Sur Haberleri

'Bebek kanlı beze sarılıydı! Ağlayınca komşular birden bağırmaya başladı' Korkunç olayı anlattı 'Niye ölüme terk ediyorsunuz?'

Diyarbakır’da, Sur ilçesinde dün metruk bir evin merdivenlerinde terk edilmiş erkek bebeği bulan Hakan isimli vatandaş, “Bebeğe sarılı bez hepsi kanlıydı. Biz, o bezi bir kenara bırakıp bebeği temiz beze sardık" dedi. Bebeğin ağlamasıyla komşular birden bağırmaya başladığını söyleyen vatandaş "Ben de evden çıkıp bebeği poşetten çıkardım" dedi. Vatandaş, korkunç olayın detaylarını anlattı. Ekipler ise bebeği bırakan anneyi yakalayıp gözaltına aldı.

Haber 24-02-2024 13:25

Tarihi surlarda ölümüne selfie! 1 haftada 2 kişi hastanelik oldu, manzara değişmedi

Diyarbakır'da 1 haftada 2 kişi, selfie (özçekim) yaparken tarihi surlardan düşerek yaralandı. 2 kişinin durumunun iyi olduğu belirtilirken, özçekim için halen surlara çıkmaya devam ediliyor. Dağkapı Devlet Hastanesi'nden Uzman Dr. Özkan Yükselmiş, "Sur gibi yüksek manzara çekimlerinde ne yazık ki genç hastaların kayarak yüksekten düştüklerini görebiliyoruz. Bir fotoğraf veya sosyal medya üzerinden paylaşılacak done uğruna böyle bir sıkıntıya girmek çok üzücü " dedi.

Haber 28-01-2024 16:59

Diyarbakır Surları'ndan düşen çocuk ağır yaralandı

Diyarbakır Surları'ndan düşen 10 yaşındaki çocuk ağır yaralandı.

Yurthaber 18-01-2024 15:43

Şehit ailesi oğullarının hatıralarını odasında yaşatıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 27 Ocak 2016'da 27 yaşında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Osman Ateş'in Tokat'ta yaşayan ailesi, evlatlarının odasında giysileri, fotoğrafları ve diğer özel eşyalarını özenle saklıyor.

Yurthaber 15-01-2024 14:17

Sur

Sur Hakkındaki Haberler Mynet'te. Sur Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

İsrail protestosunun dozu taştı: Bursa'daki 2 bin yıllık tarihi surları görenler tepkili! Bunun yeri burası değil, çok kişi de görmez

Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir katliama imza atan İsrail'e tepkiler dinmek bilmedi. Ancak protestoların dozu bazen tartışmalara yol açacak boyutlara varıyor. Bunun son örneği Bursa'da 2 bin yıllık geçmişi üzerinde taşıyan surlarda yaşandı. Vatandaşlar İsrail nefretini kadim surların üzerine kazıdı. Haliyle bu protesto tepki topladı.

Haber 19-12-2023 09:41

Şehit annesi, üniversitede 'psikoloji' bölümünü kazandı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2016 yılında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Mersinli Piyade Yüzbaşı Yiğitcan Çiğa'nın (33) annesi Ayla Çiğa (62), kazandığı Toros Üniversitesi psikoloji bölümüne kayıt yaptırdı. Çiğa, 'Dersler beni zorlamıyor, seviyorum. Hatta bir şeye üzüldüğüm zaman ders çalışıyorum. Bakıyorum ki ders çalışıyorum. Üzüntüyü unutmuş derse odaklanmışım. Benim hayat parçam oldu.' diye konuştu.

Haber 03-10-2023 20:11

Diyarbakır'da Avrupa Spor Haftası etkinliği düzenlendi

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde "Avrupa Spor Haftası" etkinlikleri kapsamında "Sur Küçeler" atletizm yarışması gerçekleştirildi.

Yurthaber 26-09-2023 15:19

Yer: Bursa! Çok sayıda iskelet ortaya çıktı: Elde ettiğimiz bulgulara göre bunlar...

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünce İznik'teki tarihi surların Yenişehir Kapı bölümünde sürdürülen arkeolojik kazılarda insan iskeletlerine rastlandı. Tarihi İznik surları kazısında mezarlar ve çok sayıda insan iskeleti bulundu. Sur duvarları arasında çok sayıda definle karşılaştıklarını belirten Prof. Dr. Mustafa Şahin, "Elde ettiğimiz bulgulara göre bunlar, saldırılar esnasında ölen Bizanslı ya da şehit düşen İslam askerlerine ait değil" dedi.

Haber 18-06-2023 12:27

İstanbul Silivrikapı'da bulunan surlarda çökme meydana geldi! 1 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Fatih'te aşırı yağış nedeniyle Silivrikapı'da bulunan surlarda çökme meydana geldi. İtfaiye ekiplerinin bölgede arama-kurtarma çalışması devam ederken 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Haber 12-04-2023 19:02

İftar sonrası silah ve sopalı kavga: 4 yaralı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde iftar sonrası husumetli iki aile arasında silah ve sopalı kavga çıktı. Kavgada 4 kişi yaralanırken 6 kişi de gözaltına alındı.

Haber 24-03-2023 22:12

Yer: İstanbul... 1600 yıllık surlarda şaşırtan görüntü!

İstanbul'da bir süre önce restore edilen tarihi kara surlarının Zeytinburnu Kennedy Caddesi'nde bulunan birçok bölümü hafta sonu yapılan mangallar ve madde bağımlılarının yaktığı ateş nedeniyle siyaha büründü. Bir sürücü ateş yakan kişileri kameraya kaydetti. Çevre sakinlerinden biri "Belediye ekiplerini görüyoruz, motosikletli ekipler burayı kontrol etmek için geliyor. Mümkün olduğunca gezip bu tip olaylarda ceza yazıyorlar ama kaçak yollarla hala mangal yakanlar, çevreyi kirletenler var" dedi.

Haber 22-03-2023 13:05

Tarihi surlarda ortaya çıkarılan 1700 yıllık zemin taşları aslına uygun onarılacak

Diyarbakır'da restorasyonu süren tarihi surlardaki çalışmalarda zeminde ortaya çıkarılan 1700 yıllık taş döşemeler aslına uygun onarılacak.

Yurthaber 13-01-2023 14:01

Diyarbakır'da kuyumcudan 750 bin lira değerinde altın çalan 5 zanlı tutuklandı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bir kuyumcudan 750 bin lira değerinde altın çalan ve polis ekiplerince yakalanan 5 zanlı tutuklandı.

Yurthaber 28-11-2022 10:02

Çobankale'de sur sisteminin tamamı ortaya çıkarılacak

Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan Çobankale'de gerçekleşen kazı çalışmalarıyla gelecek yıl tüm surlarının tamamıyla açılması planlanıyor.

Haber 31-10-2022 16:04

Diyarbakır'daki tarihi surlarda yaklaşık 1700 yıllık amfora bulundu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi KUDEB Şube Müdürü Sermed Azizoğlu: - "Yürüttüğümüz çalışmalarda bölgemizde pek rastlanmayan amfora dediğimiz, zeytinyağı ve şarap taşımacılığında kullanılan bir buluntuya rastladık" - Arkeolog Süleyman Karakaş: - "Yapılış şekli ve üzerindeki motiflerden yola çıkarak milattan sonra 330'lu yıllara tarihlenmekte. Bu dönem Geç Roma-Erken Bizans Dönemi'ne denk geliyor"

Yurthaber 31-07-2022 13:05