Demans Haberleri

Demans nedir, neden olur? Demans hastalığı belirtileri nelerdir?

Demans sadece bireyin zihinsel işlevlerini değil aynı zamanda aile bağlarını, toplumsal dinamikleri ve sağlık sistemlerini de derinden etkileyen karmaşık bir hastalıktır. Ancak bilinçli bir yaklaşımla, bu zorluğun üstesinden gelmek mümkündür. Demansla mücadelede erken tanı ve tedavi hayati öneme sahiptir

Haber 25-03-2024 12:01

Bu tehlikeli alışkanlık büyük ihtimalle sizde de var! 6 yıldan uzun süre araştırıldı... Demansa yakalanma riskini 4 kat artırıyor

Japonya'da 6 yıldan uzun süren bir çalışma yapıldı. Sadece bir şey yapan kişilerde unutkanlık hastalığı yani demansa yakalanma oranının belirgin derecede arttığını fark ettiler. Hem de bu oran tam 4 katıydı. Ayrıca çalışmada bunun beyindeki heyecanı azalttığı, tepkilerin gecikmesi ve dikkatin azalmasına yol açtığı ortaya çıktı.

Kadin 24-02-2024 14:02

Sadece duştayken fark edebilirsiniz! Uzmanlar o hastalığın ilginç belirtisini açıkladı... Banyo yaparken kontrol edin

Uzmanlar; insanların banyo yaparken ya da duştayken fark edebileceği demans belirtisini ortaya çıkardı. Yeni bir çalışmaya göre; demansa yol açabilecek Alzheimer hastalığının erken uyarı işareti belirlendi. Bu semptomun doktorlar tarafından durumun daha hızlı teşhis edilmesine yardımcı olabileceği belirtiliyor. İşte banyo yaparken / duş alırken mutlaka kontrol etmeniz gereken o belirti...

Kadin 29-01-2024 12:12

72 yaşındaki demans hastası annesine tabanca vererek intihar etmesi için ikna etti! 7/24 bakıcı olmak berbat bir şey diyerek kendisini savundu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Oklahoma eyaletinde yaşanan bir olay ülke basınında geniş yankı uyandırdı. 44 yaşındaki Jaydee Watts,annesi Lynda Watts'ın 10 Eylül'de intihar sonucu ölümüyle ilgili soruşturma sonrasında tutuklandı. 44 yaşındaki kadının annesine tabanca vererek onu intihar etmesi için ikna ettiği iddia edildi.

Trend 22-11-2023 11:53

Demans

Demans Hakkındaki Haberler Mynet'te. Demans Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Hayat iksiri olarak anılıyor! Bu doğal ilacın faydaları saymakla bitmiyor

Doğa, insanların sağlığını olumlu etkileyebilecek sayısız bitki ve besini sunar. Bu bitkiler, yüzyıllardır geleneksel tıp ve yerel tedavi yöntemlerinin bir parçası olarak kullanılıyor. Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, limon otunun stres ve balgam giderici özelliğinin yanı sıra kalp hastalıkları ile tansiyon düşürmede birebir olduğunu söyledi. Her derde deva limon otunun saymakla bitmeyen faydaları haberimizde.

Haber 27-10-2023 08:46

Tüm ebeveynleri ilgilendiriyor! Erkek çocuğu olanlar dikkat, o araştırma ortaya koydu, risk daha fazla

Tüm ebeveynleri ilgilendiren bir araştırma sosyal medyada tekrar gündem oldu. Yakın zamanda gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre; erkek çocuk yetiştirmek beynin daha hızlı yaşlanmasına yol açıyor. Kız çocuğu olan kişilerde ise demans riskinin daha az olduğu kaydedildi. İşte detaylar...

Haber 31-08-2023 09:32

Tırnaklardaki değişime dikkat! Tehlikeli hastalığın ilk belirtisi

Tehlikeli hastalıkların belirtileri insan vücudunda çeşitli şekillerde kendini belli ediyor. Bu belirtiler hastalıktan hastalığa farklılık gösteriyor. Önemli hastalıklarda belirtilerin erken fark edilmesi ise büyük önem taşıyor. Erken teşhis, demansın ilerlemesini geciktirmek için en iyi çözüm olarak görülüyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.

Haber 03-07-2023 18:19

Uzman her sabah yemeniz gereken protein deposu gıdayı açıkladı! Demansa karşı yüksek koruma sağlıyor

Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak görülüyor. Ancak birçok kişi işe, okula giderken kahvaltı yapmayı aksatıyor veya ayaküstü bir şeyler atıştırıyor. Yapılan araştırmalara göre kahvaltıda yenilen protein deposu bir gıdanın faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanı demansa karşı koruma sağlayan gıdayı açıkladı.

Haber 24-05-2023 09:00

Bu yiyecekler beyin sağlığını yerle bir ediyor! Bunama riskini artırıyor

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Yapılan araştırmalar günlük hayatta sıklıkla tüketilen yiyeceklerin beyin sağlığını tehlikeye atarak bunama riskini artırabildiğini tespit etti. Uzmanlar beyin sağlığı için uzak durulması gereken yiyecekleri sıraladı.

Haber 15-05-2023 15:06

Adeta protein bombası! Alzheimer ve kanser riski için büyük önem taşıyor

Yediğimiz yiyecekler çeşitli hastalıklara yakalanma riskini düşürebiliyor ve bazı hastalıklar için şifa kaynağı olabiliyor. Sağlıklı yüksek protein içeren bir gıdanın sağlık için oldukça etkili faydaları olduğu öğrenildi. Bu gıdanın faydaları saymakla bitmiyor. Ancak tüketiminde bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Haber 05-05-2023 17:14

Uyku sırasında bu belirtileri yaşıyorsanız dikkat! Tehlikeli hastalığın habercisi olabilir

Günümüzde bazı hastalıklar belirtileriyle önceden kendini belli ederken bazıları ise sessiz sedasız ortaya çıkabiliyor. Vücudumuzda fark ettiğimiz önemli değişimler tehlikeli hastalıkların habercisi olabiliyor. Bu nedenle en ufak değişimlerde hekime başvurarak erken teşhis yapmak hayat kurtarıyor. Uzmanların söylemlerine göre uyku sırasında yaşanan bazı durumlar yaygın hastalığın belirtisi olarak görülüyor.

Haber 24-04-2023 22:25

Ağzınıza bile sürmeyin! Beyin sağlığını bitiren yiyecekler

Günlük hayatta tükettiğimiz gıdalar sadece enerjimizi değil organlarımızı da etkiliyor. Beyin yenilen yiyeceklerden en çok etkilen organlar arasında yer alıyor. Sık sık tüketilen ve sağlıklı olduğu düşünülen bazı yiyecekler beyin sağlığı için büyük risk oluşturuyor. İşte beyin sağlığını korumak için uzak durmanız gereken gıdalar...

Haber 12-04-2023 17:13

Bu belirtisini kimse bilmiyor! Demansın erken uyarı işaretine dikkat

Demans, unutkanlığın yoğun olduğu birçok hastalığa verilen isimdir. Yaşlılarda sıklıkla görülen demansı erken teşhis etmek ve demans hastalığı hakkında bilinçli olmak bu sağlık sorununun seyrini değiştirmektedir. Demans belirtileri sadece unutkanlıktan ibaret değildir. Yapılan araştırmalar toplumda sıklıkla yaşanan bir durumun demansın erken uyarı işareti olabileceğini belirtiyor.

Haber 27-03-2023 08:58

Bu ilacı kullananlar dikkat! Demans riskini yüzde 50'ye kadar artırıyor

Bilinçsizce kullanılan ilaçların çok sayıda yan etkisi bulunuyor. Bu yan etkiler uzun zaman içerisinde ortaya çıkabiliyor. Yapılan araştırmalar sıklıkla kullanılan bir ilacın demansa yakalanma riskini yüzde 50'ye kadar artırabileceğini buldu.

Haber 24-02-2023 11:44

Bruce Willis kimdir, hastalığı ne? Dünyaca ünlü oyuncu Bruce Willis'ten kötü haber!

Bir süredir sağlık sorunlarıyla boğuşan dünyaca ünlü oyuncu Bruce Willis'ten bir kötü haber daha geldi. Zor Ölüm, 6. His, Ölümsüz, Ucuz Roman, Öldürme Arzusu gibi filmlerde oynayan Bruce Willis'ın sağlık durumunun iyiye gitmediği öğrenildi. Peki Bruce Willis kimdir, hastalığı ne? İşte detaylar...

Magazin 17-02-2023 14:52

Milyonlarca kişinin kullandığı ilaç sağlığı tehdit ediyor! Bunama riskini yüzde 79 artıyor

Hastalıkları ve gündelik hayatta yaşadığımız bazı problemleri gidermek için kullandığımız birçok ilaç bulunuyor. Bu ilaçlar oldukça fayda sağlasa da çeşitli yan etkileri görülebiliyor. Bazı ilaçların yan etkileri yıllar içerisinde ortaya çıkıyor. Yapılan araştırmalara göre çok sık kullanılan bir ilacın bunama riskini arttırdığı bulundu.

Haber 03-02-2023 16:44

Sakın önemsiz görmeyin! Tehlikeli hastalığın ilk belirtisi yıllar önce görülüyor

Tuvalette alışkanlıklarında yaşanan değişimler genellikle yanlış beslenme, hareketsiz yaşam ve stresten kaynaklanıyor. Ancak bazı durumlar ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Yapılan araştırmalara Alzheimer hastalığının ilk belirtisi yıllar önce tuvalet alışkanlıklarındaki değişimlerle başlıyor.

Haber 27-01-2023 16:45

Geceleri bu durumu yaşıyorsanız dikkat! Tehlikeli hastalığın ilk işareti... Hastaların yüzde 90'ı aynı belirtiyi yaşamış

Vücudumuzda, ruh halimizde, yemek yeme ve uyuma alışkanlıklarımızda görülen ufak değişimler genellikle göz ardı edilerek geçiştiriliyor. Ancak bu değişimler çok tehlikeli hastalıkların erken uyarı işareti olabiliyor. Demansın önemli belirtilerinin uyku sırasında yaşandığı açıklandı. Hastaların yüzde 90'ı bu belirtiyi yaşamış.

Haber 16-01-2023 09:15

Sağlığınızı bilerek tehlikeye atmayın! Yumurtayı bu şekilde yemek kalp sağlığının en büyük düşmanı

Kahvaltıda yenilen yiyecekler tüm günümüzü etkilediği gibi vücudumuzda kalıcı etkilere de sebep olabiliyor. Uzmanlar kahvaltı öğününün atlanmamasını ve kahvaltıda sağlıklı beslenmeniz gerektiğini belirtiyor. Ancak oldukça faydalı olmasıyla bilinen yumurtayı yanlış şekilde tüketmek çok tehlikeli hastalıklara neden olabiliyor.

Haber 12-01-2023 14:31

Her şey önceden hissediliyormuş! Alzheimer'ın en erken belirtilerine dikkat

Hastalıkların erken teşhisi hastalığın tedavisinde büyük önem taşıyor. Erken teşhis ve doğru tedavi ile hastalığın ilerlemesi önemli ölçüde yavaşlatılabiliyor. Tüm yaşamı etkisi altına alan ve temel ihtiyaçların bile giderilmesinde zorluk yaşatan Alzheimer hastalığının önceden hissedildiği öğrenildi. Bunama hastalıklarının en erken belirtilerine dikkat etmek hastalığın tedavisinde büyük bir rol oynuyor.

Haber 29-12-2022 15:12

Dikkat! Bu kan grubuna sahip olanların bunama riski %82 fazla

Demans çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Genellikle yaşlılarda görülen demans tüm yaşamı etkisi altına alarak en temel ihtiyaçları karşılarken bile zorlanmaya neden oluyor. Demans olma riskini artıran birçok faktör bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre belirli kan grubuna sahip olan kişilerin demans olma riski %82 daha fazla.

Haber 02-12-2022 09:19

Tırnaklardaki değişikliklere dikkat! Hastalığın en erken belirtisi... Sakın önemsiz sanmayın

Tırnaklarda yaşanan değişikler sıklık yaşanan durumlar arasında bulunuyor. Bu sebeple birçok tırnak hastalığı önemsiz görülüyor. Ancak uzmanlara göre tırnaktaki değişimlerin altında yatan çok ciddi hastalıklar olabiliyor. Demans gibi hastalıkların ilk belirtisinin tırnakta görülen değişimler olduğu belirtiliyor.

Haber 30-11-2022 11:33

Ünlü diplomat Gencay Gürün'e büyük şok! Yeğeni fark etti, tam 10 milyon TL...

Ünlü diplomat Gencay Gürün, hayatının şokunu yaşadı. Demans hastalığına yakalanan Gürün'e vasi olarak atanan yeğeni reklamcı Aslı Bleda, halasının 22 yıllık hizmetlisinin kendi hesabına 10 milyon TL aktardığını fark etti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada ifadesi alınan Fatma D. "Bahsi geçen tutarları tam olarak hatırlamıyorum ancak bana kendi rızasıyla verdi" diye konuştu.

Haber 13-11-2022 08:03

Huzurevinde çekilen skandal görüntüler yürekleri sızlattı! Hemşire yaşlı kadına tokat atarken meslektaşları gülerek çekti

Arnavutluk’taki bir huzurevinde çekilen görüntüler sosyal medyayı adeta ayağa kaldırdı. Demans hastası olduğu belirtilen Miniere Nurja isimli bir hastanın kaçmaya çalıştığını öğrenen Aurona Pelaj odasına gelerek yaşlı kadını darp etti. O anların sosyal medyada paylaşılmasından sonra Aurona Pelaj ve görüntüleri çeken hemşirenin işine son verildi.

Trend 04-11-2022 15:14

Bir daha burnunuzu karıştırmayacaksınız! İki korkutucu hastalık riski

Burnunuzu karıştırırken bir kez daha düşünün. Bu hareket genellikle insanlar arasında hoş karşılanmaz. Bu yüzden yapmamalısınız. Ancak her ne kadar hoş karşılanmasa da araştırmacıların iddiasına göre, yapılan yeni bir çalışma burun karıştırmak ile ilgili ilginç bir detayı ortaya çıkardı.

Haber 30-10-2022 13:21

Skandal görüntüler! Huzurevi çalışanlarının yaşlılarla dalga geçtiği anlar sosyal medyadan tepki topladı

Sosyal medyada kısa sürede yayılan bir görüntü kullanıcıların tepkisini çekti. Bir huzurevinde hastalara bakmakla görevli olan personel kendi aralarında yaşlıların taklidini yaparak onlarla dalga geçtikleri anları sosyal medya uygulamasından paylaştı. Sosyal medyada gündem yaratan video izleyenlerin tepkisini çekince huzurevi yetkileri harekete geçerek personelleri işten çıkarttığını açıkladı.

Trend 21-10-2022 15:33

Acı sevenler dikkat! Tüm yaşamı etkileyen hastalığa yakalanma riskini 2 katına çıkarıyor

Acı biberlerin yemeklerin yanında ve içerisinde sıklıkla kullanılıyor. Özellikle ülkemizden en sık kullanılan baharat arasında pul biberler yer alıyor. Biberin her halinin sofralarda bulunması sağlığınız için risk oluşturuyor. Yapılan araştırmalara acı biber yemenin bunama riski ile bağlantılı olabileceğini buldu.

Haber 07-10-2022 11:09

İçmeden önce bir daha düşünün! Sıklıkla içtiğimiz gazlı içecekler diyabet ve demans riskini artırıyor

Yemeklerin yanında sıklıkla içtiğimiz içecekler sağlığımızı tehlikeye atabiliyor. Özellikle gazlı ve diyet içecekler çok ciddi hastalıkların oluşmasına neden olabiliyor. Uzmanlar gazlı içecekleri içenleri ölümcül hastalıkların riski hakkında uyarıyor.

Haber 27-09-2022 07:45

Dişlerinizin bu halde olması sadece ağız sağlığınızı etkilemiyor!

Kötü ağız sağlığına sahip olmak, insanların düşündüğünden daha fazla zarar verebilir. Yeni bir çalışma, bir kişinin ağız sağlığının, bilişsel gerileme ve artan bunama riski de dahil olmak üzere diğer sağlık koşullarıyla doğrudan bağlantılı olduğunu iddia ediyor.

Haber 24-09-2022 16:00

Sık sık görüyorsanız sorun büyük! Kabuslar o hastalığın işareti olabilir

Uyku sırasında görülen kabuslar birçok insanın en rahatsız olduğu konular arasında bulunuyor. Bu kabuslar sağlığı tehlikeye atabiliyor. Yapılan araştırmalara göre belirli bir yaşın üzerinde görülen kabusların demans riski taşıyabileceği öğrenildi. Demans hastalığını erken teşhis edebilmek için rüyalarınıza dikkat etmeniz gerekiyor.

Haber 22-09-2022 15:36

50 milyona yakın kişi bu hastalığın pençesinde! Düşük maaş en büyük risklerden biri

Bunama dünya genelinde yaklaşık 47 milyon, Türkiye’de ise yaklaşık 1 milyon kişiyi etkiliyor. 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan uzmanlar, hastalıkla ilgili yapılan son araştırmalardan veriler paylaştı. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda işlenmiş gıdaların bunamayı tetiklediği ortaya çıktı. Uzmanların verdiği son bilgilere göre fakir semtlerde büyüyen ve düşük ücretlerle çalışan kişilerde bunama riskinin daha yüksek. Brezilya’da yapılan çalışmanın sonuçları şaşırttı.

Haber 20-09-2022 17:02

Demans riskinizi düşürmek için yapmanız gerekenler basit! Diş sağlığı çok önemli

Demans tüm hayatımızı etkileyen hastalıklar arasında bulunuyor. Toplumda sıklıkla görülen demans hastalıkları için önlem almak hayati önem taşıyor. Üstelik demans için alınması gereken önlemler başka hastalıkların oluşmasını da önlüyor. İşte demans hastalığından korunmak için yapmanız gereken ilginç yöntem...

Haber 15-09-2022 10:17

Diş sağlığını önemsiz görmeyin: Öyle bir hastalığa sebep oluyor ki... Çok şaşıracaksınız

Dişlerin görünüşü hem sağlık hem de sosyal açıdan önem taşıyor. Ne yazık ki birçok insan dişlerine gereken önemi vermiyor. İnsanlar dişlerin sadece görünüşünü etkilediğini düşünse de yapılan araştırmalara göre diş hastalıkları diğer hastalıkların riskini artırıyor.

Haber 09-09-2022 09:07

Kansere karşı korur, bağırsakları çalıştırır, kilo verdirir, gençleştirir, demans riskini azaltır

Besinlerin sağlığa olan faydaları bilinen bir gerçek. Doğadaki besinlerin çoğu bünyeye ilaç gibi gelirken bazıları var ki sağlığınıza sağlık katıyor. Düzenli tüketildiğinde ömrü uzattığı öne sürülen besinlerin içeriğindekiler sizi hastalıklara karşı korur.

Haber 31-08-2022 12:18

Yeni evi kabusu oldu! Demansa neden olan etken...

Demans unutkanlığa neden olan beyin hastalıklarına verilen hastalık ismi. Demans genellikle yaşlılıkta görüldüğü için erken yaşta tehlikeli olmadığı düşünülüyor. Ancak Avustralya'da yaşayan 37 yaşındaki Amie Skilton yeni taşındığı evinde bulunan küfler nedeniyle demans hastalığına yakalandığını belirtti.

Haber 22-08-2022 13:19

Bu yiyecekleri mutfağınıza bile sokmayın! Demans riskini artırıyor...

Hatırlama, düşünme, akıl yürütme gibi bilişsel işlevlerin kaybına yol açan demans hastalığı, zamanla karakteri de değiştirir. Araştırmalarda demans hastalığınını tetikleyen nedenler arasında tüketilen besinler gösteriliyor.

Haber 20-08-2022 20:02

Covid-19 geçirenler dikkat! Bu hastalıkların görülme riski çok daha fazla

Covid-19 etkileri aradan yıllar geçmesine rağmen devam ediyor. Toplumda birçok insan insan Covid’e yakalandı. Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre koronavirüse yakalanan kişilerde 2 yıl sonra bazı hastalıklara yakalanma riskinin çok daha yaygın olduğu tespit edildi.

Haber 18-08-2022 12:50

Demans riskini azaltmanın 3 yolu, Demans nedir? Belirtileri nelerdir?

Demans en korkulan yaşlılık hastalıkları arasında bulunuyor. Yıllar geçtikçe demans hastalığına yakalanan kişi sayılarında artış gözlemleniyor. Uzmanlar demans hakkında uyarılarda bulunarak demans olma riskinizi azaltacak 3 yöntemi açıkladı.

Haber 14-08-2022 10:54

Demans riskinizi azaltmak için yapmanız gerekenler çok basit

Demans toplumu riske atan hastalıklar arasında bulunuyor. Genellikle belirli bir yaşın üzerinde görülmeye başlayan demans hastalığına yakalanma riskini azaltmak için yaşam alışkanlıklarının değişmesi gerekiyor. Uzmanlar doğru beslenme ve çeşitli hareketler ile demans olma riskini düşürebileceğinizi belirtiyor.

Haber 28-06-2022 15:42

Yaşlılık hastalığı sanılıyordu! 6 yaşındaki küçük kıza konulan tanı endişe yarattı

Birçok hastalık yaşlılık hastalığı olarak biliniyor. Yaşlılarda sıklıkla rastlanan demans hastalığı hafıza kaybına ve günlük işlerin aksamasına neden oluyor. İleride demansa neden olan Sanfilippo sendromu 6 yaşındaki Sadie Haywood adlı kız çocuğunda görüldü. Bu hastalık çocukluk çağı demansına ve Alzheimer’a neden oluyor.

Haber 28-06-2022 14:56

Sıklıkla yapıyorsunuz! Demans riskinizi arttırabilir

Demans, unutkanlığa sebep olan hastalıklara denilmektedir. Demans yaşamı oldukça olumsuz etkileyen hastalıklardandır. Demansa neden olan etken tam olarak bilinemese de birçok faktör demans riskini arttırmaktadır. Uzmanlar yaptıkları araştırmalarda günlük hayatta sıklıkla yapılan alışkanlıkların demans riskini arttırabileceğini belirtti.

Haber 28-05-2022 14:26

Daha sağlıklı sanıyorsunuz! Zararını bilseniz ağzınızı sürmezsiniz

Tüketilen yiyecekler ve içecekler sağlığımızı doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Sağlıksız beslenme birçok hastalığa yol açabiliyor. Sıklıkla tüketilen diyet içeceklerin normal içeceklere göre daha faydalı olduğu düşünülse de bu doğru bilinen yanlışlar arasında bulunuyor. Yapay tatlandırıcılı içecekler birçok hastalığa yakalanma riskini arttırıyor…

Haber 21-05-2022 07:16

Temel Reis gibi ıspanak yemek o hastalığa ilaç gibi geliyor

80’li ve 90’lı yıllara damga vuran çizgi film karakteri Temel Reis elinden ıspanağı düşürmemesi ve gücünü ıspanaktan almasıyla hafızalara kazındı. 16 yıl önce başlayan bir araştırmanın yayınlanan sonuçlarına göre ıspanağın inanılmaz bir faydası daha ortaya çıktı. Temel Reis gibi ıspanak yemek sizi bunama riskine karşı koruyabilir.

Haber 05-05-2022 10:24

Mutlaka tüketin: Alzheimer’a karşı inanılmaz derecede etkili!

Alzheimer ve demans hastalığı birçok nedenden ötürü kaynaklanabiliyor. Dünya’da ve ülkemizde gün geçtikçe artış gösteren Alzheimerdan korunmak için haftada iki porsiyon mantar tüketilmesi öneriliyor. Oldukça fazla faydaları bulunan mantar Alzheimer ve demans olma riskini de azaltıyor.

Haber 14-03-2022 17:49

Yalnızlık demansa neden oluyor!

Demans günümüzde sık karşılaşılan hastalıklardan. 65 yaş üstü her 10 kişiden birinde ve 75 yaş üstü her 4 kişiden birinde görülen demans olanların sayısı gün geçtikçe artış gösteriyor. Yapılan araştırmalar sonucunda yalnız yaşayanların demansa yakalanma oranı daha yüksek! Demans olmanızı ileride önlemek için haberin içerisinde yer alan bazı yöntemleri alışkanlık haline getirebilirsiniz.

Haber 15-02-2022 15:47

Demans araştırması: Dünyada vakalar 2050'ye kadar üçe katlanarak 153 milyona çıkabilir

Uluslararası bir araştırmada dünya genelinde demans (bunama) vakalarının sayısının 2050'ye kadar 57 milyondan 153 milyona çıkabileceği uyarısı yapıldı. Washington Üniversitesi Sağlık Metrikleri ve Değerlendirme Enstitüsü'nün (IHME) araştırmasında Türkiye'de de vakaların bu süre içinde yüzde 277 artarak 3 milyonu geçebileceği öngörüsü yer alıyor.

Haber 07-01-2022 13:14

Demans hastalığı nedir? Demans hastalığının belirtileri ve tedavisi...

Unutkanlığın ön planda olduğu pek çok hastalığa verilen genel bir isim olan demans hastalığı özellikle yaşlı popülasyonda sıkça rastlanmaktadır. Son olarak Pakize Suda'nın da yakalandığı bilinen hastalığın belirtileri ve tedavisi merak ediliyor. Peki Demans hastalığı nedir? İşte Demans hastalığının belirtileri ve tedavisi...

Haber 06-10-2021 16:49

Pakize Suda'nın hastalığı nedir? Pakize Suda kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Son olarak Demans hastalığı nedeniyle vasi atandığı haberi gelen Pakize Suda'nın hastalığı merak ediliyor. Akıl zayıflığı olarak da bilinen "Demans nedir, Demans belirtileri nelerdir?" soruları araştırma konusu oldu. Pakize Suda'nın kim olduğu ve kariyeri de merak konusu. Peki Pakize Suda'nın hastalığı nedir? Pakize Suda kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte ayrıntılar...

Magazin 06-10-2021 16:35

Demans hastalığı ile mücadele eden Pakize Suda'nın yeğeni canlı yayında anlattı! Bana her şeyi unutarak ölmek istiyorum dedi

İzmir'in Çeşme ilçesinde yaşayan oyuncu, yazar Pakize Suda’ya (71), 'akıl zayıflığı' yaşadığı belirtilerek opera sanatçısı ablası Ayşe Suda tarafından vesayet davası açıldı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda düzenlenen rapor üzerine mahkeme, Pakize Suda'ya yeğeni Dilara Elagözlü'nün (46) vasi olarak atanmasına karar verdi.

Magazin 06-10-2021 10:38