Analiz Haberleri

Bilecik'teki üniversite laboratuvarında insan sağlığı için mikroplastik analizleri yapılıyor

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (BARUM), besinler ve solunum yoluyla geçerek insan sağlığını olumsuz etkileyen, bazı hastalıklara yol açan mikroplastiklerin analizlerini yaparak firmalara, üniversitelere ve araştırmacılara yol gösteriyor.

Yurthaber 23-02-2024 13:39

VESBE trend analizi: Gemini bir ChatGPT mi?

Google, yeni başlattığı yapay zeka modeli Gemini için yaptığı tanıtım videosu nedeniyle eleştiriyle karşı karşıya. Google, yılın sonlarına doğru, Gemini olarak adlandırdığı en büyük ve en yetenekli yapay zeka modelini başlattı ve bunu medya kuruluşlarına ve halka tanıttı.

Finans 10-12-2023 18:53

GBPUSD analizi: Çin ekonomisinin enerji yoğunluğu azalıyor

Çin'in enerji ürünleri alanında ana alıcı olarak kabul edilmesi stratejik bir yaklaşım olabilir, ancak uzmanlara göre bu seçenek gelecekte sürdürülebilir olmayabilir. Öncelikle, Çin geleneksel olarak önemli ürünlerin ithalatını çeşitlendirme eğilimindedir ve bu, bir tedarikçiye olan bağımlılığı önlemek amacıyla yapılmaktadır. Ek olarak, Çin ekonomisinin enerji yoğunluğunun azalması da dikkate alınmalıdır.

Finans 26-11-2023 00:06

Cihazla cilt analizi nasıl yapılır? Cilt analiz cihazı nasıl kullanılır?

Cilt analizi dermatoloji, güzellik endüstrisi ve cilt bakımı alanlarında yaygın olarak kullanılan önemli bir uygulamadır. Cilt analizi cihazları insan cildinin derinlemesine incelenmesini sağlayarak cilt sağlığı hakkında önemli bilgiler sunar. Bu cihazlar cilt tipini belirlemek, cilt problemlerini teşhis etmek ve kişiselleştirilmiş cilt bakımı planları oluşturmak için vazgeçilmez araçlardır. Cilt analizi cihazlarının kullanımı teknolojik gelişmelerle birlikte daha kolay hale gelmiştir.

Kadin 30-09-2023 17:08

Toprak analizi nasıl yapılır, kim yapar? Toprak analizi için numune nasıl alınır, hangi aylarda yapılır?

Toprak analizi, bitkilerin gelişmesinde ve büyümesinde önemli role sahiptir. Toprak analizi alarak test edilen besin değerleri, gübreleme yöntemi ile tamamlanabilir. Böylece bitki yetiştiriciliğinde yüksek ürün kalitesi elde etmek mümkündür. Ayrıca gübrele yöntemleri de toprak analizi sonuçlarına göre planlanır. Torağa gübre takviyesi ve analiz sonuçlarına göre sulama periyodu oluşturmak, bitkilerin kısa sürede olgunlaşmasında etkilidir. Toprak analizi nasıl yapılır?

Haber 07-04-2023 16:10

Kimliksiz bebekler hastanede güvende! Kimlik tespit analizleri yapılıyor

Depremden çıkartılan kimliksiz kişiler ve bebekler hastanede tedavi altına alınıyor. Bebeklerin ve ailelerin ayrı hastanelerde bulunması birçok kişiyi tedirgin etse de yapılan açıklamalarda kimsesiz bebeklerin kimliklerinin tespiti için uygun yöntemler uygulandığı belirtildi.

Haber 11-02-2023 09:59

Telefon tutuş şekliniz kişilik özelliklerinizi açıklıyor! Hiç farkında değiliz

Dış görünüşümüz, konuşmalarımız, mimiklerimiz ve fark etmeden yaptığımız birçok davranış kişiliğimiz hakkında ipucu verebiliyor. Sosyal medyada çok farklı kişilik testleri bulunuyor. Bu testler arasında yer alan telefon tutuş testi fark etmediğimiz birçok özelliğimizi açıklıyor. İşte telefon tutuş şeklinize göre kişilik özellikleriniz...

Kadin 15-01-2023 09:28

Ayak parmaklarınızın şekline göre karakter analizi

Vücudumuz zaman içerisinde birçok değişim yaşasa da bazı bölümlerin şekli aynı kalıyor. Parmak şekillerimiz karakterimiz hakkında ipucu verebiliyor. Farkında olmadan yaptığımız birçok hareket ve vücut şekillerimiz karakter analizlerinde yer alabiliyor. İşte ayak parmak şeklinize göre karakter özellikleriniz...

Kadin 03-01-2023 10:36

Analiz eş anlamlısı nedir? Analiz kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

İlk çağdan itibaren insanlar görme, duyma, koku gibi duyu organlarını kullanarak çevresini keşfetmeye başlamıştır. Çoğu zaman bu keşiflerden öğrendikleri bilgileri anlamlandırabilmek için çeşitli yöntemler geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de analizdir. Analiz kelimesinin eş anlamlısı kelimeler de bulunur. Peki, analiz eş anlamlısı nedir?

Egitim 16-09-2022 15:07

Edirne'de su, toprak ve hava analizlerinin yapılacağı araştırma merkezi kurulacak

Edirne'de su, toprak ve hava analizlerinin yapılacağı araştırma merkezi kurulacak

Yurthaber 16-08-2022 13:08

Antalya'da gübre israfını önlemek için çiftçilere toprak numunesi alma eğitimi

Ziraat Yüksek Mühendisi Nermin Ata Aksu: - "Analizlerle yetişecek bitkinin büyümesi ve iyi verim alınabilmesi için toprakta eksik olan bitki elementi tespit ediliyor"

Yurthaber 12-08-2022 14:47

Mersin'de dana etli diye satılan sucuğun tavuk etinden yapıldığı belirlendi

Mersin'de "dana etli" diye satılan sucuğun tavuk etinden yapıldığı belirlendi

Yurthaber 10-08-2022 15:31