Bankacılık Ve Finans Haberleri

Bankacılık sektörü kredi hacmi 6 trilyon 337 milyar lira oldu

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, 8 Temmuz itibarıyla bir önceki haftaya göre 69 milyar 935 milyon lira artarak 6 trilyon 336 milyar 770 milyon liraya yükseldi.

Finans 19-07-2022 17:00

KOBİ miyim? KOBİ olmak için ne gerekiyor?

KOBİ, bazı işletmelerin sahip olduğu bir özelliktir. KOBİ olmak için belirli şartların sağlanması gerekmektedir. İşletmeler KOBİ başvurusu yapmadan önce işletmelerinin boyutunu öğrenmek için bu şartları yerine getirip getirmediğine bakarlar. Bu nedenle şirket sahipleri KOBİ olup olmadıklarını öğrenmek için KOBİ miyim diye araştırma yaparlar. KOSGEB bunun için bir uygulama da çıkarmıştır. KOSGEB'in çıkardığı KOBİ miyim testi nedir?

Finans 21-06-2022 03:05

Akreditif nedir? Akreditif çeşitleri ve teyitsiz akreditif nedir?

Dış ticaret ile ilgilenen kişilerin en sık karşılaştığı terimlerden biri akreditif ödeme sistemidir. Özellikle dış ticaret yapan şirketler için bu ödeme sistemi oldukça önemlidir. Birçok şirket sahibi bu ödeme yöntemini tercih etmektedir. Yalnızca bankalar aracılığı ile kullanılabilen akreditif ödeme sistemi ne işe yarar? Akreditif ticaretteki olası riskleri azaltılmayı amaçlar. Akreditif nedir? Akreditif çeşitleri nedir, teyitsiz akreditif nedir?

Finans 03-06-2022 09:28

Avans nedir? Ön ödeme ne zaman yapılır?

Avans, belirli bir mal veya hizmetin bedelinin bir bölümünün peşin olarak alınması, talep edilmesi gibi durumları ifade eder. Bu ödemeler sözleşmeye dayalı olarak gerçekleştirilir. Aynı zamanda muhasebe birimi tarafından da kayıt altına alınır. Ödeme döneminde teslim edilen avans tutardan düşülerek geri kalan miktar hesaba yatırılır. Avans nedir?

Finans 23-05-2022 08:55

QNB Finansbank EFT saatleri ve ücretleri: QNB Finansbank para transferi ücreti ne kadardır?

QNB Finansbank EFT saatleri ve ücretleri, banka kullanıcılarının dikkate alması gereken detaylardandır. EFT, Elektronik Fon Transferi teriminin kısaltılmış halidir. Bu yöntem sayesinde diğer banka kullanıcıları gibi QNB Finansbank müşterisi olan birçok kullanıcı, EFT işlemi ile para transferlerini hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmektedir. QNB Finansbank EFT işlemi kaç dakikada hesaba geçer? Şubeye gitmeden rahatlıkla para göndermeyi sağlayan EFT işlemi saatleri ve ücretleri nelerdir?

Finans 18-05-2022 10:01

Denizbank EFT saatleri ve ücretleri: Denizbank'tan para transferi EFT saat kaça kadar yapılır?

Denizbank EFT işlemleri diğer bankalara yapılan para transferleridir. Denizbank EFT işlemleri yalnızca hafta içi ve belirli saatlerde yapılabilir. Bununla birlikte gönderim yapılan tutara göre farklılık gösteren EFT ücretleri mevcuttur. Denizbank EFT saatleri ve ücretleri nedir?

Finans 11-04-2022 15:40

FAST günlük limiti ne kadar? FAST ile bir günde en fazla ne kadar para gönderilebilir?

Bankacılık sektöründe önemli bir adım olarak 2021 yılının ilk günlerinde hayata geçen FAST, ödeme sistemlerinde büyük kolaylık sağlıyor. Başlangıçta sadece küçük meblağlarla transfere izin verilirken, Merkez Bankası tarafından FAST ile para gönderme limitleri zamanla artırıldı.

Finans 11-04-2022 15:01

TÖS hesaba havale ne demek? TÖS nedir, neyin kısaltması?

TÖS, toplu para aktarımını güvenli bir şekilde sağlamak için gerçekleştirilen bir sistemdir. Bankalar tarafından kullanıma sunulan TÖS ile hesaba havale, şirketler tarafından toplu ödemelerde kullanılır. Bunun dışında kredi kartına yönelik ödemelerde, yabancı para transferlerinde ya da mobil imza onaylı toplu ödeme işlemlerinin gerçekleştirilmesinde de kullanılır. İş yükünü azaltan ve hızlı sonuç almayı hedefleyen TÖS ödeme yöntemi, internet üzerinden kolaylıkla takip edilebilmektedir.

Finans 11-04-2022 15:00

Gece yapılan EFT ne zaman hesaba geçer? Gece havale ve EFT ile para transferi olur mu?

Her bankanın EFT saati vardır. Bu saatler içinde gönderilen para transferi karşı tarafın hesabına dakikalar içinde ulaşır. Peki, gece EFT işlemi ile para gönderilebilir mi ve gece gerçekleştirilen EFT ile para gönderme işlemi ne zaman alıcıya ulaşır? Havale işlemi için belirli bir saat kısıtlaması var mıdır? Gece havale işlemi yapmak mümkün mü?

Finans 11-04-2022 15:00

FAST ile para gönderme ücretli mi? FAST ile para transferi yaparken banka ücret alır mı?

Son dönemlerde bankalar arası para transferlerinde en çok kullanılan yöntemlerden biri FAST sistemidir. FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi), 2021 senesinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından hayata geçirilmiştir. Bankacılık sektöründe adeta bir devrim niteliğinde olan FAST ile bankalar arası anlık para transferi hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir.

Finans 11-04-2022 14:46

Kredi kartından havale yapılır mı? Kredi kartından banka hesabına havale yapınca faiz gelir mi?

Günümüzde kredi kartı kullanımı oldukça popüler bir hal aldı. Daha çok alışveriş yaparken tercih edilen kredi kartları, bankacılık ürünleri arasında yer almaktadır. Birçok banka işlemini kredi kartı ile hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmek mümkün. Özellikle online platformlarda kullanımı tercih edilen kredi kartları, alışveriş dışında havale işlemlerinde de kullanılmaktadır.

Finans 11-04-2022 14:45

Havale ne zaman hesaba geçer? Havale gün içinde banka hesabına geçer mi?

İnternet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte para transferi işlemleri çok daha rahat yapılabilir hale geldi. Bir hesaptan başka bir hesaba hızlı bir şekilde para göndermek isteyenler için, eğer para transferi aynı bankaya ait hesaplar arasında gerçekleşecek ise tercih edilen yöntem havaledir.

Finans 11-04-2022 14:44

EFT kaç dakika sürer? EFT ile yapılan para transferi kaç dakikada / saatte hesaba geçer?

Bir bankadan farklı bir bankaya para transferi anlamına gelen EFT, kısa süre içinde hesaba geçer. Başka hesaplara internet bankacılığı ile gerçekleştirilen para gönderme işleminin kısa sürede tamamlanması beklenir. Peki, mesai saatleri dışında yapılan para transfer işlemi ne kadar sürede hesaba geçer?

Finans 11-04-2022 14:41

EFT limiti artırma: Günlük EFT limiti yükseltme nasıl yapılır?

Her bankanın kullanıcılarına özel olarak tanımladığı bir EFT limiti bulunur. Bankalar tarafından otomatik olarak tanımlanan bu limit, kullanıcıların güvenliği açısından geliştirilmiştir. Talep edildiği takdirde bu limitlerde değişiklik yapılması mümkündür. Peki, günlük EFT limiti yetersiz geldiğinde limit artırma işlemi nasıl yapılır?

Finans 11-04-2022 14:40

EFT hesaba geçmedi ne yapmalıyım? EFT ile para gönderdim gitmedi sorunu ve çözümü

EFT bazı durumlarda karşı tarafın hesabına geçmeyebilir. Bu durumda kontrol edilmesi gereken çeşitli faktörler mevcuttur. Bankaların yoğunluğuna bağlı olarak yaşanan gelişmeler dışında karşı tarafın bilgilerinde hata yoksa EFT işleminin sorunsuz şekilde gerçekleşmesi gerekir. Ancak tüm kontrollere rağmen EFT karşı tarafa ulaşmadıysa neler yapılabilir?

Finans 11-04-2022 10:51

Havale iptal edilir mi? Banka havalesi ile gönderilen para geri alınabilir mi?

Günümüzde herhangi bir banka hesabından bir başkasının banka hesabına para göndermek mobil bankacılık uygulamaları ile çok kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu esnada kullanılan EFT, havale ve FAST gibi gönderim yöntemleri mevcuttur. Aynı bankaya ait hesaplar arasında gerçekleşecek transfer için havale işlemi kullanılır. Havale ile gönderim işlemi ortalama bir dakika içerisinde karşı tarafın hesabına geçer.

Finans 11-04-2022 10:50

PTT havale sorgulama nasıl yapılır? PTT’ye yatan paramı nasıl öğrenebilirim?

Günümüzde pek çok kişi, para gönderme ve alma işlemlerini PTT (Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü) üzerinden gerçekleştirmektedir. Yenilenen teknoloji ve dijital ortamların aktif olarak kullanılmasıyla birlikte PTT şubelerine gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden hesabınıza para gelip gelmediğini hızlı bir şekilde kontrol etmeniz mümkündür. PTT üzerinden yapılan para para işlemleri e-Devlet’e giriş yaparak kolay bir şekilde sorgulanabilir.

Finans 11-04-2022 10:49

Türkiye banka EFT kodları listesi: EFT kodu nedir, ne işe yarar?

Her bankanın kendine ait bir EFT kodu bulunur. Uluslararası alanda geçerliliği bulunan bu kodlar sayesinde EFT işlemleri karışıklık olmadan çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirmek mümkündür. Ancak işlemler yalnızca iş günlerinde gerçekleştirilir. Peki, internet aracılığıyla kolaylıkla ulaşılabilen, bankaların EFT kodları nasıl sorgulanır?

Finans 11-04-2022 10:42

Anadolubank EFT saatleri ve ücretleri: Anadolubank'tan para transferi EFT saat kaça kadar yapılır?

Günümüzde dijital işlemler hızla artarken bankacılık sektörü de bu hıza ayak uyduruyor. Sektörde sürekli kendini yenileyen ve hızla gelişen Anadolubank, dijital bankacılığa verdiği önemle müşterilerine kolaylıklar sağlıyor. Dijital banka işlemleri arasında en önemli işlemler olan para transferleri, havale, EFT ve son dönemde FAST olarak ayrılmaktadır. Anadolubank işlem saatleri ve bunlar için talep edilen ücretler de sıklıkla merak edilenler arasında yer alıyor.

Finans 25-03-2022 14:15

Ziraat Bankası EFT saatleri ve ücretleri: Ziraat Bankası'ndan para transferi EFT saat kaça kadar yapılır?

Ziraat Bankası'nın EFT işlem saatleri her banka gibi iş günleri ve mesai saatlerine göre belirlenmiştir. EFT işleminde süre dışında dikkat edilmesi gereken başka bir nokta da EFT ücretleridir. Peki Ziraat Bankası üzerinden EFT saat kaça kadar yapılabilir? Belirlenen EFT ücretleri nedir?

Finans 25-03-2022 10:46

Kredi kartından EFT yapılır mı? Kredi kartından banka hesabına EFT ile para gönderme nasıl yapılır?

Para transferi anlamına gelen EFT ve havale terimleri, bankacılık işlemlerinde sıklıkla kullanılır. EFT işlemi ile farklı bankalar arası para transferi işlemini gerçekleştirebilirken aynı bankalar arasında yapılacak transfer için havale işlemine ihtiyaç duyulur. Peki, kredi kartı üzerinden havale ve EFT gibi işlemler nasıl yapılır?

Finans 23-03-2022 11:57

Türkiye Finans EFT saatleri ve ücretleri: Türkiye Finans’tan para transferi EFT saat kaça kadar yapılır?

Elektronik Fon Transferi’nin kısaltması olarak kullanılan EFT, para transferlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirmeyi mümkün kılan bankacılık ürünlerinden bir tanesidir. Türkiye Finans, Katılım Bankacılığının önde gelen bankalarından biridir. Türkiye Finans müşteri olan birçok kullanıcı için EFT işlem saatleri ve ücretleri önem teşkil etmektedir.

Finans 18-03-2022 21:25

21 tasarruf finansman şirketinin tasfiyesini TMSF yönetecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) intibak planını reddettiği 21 tasarruf finansman şirketinin tasfiye sürecini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yürütecek.

Finans 28-07-2021 11:48

Bankacılık sektörünün kredi hacmi geriledi

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 5 milyar 270 milyon lira azalarak 3 trilyon 785 milyar 62 milyon liraya geriledi.

Finans 21-05-2021 15:49

TCMB - Bankalar kredilerde standartları ilk çeyrekte gevşetti

Bankalar, yılın ilk çeyreğinde taşıt ve diğer bireysel kredi türleri ile işletmelere kullandırdıkları kredilerde standartları gevşetirken, konut kredilerinde değiştirmedi.

Finans 02-04-2021 18:01

'Bankacılık Sektörü İçin Sürdürülebilirlik Kılavuzu' güncellendi

Türkiye Bankalar Birliği, kalkınmanın ekonomik, çevresel ve sosyal boyutlarının bankacılık ve finans sektörünün faaliyetlerinde gözetilmesi amacıyla 2014 yılında hazırladığı "Bankacılık Sektörü İçin Sürdürülebilirlik Kılavuzu" güncelledi.

Finans 23-03-2021 13:30

Banka çalışma saatleri 24 Şubat 2021: Bankalar kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Bankalar bugün kaça kadar açık?

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış nedeniyle ülke genelinde bir dizi yeni koronavirüs tedbiri alınırken bankalar mesai saatlerini güncellemişti. Böylece bankaların çalışma saatleri değişmişti. Son olarak bazı bankalar yeniden normal çalışma saatlerine döndüklerine dair açıklama yaptı. Şubelerde işlem yapmak isteyen vatandaşlar hafta içi bankalar kaça kadar açık sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, bankalar kaçta açılıyor? Bankalar saat kaçta kapanıyor? İşte 2021 yeni banka çalışma saatleri

Finans 24-02-2021 09:07

Bankacılık ve finansta güven blokzincirle temin edilecek

Northeastern Üniversitesi Kablosuz Nesnelerin İnterneti Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tomasso Melodia: - "Birçok farklı sektör belirli merkezileşmiş bir yapı olmaksızın dağıtılmış veriler tabanının kurulmasını bekliyor. Bankacılık ve finans sektörünün aktörleri, aralarındaki etkileşimde üçüncü bir şahıs istemiyorlar. Bu aradaki güven, blokzincir teknolojisi ile temin edilecek" - "Blokzincir, yapay zeka ve nesnelerin interneti alanlarına ilginin ve bu alanda iş bulmak isteyen genç nüfusun çok olması da Türkiye'ye olan ilginin artmasına etki ediyor" - "Blokzincir teknolojisinin özünde çok fazla sayısal karmaşıklık var. Bugün, karşılaştığımız sayısal karmaşıklık olmadan güvenli dağıtımcıların temin edileceği ortak bir zemin bulmak için çabalıyoruz" - "Eğitim araç gereçlerinin çok fazla teknik ve teknolojik açıdan zenginleşmesiyle blokzincir teknolojisinin eğitim sektöründe de etkisini artıracağını göreceğiz"

Finans 12-05-2019 11:29