Emzirilen Gogsun Kuculmesi Haberleri

Maymunlar eve baskın düzenledi! Dünyada gündem oldu, çok feci olay

Doğu Afrika ülkesi Tanzanya’da, annesi tarafından emzirilen bir bebek, eve giren maymunlar tarafından kaçırıldı. Köylüler tarafından maymunların elinden kurtarılan bebeğin, hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.

Haber 2022-06-21 13:48:50

Bebeğinize iyilik yapmıyorsunuz! Sonuçları kahredici olabilir

Havaların ısınması küçükten büyüğe herkesi etkisi altına alıyor. Özellikle bebekler, küçük çocuklar, hamileler ve yaşlılar için alarm zilleri çalmaya başladı. Sadece ülkemizde değil aynı zamanda dünyayı etkisi altına almaya hazırlanan kavurucu sıcaklıklar öncesi uzmanlardan peş peşe uyarılar geldi. Özellikle 0-6 ay arasında emzirilen bebeklerin iyiliğini düşünerek su vermeye kalkarsanız sonuçlarından pişman olabilirsiniz.

Kadin 2022-06-18 09:47:15

Anne sütünün faydalarından biri de kanserden korumak!

Enfeksiyonları önlemede önemli rol üstlenen anne sütünün kanser hücrelerinin çoğalmasını da engellediğini söyleyen Prof. Dr. Nalan Karabayır, özellikle 6 aydan daha uzun süre emzirilen bebeklerin çocukluk çağı lösemi ve lenfoma riskinin azaldığının saptandığını söyledi. Anne sütünün anneyi de kanserden koruduğuna dikkat çeken Karabayır, 'ir yıldan uzun süre emzirmek kadınlarda meme ve yumurtalık kanseri riskini belirgin oranda azaltır' dedi.

Haber 2021-04-05 11:55:26

Anne sütü hem bebeği hem anneyi kanserden koruyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Nalan Karabayır: - "Özellikle 6 aydan daha uzun süre emzirilen bebeklerin çocukluk çağı lösemi ve lenfoma riskini azalttığı saptandı. Anne sütü ile beslenme anneyi de kanserden korur. Bir yıldan uzun süre emzirmek kadınlarda meme ve yumurtalık kanseri riskini belirgin oranda azaltır"

Yurthaber 2021-04-02 12:04:32

Bayburt’ta “Anne sütü” eğitimi verildi

Bayburt İl Sağlık Müdürlüğü tarafından anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı kapsamında anne sütünün önemi içeren bilgilendirme eğitimi verildi.Anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı kapsamında anne sütünün önemi, emzirme nasıl olur, gebelik süresince danışmanlık ve destek, doğum sürecinde emzirmeyi destekleyen uygulamalar, emzirilen bebeğin izlenmesi ve emzirilemeyen bebeklerde süt sağma ve relaktasyon, özel durumlarda emzirme, meme ile ilgili sorunlar, annelere destek uygulamaları ve tamamlayıcı beslenme konularında interaktif eğitim teknikleri kullanılarak İl Sağlık Müdürlüğü çocuk, ergen, kadın ve üreme sağlığı birimi sorumlusu Merve Tekin ile merkez toplum sağlığı merkezi çalışanı Sevim Kara tarafından 20 saatlik bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Yurthaber 23-10-19 09:36

Soluk borusuna süt kaçan Reyhan bebek öldü

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde annesi tarafından emzirilen 3 aylık Reyhan Yeloğlu, sütün nefes borusuna kaçması sonucu yaşamını yitirdi.

Trend 26-07-19 14:57

Soluk borusuna süt kaçan Reyhan bebek öldü

ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar ilçesinde annesi tarafından emzirilen 3 aylık Reyhan Yeloğlu, sütün nefes borusuna kaçması sonucu yaşamını yitirdi.

Haber 26-07-19 14:51

Anneleri ölen 6 yavru köpek koruma altına alındı

- Batman'ın Hasankeyf ilçesinde anneleri ve iki kardeşleri aracın çarpması sonucu ölen 6 yavru köpek, Batman Belediyesine ait hayvan barınağına getirildi - Barınakta, başka bir köpek tarafından emzirilen yavrular, tedavi altına alındı

Haber 29-12-17 13:18

Bebeklerde sarılık neden kaynaklanır?

Bebeklerde sarılık, özellikle 38. gebelik haftasından önce doğanlarda (erken doğmuş bebekler) ve emzirilen bebeklerde görülür. Kandaki bilirubin adlı maddenin yükselmesiyle ortaya çıkan, bebeğin cildinin ve gözlerinin beyaz kısmının sarı görünmesine yol açan bu durumu gein yakından tanıyalım.

Kadin 18-01-17 11:46

4 aylık bebek uykusu nasıl olmalıdır?

Bebeklerin bu dönemde gece boyu uyumalarını beklemek pek gerçekçi değildir. Emzirilen bebekler gece boyu daha sık uyanır ve gece dahi olsa beslenmeye ihtiyaç duyar. Gece uyuma süresini biraz da olsa arttırmak istiyorsanız bebeğinizi yatırmadan önce emzirmeyi deneyin. Farklı zamanlarda bebeğinize farklı şekillerde davranarak gece-gündüz farkını bebeğinize öğretmeye başlayabilirsiniz. Gelin 4 aylık bebek uykusu nasıl olmalı daha detaylı bakalım.

Kadin 10-03-16 15:12

Yetersiz Emzirilen Çocuk Madde Bağımlılığına Daha Yatkın

METİN BOLAT - Yeteri kadar emzirilmemiş bebeğin, yetişkinliğinde, maddi ve manevi anlamda ağız bölgesini aşırı tatmin etme arayışına girdiği,

Yurthaber 31-08-13 11:41

36 günlük bebek yatağında ölü bulundu

Konya'nın Selçuklu ilçesinde gece saatlerinde annesi tarafından emzirilen 36 günlük erkek bebek, sabah ailesi tarafından yatağında ölü bulundu.

Haber 07-11-11 13:34

Emzirilen bebeklerin akciğerleri daha güçlü

Emzirilen bebeklerin akciğerlerinin çocuklukta, emzirilmeyenlere göre daha güçlü olabileceği bildirildi.

Haber 10-11-08 11:29