Bağışıklık Haberleri

Yalancı bahara aldanmayın: Ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat! Bağışıklığı etkileyerek enfeksiyona zemin hazırlıyor

Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İsmet Çerçi, bahar mevsiminde meydana gelen ani hava sıcaklığı değişimlerine dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Haber 04-03-2024 09:56

Antienflamatuar kış çayı: Üşütmek üzereymiş gibi hissettiğinizde hemen için! Hastalığı başlamadan bitiriyor

Kış aylarında vücudumuzun direnci düşebilir ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara yakalanma riski artar. Doğadan gelen bazı mucizeler sayesinde bu riski azaltabiliriz. Antienflamatuar kış çayı, üşütmek üzereymiş gibi hissettiğinizde hemen içebileceğiniz bir şifa çayıdır. Bu çay, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalığı başlamadan bitirmeye yardımcı olabilir. Antienflamatuar ve bağışıklık destekleyici kış çayı haberimizde.

Haber 17-02-2024 09:39

Bağışıklık deposu: Tavuk suyu çorbası tarifi! Terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır? Deneyenlerin bağımlısı olduğu lezzet

Tavuk suyu çorbası içerdiği bol malzeme ile ana yemek niteliğinde doyurucu bir çorba olarak biliniyor. Çoğu kültürde yer alan bu lezzetli çorba haşlanmış tavuk ile hazırlanıyor. Protein değeri de oldukça yüksek olan tavuk suyu çorbasına isteğe göre sebzeler eklenerek lezzetine lezzet katabilirsiniz. Hastalıklara şifa olan bu çorba bağışıklığı da güçlendirici özelliğiyle dikkat çekiyor. Peki, terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte detaylı tarifi...

Yemek 14-02-2024 11:55

Limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü! Dünyadaki en etkili doğal antibiyotik olarak biliniyor

Doğanın bize sunduğu mucizeler arasında yer alan bitkiler, yıllardır sağlık için kullanılmaktadır. Bu bitkilerden biri de kekiktir. Kekik sadece yemeklere lezzet katmakla kalmaz aynı zamanda doğal bir antibiyotik olarak da bilinir. Hatta bazı araştırmalara göre, limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü olduğu iddia edilmektedir.

Haber 30-01-2024 07:38

Diğer Haber Etiketleri

besin beslenme anne sütü bal bal kabağı biberiye c vitamini ciğer çörek otu elma iğde kekik kimyon kinoa kivi limon mandalina nohut pancar polen portakal sperm şalgam tarçın zencefil turp yoğurt zerdeçal kan şekeri kolesterol saç dökülmesi şeker Aronya meyvesi Canan Karatay sakatat bebek Sebze poğaça meyve ekmek kalp hastalıkları hastalık uyku dalak Kas gelişimi probiyotik Antioksidan Beyin Kalp‎ Karaciğer‎ Dil Aşı Ağrı Sivas sindirim sistemi cilt bakımı kemik kış baharat kudret narı sivilce Defne yaprağı kahvaltı sağlıklı beslenme tarifi tavuk suyu çorba tarifi alzheimer Bağışıklık Sistemi bunama düşük riski enfeksiyon grip hazımsızlık idrar yolu enfeksiyonu kabızlık kan basıncı kanser kansızlık kas ağrısı kireçlenme mide yanması migren nezle obezite ödem öksürük prostat stres tansiyon zehirlenme aronya dengeli beslenme cilt cilt sağlığı bağırsak bağışıklığı güçlendiren besinler bağışıklığı güçlendiren yiyecekler bağışıklık güçlendirici yiyecekler bağışıklık güçlendirme bağışıklık sistemi güçlendiren besinler bağışıklık sistemini güçlendiren bağışıklık sistemini güçlendiren besinler bağışıklık sistemini güçlendirme bahar bakliyat böbrek bitki fayda faydaları gebelik güzellik göz sağlığı hamile hava sicakligi ibni sina içecekler hardal iltihap iğde ağacı hijyen anne emzirme en güçlü bağışıklık güçlendirici eklem ağrıları egzersiz kalp damar hastalıkları yara yemek kemik ağrısı kemik gelişimi mon mide rahatsızlıkları mahlep mahlep nedir saç prostat büyümesi şişkinlik sağlıklı sağlıklı yaşam şalgamın faydaları sucuk sosis kilo alma kilo verme kış ayları kış çayı osman müftüoğlu suyu tavuk suyu çorba faydaları tavuk suyu çorba tarifi terbiyeli terbiyeli tavuk suyu çorbası terbiyeli tavuk suyu çorbası tarifi terbiyeli tavuk tavuk suyu çorba terbiyeli bağışıklık sistemi nasıl güçlenir doğal zayıflama zehir terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl yapılır düşük belirtileri su teresi şalgam faydaları yağ yakımını hızlandırmak iltihap sökücü hardal bitkisi su teresi faydaları mahlep faydaları iğde faydaları sağlıklı besinler şişlik nasıl geçer sosyal medya

Bağışıklık

Bağışıklık Hakkındaki Haberler Mynet'te. Bağışıklık Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Mucizevi karışım! Mandalina ve zencefile 1 çay kaşığı eklediğinizde... Zırh gibi koruyor

Türkiye’de soğuk havanında etkisiyle son aylarda daha çok yayılan kombo virüsü ve giribal enfeksiyonlardan korunmak için tavsiyelerde bulunan Diyetisyen Gizem Bakar, bağışıklık sistemini güçlendirici Akdeniz beslenme tipinin tercih edilmesi ve sera ürünleri yerine mevsimlik sebze ve meyvelerin tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Diyetisyen, hastalıklardan koruyan mucizevi bir karışımın da tarifini verdi.

Haber 29-01-2024 17:44

Tabağınızdaki renklere dikkat! Sırrı orada saklı... Grip, soğuk algınlığı, yüksek ateş, boğaz ağrısıyla savaşmak için sıraladı

Sağlıklı beslenme sağlıklı yaşam formüllerinden. Bağışıklık sistemini desteklemek için akdeniz tipi beslenmeye dikkat çekiliyor. Tabağınızdaki renklere de bakabilirsiniz. Çünkü güçlü bağışıklık sisteminin bir sırrı da renkli beslenmek. Dyt. Sena Pekşen "Akdeniz tipi beslenme, mikrobiyota çeşitliliğini artırır, probiyotik bakterileri sağlar, bağışıklık sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Renkli ve çeşitli yiyecekler tüketmek, güçlü bağışıklık sistemi oluşturmanın önemli adımlarından" dedi.

Haber 08-01-2024 12:17

Uzman isim uyardı! Güçlü bir bağışıklık için dikkat edilmesi gerekenler

Dengeli ve doğru beslenme sağlıklı bir yaşam için büyük önem taşıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle beraber bağışıklık güçlendirici tavsiyeler araştırılmaya başladı. Güçlü bir bağışıklık için beslenmede bu maddelere dikkat etmenizde fayda var.

Kadin 08-12-2023 10:56

Prof. Dr. Canan Karatay'dan süper besin: Bunu yiyen 10 yaş geriye gidiyor C vitamini deposu!

Prof. Dr. Canan Karatay sağlık konusunda yaptığı uyarılarına bir yenisini daha ekledi. Bu kez bir öneride bulunan Karatay süper besini açıkladı. Cildin yaşlanma belirtilerinin pek çok kişide endişe verici olduğunu söyleyen Canan Karatay, önerdiği besini tüketen kişilerin 10 yaş gençleşeceğini söyledi. İşte C vitamini deposu o besin...

Haber 28-10-2023 08:54

İkisini karıştırınca tam bir şifa kaynağı oluyor! Faydaları saymakla bitmiyor

Yoğurt ve kimyonun bir araya geldiğinde ortaya çıkan etkileyici faydaları, yüzyıllardır geleneksel tıp ve mutfakların vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Kimyon, lif bakımından zengindir ve sindirim sağlığına katkı sağlar. Yoğurt ile birleştirildiğinde, bu ikili, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önleyebilir. Bu muhteşem ikili, sağlık açısından pek çok yarar sunuyor. Yoğurt ve kimyon karışımının faydaları ve sağlığa etkileri haberimizde.

Haber 20-10-2023 16:36

Bağışıklığınızı 9 adımda zirveye çıkarın! Uzman isimden kışı sapasağlam geçirmek için öneriler

Hastalıklardan korunmada önemli bir yeri olan bağışıklık sistemi, enfeksiyonlara karşı en güçlü silahlardan biridir. Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte artan enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek önerilerde bulundu.

Haber 13-10-2023 08:45

Adeta bağışıklık iksiri! Bu kışı sapasağlam geçirmenizi sağlayacak zencefil shot tarifi

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Bağışıklığı çok iyi koruyan zencefil shot tarifi hem hastalıklardan koruyor hem de hastalığa yakalandığınızda daha hafif atlatmanızı sağlıyor.

Kadin 08-10-2023 10:48

Şifa deposu: Kabızlığa son veriyor, cilt hastalıklarını hızla iyileştiriyor! İşte mucizevi faydaları

Doğada bulunan birçok besinin sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Özellikle bağışıklık sistemine büyük katkı sağlayan kudret narı tam bir şifa deposu olarak nitelendiriliyor. Bir çok hastalığa faydalı olduğu öne sürülen kudret narı, sarı ve turuncu renklerinde pütürlü yüzeye sahip kabuğu ve kırmızı çekirdekleri ile pazar tezgahlarını süsledi.

Haber 08-10-2023 08:57

Doğal ağrı kesici: Etten 25 kat fazla protein içeriyor! Uzun süre tok tutuyor

Vücudun enerji ihtiyacını karşılamak, hasarlı dokuları onarmak ve bağışıklığı güçlendirmek gibi görevleri olan protein, insan sağlığı için önem arz ediyor. Proteini en yüksek gıdanın et olduğunu düşünenler yanılıyor. Çünkü bu besin etten daha fazla protein içeriyor. Yüksek protein içeren bu besin sağlıklı beslenenleri favorisi olmuş durumda.

Haber 16-09-2023 09:05

Denflor nedir? Denflor nasıl kullanılır?

İnsan vücudunda, zararlı bakteriler olduğu gibi yararlı olan bakteriler de bulunur. Yararlı bakterilere probiyotik adı verilir ve genel olarak vücutta bulunan mikroflorayı bu bakteriler oluşturur. İnce bağırsaktaki doğal florada bulunan yararlı bakteriler bazı kişilerin vücutlarında çeşitli sebeplere bağlı olarak yeterince bulunmayabilir. Bu tür durumlarda bazı takviye ürünler kullanılır. Ancak takviyelerin doktor önerisi ile ve bilinçli şekilde kullanılması önemlidir.

Haber 15-09-2023 22:58

Araştırmalar en güçlü 42 gıdadan biri diyor! Kanseri önlüyor, bağışıklığı zırh gibi koruyor

Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Yeşil yapraklı sebzeler içerdikleri vitamin ve antioksidanlar ile vücuda büyük faydalar sağlıyor. Bu yeşil yapraklı sebzelerden biri araştırmalara göre en güçlü 42 gıdadan biri olarak gösterildi. İşte 2 yaprağı bile büyük faydalar sağlayan o besin...

Haber 31-08-2023 09:51

İbn-İ Sina'nın bin yıllık şifa kaynağı! Bir tutamında mucize barındırıyor

İnsanlık için inanılmaz öneriler veren İbn-i Sina'nın önerileri tam bir şifa kaynağı olarak kullanılıyor. İslam'ın Altın Çağı'nın en önemli doktorlarından olan İbn-i Sina'nın birçok hastalık için çözüm önerileri bulunuyor. İbn-i Sina'nın reçeteleri aradan geçen bine yakın yıla rağmen günümüze kadar ulaşmayı başardı. Öğrencilerin, çalışanların ve özellikle alzheimer hastalığı olanların muhakkak tüketmesi gereken besinleri İbn-i Sina asırlar öncesinden söylemiş.

Haber 22-07-2023 09:03

Eklem ve kas ağrılarını dindiriyor! İltihap kurutucu bu çay tam bir şifa deposu

Şifanın kaynağı sadece ilaçlarda değil doğal bitkilerde de bulunuyor. Birçok hastalığın dermanı olan bu doğal bitkiler bilimsel olarak da kanıtlanıyor. Kendine has lezzeti ve kokusuyla özellikle yemeklerde yaygın olarak kullanılan defne yaprağının çayı tam bir şifa kaynağı olarak biliniyor.

Haber 14-07-2023 16:03

Mucize tarif: Eklem ağrılarını sıfıra indiriyor, bağışıklığı zırh gibi yapıyor! Günde bir bardak yeterli

Sağlıklı bir vücut bizi hastalıklardan uzak tutar. Bunun için yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca ek olarak tüketebileceğimiz doğal besinler ve tarifler bağışıklığımızı güçlendirerek bizi hastalıklara yakalanma riskimizden koruyor. Eklem ağrısı çekenler ve yürümekte zorluk çekenler birçok faydası bulunan bu kür tarifini deneyebilir. Üstelik günde bir bardağı bile etkisi sonuçlar gösteriyor.

Haber 13-07-2023 11:31

Her derde deva! Kanser hücrelerini yavaşlatıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Bazı bitki ve besinler doğanın bir mucizesi. Her derde deva bitkiler denilince akla ilk gelenlerden biri de çörek otu oluyor. Çörek otu hem doğal haliyle hem de çörek otu yağı olarak kullanılıyor. Genellikle hamur işlerinin üzerine serpilen bu doğal besinin hastalıklara karşı oldukça etkili faydaları bulunuyor. Kansere karşı mucize etkileriyle de bilinen çörek otunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 18-04-2023 21:15

Soğuk havalarda hastalıklara teslim olmayın! Bağışıklık sisteminizi güçlendirecek öneriler

Soğuk havaların etkisini göstermesiyle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar da artıyor. Vücut direncinin kırılgan olduğu soğuk havalarda hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Birbirinden etkili yöntemlerle bağışıklık sisteminizi güçlendirmek ister misiniz? İşte soğuk havalarda kolayca uygulayabileceğiniz beslenme ve takviye önerileri!

Haber 23-02-2023 15:14

Üzüme benziyor ama değil: Cinsel gücü tavan yaptırıyor! En güçlü antioksidanlardan

Sıklıkla tüketmediğimiz meyve ve sebzelerin şaşırtan faydaları bulunabiliyor. Aronya meyvesi de pek bilinmeyen lezzeti ve faydalarıyla ilgi çekiyor. En güçlü antioksidanlar arasında bulunan üzüme benzeyen bu meyve cinsel gücü artırarak düz duvara tırmandırıyor. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Aronyanın faydaları say say bitmiyor.

Haber 26-12-2022 14:39

Prof. Dr. Osman Mütfüoğlu açıkladı! Bunları tüketirseniz bir daha hasta olmayacaksınız

Sağlıklı yaşam beslenme üzerine yazıları bulunan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yayınladığı videoda "Mor renk ne bulursanız yiyin" dedi. Müftüoğlu, bahsettiği yiyecekleri tüketenlerin hastalıklardan uzak olacağını anlattı. Bu besinler içerisinde bulundurduğu vitamin, mineral ve antioksidanlar ile vücudu baştan aşağı yenilediğini söyleyen Müftüoğlu, "Kimse bilmiyor ancak her lokmada sizi hastalıklardan karşı koruyorlar." sözlerine yer verdi.

Haber 12-12-2022 21:53

Turuncu antioksidan: Kanser hücrelerine karşı savaşıyor! Faydalarını duyan şaşırdı

Bal kabağı genellikle tatlısı yapılarak tüketilirken içerisindeki çekirdeği de kuru yemiş olarak tüketilebiliyor. Bal kabağı ülkemizde sonbahar ve kış aylarında sıklıkla tüketilmektedir. Birçok faydası bulunan balkabağının bazı kanser hücreleriyle de savaştığı bilinmektedir. İşte turuncu antioksidan olarak anılan balkabağı mucizesi

Haber 30-11-2022 20:54

En güçlü probiyotiklerden: Düzenli olarak içenler kışın hastalık yüzü görmüyor

Kış aylarında artış gösteren grip, nezle, soğuk algınlığı ve Covid-19 hastalıklarından korunmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Grip olmak tüm yaşam kalitesinin düşmesine sebep oluyor. Gripten korunmak için evde yapabileceğiniz çok güçlü bir probiyotik bulunuyor. Üstelik bu içecek sadece gribe değil birçok hastalığa şifa dağıtıyor.

Haber 25-11-2022 08:30

Hastalıklar arttı, herkesin gözü onda! Bağışıklığı çelik gibi kuvvetlendiriyor

Kış aylarında artan hastalıklar birçok kişinin yaşamını olumsuz etkiliyor. İş ve okul hayatında aksamalara yol açan grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için bağışıklığı kuvvetli tutmak gerekiyor. Bağışıklık sisteminizi çelik gibi yapacak ve hastalıklardan koruyacak gıdalar bulunuyor.

Haber 21-11-2022 14:07

Farkında değiliz ama bağırsakları mahvediyor! İçten içe bağışıklık sistemini bitiriyor

Bağırsak sağlığı tüm vücudumuzu etkileyebiliyor. Zararlı beslenme hem bağırsak sağlığını hem de bağışıklık sistemini mahvediyor. Uzmanlar zararlarını göz ardı ederek yediğimiz bazı gıdaların sağlığımız için büyük risk oluşturduğunu belirtiyor.

Haber 18-11-2022 14:16

Faydalarını duyanlar şaşırıyor! Kalp hastalıklarından cinsel sorunlara kadar birçok probleme çözüm sağlıyor

Sağlık için doğal beslenmek önem taşıyor. Sağlıklı beslenme birçok hastalığın oluşmasını önlüyor. Faydalarını bilmediğimiz çok çeşitli gıdalar bulunuyor. Yemeklerin içerisine katılan mahlep de bu gıdalar arasında yer alıyor. Mahlebin faydalarını duyanlar şaşırıyor.

Haber 26-10-2022 08:58

Bağışıklık için olmazsa olmaz: Tansiyonu düzenliyor, kanseri önlüyor

Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte sağlıklı sebzelerde artış görülüyor. Sebze tüketiminin artırılması sağlık için büyük önem taşıyor. Çok fazla tüketilmeyen pancar sebzesi de çok faydalı olan sebzeler arasında bulunuyor. Pancarın faydalarını merak ediyorsanız bu habere göz atabilirsiniz.

Haber 30-09-2022 08:22

Polenin bu faydaları bilinmiyor! Kışın hastalık görmemek istiyorsanız her gün tüketin

Hastalıklara yakalanmamak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Bunun yolu da sağlıklı beslenmeden ve polen gibi besin takviyelerinden geçiyor. Balın faydaları olduğu kadar arı polenin de birçok faydası bulunuyor. Polen arının en değerli salgısı olarak görülüyor. Sağlıkta mucizevi etkilere sahip olan poleninin faydaları merak ediliyor.

Haber 26-09-2022 11:20

Nohut suyunu döküyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz! Her derde deva olan nohut suyunun faydaları

Sağlıklı beslenme denilince akıllara meyve ve sebzeler gelse de bakliyatlar da sağlığımız için büyük önem taşıyor. Genellikle kışın tüketilen bakliyatlardan olan nohutu haşlarken kullandığınız suyu lavaboya döküyorsanız büyük yanlış yapıyorsunuz. Nohut suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Her derde deva oluyor.

Haber 21-09-2022 07:49

İğdenin faydaları saymakla bitmiyor: Kendi küçük ama etkisi büyük!

Daha sağlıklı ve zinde olmak adına beslenmeye oldukça dikkat etmek gerekiyor. Doğal besinleri tedavi olarak kullanan kişiler iğdeyi sıklıkla tüketiliyor. Ancak toplumda bu şifa kaynağı meyvenin faydaları tam olarak bilinmiyor. İşte iğdenin saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 14-09-2022 11:01

Kanser üzerinde etkileri var: 5 yaşındaki çocuğunu emziren kadın büyük tepkiler aldı! Emzirme kaç yaşına kadar sürdürülmelidir?

Anne sütü bebeğin büyümesi ve gelişmesi için oldukça büyük önem taşımaktadır. Emzirmek bebeğin sadece sağlığını değil anneyle olan ilişkini ve psikolojik bağlılığını da olumlu etkilemektedir. Emzirmenin hem anneye gem de bebeğe olan faydaları saymakla bitmiyor. Lauren McLeod isimli bir kadın 5 yaşındaki oğlunu emzirdiği için sosyal medyadan tepki aldı.

Kadin 14-09-2022 09:18

Poğaça yemeden önce bir kez daha düşünün! Sağlığınızı etkileyen poğaçanın 7 zararı

Poğaça herkes tarafından sevilerek tüketilen gıdalar arasında yer alıyor. Özellikle sabahları işe ve okula gitmeden önce ayaküstü atıştırılan poğaçalar kahvaltınızı pratik bir şekilde yapmanızı sağlıyor. Ancak severek yediğiniz poğaçalar sağlığınızı büyük ölçüde tehdit ediyor. İşte poğaçaların sağlığa zararları...

Haber 14-09-2022 07:43

Dikkat edin! Düşüklerin en büyük sebebi

Anne adayları gebelik sürecinde oldukça zorlu aşamalardan geçebiliyorlar. Bazı etkenler gebelikte düşük ihtimalini artırıyor. Düşüğe neden olan en büyük neden arasında enfeksiyonlar bulunuyor. Uzmanlar gebelikte oluşan enfeksiyonlara karşı uyarıyor.

Kadin 29-08-2022 16:32