Baklagiller Haberleri

Yeni araştırma: Haftada 2 kez tüketmek yetiyor! Kolon ve makat kanseri riskini yüzde 35 düşürüyor! Değerini bilen çok az

Yurt dışında yapılan son araştırma sonuçlarına göre haftada 1 bakliyat tüketildiğinde kalın bağırsak (kolon) ve makat kanseri olma riski yüzde 26 azalıyor. Haftada 2 kez tüketildiğinde ise bu oran yüzde 35’e çıkıyor.

Haber 20-02-2024 13:59

Bu 3 etkili tüyo bağırsakları rahatlatıyor! 'Bağışıklık sisteminin yüzde 70'i burada bulunuyor' Hem ruh hem de cilde etki ediyor

Sağlıklı bir bağırsak sistemi genel vücut sağlığına önemli katkı sağlar. Neden mi bağırsakların rahat ve düzenli çalışması gerekiyor? Çünkü; Bağışıklık sisteminin % 70’i bağırsakta bulunur, bağırsaklar rahatsa ruhun da rahattır, bağırsaklar güzelse cildin de güzeldir ve bağırsaklar sağlıklıysa vücut da sağlıklıdır. Peki, bunun için neler yapmalısınız? İşte bağırsakları rahatlatan ve tıkır tıkır çalıştıran 3 etkili tüyo...

Kadin 02-02-2024 09:42

Tohum çimlendirme nasıl yapılır, tohum çimlendikten sonra ne yapılır? Tohum ne kadar sürede çimlenir?

Çimlenme sayesinde embriyo tohumdan yükselir ve bir bitki dönüşür. Bu süreç bitki yetiştiricileri arasında tohum çimlendirme işlemi olarak bilinir. Çimlenme için uygun koşulları oluşturmak gerekir. Doğal ortamlarında kendiliğinden gelişebilen bitkilerin istenilen koşullarda yaşayabilmeleri için bu aşamaları yerine getirmek şarttır. Bazı tohumları uyandırmak kolaydır bazılarını uyandırmak ise daha zordur. Peki, tohum çimlendirme nasıl yapılır?

Haber 20-03-2023 17:44

Severek yiyoruz ama yüksek tehlike içeriyor! Beyin sağlığını bitiriyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımız üzerinde belirleyici etkiler yaratıyor. Bazı yiyecekler sağlıklı olsa da gerekli şartlar sağlanmadığında oldukça riskli durumlara sebep olabiliyor. Uzmanlar her gün severek tükettiğimiz ama karaciğer, böbrek ve beyinde hasar bırakabilen o yiyeceklere karşı uyardı.

Haber 26-02-2023 15:40

Uzun süre tok tutacak gıdalar! Yanınızdan eksik etmeyin

Depremin ardından deprem çantasına konulacak ve uzun süre tok durmanızı sağlayacak yiyecekler aratılıyor. Depremden sonra uzun süre tok kalmanızda yardımcı olacak yiyecekler bulunuyor. Bu yiyecekleri tüketerek enerjinizi uzun süre devam ettirebilirsiniz.

Yemek 08-02-2023 13:26

Kalp sağlığını zırh gibi korur, hastalıkları uzak tutar

Artan kalp hastalıkları ve rahatsızlıkları ile yaşam tarzımızı iyileştirmemiz ve kalbimizi sağlıklı tutabilecek yiyecekleri diyetimize dahil etmemiz önemlidir. Beslenmenin kalp sağlığı üzerindeki etkisi araştırıldığında önemli bir oran ortaya çıkmıştır. Bu yüzden yaşam tarzı kadar beslenme de kalp sağlığı üzerinde önemli etkiye sahiptir. Öyleyse, sağlıklı bir kalp için bu 5 gıdayı deneyin.

Haber 05-11-2022 23:02

Basit mineral eksikliği olarak görmeyin! Magnezyum eksikliği kalp krizine neden olabilir

Vitaminler ve mineraller vücudun sağlıklı olması için büyük önem taşımaktadır. Eksikliklerinde çeşitli problemler meydana gelmektedir. Mineral eksikliğinin önemsiz görülmesi daha büyük problemlere yol açabilir. Önemli mineraller arasında bulunan magnezyum eksikliği de kalp krizlerine neden olabilmektedir.

Haber 26-09-2022 15:32

Kalp krizi ve felce neden oluyor! Tehlikeli hastalığı önlemek için her kahvaltıda tüketmeniz yeterli

Kötü kolesterol sağlığımızı doğrudan etkileyen hastalıklar arasında bulunuyor. Kolesterol kalp krizi, felç gibi çok tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar kolesterolden korunmak için beslenmenin önemini belirtiyorlar. Doğru beslenme ile kolesterolü önlemek mümkün olabiliyor. Bazı gıdalar var ki kolesterolü hiç tahmin etmeyeceğimiz seviyede düşürüyor.

Haber 26-09-2022 10:08

Diyetinize mutlaka ekleyin! Kilo vermenize yardımcı en etkili yiyecekler

Yaz ayları gelince yapılan diyetlerde artış görülüyor. Yanlış uygulanan diyetler sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Yaptığınız diyetlerin sağlık açısından uygun olması gerekiyor. Hızlı ve sağlıklı kilo vermek için aşağıdaki yiyecekleri diyetinize ekleyebilirsiniz.

Haber 13-06-2022 09:51

Kan şekerini ve kolesterolü düşürür... Mutlaka yemelisiniz

Baklagiller, Fabaceae (Baklagiller) adı verilen bir bitki ailesinin meyveleri veya tohumlarıdır. Dünya çapında yaygın olarak yenen bu besinler, zengin lif kaynakları ve önemli vitamin ve minerallerle doludur. Vejetaryen ve veganlar için harika protein kaynaklarıdır. Baklagilleri dilediğiniz tarifin içine ekleyebilirsiniz. Baklagiller tüketmek, kolesterolü düşürmeye, kan şekeri seviyelerini düşürmeye ve sağlıklı bağırsak bakterilerini artırmaya yardımcı olabilir.

Haber 07-05-2022 16:04

Ramazan ayında sofranızdan eksik etmeyin! İftar ve sahurda bol bol yiyin tüm gün tok tutuyor

Ramazan ayında rahat oruç tutabilmek için besleyiciliği yüksek, uzun tokluk hissi veren ve susuzluk yaşamamak için özellikle sahurda bol bol tüketmeniz gereken besinler var. Özellikle de tok tutan besinler bu konuda bize yardımcı oluyor. Tok kalabilmek adına bu besinlere başvurmak sağlıklı bir oruç süreci geçirmemiz sağlar. Tok tutan besinler neler?

Haber 08-04-2022 10:28

Şişkinlik yapıyor diye baklagillerin faydalarından mahrum kalmayın! İşte baklagillerdeki gazdan kurtulmanın yolları

Baklagiller, doyuruculuğu ve yüksek besin değerleriyle yemeklerde sıklıkla tercih ediliyor. Nohut, kuru fasulye ve mercimek gibi baklagiller; Türk mutfağındaki pek çok tarifin de başrolünde. Ancak baklagilleri pişirirken gazından arındırmak oldukça önemli. Aksi takdirde mide ve sindirim sorunlarına yol açıyor. Hadi detayları inceleyelim!

Yemek 30-11-2021 06:58