1 yıl Haberleri

Belçika'da kadın cinayetlerine karşı ‘alarm düğmesi’
Belçika'da kadın cinayetlerini önlemek amacıyla uygulanmaya başlanan "alarm düğmesi" uygulamasının önemli ölçüde başarılı olduğu ve birçok kadının son anda saldırıdan kurtulmasını sağladığı belirlendi.
Yayın Tarihi: 16-07-2022 16:21
'Polis memuru cinsel tacizde bulundu' demişti! İftiraya 2 yıl hapis
2021 yılında internet üzerinden tanıştığı polis memuru İbrahim Halil Kök'ün cinsel saldırısına uğradığını iddia eden Ş.K., cinsel saldırı iftirasından 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı. Kök'ün, bilirkişi ve kriminal raporlarıyla suçsuz olduğu ortaya çıkarken, Ş.K., "Halil İbrahim Kök ile aramızda bir gönül ilişkisi oldu. Kendisine öfkelendiğim ve sinirlendiğim için hakkında bu şekilde ifade verdim. Yaptığımdan pişmanım" dedi. Kök ise mağdur olduğunu söyledi.
Yayın Tarihi: 16-07-2022 13:57
Dünya bunu hiç beklemiyordu! Japonya'yı ayağa kaldıran Abe suikastında akılalmaz itiraf
Dünya geçtiğimiz cuma gününden beri Japonya'nın eski başbakanı Şinzo Abe'nin uğradığı suikastı konuşuyor. Suikastın arka planı gün yüzüne çıkmaya devam ederken katil zanlısından şoke eden bir itiraf geldi. Japonya Öz Savunma Kuvvetleri'nin (SDF) eski personeli olan Tetsuya Yamagami'nin suikastı 1 yıldır planladığı ortaya çıkarken suikastı nasıl gerçekleştireceğine ilişkin fikrini değiştirerek sosyal medya platformu YouTube'a yönelmesi dikkat çekti.
Yayın Tarihi: 12-07-2022 10:16
AK Parti, CHP'yi ziyaret etti! Görüşmeye bu tartışma damga vurdu
Kurban Bayramı nedeniyle siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri gerçekleşti. CHP'yi ziyaret eden AK Parti heyeti ile CHP heyeti arasında dikkat çeken bir tartışma yaşandı. CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'nün, EYT'de sıkıntı olduğunu dile getirmesi üzerine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, "Çözmek zorunda kaldığımız bir durumla karşı karşıyayız ve çözeceğiz inşallah" dedi.
Yayın Tarihi: 10-07-2022 13:35
Tahvil faizi nedir? Tahvil faizi artarsa ne olur?
Tahvil faizi, periyodik olarak ya da vadesi geldikçe tek seferde ödenebilir. Tahvillerin vadeleri ve faiz oranları değişiklik göstermektedir. 5 yıldan 30 yıla kadar değişen kısa, orta ve uzun vadeli tahviller vardır. Faizler de bu süreye göre değişebilir. Tahvil faizi nedir, artarsa ne olur?
Yayın Tarihi: 09-07-2022 01:22
Nominal faiz nedir? Nominal faiz oranı hesaplama nasıl yapılır?
Nominal faiz, en basit tanımı ile piyasada uygulanan cari faiz oranıdır. Bu faiz türü finans hareketlerinden arındırılmadığından dolayı reel faiz oranını temsil etmemektedir. Bir bankanın uyguladığı faiz oranı nominal faiz oranı iken, vade boyunca elde edilen faiz getirisi ise nominal faiz değeridir. Nominal faiz nedir, nominal faiz hesaplama nasıl yapılır?
Yayın Tarihi: 08-07-2022 23:58
Avukatı ofisinde taciz eden gazeteciye verilen ceza ertelendi! 'Bana dünyanın en güzel gülen 10 erkeğinden biri olduğumu söyledi'
2021 yılında avukat B.K.'nın ofisine giden gazeteci Batuhan Ç.'nin ‘basit cinsel saldırı’ suçundan Batuhan Ç.’nin 1 yıl 8 ay hapsine hükmedilirken verilen ceza ertelendi. Hazırlanan iddianamede avukat B.K., Batuhan Ç.'nin kendisini yanağından öptüğünü, dudağından da öpmeye çalıştığını söyledi. Batuhan Ç. ise ilk savunmasında, ''Bana dünyanın en güzel gülen 10 erkeğinden biri olduğumu söyledi. İnternet sitemde yazarlık yapmak istedi. Bunu kabul etmedim. Bunlar tamamen uydurma'' demişti.
Yayın Tarihi: 08-07-2022 11:16
SMA hastası İdil Ayşe bebeğin tedavisi için 1 milyon 948 bin dolar toplandı! Meydanda davul zurnayla kutlandı
SMA Tip 1 hastası 14 aylık İdil Ayşe Adakan'ın tedavi giderlerinin karşılanması için başlatılan kampanyada, 1 milyon 948 bin dolar toplandı. Valilik izniyle yürütülen kampanyada ihtiyaç duyulan paranın toplanması Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda meydanında davul- zurna eşliğinde kutlandı. İdil Ayşe bebeğin ailesi, tedavi için Boston'daki hastaneyle görüşmelerin aylardır sürdüğünü söyledi.
Yayın Tarihi: 08-07-2022 01:58
Yargıtay'dan oyun karakteri hırsızına tokat gibi karar!
Bir kişinin bilgisayar oyunundaki maddi değere sahip karakterini mail şifresini değiştirerek ele geçirmesiyle ilgili davada Yargıtay çarpıcı bir karar verdi. Yargıtay 8. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin 1 yıl hapis cezası verdiği sanığın 2 yıldan 6 yıla kadar hapis ve adli para cezasına çarptırılması istemiyle yargılanması gerektiğini kararlaştırdı.
Yayın Tarihi: 07-07-2022 15:45
Yasak aşk yaşadığı Nuray'ı canice öldürmüştü! Sanıktan şok savunma: Cinsel gücü artırıcı ilaç kullandım, o ilişki sırasında titremeye başladı
Geçen yılın Kasım ayında Bursa'da meydana gelen olayda yasak ilişki yaşadığı 23 yaşındaki Nuray'ı boğarak öldüren tutuklu sanık Yusuf Akkoyun'un cezası, 'iyi hal' indirimi uygulanarak 25 yıla düşürüldü. Akkoyun mahkemedeki savunmasında, ''Evli olduğunu biliyordum. Geceyi birlikte geçirdik. İlişki sırasında titremeye başladı. Bana panik atağının olduğunu söyledi. Sabah tekrar ilişkiye girmek istediğini söyledi. Lavaboya gittim, döndüğümde küçük abdestini yatağa yapmıştı ve morarmıştı'' dedi.
Yayın Tarihi: 07-07-2022 12:34
Kıdem tazminatına da zam geldi! 1 Temmuz’dan sonra her şey değişti…
Asgari ücret, memur ve emekli maaşları hepsinde yaşanan peş peşe artışların ardından merak edilen bir diğer konu da kıdem tazminatına gelen zam miktarı oldu. Zamların ardından milyonlarca çalışanın kıdem tazminatı arttı. En düşük 1 yıllık kıdem net 6 bin 422 liraya en yüksek kıdem ise 15 bin 255 liraya çıktı. İşte kıdem tazminatıyla ilgili kritik gelişme...
Yayın Tarihi: 07-07-2022 07:49
Başörtülü öğretmene 'facia' demişti! Can Ataklı'nın o sözlerine para cezası
Gazeteci Can Ataklı'nın uzaktan eğitim veren EBA TV'deki başörtülü öğretmene yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada mahkeme, Ataklı’yı 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 10 bin 110 lira adli para cezasına çarptırdı.
Yayın Tarihi: 06-07-2022 16:17
Maltepe'de banyoda duş alan kadını izlerken yakalanmıştı! İğrenç olayda yeni gelişme
İstanbul Maltepe'de geçtiğimiz ay Muhammed Ç. isimli şahıs (22), evinde duş alan kadını izlerken fark edilmiş ve kadının kocası tarafından yakalandıktan sonra meydan dayağı yemişti, üzerinden kadın iç çamaşırı çıkmıştı. İfadesinde "Bir an kendimi kaybettim" dediği öğrenilen şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede "cinsel arzu ve isteklerinin tatmin maksadına yönelik eylemde bulunduğu" tespiti yer aldı. İğrenç olay sonrası şüpheli tutuklanırken, istenen ceza da belli oldu.
Yayın Tarihi: 06-07-2022 13:33
Son dakika: Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Kira sözleşmelerinde bu maddelere dikkat
Son günlerde ev fiyatlarının artmasıyla birlikte ev sahipleri kiralara zam yapmaya başladı. Bununla beraber hükümet, yüksek kira bedelleri ve fahiş zamların önüne geçmek için getirilen düzenleme ile kira artışı yüzde 25 ile sınırlandırdı. Kiraların haklarını bilmesi için kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken detaylar var. Gayrimenkul Hukuku Uzmanlarından kiracılara önemli uyarı geldi. İşte kiracıların sözleşme imzalarken dikkat etmeleri gereken hususlar...
Yayın Tarihi: 06-07-2022 11:45
Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu 2022? İşte 2022 Kıdem Tazminatı hesaplama yöntemi!
Kıdem tazminatı tavanının ne kadar olduğu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri ile belli oldu. konuya ilişkin genelgenin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzasıyla yayımlanması sonrası vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. Peki Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu 2022? İşte Kıdem Tazminatı hesaplama yöntemi...
Yayın Tarihi: 06-07-2022 09:26
Kars'ta iğrenç olay! 3 yıl boyunca kendisini taciz eden kişiyi öldüren kız hakkında karar verildi
İğrenç olay Kars'ta yaşandı. Kendisini 3 yıl boyunca taciz eden adamı öldüren liseli kız hakkında mahkeme kararını verdi. Duruşmaya katılan genç kız 'Korktum' diyerek kendisini savundu.
Yayın Tarihi: 05-07-2022 19:27
Sezgin Baran Korkmaz davasında flaş gelişme! ABD ile yardımlaşma kararı çıktı...
SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz hakkında görülen davada flaş bir gelişme yaşandı. Amerika'dan haksız kazançla elde edilen "mal varlığı değerini aklama" suçundan açılan davada, ABD'de tutuklu olan Jacob Ortell Kingston, Levon Termendzhyan'ın savunmalarının alınması için ABD adli makamlarıyla hukuki yardımlaşma yapılmasına karar verdi. İşte son dakika haberinin detayları...
Yayın Tarihi: 05-07-2022 14:14
Kan donduran vahşet: Altınları için komşusunu canlı canlı yaktı! Kendini bakın nasıl savundu
Bağcılar’da altın bileziklerini yağmalamak istediği komşusunu önce tülbent ile boğduğu, ardından üzerine yanıcı madde dökerek canlı canlı yakıp ölmesine neden olduğu iddia edilen anaokulu öğretmeni Gözde A. hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Sanık A., suçsuz olduğunu ileri sürerek, "Öldüren ben değilim, gerçek fail dışarda" dedi. Maktulün oğlu duruşma salonundan ayrılırken sanığa "Senin yatacak yerin yok. Gün ışığı göremeyeceksin" diye seslendi.
Yayın Tarihi: 05-07-2022 13:07
Çocuk görme bahanesiyle gitti, dehşet saçtı! Cinayetten önce 3 saat boyunca evi izlemiş, bıçağını bileylemiş
Ankara'da meydana gelen korkunç olayda boşanma aşamasındaki eşini yaralayan kayınpederini de öldüren katil Fatih Kara'nın cinayetten önce evin önünde 3 saat beklediği, güvenlik kamerası görüntüleriyle tespit edildi. Olayın ardından kayınpederinin otomobiline de hasar veren Fatih Kara'nın, suç aleti bıçağı da eve gitmeden önce bileylediği ileri sürüldü.
Yayın Tarihi: 05-07-2022 12:10
Babası, Kızım kaçırıldı demişti! Emine Nur her şeyi yalanladı: 200 bin lirayı alamayınca...
Adana'da 17 yaşındaki Emine Nur Y.'nin babası Hüseyin Y., kızının Özgür Dolaş (24) tarafından kaçırıldığını iddia etmişti. Babasının sözlerini yalanlayan genç kızdan çarpıcı açıklamalar geldi. Dolaş ile anne ve babasını rızasıyla dini nikah kıydığını belirten Emine Nur, babasının 200 bin TL'lik başlık parası istediğini ve alamayınca da şikayetçi olduğunu öne sürdü.
Yayın Tarihi: 05-07-2022 10:43
Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu 2022? Temmuz zammı sonrası kıdem tazminatı tavanı kaç TL?
Kıdem tazminatı tavanı geçtiğimiz gün açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri yoluyla belli oldu. Vatandaşlar konuya ilişkin genelgenin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati imzasıyla yayımlanması sonrası vatandaşlar internette "Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu 2022?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki Temmuz zammı sonrası kıdem tazminatı tavanı kaç TL? Ayrıntılar haberimizde...
Yayın Tarihi: 05-07-2022 10:33
Kira artış oranı ne kadar? 2022 TÜİK enflasyon oranı sonrası kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç oldu?
Kira artış oranı ne kadar oldu sorusunun yanıtı, gündemin ana maddelerinde yer alan konular arasında yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açılanan Haziran ayı enflasyon oranları sonrasında, ev sahibi ve kiracılar Temmuz ayında yaşanacak olan kira artış oranını merak etmeye başladı. Birçok vatandaş, 'Kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç oldu?' sorusunu araştırıyor. Peki, kira artış oranı ne kadar? 2022 TÜİK enflasyon oranı sonrası kira artış oranı ne kadar, yüzde kaç oldu?
Yayın Tarihi: 04-07-2022 16:31
Engelli oğlunu surdan atan anneden kan donduran sözler! 'Eşim kaleden at dedi...'
Çorum’da, 1 yıl önce kale surundan düşen şizofreni hastası oğlu Ferdi Arık’ın (21) ölümüyle ilgili tutuklanan anne Meşhure Arık (45), ilk kez hakim karşısına çıktı. Savcılık sorgusunda ‘Her şey bir anda oldu, tekme atıp aşağıya ittim’ diyen anne Arık, duruşmada “Eşimle tartıştık bana vurdu. ‘Bu çocuğu günahım kadar sevmiyorum, götür kaleden aşağıya at’ dedi. ‘Bunu nasıl yaparım ben bir anneyim’ dedim. Eşim zorla hap içirdi" diyerek kendini savundu. İşte dehşete düşüren olayın detayları!
Yayın Tarihi: 03-07-2022 10:23
Sopalı, bıçaklı komşu kavgası feci sonlanmıştı! İddianameden şok detaylar
Kocaeli'de apartman komşusu iki aile arasında çıkan tartışma, bıçakların ve sopaların karıştığı kavgaya dönüştü. Ortalığı kan gölüne çeviren kavgada Ahmet Avcı (52) ile kızı Ebru Avcı (25) aldıkları çok sayıda bıçak darbeleriyle yaşamını yitirdi. Otopsi raporu, Ebru Avcı'nın vücudunda 56 bıçak yarası bulunduğunu ortaya koydu. Avcı ailesiyle kavga eden, tutuklanarak cezaevine gönderilen Hakan Yiğit ve annesi Tülay Yiğit'in 'akıl sağlığı' gerekçesiyle mahkemede savunma yapmaması ise dikkat çekti.
Yayın Tarihi: 02-07-2022 12:02
Mide bulandıran olay! Tarlada cinsel istismarda bulunmuştu... Cezası belli oldu
Bartın'da bir tarlada komşusunun köpeğine cinsel istismarda bulunan ve yargılanan sanığa 1 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Karar duruşmasına çevre örgütleri ve hayvan koruma dernek temsilcileri de katıldı.
Yayın Tarihi: 30-06-2022 19:42
Sayılı gün kaldı! Bu tarihten itibaren artık vitrinde kedi- köpek satılamayacak
Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle pet shoplarda sergilenerek hayvan satışı yapılması 14 Temmuz 2022'den itibaren yasaklanacak. Buna göre satışlar, internet üzerinden katalogdan yapılacak. Hayvanlar doğal ortamında yaşamaya devam ederken, hayvanın fotoğrafları ve bilgileri satıcı tarafından internete yüklenecek. Müşteriler, bu bilgileri inceleyip almaya karar verirse internet üzerinden alım gerçekleştirecek. Satıcı, hayvanı doğal ortamından sahibine teslim edecek.
Yayın Tarihi: 30-06-2022 11:54
SON DAKİKA | Meral Akşener'den dikkat çeken 'NATO' yorumu: Ülkemizin çıkarlarıyla bağdaşmayan bir tavizdir
Son dakika: İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu konusunda 3 ülkenin imzaladığı anlaşmayı eleştiren Akşener, "İktidarın, İsveç ve Finlandiya nezdinde, herhangi bir somut gelişme olmaksızın attığı bu imza, maalesef, ülkemizin çıkarlarıyla bağdaşmayan bir tavizdir." dedi.
Yayın Tarihi: 29-06-2022 11:03
Raziye Oskay'ın katiline ağırlaştırılmış müebbet! Hiçbir indirim uygulamadı... Katilden son söz: Keşke böyle olmasaydı
Raziye Oskay 10 Ocak günü Mersin'de eski nişanlısı tarafından sokak ortasında tabancayla öldürülmüş, Raziye'nin öldürülmeden önce annesine söyledikleri yürek dağlamıştı. Oskay'ı öldüren sanığa, kasten adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti zanlıya hiçbir indirim uygulamadı. Duruşmada konuşan sanık Barış Can U., "Pişmanım keşke böyle olmasaydı" dedi.
Yayın Tarihi: 28-06-2022 13:56
Eski eşini öldürüp kaplıcaya gitmişti! Nurdan Bulut cinayetinde müebbet talebi
Bursa’da 2 çocuk babası Kemal Bulut , boşandıktan sonra yeniden bir araya gelip birlikte yaşamaya başladığı Nurdan Budak’ı kendisini aldattığı iddiasıyla tabancayla ensesinden vurup öldürdükten sonra cesedini ormana gömmüştü. Korkunç cinayet için Bulut'a ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep edildi. Bulut'un cinayetten sonra kaplıcaya gittiği ortaya çıkmış, cinayet öncesi ise Nurdan Budak'ın babasıyla yaptığı görüşme tüyler ürpertmişti.
Yayın Tarihi: 28-06-2022 11:47
Asgari ücrete zam gelecek mi 2022? Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete Temmuz'da zam yapılacak mı?
Asgari ücret zammı ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı binlerce çalışan vatandaş tarafından araştırılmaya devam ediyor. Ülkede yaşanan üst üste zamların ardından geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar, asgari ücrete gelecek olan ara zammı bekliyor. Vatandaşlar, 'Asgari ücret ne kadar olur? Asgari ücrete ne kadar, yüzde kaç zam gelecek?' sorularını sormaya devam ediyor. Peki, asgari ücret zammı ne kadar olacak? 2022 asgari ücrete zam gelecek mi?
Yayın Tarihi: 27-06-2022 17:15
Asgari ücret toplantısı ne zaman 2022? Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? Bugün belli olur mu?
Asgari ücret toplantısı ne zaman? Söz konusu toplantıda ele alınacak konular ve TİSK'ten yapılan son dakika açıklamasının ayrıntıları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak olan ve asgari ücret konusunun da ele alınacağı Kabine toplantısı ne zaman, saat kaçta? Çok sayıda asgari ücretli çalışan 'Asgari ücret ne kadar olacak, bugün açıklanır mı?' sorusunun yanıtını öğrenmek için internette araştırma yapıyor. İşte detaylar...
Yayın Tarihi: 27-06-2022 14:08
ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ 2022? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Net, brüt yeni asgari ücret ne kadar olacak?
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun tarafları olan işçi, işveren ve hükûmet temsilcileri arasında görüşmeler yoğunlaştı. Peki Asgari ücrete zam gelecek mi 2022? Vatandaşlar "Asgari ücret zammı açıklandı mı, asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak?" konu başlıklarını araştırıyor. Konuya ilişkin detaylar haberimizde...
Yayın Tarihi: 27-06-2022 12:06
Risk sermayesi nedir? Risk girişim sermayesi daha çok ne amaçla finansman sağlar?
İngilizcede Venture Capital şeklinde ifade edilen risk sermayesi; yeni iş kurmak ve işini büyütmek isteyenlerin ihtiyaç duyduğu bir yatırım çeşididir. Cesaret, cüret anlamını taşıyan venture kelimesinin Türkçe karşılığı olan risk sermayesi; yatırım yapmak isteyen girişimcilere kaynak sağlar. Risk sermayesi, bir çeşit özel sermaye yatırımı şeklinde de tanımlanır.
Yayın Tarihi: 26-06-2022 21:14
Altın fonu nedir? BES altın fonu getirisi ve altın hesabı ile arasındaki fark nedir?
İnsanların paralarını riskten korumak ve yatırım portföylerini çeşitlendirmek için kullandıkları yöntemlerden biri de altın fonudur. Yatırım uzmanlarına göre altın; enflasyon, borsa düşüşleri ve dövizde yaşanan dalgalanmalar gibi durumlara karşı en etkili korunma aracıdır. Peki altın fonu nedir? BES altın fonu nasıl çalışır?
Yayın Tarihi: 26-06-2022 15:37
Ev sahipleri adeta çıldırdı: ‘Para vereyim çık’
Artan kiralar sonrası eski kiracıların başı ev sahipleri ile dertte. Mevcut kiracısını çıkarıp 2-3 kat fazla bedelle evini kiraya vermek isteyen ev sahipleri, haklı tahliye sebebi bulamayınca para bile teklif etmeye başladı. “Taşınma paranı vereyim, 6 kira bedeli vereyim, evi boşalt” diyen ev sahiplerinin sayısı oldukça arttı. Israrcı ev sahiplerinin arama ve mesajlarından bunalanlar ise soluğu savcılıkta alıyor.
Yayın Tarihi: 26-06-2022 07:13
Asgari ücrete zam gelecek mi 2022? Asgari ücret ne kadar olacak, ne zaman belli olacak?
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücrete enflasyonun üzerinde bir zam yapılabileceği ifade ediliyor. Peki Asgari ücrete zam gelecek mi 2022? Vatandaşlar "Asgari ücret ne kadar olacak, ne zaman belli olacak?" konu başlıklarını araştırıyor. Konuya ilişkin ayrıntılar haberimizde...
Yayın Tarihi: 25-06-2022 11:21
Asgari ücrete zam gelecek mi? 2022 Asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacak, ne zaman belli olacak?
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri milyonlarca çalışan tarafından yakından takip ediliyor. Asgari ücrete enflasyonun üzerinde bir zam yapılabileceği belirtiliyor. Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaların ayrıntıları da merak konusu oldu. Peki Asgari ücrete zam gelecek mi? Vatandaşlar "Asgari ücrete yüzde kaç zam yapılacak, ne zaman belli olacak? konu başlıklarını araştırıyor. İşte detaylar...
Yayın Tarihi: 25-06-2022 11:02
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den enflasyon mesajı! 'Pazara korumasız gidiyorum'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da enflasyondan olumsuz etkilenen dar gelirlinin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi. Ekonomi ile ilgili önemli mesajlar veren Bakan Nebati, "'Pazara çıktınız mı' diye bir arkadaşım sordu. Ben pazara gidiyorum, korumasız gidiyorum. Bir gün gelin Yeşilköy pazarına hep beraber gidelim." ifadelerini kullandı.
Yayın Tarihi: 23-06-2022 20:31
Son dakika: Ev sahibi ve kiracılar dikkat! İşte yeni kira düzenlemesine ilişkin tüm detaylar
Son dakika haberi: Yüksek kira bedelleri ve fahiş zamların önüne geçmek için getirilen düzenleme ile kira artışı yüzde 25 ile sınırlandırıldı. Tartışma yaratan düzenlemenin kiracıları koruduğu yorumları yapılırken, ev sahipleri açısından ise çok sağlıklı olmadığı ifade edildi. 11 Haziran'da yürürlüğe giren ve henüz çok yeni olan düzenlemeye ilişkin kafalarda pek çok soru da var. Örneğin, TÜFE, yüzde 25'ten düşük çıkarsa ne olacak? İşte kira düzenlemesine ilişkin tüm merak edilenler...
Yayın Tarihi: 23-06-2022 08:37
Asgari ücrete zam gelecek mi? 3 ana formül canlı yayında duyuruldu!
Son dakika: Asgari ücretle ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Memur ve emekliler için Temmuz ayında alacağı enflasyon farkı büyük ölçüde netleşirken, gözler asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağına çevrildi. Peki Asgari ücrete zam gelecek mi, ne zaman açıklanacak? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte asgari ücret zammına ilişkin son dakika haberinin detayları…
Yayın Tarihi: 22-06-2022 15:35
Akdeniz Üniversitesi'ndeki 'kaset' skandalında karar! İki isme ceza, 3 isme beraat
Akdeniz Üniversitesi'ndeki (AÜ) 'kaset' skandalında yeni bir gelişme yaşandı. 2015 yılında emniyet birimlerinin düzenlediği operasyonla başlayan süreç sonrası açılan davada, mahkeme kararını açıkladı. Gündem yaratan 'kaset' skandalında eski rektöre beraat, daire başkanına ise 5 yıl hapis cezası verildi.
Yayın Tarihi: 22-06-2022 11:39
Kezzaplı dehşet! Eski nişanlısı, Su saatine bakacağız dedi, genç kadına kabusu yaşattı
Konya'da yaşayan 28 yaşındaki Merve Küçüktekin, kendisine psikolojik şiddet uygulayan nişanlısı Sabit Türk (26) ile ilişkisini bitirdikten sonra hayatı kabusa döndü. Ayrılığı kabul etmeyen ve genç kadını defalarca tehdit eden saldırgan, son olarak yaptığı ile Küçüktekin'e dehşeti yaşattı. Genç kadının evine giden ve kapıda su saatine bakmaya geldiğini söyleyen Sabit Türk, Küçüktekin'in üzerine kezzap attı. Genç kadın yaşadığı dehşeti tek tek anlattı...
Yayın Tarihi: 22-06-2022 07:41
'Komşu çift' cinayetinin nedeni yasak aşk çıktı! Eşi uygunsuz fotoğraflarını göndermiş
Konya'da eski uzman çavuş Özkan Can (42), market alışverişinden dönen komşusu Gonca Pekşen (39) ile boşanıp birlikte yaşamaya devam ettiği eski eşi Abdullah Koçak'ı (40) sokak ortasında öldürdü. Can'ın ifadesinde, eşi Nadire Turhan'ın komşusu Abdullah Koçak ile ilişkisi olduğu için 1 yıl önce boşandıklarını ve yeniden birlikte yaşadıklarını söylediği öğrenildi. Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda Can'ın eski eşi Turan'ın, Koçak'a uygunsuz fotoğraflarını gönderdiğine yer verildi. İşte detaylar!
Yayın Tarihi: 21-06-2022 16:01
Ucuz gıda için harekete geçildi! İşte fiyatları düşürecek hamle! Bakan Kirişçi duyurdu
Gıda fiyatlarındaki artış sonrası Tarım ve Orman Bakanlığı tarımla ilgili yeni önlemleri devreye sokuyor. Vatandaşın ucuz gıdaya erişimi için kent tarımı desteklenecek. 1 yıl boyunca boş bırakılan tarla devlet aracılığıyla başkasına kiralanacak. Çiftçiye gübre-mazot, besiciye yem desteği ayni olarak verilecek.
Yayın Tarihi: 20-06-2022 14:37
Son dakika: Çalışanlar dikkat! Kıdem tazminatı değişiyor! İşte yeni rakam...
Son dakika: Milyonlarca işçi Temmuz ayını bekliyor. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte maaşlara gelecek enflasyon zammı sonrası kıdem tazminatında değişiklik olacak. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranlarıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı araştırılıyor. İşte kıdem tazminatı hesaplama ve son durum...
Yayın Tarihi: 20-06-2022 10:06
Akılalmaz intikam! Yasak aşkının kocasıyla 'kadınmış' gibi tanıştı, yaptıkları pes dedirtti
Ankara'da yaşanan olayda evli İbrahim G. (42), yine başka bir evliliği olan yasak aşkı Ayşe M. ile ayrıldı. Sonrasında Ayşe M., İbrahim G. ile olan ilişkisini, adamın eşine anlattı. İbrahim G. de intikam almak için, Ayşe M.'nin kocası ile sosyal medyada "Yasemin" adıyla tanışarak konuşmaya başladı. İbrahim G. kendisine cinsel içerikli fotoğraf ve video gönderen adama şantaj yaparak 65 bin TL aldı. Ayşe M.'nin durumu fark etmesi sonrası olay ortaya çıkarken, İbrahim G. hapis cezası aldı.
Yayın Tarihi: 18-06-2022 11:34
Kadir Gecesi’nde skandal paylaşım! AİHM kararı örnek gösterildi, istenen ceza belli oldu
İstanbul'da geçtiğimiz Kadir Gecesi sosyal medya hesabından yaptığı içkili paylaşımda “Kadir Gecesi özel, Rabbim kabul etsin” ifadelerini kullanan kişi hakkında istenen ceza belli oldu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararından örnek verilen iddianamede aşağılayıcı ifadeler kullanan Onur T. için 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.
Yayın Tarihi: 17-06-2022 14:11
Son dakika: Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar dikkat! 5 bin TL'nin altındaki borçlar silinecek
GSS borcu olanları yakından ilgilendiren son dakika gelişmesi yaşandı. Meclis'e gönderilen torba kanun teklifi ile Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının bir kısmı silinecek. 5 bin TL'nin altındaki borçların silinmesine karar verilirken 5 bin liranın üzerindeki borçların yüzde 50'si peşin ya da taksitle ödenirse kalan miktar silinecek. İşte tüm detaylar...
Yayın Tarihi: 16-06-2022 12:13
Tesadüfen oradaydı... Öldürülen 16 yaşındaki Berkay'ın katili 6 yıl sonra yakalandı
2016 yılında Beyoğlu’nda meydana gelen kahreden olayda 6 yıl sonra önemli bir gelişme yaşandı. İki grup arasında “Kız kaçırma” tartışması nedeniyle yaşanan silahlı çatışmada, tesadüfen ailesiyle arabayla oradan geçen 16 yaşındaki Berkay İşlev, kurşunların hedefi olmuştu. Silahlı çatışmada arada kalan Berkay İşlev yaşamını yitirmişti. İşlev’in katili Çağatay H. 6 sene sonra Şişli’de yakalandı. İşte detaylar…
Yayın Tarihi: 15-06-2022 17:34
Kabataş'ta Türk bayrağındaki hilale asılmış insan silüeti çizmişti! Cezası belli oldu
Beşiktaş Kabataş'ta bir reklam panosunda yer alan resimdeki Türk bayrağında bulunan hilale çizilen asılmış insan silüeti çok konuşulmuştu. Olaya ilişkin 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan davada mahkeme, sanık Ömürcan İşcan'a 1 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Duruşmada söz alan İşcan, "Ben sokak sanatçısıyım, siyaset yapmam" dedi.
Yayın Tarihi: 15-06-2022 11:31