Yediot Ahronot Haberleri

İsrail basını: Eski İsrail Başbakanı, Bush'a Fahrizade'nin ses kaydını dinletti

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre eski İsrail Başbakanı Olmert, George Bush'la görüşmesinde kulağına yanaşarak, "Sayın Başkan size bir şey söyleyeceğim ve sizden bu konuyu hiç kimseyle, hatta CIA Başkanıyla bile konuşmamanızı isteyeceğim." dediği ifade edildi. Bu görüşmede Fahrizade'nin ses kaydının dinletildiği iddia edildi.

Haber 2020-12-04 21:30:14

İsrail-BAE Anlaşması: Netanyahu'nun ofisi, Yediot Ahronot'un haberini 'ABD'nin BAE'ye F-35 satmasına karşıyız' diyerek yalanladı

İsrail'de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi, ABD'nin İsrail'le diplomatik ilişki kurma kararı alan Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) F-35 savaş uçağı satmaya hazırlandığını öne sürdü. İsrail'de Başbakanlık haberi yalanladı.

Haber 2020-08-18 13:11:08

ABD'nin İsrail'deki seçimler öncesi barış konferansı düzenleyeceği iddiası

İsrail'in Yediot Aharonot gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'deki erken seçim öncesi Arap liderlerle bir barış konferansı düzenleyeceğini iddia etti - Netanyahu'nun seçim kampanyasına destek vermeyi amaçlayan konferansta, "Yüzyılın Anlaşması" planının tanıtılacağı öne sürüldü

Haber 2019-07-31 14:17:08

Gazze'de dün gece yaşananlar yeni bir savaşın habercisi değil

Yediot Ahronot gazetesinde analist Roni Shaked: "İsrail saldırının ardından verdiği mesajla ateşkes çabalarını sabote etmek istemediğini açıkça gösteriyor" -Walla haber sitesinden Arap uzmanı Avi Isakharov: "Gazze'ye yeni bir savaşın açılması ne İsrail'in ne de Hamas'ın çıkarına. Bunu her iki taraf da yaptıkları açıklamalarla belli ediyor"

Haber 2018-11-12 16:41:24

Umman ziyaretinin kazananı Netanyahu

Yediot Ahronot gazetesi yazarı Ronni Shaked: "Umman Sultanı Kabus bin Said'in, Filistinliler ya da İsrailliler üzerinde etkisi olduğunu ya da İsrail ile İran arasında herhangi bir yakınlaşmanın olası olduğunu düşünmüyorum. Hal böyle olunca bu ziyaretten tek istifade eden Netanyahu oluyor. O artık İsraillilere, 'Bakın, Filistinliler mevzûubahis olmadan da bir Arap ülkesinin kapıları önümde açılıyor' diyebilecek" - Eski İsrail Radyosu Haber Müdürü Yoni Ben-Menachem: "İran'ın Suriye'deki varlığı İsrail'i fazlasıyla endişelendiriyor. Netanyahu belki de Umman vasıtasıyla İran'la iletişim kurabileceği bir kanal açmaya çalışıyor. İkinci sebep ise İsrail-Filistin meselesi. Trump'ın Yüzyılın Anlaşması planını Filistin tarafına kabul ettirme konusunda büyük sorun yaşadığını düşünüyorum. Bu konuda bir Arap tarafa ihtiyacı var" - Haaretz gazetesi yazarlarından Zvi Bar'el: "Netanyahu'yu müzakere masasına oturmaya ikna edecek biri varsa o da Körfez sahilinde değil Beyaz Saray'da oturan kişidir"

Haber 01-11-18 12:17

İsrail Suriye’ye ‘saldırma hürriyetini’ kaybetmekten korkuyor

İsrailli analist Issacharoff: - “İsrail tarafında Rusya’nın atacağı adımlar konusunda büyük bir endişe var" - “İsrail’deki endişenin kaynağı, Rusya'nın, Suriye'nin derinliklerinde İran ve Suriye hedeflerine saldıran İsrail savaş uçaklarının hareket özgürlüğüne getireceği kısıtlama türüdür” - Haaretz gazetesinin askeri analisti Amos Harel: - "Olay İsrail’i Ruslarla çok zor bir duruma soktu ve şimdiye kadar kuzey cephesinde stratejik olarak özgürce hareket eden İsrail hava kuvvetlerinin hareket özgürlüğünü olumsuz etkileyebilir" - Yediot Ahronot gazetesinin askeri analisti Alex Fishman: - "Askeri hedefler yerine getirilse bile, bu bir başarısızlık. Çünkü Ortadoğu kolay bir lokma değil. İsrail daha çok bedel ödeyecek. Çünkü Rusya, asker, istihbarat uzmanı ve mürettebat taşıyan 15 kişilik bir elektronik casus uçağını kaybetti"

Haber 24-09-18 11:09

MOSSAD'ın sırlarını tanıklar deşifre etti! İşte dehşete düşüren suikast teknikleri

Yediot Aharonot gazetesi istihbarat muhabiri Ronen Bergman 'Ayağa kalk ve önce sen öldür' adlı kitabında, İsrail iç istihbarat örgütü Şin-Bet ve dış istihbarat servisi MOSSAD'ın 'suikast fabrikası' gibi çalıştığını gösteren tanıklıklara yer verdi.

Haber 29-01-18 21:10

Son dakika! İsrail, Ağlama Duvarı tren istasyonuna Trump'ın adını veriyor!

İsrail'de yayın yapan Yediot Ahronoth gazetesi, Tel Aviv yönetiminin Kudüs'teki Ağlama Duvarı Tren İstasyonu'na ABD Başkanı Donald Trump'ın adını vereceğini bildiriyor. Açıklamayı, Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz yaptı. Haaretz gazetesi ise, Kudüs'teki Eski Şehir bölgesinde inşa edilecek tren istasyonunun planlandığını sayfalarına taşıdı.

Haber 27-12-17 12:57

Ülke basınının iddiası: İsrail Hizbullah ile savaşa hazırlanıyor

İsrail ordusu, son 20 yılın en büyük askeri tatbikatına hazırlanıyor. İsrail’in Yedioth Ahronot gazetesi, İsrailli askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde, “Tatbikatın amacının Güney Lübnan’da Hizbullah’a karşı büyük bir saldırının hazırlığı” olduğu bilgisine yer verdi.

Haber 05-09-17 01:06

Türkiye İsrail'e kum satmaya hazırlanıyor

İsrail'in saygın gazetelerinden Yedioth Ahronot, İsrail yönetiminin Türkiye'den kum getireceğini yazdı.

Finans 31-07-17 13:55

İsrail'den Suriye'ye bir saldırı daha

İsrail ordusunun, Suriye'den işgal altındaki Golan Tepeleri'ne atıldığı öne sürülen havan mermilerine karşılık, Golan'daki Suriye'ye ait savaş topunu vurduğu bildirildi. İsrail'de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesinin internet sitesinde, ismi açıklanmayan askeri bir yetkiliye dayandırılan haberde, İsrail ordusunun, Suriye'den atılan 2 havan mermisine karşılık olarak Suriye'nin Golan Tepeleri'ndeki savaş topunu hedef aldığı ve imha ettiği kaydedildi.

Haber 02-07-17 05:46

İsrail Basınında Hapoel Beer-Sheva - Beşiktaş Maçı Yankıları

Haaretz: Beşiktaş gibi bir takım karşısında saygı duyulması gereken bir performansa rağmen hayal kırıklığı oldu Maariv: Onlar için fazlaydı Yediot Aharonot: İmkansız

Yurthaber 17-02-17 09:48

'İsrailliler Türkiye'ye akın edecek'

Yediot Ahronot’un haberine göre, Türkiye birkaç yıl aradan sonra yeniden İsrailli turistlerin bir numaralı destinasyonu oldu.

Haber 15-04-13 13:12

İsrail PKK'ya yardım edecek mi?

Avigdor Lieberman, dün İsrail'in Yedioth Ahronot gazetesinin İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye karşı bazı planların hazırlığı içinde olduğu yolundaki haberini yalanladı.

Haber 11-09-11 00:00

Mavi Marmara şok iddia, şok görüntü!

İsrail'in Yediot Ahronot gazetesi, 9 Türk'ün hayatını kaybettiği Mavi Marmara gemisinde silahlı oldukları ileri sürülen 2 aktivistin resimlerini yayımladı.

Haber 07-06-11 22:21

İsrail'de savaş hazırlığı

İbranice yayın yapan 'Yediot Aharonot' gazetesi, İsrail'in büyük bir savaş hazırlığına girdiğini ve ilk hazırlığın yerin altına yapımı başlatılan tren istasyonu olduğunu ortaya çıkardı.

Haber 20-08-10 16:54

İsrail'den Erdoğan'a ağır hakaret

Yedioth Ahronot, Erdoğan için öyle bir yorum yaptı ki inanılmaz. İşte Erdoğan hükümetini kızdıracak gazete yorumu

Haber 19-01-10 01:27

İsrail'de El Kaide alarmı

İsrail'de yayımlanan Yediot Aharonot gazetesi, Malta'da İsrail futbol takımının bir maçı sırasında düzenlenmesi planlanan saldırının, El Kaide ile bağlantısı olan bir Tunuslunun Ekim ayında gözaltına alınmasıyla önlendiğini yazdı.

Haber 04-12-02 12:17