Beyin Anevrizması Haberleri

O durum sonrası dört hastadan sadece biri kurtarılabiliyor! Ölümcül beyin anevrizmasıyla ilgili yeni keşif

Anevrizma, yani beyin damarlarındaki balonlaşma, her 100 kişiden 3 ila 8'inde görülüyor. İstatistiklere göre anevrizma yırtıldığında meydana gelen beyin kanaması sonrası ise dört hastadan sadece biri kurtarılabiliyor. Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarının yaptığı araştırma, henüz kanamadan önce teşhisi konmuş anevrizmaların hangisinin kanama riskinin yüksek olduğunu ve bir an önce açık veya kapalı yöntemlerle tedavi edilmesi gerektiğini ortaya koydu.

Haber 20-08-2023 10:36

Kadınlarda 2 kat daha fazla görülüyor, çünkü…

Beyin anevrizması; beyni besleyen ana atardamarlarının zayıf bölgesinin balon şeklinde genişlemesi olarak tanımlanıyor. Genel olarak ülkemizde her 100 kişiden 1’inde görülen beyin anevrizmalarının en tehlikeli komplikasyonu ise beyin kanamasına yol açabilmesi. Anevrizması olan kişilerin anevrizmasının büyüklüğüne göre değişen oranlarda kanama riski bulunuyor ve baloncuğun patlaması sonucu beyinde kanama gelişebiliyor.

Haber 10-11-2022 23:28

Her saniyesi ölümcül: Günde 4,8 saat telefondayız!

Günde ortalama 4,8 saatimizi cep telefonlarımızla geçiriyoruz. 10 yıl boyunca günde 17 dakika cep telefonu kullanmak beyin tümörü oluşumunu yüzde 60 artırıyor. Beyin tümörü ve nörolojik kanser tespiti dijital görüntüleme sistemi ile kolaylaşıyor.

Haber 01-03-2022 14:26

Ölümcül tesadüf! 3 kardeşte de görüldü, doktorun önerisi hayatını kurtardı

Balıkesir'de yaşayan 55 ve 59 yaşındaki Dağıstan kardeşler, tam anlamıyla tesadüf eseri hayata tutundu. Ayşe Dağıstan'da ortaya çıkan şikayetler sonucu tespit edilen beyninde patlamaya hazır anevrizmaya doktorun isteğiyle tetkik yapılan Gülizar Dağıstan'da da rastlanıldı. Hastalıkta gen faktörünün ispatlanmış bir durum olmadığını ifade eden Op. Dr. Evren Sandal hastalığın en büyük belirtisinin şiddetli baş ağrısı olduğunu ifade etti.

Haber 07-01-2022 14:10

Beyin anevrizması belirtilerinde bu dörtlüye dikkat!

Beyinde genelde büyük atar damarın dallanma noktalarında ince ve zayıf duvarlı baloncuklar oluşması anevrizma olarak özetleniyor. Vücudun diğer atar damarlarında da olmasına karşın çoğunlukla beyin damarlarında gelişen bu anevrizmaların en tehlikeli komplikasyonu beyin kanamasına yol açıyor olması. Ülkemizde her 100 kişiden 5'inde görülen beyin anevrizması belirtileri ile ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar, beyin anevrizmasının 4 kritik belirtisi olduğuna dikkat çekiyor.

Haber 26-11-2020 12:24

Emilia Clarke Game of Thrones boyunca sakladığı hastalığını itiraf etti! 2 defa ölümün kıyısından dönmüş!

Game of Thrones'ta Daenerys Targaryen karakterini canlandıran Emilia Clarke ilk sezondan itibaren ölüm ile burun buruna gelmesine neden olan hastalığını herkesten gizlediğini itiraf etti. 2011'de ilk beyin anevrizması yaşadığını söyleyen İngiliz oyuncu 2 kez ameliyat geçirdiğini açıkladı.

Trend 22-03-2019 13:44

Beyin kanamasının ciddiyeti

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in aynı şikayetle GATA'da yoğun bakıma alınması "sinsi düşman" beyin kanaması hastalığının ciddiyetini bir kere daha gündeme getirdi. Çocuklar dahil herkesi, özellikle yaşlıları tehdit eden beyin kanaması, halk arasında "imme" ismiyle olarak biliniyor.

Haber 20-05-2006 12:55