Narsisizm Haberleri

Bir insan narsist olduğunu nasıl anlar? Narsist testi nasıl yapılır?

Günümüzde narsisizmin ne olduğu ve nasıl anlaşıldığı oldukça merak edilen konulardan biridir. Narsistik kişilik bozukluğu ruh sağlığı alanında tanınmış bir kişilik bozukluğudur. Narsisizm belirtileri genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkar. Bu etkiler, bireyin iş hayatı, arkadaşlıkları, ilişkileri, gündelik hayatında fark edilebilir boyuttadır. Ancak, öz güveni yüksek olan her kişinin narsist olduğunu söylemek doğru bir yaklaşım değildir. Peki, bir insan narsist olduğunu nasıl anlar?

Kadin 2023-12-16 20:24:58

Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan narsisizm ve ego değerlendirmesi:

"Egoizm bir davranış kalıbıdır, narsisizm ise kişilik biçimidir. Her narsist egoisttir ama her egoist narsist değildir. Herkes zaman zaman egoist olabilir ama narsisist demek için diğer kişilik özelliklerinin de kişide olması lazım"

Yurthaber 2022-09-03 11:56:06

Narsisizm ne demek? Narsisizm kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe, sondan eklemeli bir dildir. Sondan eklemeli diller, kelimelerin anlamlarını kelimelere ek getirerek türetirler. Türkçe de bunun için yapım ve çekim eklerini kullanır. Anadili Türkçe olan kişiler bu ekleri çok kolay kavrayabilir. Kelimelere getirilen ekler otomatik olarak anlam oluşturulabilir. Ancak anadili Türkçe olanların bile bütün kelimelerin anlamlarına tam olarak hakim olması mümkün değildir. Bu nedenle bilinmeyen kelimelerin anlamlarına bakılır. Narsisizm kelimesi de bilinmeyen kelimelerden biri olabilir. Narsisizm kelimesinin anlamı nedir?

Egitim 2022-05-18 23:18:54

Narsisizm nedir? Narsist ne demek?

Modern çağın getirmiş olduğu bireyselciliğin ileri boyutu olan narsisizm, uzmanlar tarafından problemli bir kişiliğin oluşmasında oldukça önemli bir yer tuttuğu belirtiliyor.

Haber 2020-11-18 10:12:52

'Kolektif narsisizm' insanı nasıl şekillendiriyor?

Ulusunuz hakkında ne düşünüyorsunuz? Başkaları ülkenizi eleştirdiğinde kızıyor musunuz? Ülkenize daha fazla söz hakkı verilse dünya daha iyi bir yer olurdu kanısında mısınız? Ülkenizin otoritesinin daha fazla tanınmasını mı istiyorsunuz?

Haber 07-03-17 16:15

Güzelliğin karanlık yüzü

Drive'la (Sürücü) Only God Forgives'in (Sadece Tanrı Affeder) yaratıcı yönetmeni Nicolas Winding Refn, son çalışması The Neon Demon'da (Neon Şeytan), ergenlik, masumiyet, güzellik, bakirelik, fetişizm, narsisizm, nekrofili, saplantı, röntgencilik, hırs temalarını özgün bir anlatımla, etkileyici bir görsellikle irdeliyor.

Magazin 02-12-16 15:31