Beyaz Dut Kurusu Nasil Yapilir Haberleri

Dut yaprağının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Dut yaprağı ne işe yarar, nasıl saklanır?

Dut, Moraceae familyasından Morus cinsine ait bir ağaç ve bu ağacın meyvesidir. Dut ağacı, ılıman bölgelerde yetişir ve dünya genelinde çeşitli türleri bulunur. Meyveleri genellikle mor veya siyah renklidir, ancak bazı türlerinde beyaz, pembe veya kırmızı renkler de görülebilir. Meyveler genellikle tatlıdır ve taze olarak tüketilebildiği gibi, reçel, marmelat, şurup, pasta ve kek gibi çeşitli tatlılarda da kullanılır. Ayrıca sağlık açısından da birçok faydası bulunur.

Haber 2023-04-07 15:36:17

Dut kurusu faydaları nedir? Beyaz dut kurusu kürü ne işe yarar, nasıl yapılır?

Beyaz dut kurusu son zamanlarda popüler hale gelen bir atıştırmalık olarak karşımıza çıkıyor. Dut kurusu, dünya genelinde birçok ülkede yetişen dut meyvesinin kurutulmuş halidir. Geleneksel olarak tatlı bir atıştırmalık olarak tüketilen dut kurusu, son zamanlarda sağlıklı bir besin kaynağı olarak da dikkat çekiyor. Özellikle beyaz dut kurusu, sağlık açısından birçok fayda sağlaması nedeniyle popüler hâle gelmiştir. Peki, beyaz dut kurusu kürü ne işe yarar?

Haber 2023-03-30 16:32:57

DEPREM DAYANIKLILIK TESTİ NEDİR, NASIL YAPILIR? Evim depreme dayanıklı mı? 6,4 ve 5,8'lik Hatay depremleri sonrası risk tespiti işlemi

Deprem dayanıklılık testinin nasıl yaptırılacağı 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden tam 14 gün sonra, Hatay'da 6 kişinin hayatını kaybettiği 6,4 ve 5,8'lik depremler sebebiyle tekrar merak konusu oldu. Herkesin aklında tek bir soru var: Evim depreme dayanıklı mı? İstanbul ve Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli gibi büyükşehirlerde yaşayan kişiler internette araştırma yapıyor. Peki, deprem dayanıklılık testi nedir, nasıl yapılır?

Haber 2023-02-21 08:56:45

Dut kurusu çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Dut kurusu çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Tarih boyunca toplumlar doğada bulunan bitki ve meyvelerin sağladığı yararlardan birbirinden farklı yöntemlerle faydalanmıştır. Geçmişten günümüze kullanımı süregelen bitki çayları da doğanın sağladığı faydalardan yararlanmanın bir yöntemidir. Pek çok bitki çayı gibi dut kurusu çayı da sağlığa birçok yarar sağlar. Evde kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz dut kurusu çayı pek çok faydaya sahiptir. Peki, dut kurusu çayı nasıl hazırlanır?

Haber 2022-11-01 17:00:52

Kuru dut nasıl tüketilir? Kuru dut nelere faydalı, dut kurusu nasıl yapılır?

Tüm meyvelerin insan sağlığına çeşitli faydaları vardır. Bazı meyveler hem taze hem de kurutularak tüketilebilir. Meyveler bazı hastalıkların tedavi süreçlerinde de destekleyici gıdalar olarak kullanılır. Dut meyvesi de hem kuru hem taze olarak tüketildiği zaman içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde insan sağlığına son derece faydalı bir meyvedir. Peki, kuru dutun faydaları nelerdir, kuru dut nasıl tüketilir?

Haber 28-10-22 17:07
dut

2022 YKS EK TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILIR? YKS ek tercih ücreti ne kadar?

YKS ek tercih süreci ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından 7 Eylül 2022 Çarşamba günü başladı. Üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerine yerleşemeyen adaylar tarafından araştırılıyor. YKS ek tercih süreci ile ilgili son dakika açıklaması 7 Eylül 2022 Çarşamba günü ÖSYM tarafından yapıldı. Peki, YKS ek tercih işlemi nasıl yapılır, YKS ek tercih ücreti ne kadar?

Egitim 08-09-22 09:18

Yüzyıllardır şifa kaynağı! Egzamanın kökünü kurutur, iltihabın ve kanserin düşmanı, antioksidan kaynağı

Yaz kış demeden sevilerek tüketilen dut kurusu, sağlığa olan faydalarıyla ön plana çıkıyor. Kan yapıcı özelliklere sahip olan dut kurusu tam bir antioksidan deposu. Günde bir avuç dut kurusu sayesinde vücutta oluşan iltihabı kurutabilirsiniz. Tazesi ayrı kurusu ayrı faydalı olan dut kurusu aynı zamanda tam bir kanser düşmanı. İşte dut kurusu faydaları...

Haber 03-09-22 07:03

Dut kurusu ne demek? Dut kurusu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi kuralları göz önünde bulundurularak bir araya getirilen iki farklı kelime, yeni bir kavram oluşturuyorsa birleşik kelimelerden bahsedilebilir. Birleşik kelimeler, cümleleri daha dikkat çekici kılar. Dut kurusu birleşik kelimesi de cümle anlamını pekiştirmek için sıkça kullanılan ve dilbilgisi kuralları çerçevesinde oluşturulan bir kelime grubudur. TDK sözlükte anlamı açıklanan Dut kurusu ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:48

Dut kurusu ile yâr sevilmez ne demek? Dut kurusu ile yâr sevilmez TDK sözlük anlamı nedir?

Atasözleri ve deyimler, belirli durumları çarpıcı bir şekilde ifade eden kalıplaşmış sözlerdir. Birleşik fiiller de yeni bir anlam kazanarak kalıplaşmış bir ifade sunarlar. Ancak bu sözler geçmiş zamanlarda ortaya çıktığı için günümüzde bazılarını anlamak zordur. Bazıları ise ilk duyulduğu andan itibaren anlamını ortaya serer. Kalıplaşmış ifadelerden biri olan Dut kurusu ile yâr sevilmez ne demektir? Dut kurusu ile yâr sevilmez, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 17-05-22 17:25

Rüyada dut ağacı görmek ne anlama gelir? Rüyada siyah, beyaz, kırmızı, kurumuş dut ağacı görmek ne demek?

Rüyada dut ağacı görmek genelde hayra yorulur ve huzurlu bir hayata işaret eder. Dut ağacı, yeni ortaklıkları ve başarı dolu, mutlu bir hayatın temsili kabul edilir. Siyah dut ağacı görmek ise sevilen kişilerle bir arada geçecek, güzel günlerle dolu bir hayat sürüleceğinin işaretidir. Yeşil dut ağacı gören kişilerin ise küs olduğu kişilerle barışacağına inanılır.

Trend 15-03-22 13:11

Rüyada dut görmek ne anlama gelir? Rüyada dalından, beyaz dut yemek ne demek?

Rüyada dut görmek ve dut ağacından dut koparıp yemek rüya sahibinin bazı hedefleri olduğuna, bu hedeflerine ulaşıp başarı, sevinç ve mutluluk yaşayacağına delalet eder. Rüyada beyaz dut görmek rüya sahibinin terfi alacağına, başarılı işlere imza atacağına alamettir. Ancak yere dökülen dutlar olumsuz yorumlanır. Rüyada dökülmüş dut görmek, verilen çabaların boşa gideceğinin dalaleti kabul edilir.

Trend 15-03-22 13:04

Hazır alınmış gibi: Mısır patlaklı sağlıklı atıştırmalık tarifi

Lezzetli ve aynı zamanda sağlıklı olan yiyeceklerin sayısı sanılandan çok daha fazla. Sağlıklı atıştırmalıklar arasında yulaflı, mısır patlaklı, hurmalı, pekmezli gibi çok sayıda tarif bulmak mümkün. Şeker yerine kayısı, dut kurusu kullanılabiliyor; buğday unu yerine ise badem unu gibi alternatifler tariflere giriyor.

Yemek 24-02-22 18:29

Padişah hediyesi Osmanlı simidi, 4 asırdır aynı lezzetiyle Safranbolu'da üretiliyor

Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme ve konaklarıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 5 kuşaktır üretim yapan ailenin has beyaz undan hazırladığı simitler, yerli ve yabancı turistlerin beğenisini kazanıyor - Dördüncü kuşak simit üreticisi Mehmet Koca: - "Büyük bakır kazanda haşlıyoruz ve odun ateşine atıyoruz. Susamlı olanları dut pekmezinden yapıyoruz"

Yurthaber 15-03-21 11:54

Amerikan beyaz kelebeği tehdidine karşı uyarı

Kocaeli’de fındık başta olmak üzere dut, elma, armut, ceviz ve asma meyvelerinde ortaya çıkan Amerikan beyaz kelebeği tehdidine karşı vatandaşlar bilgilendirildi.Kandıra Tarım ve Orman ilçe Müdürü Ercan Aydın, Ziraat Mühendisi Bayram Özdemir, Ziraat Mühendisi Tülay Altınkaya, Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, Kandıra Belediyesi meclis üyesi Beyhan Şen’in Kandıra ilçesinde fındık bahçelerinde yaptığı tespit çalışmalarında Amerikan beyaz kelebeği zararlısı teşhis edildi.

Yurthaber 07-07-20 15:49

Tarihi köprüde Yerli Malı Haftası kutlandı

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, ilçenin ortasından geçen Harşit Çayı üzerinde iki yakayı birbirine bağlayan tarihi Torul köprüsü üzerinde kutlandı.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda tarihi köprünün 3 saatliğine ulaşıma kapatılmasının ardından ilçe merkezi ve köylerden gelen öğrenciler evlerinden getirdiği el örgüleri, yerli ceviz, fındık, kuşburnu, elma, elma kurusu, dut pekmezi, reçel, bal kabağı, ev yapımı pestil, ev yapımı kuru pasta, elma hoşafı, erik hoşafı, tarhana, fasulye, yöreye ait armut turşusu, çökelek, minzi gibi yerli ürünleri satışa sundu.Torul ilçesinin iki yakasını birleştiren ve 129 yıl önce yapılan tarihi köprü üzerindeki etkinliğe İlçe Kaymakamı Ömer Said Karakaş, Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Töhve Sevcan İnanç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Zengin, kurum müdürleri, okul ve kurum müdürleri, öğretmenler, muhtarlar, ilçe esnafları ve çok sayıda vatandaş katıldı.Öğrencilerin ürünlerini pazarlık usulü ile sattığı etkinlikten tüm katılımcılar memnun ayrılırken, etkinlikle öğrencilere yerli mallarının önemi ve üretimin faydaları uygulamalı olarak öğretilmiş oldu.Birbirinden güzel el emeği ürünlerin sergilendiği ve satıldığı programa katılan ziyaretçiler duydukları memnuniyet dolayısıyla programda emek gösteren herkese teşekkür etti.

Yurthaber 18-12-19 14:50

Çorum’da süne ile dut ağacı dikerek mücadele edilecek

Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret Borsası Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı ile Merkez İlçe Köy Muhtarlarının katılımıyla İl Tarım Orman Müdürlüğü Toplantı salonunda Süne Mücadelesi kapsamında köylere çekirdekli ve çekirdeksiz beyaz dut ile ekşi karadut dikilmesi konusunda istişare toplantısı gerçekleştirildi.İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, “köylerimizde süne ile etkin mücadelelerden biri olan biyolojik mücadeleye katkı sunmak, ayrıca unutulmaya yüz tutan dut kültürünü yeniden oluşturmak için böyle bir projeyi ilk adım olarak Çorum merkezde 200 köye 3000 adet dut fidanı dağıtılarak meralarda çeşme başlarına dikimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.Dikilecek fidanların bakım ve korumasının muhtarlarımız tarafından en iyi şekilde yapılacağına inandıklarını belirttien İl Tarım Müdürü Sarı; Dutun insan sağlığı için çok faydalı olduğunu, antioksidanlar sayesinde kanser riskini azaltığını, kan basıncını dengelediği, kansızlığı önlediğini, kan şekerini dengeleyerek karaciğer ve böbrekleri toksinlerden arındırdığını, soğuk algınlığı ve gribe karşı etkili olduğunu, kolesterol seviyesini dengede tuttuğunu, bağışıklık sistemini güçlendirerek cilt sağlığında ve ağız yaralarının, aftların geçirilmesinde çok faydalı bir meyve olduğunu söyledi.Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan’da, “Böyle faydalı her projenin içinde olacakları ve oda olarak her türlü katkıyı sağlayacaklarını belirtti.Muhtarlar da söz alarak dut ağacı dikilmesinin çok faydalı olacağını belirtterek köylerinde yaşadıkları sorunları dile getirip çözüm önerileri aldılar.

Yurthaber 12-12-19 14:12

Kartal Belediyesi, Amerikan Beyaz Kelebeğine karşı biyolojik mücadele başlattı

Kartal Belediyesi, özellikle dut, akçaağaç, söğüt, çınar, fındık, ceviz ve diğer birçok ağacın yapraklarına yerleşerek beslenen ve üzerine yerleştiği ağaca ciddi zararlar veren Amerikan Beyaz Kelebeğine karşı biyolojik mücadele başlattı.Vatandaşlardan gelen talepler üzerine harekete geçen Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde Amerikan Beyaz Kelebeğine karşı sürdürdükleri biyolojik mücadele çalışmalarına hız verdi.2 bin ağaç, doğaya zarar vermeden biyolojik yöntemle ilaçlandıYılda 3 döl veren Amerikan Beyaz Kelebeği ile ilk mücadeleyi Mayıs ayında başlatan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temmuz ayı sonunda başlattığı 2.

Yurthaber 07-08-19 10:20

Tut Belediyesi’nden Kılıçdaroğlu’na dut kurusu ve dut pekmezi

Tut Belediye Başkanı Mehmet Kılıç, CHP’nin Afyonkarahisar’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere davetlilere dut kurusu ve dut pekmezi hediye etti.Tut Belediyesi Başkanı Mehmet Kılıç, CHP’nin yerel yönetim stratejisini belirlemek üzere Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı’na katıldı.Çalıştaya 11’i büyükşehir, 10’u da il olmak üzere toplam 252 belediye başkanı katıldı.Mehmet Kılıç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve diğer büyükşehir belediye başkanları ve il-ilçe belediye başkanlarının bir çoğuyla görüşme gerçekleştirdi.

Yurthaber 30-07-19 15:00

Fındık üreticisine Amerikan beyaz kelebeği uyarısı

DÜ Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, dut ağaçlarında görülen ve ardından fındık ağaçlarına geçecek olan "Amerikan beyaz kelebeği" konusunda fındık üreticilerini uyardı - Öztemiz: - "Zararlıya karşı bu hafta mücadele için kritik zaman. Muhakkak tüm fındık üreticilerinin, bahçelerini kontrol edip mücadele yapmaları gerekiyor"

Haber 23-06-19 11:03

Fındık üreticisine Amerikan beyaz kelebeği uyarısı

DÜ Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevcan Öztemiz, dut ağaçlarında görülen ve ardından fındık ağaçlarına geçecek olan "Amerikan beyaz kelebeği" konusunda fındık üreticilerini uyardı - Öztemiz: - "Zararlıya karşı bu hafta mücadele için kritik zaman. Muhakkak tüm fındık üreticilerinin, bahçelerini kontrol edip mücadele yapmaları gerekiyor"

Yurthaber 23-06-19 11:03

Tut’un beyaz altınında hasat zamanı

Türkiye’de dut yetiştiriciliği ile söz sahibi olan Adıyaman’ın Tut İlçesinde ‘beyaz altın’ hasadı başladı.‘Yeşillikler Beldesi’ olarak bilinen ve ismini dut meyvesinden alan Tut ilçesinde ilk hasat başladı.Türkiye’de alan bakımından 2.

Haber 13-06-19 10:09

Velilere abur cuburdan kaçının önerisi

Son yıllarda yaygınlaşan ambalajlı gıdalar çocukların ilgisini çekerken, uzmanlar ebeveynleri çocuklarının beslenmesinde doğal ürünleri tercih etmeye davet ediyor. Ambalajlı gıdalar konusunda direten çocuklar içinse renkli kutularda satışa sunulan tarhana cipsi, dut kurusu ve köme gibi sağlıklı ürünler öneriliyor - Medicana Bahçelievler Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Alper Özkılıç: - "Tarhana cipsi, dut, kayısı kurusu gibi atıştırmalıklar çocukların ara öğünlerde bu tarz market ürünlerine olan ihtiyacını azaltır" - Aksu Vital Ar-Ge Merkezi Kimya Yüksek Mühendisi Nigar Yıldırım: - ""Çocukluk çağı özellikle enerjinin yüksek olduğu, besinsel açıdan enerjisi yüksek besinlerin tüketildiği bir dönemdir. Bu dönemde de tatlı ihtiyacı baş gösterir ki bu durumu kuru meyvelerle, şeker yerine bal ve pekmezle ve kakao yerine keçiboynuzu özlü tatlılarla giderilebilir"

Haber 03-05-19 11:57

Gümüşhane’de 10 bin fidanlık yerel meyve çeşidi bahçeleri kurulacak

Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yerel meyve çeşitlerinin neslinin korunması amacıyla hayata geçirdiği ‘Yerli Meyve Çeşitlerimizin Gen Kaynaklarının Korunması Projesi’ kapsamında 10 bin fidandan oluşan yerel meyve çeşidi kapama bahçeleri kuracak.Konuyla ilgili bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, 2018 yılında başlatılan proje kapsamında Gümüşhane’deki mevcut Göbek, Misket, Gelin, Arap Kızı, Sandık, Söğüt, Mahsusa, Değirmen, Bey yerli elma elmaları ile Çermail, Cinci, Hacıhamza, Mehrami, Meylik, Şalgam, Arpa, Kabak, Bıldırcın, Menendi armutları, beyaz dut, karadut, Erdevir ve Üzüm isimli erik çeşitlerinden alınan 10 bin adet kalemin Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilerek uygun anaçlara aşılama yapıldığını, bu anaçlardan yetiştirilen fidanlardan Gümüşhane’deki üreticilere yeni bahçe tesisi yapılacağını söyledi.Gümüşhane Merkez, Torul, Kürtün ve Şiran ilçelerinde tamamı hibe olacak şekilde meyve bahçeleri tesis edileceğini ifade eden Birşen, “Bu yıl dikime hazır olacak olan 10 bin adet fidanlar kurulacak olan kapama meyve bahçeleri İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli teknik personellerce kontrol edilerek beyan edilen alanlarda yapılan kontroller sonrası onay verilecek olup çiftçilere teknik destek verilecektir” dedi.Gümüşhane’ye özgü bu çeşitlerden meyve bahçeleri kurmak amacı ile çiftçilerin en az bir dönüm alana sahip olmak şartı ile meyve fidanları için İl ve İlçe Müdürlüklerine dilekçe ile başvurmaları gerektiğini belirten Birşen, çiftçilerin talebi doğrultusunda sonraki yıllarda da bu çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Yurthaber 27-02-19 11:20

Dutun faydaları nelerdir? 1 çay bardağı dut yediğinizde...

Kışın tüketmeye alıştığımız kuru dutun faydalarını duymaya alışkınız. Peki ya yazın kolayca ulaşabileceğiniz taze ve oldukça da lezzetli olan dutun faydaları nelerdir? Bazen kırmızı, bazen beyaz bazense karasına rastladığımız dutu sadece 1 çay bardağı kadar tükettiğinizde bedeninizde neler oluyor dersiniz?

Haber 20-06-18 09:46

Yoğurtla birlikte tüketildiğinde bakın neye iyi geliyor

Yaz kış tüketebileceğiniz dut kurusu içerisinde yoğun miktarda C vitamini ve demir içerir. Tek başına yendiğinde müthiş bir antioksidan kaynağı olan dut yoğurtla beraber yendiğinde tatlı krizlerini önlüyor. Peki kuru dutlu yoğurdu hangi zamanda nasıl tüketmelisiniz? Açıklıyoruz...

Yemek 31-05-18 14:49
dut

Tut’tan askere kuru gıda

Adıyaman’ın Tut ilçesinde Abuzer Yıldırım İmam Hatip Lisesi tarafından 2222 paket kuru gıda paketi Afrin’de operasyona katılan askerlere gönderilecek.İçerisinde kuru üzüm, Gaziantep fıstığı, dut kurusu, cevizli sucuk, muskat, badem içi, ceviz içi, pestil bulunuyor.

Haber 03-03-18 16:08

Erzincan’ın yöresel ürünleri Mehmetçiğe gönderildi

Erzincan Gönüllü Genler Derneği, Erzincan’ın yöresel ürünlerinden oluşan bir ton malzemeyi, Afrin harekâtına katılan Mehmetçiğe gönderdi.Erzincan Gönüllü Genler Derneği, Tulum peyniri, kete, tandır ekmeği, kayısı kurusu, dut, ve cevizden oluşan yöresel ürünleri Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere göndermek üzere hazırladı.Hazırlanan yöresel ürünler Gönüllü Gençler Derneği tarafından Kilis’te bulunan sınır karakoluna teslim edilecek.Düzenledikleri etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan Gönüllü Gençler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Kocatürk, Mehmetçiğe destek amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını dile getirerek onlara moral vermek için bu etkinliği yaptıklarını söyledi.Kocatürk açıklamasında; “Erzincan Gönüllü Gençler Derneği olarak, bizim için, vatanı için Afrin’de olan Türk askerine bir nevi destek olmak için Erzincan yöresel ürünleri olarak tulum peyniri tandır ekmeği ve kete kampanyası başlatmıştık.

Haber 02-03-18 12:38

Şoförler Odası’nda Ahmet Dut, güven tazeleyerek 9. kez başkan seçildi

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın genel kurulunda, Ahmet Dut güven tazeledi.Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurulda, mevcut başkan Ahmet Dut beyaz liste, Mehmet Ali Çiftçi ise mavi listeyarıştı.396 oyun oyun kullanıldığı genel kurulda, Mehmet Ali Çiftçi 173 oy alırken, Ahmet Dut 223 oy alarak güven tazeledi.

Haber 15-02-18 18:00

Protein Kaynağı: Dut

Girişimci Tijen Ziyal, beyaz duttan elde ettiği ürünleri ile ilgili bilgiler verdi.Yaklaşık 3 yıl önce...

Yurthaber 08-01-18 14:29

Dutun Faydaları Nelerdir?

Anavatanı Çin olan dut; kara, kırmızı, beyaz ve daha birçok çeşidi olan, sevilen bir meyvedir. Yaz başında meyve veren dut, pekmez, reçel, şurup ya da pestil olarak farklı şekillerde tüketilmektedir.

Yemek 20-04-16 17:14

Amerikan Beyaz Kelebeği İle Mücadele Sürüyor

Düzce’de son yıllarda popülasyonu artan, başta tarla kenarlarında bulunan dut, söğüt, çınar, akçaağaç ve fındık...

Yurthaber 22-08-15 10:14

Düzce’de Amerikan Beyaz Kelebeği Mücadelesi

Düzce’de ilk kez 1997 yılında görülen ve son yıllarda popülasyonu artan, başta dut olmak üzere,...

Yurthaber 18-06-14 12:23

Sivas’ta Dut Fidanı İkinci Kez Meyve Verdi

Sivas’ın Suşehri ilçesinde 60 dönüm araziye kapalı sistem beyaz dut bahçesi kuran Mustafa Yüce isimli...

Yurthaber 05-11-13 12:05

Düzce’de Amerikan Beyaz Kelebeği İle Mücadele

Düzce’de son yıllarda popülasyonu artan, başta tarla kenarlarında bulunan dut, söğüt, çınar, akçaağaç ve fındık...

Yurthaber 24-08-13 10:20

Düzce’de Amerikan Beyaz Kelebeği İle Mücadele

Düzce’de ilk kez 1997 yılında görülen ve son yıllarda popülasyonu artan, başta dut olmak üzere,...

Yurthaber 03-06-13 14:47

Suşehri Dut Fidesinde Öncü Oluyor

Suşehri ilçesine bağlı Aşağısarıca köyünde yaşayan ve 15 yıldır beyaz aşılı gölyağı türü çiğitsiz dut...

Yurthaber 31-10-12 11:20