Defi Haberleri

Defi ne demek? Defi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Kendine has dilbilgisi kurallarının yanı sıra hafızada yer eden kelime çeşitliliği ile de dikkat çeken Türk dili, kelime öbekleri ve eş sesli kelimeleri de bünyesinde barındırır. Anlamı merak edilen bu kelimeler arasında Defi kelimesi de yer alır. TDK tarafından Türkçe kurallarına uyup uymadığı değerlendirilen, anlamı ve kökeni paylaşılan Defi kelimesi ne demektir?

Egitim 2022-05-23 21:06:01

Kaspersky, kripto para çalmak için Truva atına dönüştürülen DeFi uygulamaları tespit etti

Kaspersky Küresel Araştırma ve Analiz Ekibi Kıdemli Güvenlik Araştırmacısı Seongsu Park: - "Lazarus'un kripto para birimi endüstrisine olan ilgisini bir süredir gözlemliyoruz ve bulaşma sürecine dikkati çekmeden, kurbanlarını cezbetmek için karmaşık yöntemler geliştirdiklerini görüyoruz"

Yurthaber 2022-04-05 10:47:05

Şimdiye kadarki en büyük hacklerden biri! Ronin Network'ten yaklaşık 625 milyon dolar değerinde kripto para çalındı

Popüler kripto oyunu Axie Infinity'nin altyapısındaki Ronin Network'ten yaklaşık 625 milyon dolar değerinde kripto para çalındı. Bilgisayar korsanlarının 625 milyon dolarlık soygunu, merkezi olmayan finans (DeFi) alanındaki şimdiye kadarki en büyük saldırılardan biri olarak gösteriliyor.

Haber 2022-03-30 10:41:31

Reef Coin nedir? Reef Coin ne kadar, kurucuları kimler, geleceği var mı?

Son dönemlerde en çok takip edilen kripto paralardan birisi de Reef Coin oldu. Reef Coin yeni gelenlere ve en iyi yatırım stratejilerine ayak uydurmakta zorlanan mevcut DeFi kullanıcılarına yönelik olarak bilinmekte. Peki Reef Coin nedir? Reef Coin ne kadar ve geleceği var mı? İşte ayrıntılar...

Finans 2021-10-31 01:28:42

Poly Network'e siber saldırı! Milyonlarca dolarlık kripto para çalındı

Çapraz zincir merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Poly Network, hack'lendi. DeFi tarihinin en büyük siber saldırısı olarak görülen olayda, toplam değeri 610 milyon dolardan fazla olan kripto para çalındı.

Haber 11-08-21 14:57

Band Protokol Coin nedir? Band Coin nedir? Band Coin yorumları

Açık blockchain protokolüne sahip olan Band Protocol Coin (Band Coin) DeFi ekosisteminin önemli bir parçası konumunda bulunuyor. Merkezi olmayan Band Coin, 2019 yılında ilk olarak satışa sunuldu. Band Coin için, merkezi bulunmayan uygulamaları birbirine bağlayan platformun kripto parası diyebiliriz.

Finans 31-05-21 14:29

Solana Coin (SOL) nedir? Solona Coin nereden satın alınır?

Son zamanlarda kripto paralarda çeşitlilik hız kazanmaya başladı. Gündemde olan kripto para birimlerinden birisi ise Solana. Solana coin, merkezi olmayan finans ( DeFi ) çözümleri sağlamak için blockchain teknolojisinin izinsiz doğasını kullanan bankaların son derece işlevsel bir açık kaynak projesidir. Peki, Solana Coin (SOL) nedir? Solona Coin nereden satın alınır?

Finans 20-04-21 12:43

RAMP coin nedir? RAMP hakkında merak edilenler

RAMP coin, DeFi , Ethereum dışı ( ETH ) kullanıcıların da Ethereum platformlarında token hisselerine izin vererek DeFi'nin benimsenmesini artırmayı kendine amaç edinen, merkezi olmayan bir protokoldür. Bu sebeple birçok kripto para meraklısı ve yatırımcı RAMP coin nedir? sorusunun yanıtını arıyor. İşte RAMP hakkında merak edilenler...

Finans 28-03-21 17:35

Uniswap (UNI) nedir? Altcoin Uniswap hakkında merak edilenler

Uniswap, merkeziyetsiz bir değişim sistemi olarak karşımıza çıkar. DeFi projeleri arasındaki merkeziyetsiz borsa yapılarından biri de Uniswap'tir. Uniswap temelde ERC-20 tokenlarının değişimini akıllı sözleşmeler üzerinden bir merkez veya yönetici bulundurmadan yapılabilen bir protokoldür. Uniswap sisteminde bulunan havuzlarda UNI tokenlerin alışverişine imkan sağlayan bazı akıllı sözleşmeler kullanılır. Bu havuzlarda herhangi ERC-20 uyumlu bir token ile token ve para değişim yapılabilmektedir.

Finans 28-03-21 16:16

GKV’li Ayda Akçayöz’den teniste çifte şampiyonluk kazandı

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencisi Ayda Akçayöz Cumhuriyet Kupası etkinlikleri kapsamında katıldığı Gaziantep Defi Ligi 2020 Sezonu Junior 1.

Yurthaber 28-10-20 11:36

Büyükşehir’in düzenlediği polyment tenis turnuvası cumhuriyet kupası tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Polyment Tenis Turnuvası Cumhuriyet Kupası ve 2020 Sezonu Gaziantep Defi Ligi’nin ödül töreni düzenlendi.

Yurthaber 26-10-20 16:17

Ahlat’ta okutulan 2 bin 814 hatim Kadir Gecesi bağışlandı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Ramazan Ayı ile birlikte Ahlat Kaymakamlığı tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde korona virüs salgını ile diğer musibetlerin defi için okunan 2 bin 814 hatim Kadir Gecesi programında bağışlandı.Korona virüs salgını nedeniyle camilerin kapalı olması nedeniyle Kadir Gecesi Ahlat İlçe Müftülüğü tarafından Merkez Ulu Cami’de düzenlenen programla idrak edildi.

Yurthaber 20-05-20 01:45

Milletvekili Aydemir gençlerle söyleşti

AK Parti Gençlik Kolları tarafından gerçekleştirilen ‘Medya Sahasındaki Değişimler ve Teknolojik Fırsatları’ başlıklı online söyleşinin konuğu olan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, gençlerle sosyal medya gerçeğini irdeledi, bu alanda kaydedilen gelişmeleri ele aldı ve tespitlerini paylaştı.Bini aşkın gencin katıldığı online söyleşiye vurgulu bir tespitle giriş yapan Milletvekili Aydemir, "Türkiye’de özellikle bilişim alanında kaydedilen teknolojik atılımlar, fikir, inanç ve teşebbüs özgürlüğünü hakim hale getirerek, soylu, asil ve bize ait terbiyeye yönelik bir insani yatırımı gerçekleştiren Sayın Cumhurbaşkanımız ve onun yol arkadaşlarının eseridir" dedi.Sunumuna, covid-19 afeti dolayısıyla yaşamını yitirenlere rahmet niyazıyla giriş yapan Milletvekili Aydemir, "Küresel bir afet halinde, yaşamı belli şartlara iten, inisiyatifleri mecburiyetler kaydına alan, kişisel ve sosyal özgürlükleri sınırlayan corona-19 musibetinin defi, insanlığın felaha ve hastaların şifaya kavuşması niyazıyla...

Yurthaber 08-05-20 14:44

Ahlat’ta 1071 hatim kampanyası

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte korona virüs salgını (Covid-19) ve diğer musibetlerin defi için “1071 Hatim” kampanyası başlatıldı.Ahlat Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan kampanya çerçevesinde Ramazan ayı boyunca okunacak 1071 hatim Kadir Gecesi bağışlanacak.

Yurthaber 02-05-20 16:09
Yurthaber 06-04-20 16:09

Virüsün defi için kurbanlar kesildi

Develi İlçe Müftülüğü’’nce Türkiye’yi etkisi altına alınan koronavirüs salgının son bulması ve hastalığa yakalananların bir an önce iyileşmesi için dualar edilerek kurbanlar kesildi.Develi İlçe Müftülüğü Şükrü Kulak camiinde düzenlenen programa Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak ve imamlar katıldı.

Yurthaber 06-04-20 13:49

Hisarcık’ta Korona virüsün defi için 9 kurban kesildi

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Korona virüs Covid-19 salgınından kurtulmak için belediye önderliğinde hayırseverlerin katkılarıyla 2 adet büyükbaş ve 7 adet küçükbaş hayvan kurban kesilip dua edildi.Kurbanlık hayvanların ilçedeki hayvan kesim noktasında kesilmesinin ardından İmam Hatip Bekir Dane tarafından dua edildi.Kurban, sadaka ve duanın bela ve musibetleri uzaklaştırdığını söyleyen Belediye Başkanı Fatih Çalışkan,” Tüm Dünyayı etkileyen yeni tip Korona virüs Covid 19 salgınına karşı Belediyemiz öncülüğünde, hayırsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla 2 adet büyükbaş ve 7 adet küçükbaş kurbanı kesip yaklaşık 500 ihtiyaç sahibine dağıttık.

Yurthaber 04-04-20 11:41

İskilip Belediyesi “Korona virüs”ün defi için kurban kesti

İskilip Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs (Covıd-19) salgınının defi için kurban kesti.İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, ülkemizin Koronavirüs salgınından biran önce kurtulmak ve ilçenin virüsten uzak kalması için kurban kestirdiklerini söyledi.Başkan Sülük, “Yüce Allah’tan niyazımız bu hastalığı tez zamanda yok etsin.

Yurthaber 03-04-20 17:47

Köylüler Korona virüsün defi için kurban kesti

Kütahya’nın Hisarcık ilçesine bağlı Şeyhler köyünde yaşayanlar Korona virüs Covid-19 salgınından kurtulmak için 6 küçükbaş ve 1 büyükbaş kurban kesip dua ettiler.Şeyhler köyü muhtarı Mustafa Altın, Korona virüs ve diğer hastalıklara şifa niyetine köy halkının katkılarıyla temin ettikleri 6 küçükbaş ve 1 büyükbaş hayvan kurban ettiklerini söyleyerek, ”Türbe önünde kestiğimiz kurbanları evlere dağıttık.

Yurthaber 02-04-20 13:43

Emet’de birlik ve beraberlik toplantısı

Kütahya’nın Emet ilçesinde Emetliler Dayanışma ve Kalkınma Derneği önderliğinde düzenlenen toplantıda, Emet’te bulunan tüm siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle muhtarları bir araya geldi.Öğretmenevinde gerçekleşen toplantıya, Emet Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Hugül ve İlçe Müftüsü İsmail Çınar’da katıldı.Toplantının genel konusunun Emet ilçesinde birlik beraberliğin sağlanması, kaza ve belaların defi için neler yapabiliriz olduğu açıklandı.

Yurthaber 01-11-19 10:36

Büyükşehir’in düzenlediği polyment tenis turnuvası cumhuriyet kupası tamamlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Polyment Tenis Turnuvası Cumhuriyet Kupası ve 2020 Sezonu Gaziantep Defi Ligi’nin ödül töreni düzenlendi.

Haber 02-05-19 16:20

Cumhur İttifakı ruhu önemli

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman: - "MHP olarak, 15 Temmuz'dan bugüne Türkiye'nin içinde bulunduğu belaların defi hususunda maruz kaldığımız tehdit ve tehlikelerin birlikte üstesinden gelinebilmesi adına Cumhur İttifakı'nı gerçekleştirdik. Cumhur İttifakı ruhu, önemli"

Haber 29-01-19 08:37

Belçika'daki yabancı kökenli siyasetçilerden ırkçılığa tepki

Belçika'daki yabancı kökenli siyasetçiler, ülkede son dönemde yaşanan ırkçı saldırılara tepki gösterdi - DeFI partisi yöneticilerinden Gisele Mandaila: - "Her seferinde kendi gettolarımıza dönmemiz istenirken, iş yerinde ya da restoranlarda kökenlerimizden dolayı ayrımcılığa maruz kalırken nasıl entegre olabiliriz?"

Haber 07-09-18 15:32

Adıyaman’da 100 Adet Şükür Kurbanı Kesildi

Adıyaman’da 15 Temmuz Darbe Girişiminin püskürtülmesi ve belaların defi için kurban kesildi.Adıyaman’da ki kamu kurum...

Yurthaber 23-07-16 11:57

Kupalar Sahiplerini Buldu

2012 yılında Tekirdağ Tenis Kulübü öncülüğünde başlayan ve Tekirdağ da ilk defa uygulanan DEFİ tenis...

Yurthaber 04-07-13 14:30