiğimde 10 köpek beni burada bekliyor. Bu durum her sabah böyle. Akşam giderken de yine yiyecek veriyoruz. Bu sayede artık arabaları da tanıyorlar"

Haber 20-04-19 11:15

Sokak köpekleri dolmuşçuların yolunu gözlüyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde bir dolmuşçunun başlattığı, diğer meslektaşlarının da destek verdiği uygulamayla sokak köpekleri et, tavuk ve ekmek gibi gıdalarla besleniyor - Dolmuş şoförü Turgut Koç: - "Arkadaşların yardımıyla sokak köpekleriyle ilgileniyoruz. Arabalarımızda unutulan paraları, yolcularımız bize ulaşamadığı takdirde 2-3 gün bekletiyoruz. Baktık ki gelen yok, onlardan hayvanlarımıza et, ekmek, tavuk gibi ürünler alıyoruz" - Dolmuş durağının işletmecisi Murat Biran: - "Sabahları geldiğimde 10 köpek beni burada bekliyor. Bu durum her sabah böyle. Akşam giderken de yine yiyecek veriyoruz. Bu sayede artık arabaları da tanıyorlar"

Yurthaber 20-04-19 11:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında soruları yanıtladı

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: (1) - "Üstelik bir de bu adam, Yavaş, vergi noktasında da vergi kaçakçısı. Bir de bu var. Şu anda Maliye Bakanlığı kayıtlarında bu durum da geçiyor. Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor. Böyle bir insanın Ankara gibi bir yere belediye başkan adayı olması hazmedilemez" - "Düşünün 'Bizim sözümüz senet.' Böyle demekle bu işi savuşturamazsınız. Böyle siyaset de yapılmaz. Bir defa sözünün eri olacaksın. 'Sözümüz senet.' diyeceksin ama senedi sahte çıkan adamı da aday yapacaksın. Bu nasıl iş? Böyle bir şey olabilir mi? Şu anda bunun hesabını Bay Kemal veremez" - "Anket çalışmalarını yaptırmıyoruz, dersek bu doğru olmaz. Anket çalışmalarını yaptırıyoruz. Takip de ediyoruz. Vatandaşımızın nabzını anketlerden çok daha meydanlarda tutuyorum" - "Şimdi değişik değişik anket çalışmaları çıktı. Sosyal medya üzerinden yapılanlar var. Telefonla yapılanlar var. Yüz yüze yapılan anketler var. Bunlara baktığınızda çok büyük çelişkiler görüyorsunuz. Oranların çok çok farklı olduğunu görüyorsunuz. Onlara takılıp kalırsanız seçim kampanyası yürütemezsiniz" - "Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış. Bu arkadaş böyle birisi. Bu arkadaş, bir defa belediye başkanlığını Ankara gibi büyükşehirde yapacak kapasitede birisi değil. Belediye başkanlığı yapmış. Nerede? Beypazarı'nda. Beypazarı nere Ankara Büyükşehir nere. Burada bir ufuk gerekiyor. Burada böyle bir ufuk yok. İki seçimi kaybetmiş. Şimdi bunu tekrar CHP öne sürmüş. Neden öne sürüyor? Sebebi şu; Bay Kemal yerini kimseye kaptırmak istemiyor. Bunu da kaybedeceğini biliyor"

Haber 24-03-19 22:09

5 il için Meteorolojik durum

Meteoroloji Elazığ,Malatya,Adıyaman,Bingöl ve Tunceli’de sıcaklıklarda artış beklendiğini bildirerek, çığ ihtimaline karşı uyarıda bulundu.Meteoroloji 13.Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada;"Bölge genelinde havanın parçalı bulutlu geçecek.Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis pus hadisesi bekleniyor.

Yurthaber 10-03-19 11:05

Aydın’da sis ulaşımı olumsuz etkiledi

Türkiye’nin en işlek güzergahlarından olan Aydın-Muğla karayolunda soğuklar nedeniyle oluşan sis trafik akışını olumsuz yönde etkiledi.Aydın’da gece ile gündüz arasındaki yüksek sıcaklık farkı nedeniyle oluşan ve bölgede çok rastlanılmayan bir durum olan sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Yurthaber 15-12-18 15:36

5 il için meteorolojik durum

Meteoroloji, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için sis ve pus uyarısı yaptı.Meteoroloji 13.

Yurthaber 25-11-18 12:40

Tavuğu derisiyle tüketenler dikkat! O hastalığa davetiye çıkarıyor

Bir atasözüyle cümleye başlamak isteriz; tavuğun en lezzetli yeri derisiyle gerisi derler :) Evet, bu konuda yanılmamışlar ancak lezzetli diye yediğimiz tavuk derisi vücudunuza ciddi zararlar verebiliyor... Vücutta gereksiz yağ birikmesi damar tıkanıklığına neden olabiliyor, bu durum ise kalp krizini tetikliyor. Tavuk derisi buna sebep olan gıdalardan sadece biri. İşte damar tıkanıklığına neden olacak o gıdalar.

Yemek 16-11-18 14:22

Sezer: Irak’ın vergi artırımı bizi etkilemez

IRAK'IN tavuk ürünleri vergilerini arttırmasının firmalarını etkilemediğini söyleyen HasTavuk Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, "Bu durum bizim ihracatımızı çok ciddi boyutlarda olumsuz etkilemez.

Finans 03-07-18 12:12

İstanbul trafiğinde sis yoğunlu! Sürücüler zor anlar yaşıyor |İstanbul yol durumu....

İstanbul trafiğine sis engeli! Akşam saatlerinde bastıran sis nedeniyle iş çıkışı İstanbullular zor anlar yaşıyor. Deniz ulaşımı tamamen dururken trafikte de yoğunluk oluştu. İBB trafik yoğunluk haritasına göre belirli noktalarda uzun kuyruklar oluştu. İşte İstanbul trafiğinde son durum...

Haber 28-03-18 19:05

Erzurum Havalimanı'nın sis sorununa teknolojik çözüm

Başbakan Yardımcısı Akdağ: - "Erzurum Havalimanı'nda özellikle kışın sis nedeniyle görüş mesafesi düşüyor, aksama ve rötarlar yaşanıyordu. Bu durum, kış turizmi başta olmak üzere ticari ve sosyal hayatı olumsuz etkiliyordu. Yeni sistem ile yaşanan bu aksaklıkların ortadan kaldırılması hedefleniyor"

Haber 15-02-18 12:27

Kamp Yaptıkları Dağda Kaybolan 2 Genci Afad Buldu

- DÜZCE'de kamp yaptıkları dağlık alanda sis nedeniyle kaybolan 2 genç, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından kurtarıldı. Kaplan

Yurthaber 04-07-17 13:47

Trakya’da Sis

Afet Acil Durum Genel Müdürlüğünün (AFAD) sis uyarısının ardından Trakya Bölgesi’nin pek çok kentinde sis...

Yurthaber 28-02-17 23:41