Otonomi Haberleri

Otomobil alacaklar dikkat! Kredi hamlesi sonrası değişti: 600-800 bin arası araçlar...

Faizlerin yükselmesi sonrası vatandaşların krediye ulaşma güçlüğü ikinci el otomobil piyasasına da yansıdı. Hem okulların açılması nedeniyle hem de kredi faizlerinin yükselmesi nedeniyle piyasada duraklama yaşadıklarını söyleyen Manisa Otonomi Dernek Başkanı Arif Diz, “İkinci elde enflasyondan kaynaklı fiyatlar artıyordu. Çok fazla talep ikinci el piyasasının artmasına neden oluyordu. Piyasanın oturmasıyla ikinci el piyasasında da fiyatlar oturmaya başlayacak” dedi.

Finans 2023-09-25 21:00:53

KoçSavunma'dan mavi sulara Akıllı Temizlik

KoçSavunma Yönetici Direktörü Mehmet Hakan Öktem: - "KoçSavunma, Smartium Clean ile savunma sanayinde kazandığı bilgi birikimini sivil alanlarda kullanırken robotik ve otonomi alanında da çalışmalarını derinleştirme fırsatı buluyor"

Yurthaber 2022-08-11 11:45:33

Otonomi ne demek? Otonomi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Türk dili üzerine araştırmalar yürüterek dilimizin gelişmesine ve korunmasına katkıda bulunmaktadır. Bu araştırmalar dahilinde Türkçe ve ilişkili dillerdeki kaynaklar incelenmekte, bulunan Türkçe kökenli kelimeler kayda geçilmektedir. Üstelik TDK bu çalışmalarında pek çok kelimelerin de anlamını açıkça belirtmektedir. Bu nedenle bilinmeyen kelimeler TDK anlamlarına göre araştırılır. TDK’ye göre Otonomi ne demektir? Otonomi TDK sözlük anlamı kökeni…

Egitim 2022-05-18 22:14:09
Yurthaber 2020-09-14 13:43:17

Efeler Belediyesi’nden OTONOMİ esnafına korona virüs desteği

Efeler Belediyesi, Otonomi Aydın’da koronavirüs tedbirleri kapsamında maske ve dezenfektan dağıttı.Efeler Belediyesi, koronavirüs salgınının ülkemizde görülmesiyle birlikte başlattığı mücadelede hız kesmiyor.

Yurthaber 11-07-20 11:07

Efeler Belediyesi’nden Otonomi Aydın’da hijyen ve dezenfeksiyon çalışması

Efeler Belediyesi, Otonomi Aydın’da koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacı ile hijyen ve dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.Temiz ve sağlıklı bir Efeler için göreve geldiği günden bu yana yoğun çalışmalar gerçekleştiren Efeler Belediye Başkanı M.

Yurthaber 07-07-20 15:30

Başkent’te oto galeride tabela kurnazlığı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) Başkanı Aydın Erkoç, şehir merkezinde farklı tabelalar altında galericilik yapıldığını belirterek, OTONOMİ esnafının mağdur olmaması için önlem alınması gerektiğini söyledi.İçişleri Bakanlığının 2007 yılında yayınladığı genelgenin ardından yaşanan hukuki süreçleri kaybettiklerini ve kooperatif kurma kararı aldıklarını belirten MASFED ve BOD Başkanı Aydın Erkoç, daha sonra Ankara’nın markası haline gelenOTOMOMİ’nin faaliyete geçtiğini söyledi.

Haber 18-12-19 12:27

Türk Silahlı Kuvvetleri Kamikaze İHA’larla donatılacak

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, STM ile sözleşme imzalandığını, belirlenen yerlere 356 adet Kamikaze İHA’ların teslim edileceğini duyurdu.Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, STM Defence ile imzalanan sözleşme ile Kamikaze İHA’ların görev sürelerinin, irtifa ve otonomi, ses seviyesi ve tespit algoritması yönünden geliştirildiğini ve 356 tane Kargu - 2 Kamikaze İHA’nın belirlenen kurumlara teslim edileceğini bildirdi.Konuya ilişkin açıklamasında Demir, "Terörle mücadelenin önemli unsurlarından Kamikaze Mini İHA’larımızı geliştiriyoruz.

Haber 15-12-19 11:36

TA: Kürtler için otonomi ve bağımsızlık hayalinin sonu

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı Avrupa basınında da geniş yer alıyor.

Haber 14-10-19 12:25

Karaelmas Teknoloji Takımı Savaşan, İHA Yarışmasında finale kaldı

Havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan 19 farklı kategoride düzenlenen Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin teknoloji yarışmalarına Türkiye’nin 81 ilinden ve 122 farklı ülkeden toplamda 17 bin 773 takım başvuru yaptı.TEKNOFEST Savaşan İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışması faaliyet alanı gün geçtikçe gelişmekte olan ve daha çok otonomi kazanan İHA’lara savaş jetlerinin yaptığı it dalaşı (dog fight) yapabilme kabiliyeti kazandırmak amacıyla gerçekleştirilmektedir.

Yurthaber 17-09-19 10:10

Başkan Erkoç’un acı kaybı

MASFED, BOD ve OTONOMİ Başkanı Aydın Erkoç’un annesi Şikar Erkoç, 17 Haziran Pazartesi günü böbrek yetmezliği teşhisiyle yattığı Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat etti.

Yurthaber 18-06-19 10:30

Mansur Yavaş: Tanzim satışlarının tekrarlanmaması için tarımı destekleyeceğiz (2)

'GÜZEL PROJE GÖTÜRÜRSENİZ HİÇ KİMSE, 'HAYIR' DEMİYOR' Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Otomotiv, Ticaret ve Yaşam Merkezini (OTONOMİ) ziyaret etti.

Haber 28-02-19 17:46

Ali Berktaş için Otonomi Camii’nde mevlid-i şerif okundu

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden, otomotiv camiasının çok sevilen isimlerinden Onur Otomotiv’in kurucusu Hacı Ali Berktaş için OTONOMİ Camii’nde mevlid-i şerif okundu.Başta Ankara olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından iş ve siyaset dünyasının önemli isimleri, otomotiv sektör temsilcileri ve sevenleri Berktaş ailesini ve Otonomi camiasını yalnız bırakmadı.

Yurthaber 02-02-19 15:20

GÖRÜŞ - Türk-Amerikan ilişkilerinde kriz: Neden, nasıl ve nereye?

2018 yazında zirveyi gören Türkiye Amerikan ilişkilerindeki kriz, son birkaç ayda yatışma emareleri gösterse de, bu beş yıllık krizin Türk-Amerikan ilişkilerine etkisi uzun süre daha devam edecek - ABD Türkiye’yi çıkarları dışında adım atmaya zorladıkça (PYD ile ilişkiler, Gülen’in iadesi, F-35 satışındaki pürüzler gibi), Ankara Moskova’yı bir dengeleyici olarak devreye sokma yoluna gitti. Rusya’nın dengeleyici olarak mevcudiyeti sayesinde, Türkiye ABD’den gelen otonomi kısıtlayıcı talepleri geri çevirdi ve otonomi arayışındaki ısrara devam etti - ABD ile, bir eksen kayması yaşamaksızın krizin devamı, iki temel sebep dolayısıyla daha muhtemel görünüyor. Rusya eksenine kaymak fazlasıyla riskli, ABD ile yeniden kriz öncesi aşamaya dönmek ise fazlasıyla maliyetli - Türkiye için bir tercih yapmaktan ziyade, bölgede Rusya ve ABD arasındaki rekabeti kullanmak, otonomi artışını mümkün kılabilecek en makul seçenek. Rusya’nın saldırgan siyasetine devam etmesi, ABD’yi ve genel olarak Batı’yı Türkiye’ye taviz verme hususunda zorlayacaktır

Haber 06-12-18 13:05

Amerika'ya karşı AB Ordusu tartışmaları

Ekonomi ve Dış Politika Araştırmaları Merkezi (EDAM) savunma analisti Dr. Can Kasapoğlu: - "Macron'un katıldığı bir radyo programında Çin, Rusya dışında Amerika'ya karşı da yeni bir AB Ordusuna ihtiyaçlarının olduğu açıklaması, 'stratejik otonomi' adı altında değerlendirilen, Avrupa'nın Amerika'dan bağımsız olarak kolektif savunma kabiliyeti gerçekleştirmesi anlamına geliyor. Bu amaç, çok açıkça söylemek lazım, gerçekçi değil" - "Amerika'nın, AB'yi zora sokan Orta Menzilli Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilme kararının Çin boyutu da var. Çünkü Amerika, Çin'den gelebilecek olası bir tehdide karşı orta menzilli füze geliştiremiyor. Bu nedenle, INF'den çekilmeyi gerekli görüyor. Bu durum, yeni bir AB Ordusu planını körüklüyor" - "Avrupa'nın kendi kabiliyetleri içinde kalarak ve hayal kurmadan atabileceği en makul adım, siber saldırılara karşı oluşturulacak ordulardır"

Haber 10-11-18 15:53

İspanya'dan Katalonya'ya daha fazla özerklik referandumu önerisi

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez: - "Bu, kendi kaderi tayin değil, bir otonomi referandumu"

Haber 03-09-18 15:51

ANALİZ - Otonomi ve robotik teknoloji harbi yeniden şekillendiriyor

Yapay zekayı mümkün kılan teknolojilerdeki çok hızlı artış, insanın harp ve harekat stratejisi bakımından tek karar alıcı olma niteliğini tamamen elinden almasa da, paylaşmaya zorlayacak - Türkiye, halihazırda insansız sistemlere ilişkin çok önemli bir trend yakalamış durumda. Özellikle taktik SİHA sistemlerinde, Suriye’deki sınır ötesi terörle mücadele alanında gösterilen başarılar, ciddi bir referans teşkil ediyor - Ankara’nın otonom sistemler, sürü zekası, makine öğrenimi gibi alanlarda disiplinler-arası düzeyde milli araştırma yeteneklerini yönetecek ve geliştirecek bir Yapay Zeka Strateji Belgesi’ne gereksinim duyduğu görülüyor - Sistem ve yetenek üretimi ancak konsept üretimi ile bir araya geldiğinde bir anlam ifade ediyor. Bu konuda, en iyi yayınların da Türk düşünce kuruluşları tarafından yapılması, Türk üniversitelerin ve araştırma fonlarının uluslararası çekim merkezi haline gelmesi gerekiyor

Haber 17-08-18 16:46

Erkoç: Türkiye'de artık ehliyeti olmayan otomobil ticareti yapamayacak

ANKARA'da otomotiv sektör temsilcileri ile bir araya gelen Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç,Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, "İkinci el otomobil ticareti yasasını hazırladık ve yasamız da geçti.

Haber 13-04-18 10:40

DHA ANKARA - ERKOÇ: TÜRKİYE'DE ARTIK EHLİYETİ OLMAYAN OTOMOBİL TİCARETİ YAPAMAYACAK

ANKARA'da otomotiv sektör temsilcileri ile bir araya gelen Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç,Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, "İkinci el otomobil ticareti yasasını hazırladık ve yasamız da geçti.

Haber 12-04-18 23:38

Erkoç: Türkiye'de artık ehliyeti olmayan otomobil ticareti yapamayacak

ANKARA'da otomotiv sektör temsilcileri ile bir araya gelen Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç,Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde ciddi çalışmalar yapıldığını belirterek, "İkinci el otomobil ticareti yasasını hazırladık ve yasamız da geçti.

Haber 12-04-18 23:37

OTONOMİ’ye 200 yeni iş yeri daha geliyor

Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi olan ve otomotiv sektörünün kalbi haline gelen OTONOMİ, her geçen gün büyümesini sürdürüyor.

Haber 11-04-18 11:59

Korsika'da Yerel Seçimlerin İlk Turunu Ayrılıkçılar Kazandı

Fransa'nın, Kuzey ve Güney Korsika bölgelerinin birleştirilmesinin ardından tek bölge haline getirilen adası Korsika'da yapılan yerel (elections territoriales) seçimlerde, ayrılık ve otonomi yanlılarının ortak listesi tam bir tsunami yarattı.

Haber 04-12-17 14:54

Korsika teritoryal seçimleri

- Fransa'nın Korsika Adası'nda ilk kez yapılan teritoryal seçimlerde otonomi ve bağımsızlık yanlılarının oluşturduğu "Korsika İçin" koalisyonu yüzde 45,36 oy alarak büyük sürpriz yaptı

Haber 04-12-17 00:15

Gökçek, otonomi Esnafının İftarına Katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, OTONOMİ esnafının iftar yemeğine katıldı. Gökçek,” “Otonomi, hiç ama...

Yurthaber 09-06-17 11:11

“Mevcut Mevzuat Kayıt Dışılığı Özendiriyor”

- Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomotivcileri Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, “satış karı yerine

Yurthaber 02-03-17 19:44

'Astana Zirvesi'nde Rusya'dan 'Kürtlere özerklik' önerisi'

Rusya tarafından Astana’daki müzakereler sırasında Suriyeli muhalif gruplara sunulan yeni anayasa taslağında, Suriye Kürtlerine otonomi verilmesi teklifinin bulunduğu bildirildi.

Haber 26-01-17 10:56

Otonomi’nin Resmi Açılışı 2 Aralık’ta Yapılacak

İkinci el oto galerileri için Akyurt’ta kurulan OTONOMİ, 2 Aralık Cuma Günü Cumhurbaşkanı ve Başbakan...

Yurthaber 28-11-16 13:47

Otomobil Satış Merkezi Otonomi Basın Mensuplarına Tanıtıldı

Ankara’daki tüm otogalerileri bir arada toplayacak otomotiv alışveriş ve yaşam merkezi OTONOMİ basın mensuplarına tanıtıldı.Otomobil...

Yurthaber 21-10-16 19:05

Masfed Başkanı Erkoç’tan “yan Sanayi” Düzenlemesine Destek

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) ve OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın...

Yurthaber 30-03-16 10:51

Aydın Erkoç: “terörün Ekonomik Tuzağına Düşmeyelim”

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın...

Yurthaber 21-03-16 09:50

Masfed Başkanı Erkoç: “78 Milyonun Kenetlenmesi Terörün Amacını Boşa Çıkaracaktır”

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomotivciler Derneği (BOD) ve OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın...

Yurthaber 14-03-16 10:47

Otonomi Ankara’da Faaliyete Geçiyor

MASFED, BOD ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, inşaat çalışmaları tamamlanan ve artık açılışa...

Yurthaber 17-02-16 10:20

Büyükşehir’in Galeri Kararına Erkoç’tan Destek

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın...

Yurthaber 15-01-16 16:01

Masfed Başkanı Aydın Erkoç: “bu Hain Saldırıyı Düzenleyenleri Ve Arkasındaki Güçleri Şiddetle Kınıyoruz ”

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) ve Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı...

Yurthaber 11-10-15 08:37

Ankara’da İkinci Otomobilin Tek Adresi Otonomi Olacak

Açılışına sayılı günler kalan Avrupa’nın en büyük otomotiv yaşam merkezi OTONOMİ, Ankara’da ikinci el araç...

Yurthaber 26-09-15 09:57

Masfed, Bod Ve Otonomi Başkanı Erkoç’tan Bayram Mesajı

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomotivciler Derneği (BOD)ve OTONOMİ Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç,...

Yurthaber 23-09-15 12:03

Bod Otonomi Klasik Otomobil Rallisi Sona Erdi

“OTONOMİ tutkusu birleştirir” sloganı ile yola çıkan ve kısa zamanda hızla büyüyen; BOD (Başkent Otomotivciler...

Yurthaber 16-06-15 11:02

Otonomi 2. Klasik Otomobil Rallisi Başlıyor

Ankara’da açılış için gün sayan ve Avrupa’nın en büyük “otomotiv yaşam merkezi” olacak Otonomi’nin düzenleyeceği...

Yurthaber 08-06-15 10:26

Otonomi 5 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak

Ankara’da Esenboğa Havalimanı’nın yanı başında inşası devam eden OTONOMİ, bölgede 5 bin kişiye istihdam sağlayacak.İçişleri...

Yurthaber 09-02-15 11:16

Ecevit attı, Meksika kaptı: Ecevit'in attığı Prof. Meksika ekonomisine çare mi oluyor?

Bülent Ecevit'in partiden uzaklaştırdığı ekonomi profesörü Gökhan Çapoğlu'nun yeni ekonomi tezi, Meksika'nın üç nobelli Ulusal Otonomi Üniversitesi ekonomi fakültesinde seminer konusu seçildi.

Haber 05-11-14 12:05

Otonomi 1. AKOK Rallisi Başladı

Bu yıl ilk kez düzenlenen Ankara Klasik Otomobilciler Kulübü (AKOK) Otonomi Rallisi, Ankara'da başladı.

Yurthaber 24-05-14 17:03

Klasik Otomobiller Ankara'da Yarışacak

İlk klasik otomobil rallisi "Otonomi 1. Akok", 24-25 Mayıs tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek.

Yurthaber 21-05-14 11:02

Havacılık Malzeme Ve Otonomi Projesi’nde İmzalar Atıldı

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, “Hiçbir Ar-Ge projesi, Ar-Ge yapalım bununla ilgili bir araştırma olsun...

Yurthaber 20-02-14 16:36

Otonomi Oto Galerileri Projesi

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "Otonomi Oto Galerileri Projesi"nin en kısa sürede tamamlanması ve sürdürülebilir bir çevrede sosyal alanların oluşturulması hususunda yerel

Yurthaber 16-11-13 12:52

'Bağımsız Kürdistan stratejisi yok'

"Bize 'bölücü' diyenler yanılıyor" diyen KCK'nın ilk kadın lideri ve eşbaşkanı Bese Hozat, "Bizim bağımsız Kürdistan stratejimiz yok. Merkezi idareyle hukuku olan bir otonomi istiyoruz" dedi.

Haber 11-08-13 10:30
pkk

Otonomi Temel Atma Töreni

Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Aydın Erkoç, Otonomi Projesinin başkentteki ikinci el otomotiv sektörüne birçok avantaj sağlamasının yanında bölgeye de büyük

Yurthaber 16-05-13 15:40