Tavuk Haberleri

Asgari ücrete ara zamma kapılar kapanırken çarpıcı araştırma! Kıyma, tavuk, yumurta, süt ve daha fazlası... İki şehir arası uçurum: İstanbul, Londra'dan pahalı!

Milyonlarca çalışan alım gücü ve enflasyon nedeniyle asgari ücrete ara zam beklerken hükümet kapıları kapattı. İstanbul Planlama Ajansı, asgari ücret ve alım gücüne dair dikkat çeken bir araştırma yayımladı. Temel gıda malzemeleri Londra'daki bir zincir market ve İstanbul'daki bir zincir marketle karşılaştırıldı. İstanbul, Londra'dan pahalı çıktı. Araştırmanın sonuçlarıyla ilgili İPA Başkanı Buğra Gökce, " Türkiye'de çok ciddi bir gıda sorunu var" yorumunu yaptı.

Finans

Kremalı tavuk tarifi: Kremalı tavuk nasıl yapılır?

Hızlıca hazırlanabilecek bir tarif ile hem lezzetli bir öğün hem de çat kapı gelen misafirlere leziz bir sofra hazırlanabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki kremalı tavuk tarifimizi kullanabilir, istediğiniz diğer yiyeceklerle birlikte misafirlerinize servis edebilirsiniz.

Yemek

Tavuk şiş tarifi: Tavuk şiş nasıl yapılır?

Enfes tavuk şişler hazırlamak için lokantalara ya da kebapçılara gitmenize gerek yok. Elde bulunan kolay ulaşılan malzemelerle birkaç dakika içinde siz de evinizde kendi mutfağınızda tavuk şiş hazırlayabilirsiniz. İşte tavuk şiş tarifimiz!

Yemek

Tavuk haşlama tarifi: Tavuk haşlama nasıl yapılır?

Ev yemeklerinin, öğünlerin hatta ziyafet sofralarının vazgeçilmezlerinden tavuk haşlama, çeşitli malzemeler ve birkaç küçük püf noktası ile bir ziyafet yemeğine dönüşebilir. İşte bu durumun bir kanıtı olarak verdiğimiz tavuk haşlama tarifi!

Yemek

Tavuk

Tavuk Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Tavuk Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Tavuklu pilav tarifi: Tavuklu pilav nasıl yapılır?

Yemek davetlerinde sunulabilecek lezzetlerin başında pilav gelir. Neredeyse her yemeğin yanına yakışan ve her yemeğe eşlik edebilen pilav bu tarifte tavukla buluşur. Üstelik yapımı da son derece kolaydır. İşte hem pratik hem lezzetli tavuklu pilav tarifi!

Yemek

Tavuk kavurma tarifi: Tavuk kavurma nasıl yapılır?

Yapımı son derece kolay ama lezzeti damaklarda kalacak... Tavuk kavurma tarifini siz de kendi mutfağınızda yaparak öğünlerinizde tüketebilir ya da yemek davetlerinizde misafirlerinize servis edebilirsiniz! İşte tarifimiz...

Yemek

Tavuklu güveç tarifi: Tavuklu güveç nasıl yapılır?

Yemek davetlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz ya da öğünlerinizde sofralarınızda servis edebileceğiniz enfes bir tavuklu güveç tarifimiz var. Bu tarif hem çok lezzetli hem de yapımı son derece kolay.

Yemek

Tavuklu krep tarifi: Tavuklu krep nasıl yapılır?

Her öğünde sunabileceğiniz ve tüketebileceğiniz bir krep tarifimiz var. Sadece öğünlerinizde değil verdiğiniz yemek davetlerinde misafirlerinize de sunabileceğiniz tavuklu krep tarifinin yapımı da son derece kolay ve pratik.

Yemek

Tavuklu kumpir tarifi: Tavuklu kumpir nasıl yapılır?

Yugoslavya’dan tüm dünyaya yayılan bir lezzet olduğu bilinen kumpiri sevenlerdenseniz bu farklı kumpir tarifini mutlaka siz de denemelisiniz. Hem yapımı çok pratik olan hem de lezzetiyle damağınızda uzun süre kalıcı olacak olan bu tarif aynı zamanda çok kolay ulaşılan malzemelerle yapılabilir.

Yemek

Tavuklu salata tarifi: Tavuklu salata nasıl yapılır?

Tavuklu salata tarifinde hem bir öğün hem de yemek davetlerinizde sunabileceğiniz bir salata seçeneği bir arada. Hem doyurucu özelliği bulunan hem de sağlıklı ve oldukça lezzetli olan bu tarifi çok seveceksiniz.

Yemek

Tavuklu mantı tarifi: Tavuklu mantı nasıl yapılır?

Mantı Türkiye'nin dört bir yanında farklı iç malzemeler ya da pişirme teknikleri ile de olsa yapılan ve sevilen bir yemektir. Hatta dünyanın farklı ülkelerinde değişik biçimlerde ve isimlerde mantılar da yapılır. Klasik olarak Kayseri mantısı olarak anılan mantı tavukla da bir başka lezzetli olur. İşte tavuklu mantı tarifi!

Yemek

Tavuk burger tarifi: Tavuk burger nasıl yapılır?

Her öğünde tüketebileceğiniz ve servis edebileceğiniz tavuk burger tarifini mutlaka denemelisiniz. Yapımı birkaç aşamadan oluşuyor ve zahmetli görünüyor olsa da aslında son derece kolay bir tarif. Ayrıca çok da lezzetli ve hafif.

Yemek

Tavuklu lahmacun tarifi: Tavuklu lahmacun nasıl yapılır?

Lahmacun sevenlerdenseniz ama hafif bir öğün istiyorsanız lahmacunu bir de tavuklu denemelisiniz. Hem yapımı son derece kolay olan hem de tadına doyamayacağınız tavuklu lahmacun tarifini bir kez denerseniz hep yapmak isteyeceksiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek

Tavuklu tost tarifi: Tavuklu tost nasıl yapılır?

Hem her öğün tüketebileceğiniz hem de akşam yemeği hazırlamak için çok fazla vaktiniz olmadığı günlerde hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir tarifimiz var: Tavuklu tost! İşte tavuklu tost tarifi...

Yemek

Tavuklu pizza tarifi: Tavuklu pizza nasıl yapılır?

Sağlıklı ve fit beslenmek istiyorsanız ama pizzadan da vazgeçemiyorsanız tavuklu pizza tarifimizi çok seveceksiniz. Bu tarif hem pizza, hem sağlıklı, hem besin deposu hem de diyetinizi bozmayacak bir tarif. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek

Tavuklu Quesadilla tarifi: Tavuklu Quesadilla nasıl yapılır?

Meksika mutfağı acısı, baharatları ve hamur ya da et ürünleri ile meşhurdur. Tortilla ekmeği arasına konarak yapılan çeşitli yiyecekler sadece Meksika’da değil tüm dünya mutfaklarında tüketilir. Bu eşsiz tariflerden biri olan tavuklu quesadilla tarifini aşağıda bulabilir siz de bu tarifi öğünlerinizde tüketebilirsiniz.

Yemek

Tavuklu wrap tarifi: Tavuklu wrap nasıl yapılır?

Birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz doyurucu, bir o kadar da lezzetli bir tarif arıyorsanız dünya mutfağının gözdesi hâline gelmiş olan tavuklu wrap tarifini mutlaka denemelisiniz. Hazırlayacağınız tavuklu wrap'leri ayrıca ister okula ister işe götürebilirsiniz.

Yemek

Tavuklu sandviç tarifi: Tavuklu sandviç nasıl yapılır?

Hızlıca hazırlayabileceğiniz, yanınızda işe ya da okula götürebileceğiniz hem sağlıklı hem besin değeri yüksek hem de lezzetli bir tarif arıyorsanız tavuklu sandviç tarifimiz tam da size göre. Ayrıca yapımı da çok kolay.

Yemek

Tavuklu börek tarifi: Tavuklu börek nasıl yapılır?

Tavuğun her hâlini sevenlere hem pratik hem de lezzetli bir tarifimiz var: Tavuklu börek tarifi! Tavuklu börek tarifini siz de kendi mutfağınızda yaparak ister öğünlerde, kahvaltıda, öğle arasında ya da akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.

Yemek

Fırında sebzeli tavuk tarifi: Fırında sebzeli tavuk nasıl yapılır?

Hem kolaylıkla ve kısa süreler içerisinde hazırlanması hem de eşsiz lezzeti ile tavuk, birçok kişi için yemek davetlerinde de kurtarıcıdır. Tavuğun her hâli farklı bir sofrayı renklendirir. Bu renklerden biri de çok kısa sürede hazırlanabilir oluşu ile çok tercih edilen fırında sebzeli tavuk yemeğidir. İşte tarifi!

Yemek

Nar ekşili tavuk tarifi: Nar ekşili tavuk nasıl yapılır?

Tavuğun her hâlini sevenler bu hem yapımı son derece kolay olan hem de tadına doyum olmayan nar ekşili tavuk tarifini çok sevecekler. İşte belki de tavuğun en renkli hâli olan nar ekşili tavuk tarifimiz!

Yemek

İki işçi yüzleri ve elleri donmuş halde tavuk fabrikasında ölü bulundu! Ölümlerin sır perdesi aralanamadı

Birleşik Krallık'ın Norfolk bölgesindeki bir kümes hayvanları fabrikasında çalışan Jonathan Collins ve Neil Moon isimli iki işçi fabrikada donmuş halde bulundu. Polis ölümleri şüpheli olarak değerlendirirken ölümlerin nedenlerini araştırdığını ifade etti.

Trend

Skandal görüntüler: Tonlarca bozuk tavuk eti... Depoda üst üste istiflenmiş! Ekipler gece yarısı harekete geçti

Şanlıurfa’da bir vatandaşın ihbarı üzerine ekipler tarafından bir soğuk hava deposuna baskın düzenlendiği. Baskında 10 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi. Etler imha edilmek üzere çöp merkezine götürülürken deponun da yabancı uyruklu bir şahıs tarafından işletildiği ve ruhsatsız olduğu öğrenildi.

Haber

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti...

Haber

Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor! Mersin’de bir sapık tavuğa tecavüz etti…

Sosyal medya akıllara durgunluk veren tavuğa tecavüz görüntülerini konuşuyor. İddiaya göre Mersin’in Toroslar ilçesinde iğrenç bir olay yaşandı. Bir şahıs tavuğa tecavüz ettiği sırada cep telefonu ile görüntülendi. Son olarak gözaltına alınan o şahısla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Haber

Gelinim Mutfakta tavuklu çökertme kebabı tarifi! Leziz tavuklu çökertme kebabı nasıl yapılır?

Tavuklu çökertme kebabı tarifi akşam yemeğine tarif arayanlar için lezzetli bir seçenek. Orijinali kırmızı et ile yapılan çökertme kebabı tavuk ile de yapılabiliyor. Görsel bir şölen sunan tavuklu çökertme kebabı deneyenlerden tam puan alıyor. Peki, evde kolay çökertme kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek

Tavuklu çökertme kebabı tarifi: Tavuklu çökertme kebabı nasıl yapılır?

Türk mutfağı dünya çapındaki en zengin mutfaklardan biridir. Bu bol çeşitli zengin mutfağın en lezzetli tariflerinden biri de en çok Bodrum ve civarında tüketildiği bilinen çökertme kebabıdır. Bu birden fazla aşamalı yemek, tavukla da yapılabilir. İşte tavuklu çökertme kebabı tarifi ve püf noktaları...

Yemek

Tavuklu bezelye tarifi: Tavuklu bezelye yemeği nasıl yapılır?

Tavuklu bezelye, az zamanda çok lezzetli bir sofra hazırlamak isteyenlerin tercih edebilecekleri sulu bir yemektir. Salatalarda, ana yemeklerde hatta tatlılarda boy gösteren tavuk, birkaç sebze ve bezelye ile birleştiğinde harika bir lezzet ortaya çıkar. İşte tavuklu bezelye tarifi!

Yemek

Tavuk eti üretimi yıllık yüzde 2,7 arttı

Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 artarak 204 bin 912 tona, tavuk yumurtası üretimi yüzde 3,6 artışla 1 milyar 790 milyon 81 bin adede yükseldi.

Finans

Leziz ve pratik: Tavuklu krep sarma tarifi! Misafir sofralarının baş tacı tavuklu krep sarma nasıl yapılır?

Tavuklu krep sarma tarifi merak ediliyor. Klasik tariflerden sıkılanların denemek istediği tavuklu krep sarma (bohça) tarifi misafir sofralarına da oldukça çok yakışıyor. Deneyenlerin bayılarak tükettiği bu yemek risksiz tarifler arasında yer alıyor. Tavuk sote ve kreplerin beşamel sosla birleşip fırına atılmasıyla hazırlanan bu tarif hem lezzetli hem de pratik. Peki, fırında tavuklu krep sarma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek

Tepki çeken görüntülere açıklama geldi

İstanbul'daki bir süpermarket şubesinde meydana gelen görüntüler gündem oldu. Satışa hazırlanan tavukların taşınma şekli saniye saniye görüntülendi. Tepki çeken görüntüler üzerine BİM'den de bir açıklama geldi.

Haber

Peş peşe zamlar isyan ettirmişti! Bakanlığın kararı işe yaradı: İki üründe indirimler başladı

Tavuk ve kırmızı et fiyatlarındaki fahiş fiyatlar vatandaşları isyan ettirmişti. Ticaret Bakanlığı'nın tavuk etine ihracat yasağı, Et ve Süt Kurumu'nun ise kırmızı ete müdahalesi sonrası fiyatlar düşmeye başladı.

Finans

Son dakika! Beklenen oldu, bakanlık duyurdu: Tavuk eti ihracatına sınırlama getirildi

Son dakika! Ticaret Bakanlığı tavuk eti ihracatına sınırlama getirildiğini duyurdu. 1 Mayıs'tan 31 Aralık'a kadar en çok 80 bin ton ihracat yapılabilecek.

Finans

Ticaret Bakanlığı fiyatları düşürmek için harekete geçti! Tavuğa ihracat yasağı geliyor!

Peş peşe zamlarla gündem olan beyaz etteki fahiş fiyatların önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Beyaz ete ihracat yasağı geliyor. Uludağ kırmızı et fiyatlarıyla ilgili de çalışmaların olduğunu söyledi.

Finans

Metrelerce kuyruk oluştu, sebebini duyan şaştı kaldı

Düzce’de çiftçilere destek olmak için tavuk dağıtımı yapıldı. Yumurta tavuğu almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar 170 TL’ye tavuk almak için uzun süre bekledi.

Haber

5 ayda yüzde 200 zamlandı! Siparişleri bile göndermiyorlar: ‘20 koli yerine 5 koli geldi’

Kırmızı et fiyatlarının zamlanmasının ardından tüketiciye bir kötü haber de tavuk fiyatlarından geldi. Tavuk etine talep artınca hafta sonlarında özellikle İstanbul’da kanat bulmak zorlaştı. Tavuk fiyatlarına ise son 5 ayda yüzde 200 zam geldiğini belirten İstanbul Kasaplar Esnaf Odası üyesi Veysel Günal “Bayram nedeniyle tavuk siparişi verdik, 20 koli yerine 5 koli geldi. 100 kilo kanat yerine 10 kilo gönderdiler” dedi.

Finans

Bakanlık harekete geçti: Böcek larvalarından balık ve tavuk yemi üretilecek

Artan dünya nüfusu ve iklim değişikliği gibi nedenler küresel düzeyde alternatif yem arayışına yol açtı. TAGEM'in geliştirdiği proje ile böcek lavraları yem olacak.

Finans

Ramazan'ın 27. günü iftar menüsü: 'Bugün iftara ne yapsam?' diyenlere pratik ve lezzetli tarifler burada!

'Bugün iftara ne yapsam?' sorusuna ramazanın son günlerinde de iftara hazırlık yapan birçok kişi tarafından yanıt arıyor. Ramazan ayının 27. gününde hem pratik hem de lezzetli tariflerden oluşan bu iftar menüsünden faydalanabilirsiniz. 6 Nisan 2024 Cumartesi gününe özel hazırlanan ramazan iftar menüsü yediden yetmişe herkesin damak zevkine uyuyor. Ramazan menüsüne haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yemek

Korma tarifi: Korma nasıl yapılır?

Dünyanın dört bir yanından farklı mutfaklardan tarifler denemeyi seviyorsanız korma tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Hint mutfağını mutfağınıza taşıyan bu tarifin yapımı da son derece kolay. Sadece birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu lezzeti yemek davetlerinizde de sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek

Et ve tavuğa 3 günde 2 zam! Vatandaşın cebini yakacak haber: Fiyatını duyunca Keşke 1 hafta önce alsaydım diyeceksiniz

Pirzola, but, kanat, göğüs... Et ve tavuk yemek için artık iyi hesap yapmak gerekiyor. Çünkü Ramazan ayı gelmeden 1 haftada iki kere zamlandılar. Pazartesi günü ete 20 tavuğa 10 lira zam gelmişti. 3 gün sonra etiketler bir kez daha değişti. Olan yine vatandaşın cebine oldu.

Finans

Fırsatçılar yine işbaşında! Ramazan öncesi kırmızı etten sonra tavukta da aynı taktik: O firmalar zam kararı almış

Önce kırmızı et, şimdi de beyaz ette aynı oyun! Ramazan öncesi bu kez de beyaz ete 2 haftada 2 kez zam geldi, piyasadaki fırsatçılık deşifre oldu. Kırmızı et üreticisi bazı firmaların izlediği taktiğin aynısı beyaz ette de uygulanınca fiyatlar arşa çıktı. Üstelik bugünden itibaren yeni bir zam olacağı da belirtiliyor. Bakın beyaz et üreticisi firmalar nasıl bir karar almış...

Finans

Kek kalıbında bütün tavuk tarifi: Kek kalıbında bütün tavuk nasıl yapılır?

Tavuk sevdalıları iyi bilir ki tavuğun her hâli ayrı bir güzeldir. Farklı bir tavuk tarifi arıyorsanız kek kalıbında bütün tavuk tarifimiz tam da size göre. Hem yapımı çok kolay olduğu için son derece pratik hem de kullanacağınız malzemelerle yemek davetlerinizin baş tacı olacak lezzette olan bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Yemek

Tavuk dışkısının kokusundan salmonellayı tespit edebilen akıllı burun geliştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi uzmanlarınca yapay zeka desteğiyle geliştirilen "akıllı burun" prototipi, insanlara tavuklardan da geçebilen ve bazen ölümcül seyreden hastalıklara yol açan salmonella bakterisini tespit ederek yayılmasını önlüyor.

Yurthaber

Nasıl daha sağlıklı beslenirim? diyenler için sağlıklı yemek tarifleri

Sağlıklı beslenme, bedenimizin ve zihnimizin en iyi performansını sergilemesi için temel bir unsurdur. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmek bazen zorlayıcı olabilir. "Nasıl daha sağlıklı beslenirim?" sorusuyla yola çıkanlar için bu yazıda sağlıklı yemek tarifleri ve pratik öneriler sunduk. Her bir tarif, lezzetli olmanın yanı sıra vücudun ihtiyaç duyduğu besin öğelerini dengeleyerek sağlığı destekleyici bir etki sunacak.

Yemek

Sadece 5 malzemeyle yapabileceğiniz pratik ve leziz tarifler

Hayatın koşturmacası içinde pratik ve lezzetli yemekler bulmak zaman zaman zorlayıcı olabilir. Ancak endişelenmeyin, çünkü işte size kurtarıcı tarifler! Sadece 5 malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tarifler, hem zamanınızı hem de enerjinizi korumanıza yardımcı olacak. Lezzetli ve doyurucu bu tarifler, mutfakta vakit geçirmeyi sevenlerin ve aceleyle yemeğini hazırlamak zorunda olanların favorisi olacak!

Yemek

Pişirilmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin! Bu hata sizi sağlığınızdan edebilir

Besinleri yıkamak, genellikle gıda güvenliği açısından önemli bir adım olsa da bazı besinler pişirilmeden önce yıkanmaması gerekiyor. Bu 4 besini pişirmeden önce yıkamamalısınız çünkü yıkandığında sağlığa zarar verebiliyor. İşte pişirmeden önce asla yıkanmaması gereken 4 besin ve nedenleri...

Kadin

Hobi olarak başladı... Özel sektördeki işinden bile ayrıldı! Tüm gelirlerini ondan sağlıyorlar

Bolu'da hobi olarak tavuk yetiştiren Muzaffer ve Fatma Tanrıkulu çifti, tavukların çoğalmasıyla yumurta üreticiliğine başladı. İşi ticarete döken aile, artık geçimini yumurta sağlayarak geçiriyor. Özel sektörde çalışan Muzaffer Tanrıkulu, tavuk sayısının 100’ün üzerine çıkmasıyla beraber çalıştığı işten bile ayrıldı.

Finans

Fırında bütün tavuk tarifi: Fırında bütün tavuk nasıl yapılır?

Hem dünyada hem de Türkiye’de yemek davetlerinin en sık tercih edilen ana yemeği tavuktur. Tavuk sadece ve bütün olarak pişirileceği gibi soslanarak ya da iç pilav ile doldurularak da pişirilebilir. Dışarıdan hazır olarak almak istemiyorsanız siz de birkaç dakika içinde evde kendi imkanlarınız ile soslu bir bütün tavuk pişirebilirsiniz.

Yemek

İç pilavlı tavuk dolma tarifi: İç pilavlı tavuk dolma nasıl yapılır?

Tüm yemek davetlerinizde, tatlıları ve yemekleri, çay kahve sohbetlerinize eşlik edecek atıştırmalıkları Airfryer’da çok kısa süreler içinde ve daha sağlıklı bir şekilde pişirebilirsiniz. Tariflerinizi hızlıca Airfryer ile hazırlayarak servis edebilirsiniz. Özel yemek davetleri için kurulan sofralara eşlik eden en lezzetli yemeklerden biri olan iç pilavlı tavuk dolmayı da Airfryer’da hazırlayabilirsiniz.

Yemek