Tavuk Yumurtası Haberleri

Tavuk yumurtasını neden yer? Tavuklar kendi yumurtalarını yiyorsa ne yapmalıyız, protein olarak ne verilmeli?

Tavukların kendi yumurtalarını yemesi çok sık karşılaşılan durumlar arasında yer alır. Birçok tavuk yetiştiricisi bu sorunu yaşamıştır. Tavuklar içgüdüsel olarak yumurtalarını yerler. Zamanla bu bir alışkanlık haline gelir. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekir. Tavuk yumurta yemeye alışırsa, bu huyu uzun süre devam ettirir. Bunun için tavuk yuvaları ve yaşam koşulları değiştirilmelidir. Tavuklar kendi yumurtalarını yiyorsa ne yapmalıyız?

Haber 10-04-2023 15:06

İran tavuğu yumurtası kuluçka süresi nedir, yılda kaç yumurta yapar? İran tavuğu yumurtası yenir mi?

İran tavuğu diğer bir ismiyle Beç tavuğunun anavatanı Afrika’dır ve genellikle 12 yıl kadar yaşayabilirler. Dişileri erkeklerine göre daha erken olgunlaşan bu tavukların yumurtaları etiyle birlikte oldukça ön plana çıkmaktadır. İran tavuğunun yumurtasıyla birlikte eti de oldukça lezzetli olduğundan yetiştiriciliği çok yaygındır. İran tavukları dayanıklı ve güçlü yapısıyla yetiştiriciliği oldukça verimli tavuk türleri arasında yer alır. İran tavuğunun yumurtası yenir mi?

Haber 10-04-2023 14:43

Ataks tavuk özellikleri nelerdir, kaç aylıkken yumurtlar? Ataks tavuk yumurta verimi nedir, bakımı nasıl olmalıdır?

Tavuk yetiştiriciliği dünya genelinde önem verilen sektörlerdendir. Ataks tavuğu, kümesler için üretilen yerli bir ırka verilen isimdir. Dayanıklı olması ve her iklime uyum göstermesi ile bilinir. Bu tavuklar, özenli bir bakım yapıldığında çok verimli olan ve kronik bir hastalığı olmayan sorunsuz bir ırktır. Ataks tavuklarının yetiştiriciliği pek çok açıdan avantajlıdır. Peki ya ataks tavuk özellikleri nelerdir, yumurta verimi nedir?

Haber 10-04-2023 14:42

Tavuk Yumurtası

Tavuk Yumurtası Hakkındaki Haberler Mynet'te. Tavuk Yumurtası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.