Disk Haberleri

Milyonlarca çalışan bekliyor! Asgari ücrete ara zam için kritik toplantı! 3 sendika katıldı

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından emekli ve memurlar için zam oranı netleşti. Zam bekleyen bir başka kesim de çalışanlar. Milyonlarca çalışan asgari ücrete ara zam beklerken üç sendikadan kritik toplantı geldi. TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK vergi ve enflasyon gündemiyle toplandı.

Finans

DİSK'ten TÜİK önünde protesto: Görevi enflasyonu düşük göstermek değil

Türkiye İstatistik Kurumu, bugün haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarını paylaştı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu maaş zamlarını da etkileyen haziran ayı enflasyonunun yüzde 1.64 olarak açıklanmasını protesto etti. DİSK Başkanı Çerkezoğlu, "Bugün açıklanan rakamının gerçekle ne kadar ilişkisi olduğunu bu ülkede yaşayan herkes biliyor" dedi. Emekli Memur Sen de seyyanen zam çağrısı yaptı.

Finans

DİSK'in başvurusu reddedildi: TÜİK'ten enflasyon sepeti açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) şikayet başvurusunun reddedildiğini duyurdu. TÜİK açıklamasında, "Fiyat endekslerinin amacı, ortalama fiyat seviyesini ölçmek değil, saf fiyat değişimlerini ortaya koymaktır." denildi.

Finans

SON DAKİKA | İstanbul'da 1 Mayıs gerilimi! CHP ve DİSK çağrı yapmıştı, Taksim'e çıkan yollar kapatıldı, gözaltılar var: Polisle göstericiler arasında arbede

Son dakika haberi: İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri için Taksim Meydanı'na bu yıl da izin verilmedi. CHP ve DİSK başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları Taksim çağrısında bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yasak kararından geri adım atmadı. Sabah saatlerinde Taksim'e çıkan yollar kapatıldı. Beşiktaş ve Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'ne çıkan gruplara polis müdahale edip gözaltına aldı. Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen grupla polis arasında arbede çıktı.

Haber

Disk

Disk Hakkındaki Haberler Mynet'te. Disk Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Arzu Çerkezoğlu yeniden DİSK Genel Başkanı seçildi

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, genel kurulda bir kez daha başkanlığa getirildi.

Haber

Özgür Özel'den çok konuşulacak yerel seçim çıkışı! 'Sandıkta bu iktidara kim dur diyecekse...'

DİSK'in 17. Olağan Genel Kurulu başladı. Kongrenin açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Özel, "Bu iktidara sahada, sandıkta kim 'dur' diyecekse onun adaylarına destek veriyorum. Ben Cumhur İttifakı'nın sömürü düzenine karşı, karşısında kazanacak ve bir mesajla da bu iktidara artık 'dur' diyebilecek bir yerel örgütlenmeyi destekliyor, toplumsal muhalefetin güç kazanacağına inanıyorum' diyen herkesi Türkiye İttifakı'na davet ediyorum" dedi.

Haber

Asgari ücret için meydanlara inip sınırlarını belirlediler: O rakama kadar yılda 4 kez zamlanmalı: 22 altın detayı...

Asgari ücret 2024 yılında ne kadar olacak? Milyonlarını kaderini belirleyecek rakamın açıklanmasına sayılı günler kaldı. Herkes asgari ücreti merakla beklerken DİSK meydanlara inip talebini iletti. Enflasyona dikkat çeken sendika yılda 4 zam talebinde bulundu. 2013 yılındaki asgari ücrete vurgu yapan DİSK'in açıklamasındaki, 22 cumhuriyet altın detayı dikkat çekti.

Finans

DİSK'ten asgari ücret ve emekli maaşı çıkışı: Enflasyonu işaret etti! 'İlk kez bu yıl' diyerek duyurdu

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücret ve emekli maaşı ile ilgili açıklamalarda bulundu. DİSK olarak ilk kez bu yıl asgari ücret konusunda rakam söylemediklerini belirten Çerkezoğlu, "O kadar yüksek enflasyonlu bir süreç içerisindeyiz ki bizim aralık ayı başında söyleyeceğimiz rakam, 2 ay içerisinde bile uçup gidecek." dedi. Çerkezoğlu ayrıca, "En düşük emekli aylığı, en az asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir" ifadelerini kullandı.

Finans

Asgari ücret toplantısı öncesi açıklandı! DİSK'ten yıllar sonra bir ilk... Yılda dört kez güncellenmeli

Milyonlarca vatandaş yeni asgari ücretin belirleneceği günü iple çekiyor. Tarihi 11 Aralık olarak netleşen ilk Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesi DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan asgari ücret için yeni bir öneri geldi. Çerkezoğlu yıllar sonra bir ilke imza attıklarını belirtirken yemi zamlı asgari ücretin 1 Şubat 2024'te alınacak olmasına dikkat çekti.

Finans

Emeklilerden 'kıdem tazminatı' çıkışı! DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: 'İnsanca yaşayabilecekleri seviyede maaş verilmeli'

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, temmuz ayında yapılan düzenlemeden milyonlarca emeklinin "1 lira bile ücret artışı almadığını" belirterek tepki gösterdi. Çerkezoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yeni çalışma başlatıldığına değinerek "Emeklilerin bir gün bile, bir saat bile bekleyecek tahammülü kalmadı" ifadelerini kullandı.

Finans

İBB ile DİSK toplu iş sözleşmesi imzalandı... 42 yıl sonra bir ilk!

İBB ile DİSK arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, haftalık çalışma süresinin 45 saatten 40 saate indirildiğini duyurdu. Öte yandan İBB'den yapılan açıklamada, DİSK ile 12 Eylül 1980 darbesinden 42 yıl sonra ilk kez toplu iş sözleşmesi imzalandığı duyuruldu. İşte haberin detayları...

Haber

42 yıl sonra bir ilk! Sözleşmeler imzalandı... İmamoğlu duyurdu: Haftalık çalışma saatleri düşüyor...

İBB ve DİSK arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu haftalık çalışma süresinin 45 saatten 40 saate düşürüleceğini açıkladı.

Haber

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan asgari ücret önerisi! 'Yılda 4 kez...' Toplantıda gergin anlar: 'Yeter artık'

Asgari ücrete ara zam için ikinci toplantı sona ererken DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan milyonları ilgilendiren asgari ücretle ilgili bir açıklama geldi. Çerkezoğlu, "Enflasyon tek haneli rakama düşene kadar asgari ücret ve bütün ücretler yılda 4 kez güncellenmelidir" dedi. Öte yandan toplantı sırasında tartışma çıktı.

Finans

SONDAKİKA | İstanbul'da 1 Mayıs'ta 'Taksim' gerginliği: Polis izin vermedi, gözaltılar var! DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu: '2023 1 Mayıs'ı Taksim'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacak'

Son dakika: DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu 1 Mayıs'ta dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından konuşan Çerkezoğlu, "Biz biliyoruz ki bu 1 Mayıs, 2023 1 Mayıs'ı Taksim'in yasaklı olduğu son 1 Mayıs olacak" ifadelerini kullandı. Öte yandan Taksim ve Maltepe'de polis kalabalığa müdahale etti. Müdahalelerde arbede yaşanırken çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Haber

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sundu.

Yurthaber

Kadıköy'de 1 Mayıs 1996'da ölenler anıldı

Çeşitli sendikaların üyeleri, Kadıköy'de 1 Mayıs 1996'da çıkan olaylarda ölen 3 kişiyi andı.

Yurthaber

Taksim'de 1 Mayıs 1977'deki olaylarda hayatını kaybedenler anıldı

Taksim'de 1 Mayıs 1977'deki olaylarda hayatını kaybedenler, Kazancı Yokuşu'nda düzenlenen törenle anıldı.

Yurthaber

DİSK, KESK ve bazı birlikler 1 Mayıs'ı Maltepe Meydanı'nda kutlayacak

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Maltepe Meydanı'nda kutlayacaklarını bildirdi.

Yurthaber

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması! İstanbulluları Maltepe Meydanı'na çağırdı

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması geldi. Ortak basın açıklamasında konuşan Çerkezoğlu, "Tüm İstanbul halkını, Maltepe Meydanı'nda, 1 Mayıs meydanında buluşmaya çağırıyoruz" dedi.

Haber

Deprem bölgesindeki işçiler için 'kıdem tazminatı' düzenlemesi! Gündeme geldi, görüşme gerçekleşti: Bakan bey olumlu bakıyor

Deprem bölgesindeki işçilerle ilgili kıdem tazminatı düzenlemesi gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret eden DİSK heyeti, depremin etkilediği illerde istifa eden, ayrılmak isteyen, ailesinde kayıplar olan işçilere istemeleri halinde bu tazminatın ödenmesini önerdi. Bakan Bilgin'in söz konusu öneriye olumlu baktığı öğrenilirken, gözler hükümete çevrildi.

Finans

SON DAKİKA | Asgari ücret ne kadar olacak? İşte DİSK'in asgari ücret talebi: 13 bin 200 lira...

18 milyon SGK'lı çalışanın yüzde 62'sini doğrudan etkileyen asgari ücret zammı için maraton başladı. Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Sorusu merak edilirken Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 2023 yılı için asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini açıkladı. İşte asgari ücretle ilgili son dakika haberinin detayları...

Finans

DİSK'in İşçilerin Yüzüncü Yıl Bildirgesi açıklandı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) "İşçilerin Yüzüncü Yıl Bildirgesi" basın toplantısı ile duyuruldu.

Haber

Kadıköy Belediyesi işçilerinden Genel-İş Sendikasına disiplin tepkisi

Kadıköy Belediyesi işçilerinden Genel-İş Sendikasına "disiplin" tepkisi

Yurthaber

Kumluca Belediyesindeki işçilerin grevi devam ediyor

Belediye yöneticileri ile grevdeki işçiler arasında tartışma yaşandı - Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Alagöz: - "Kumluca Belediyesi hizmetlerini aksatmadan devam ettirecektir"

Yurthaber

Kumluca Belediyesinde işçiler greve başladı

Kumluca Belediyesinde işçiler greve başladı

Yurthaber

Antalya’da Kumluca Belediyesinden işçi çıkarıldığı iddiası

DİSK Akdeniz Bölge Başkanı Vedat Küçük: - “Eğer ki işten atılan arkadaşlarımız geri dönmez ve toplu iş sözleşmesi imzalanmaz ise yarından itibaren belediye önüne ‘hak, hukuk ve adalet’ çadırını kuracağız”

Yurthaber

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan İzmir'de sigara fabrikası çalışanlarına destek

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan İzmir'de sigara fabrikası çalışanlarına destek

Yurthaber