Edebiyat Haberleri

Yedi Güzel Adamın kentinde edebiyat ödülleri sahiplerini buldu

Türk edebiyatına yön veren birçok şair ve yazarın yetiştiği Kahramanmaraş'ta düzenlenen 4. Uluslararası Şiir ve Edebiyat Günleri kapsamında "Kahramanmaraş Edebiyat Ödülleri" sahiplerini buldu.

Yurthaber 11-12-2023 07:28

2022 Attila İlhan Edebiyat Ödülleri'nin sahipleri belirlendi

Attila İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfının, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın desteğiyle bu yıl yedincisini düzenlediği "2022 Attila İlhan Edebiyat Ödülleri"nin sahipleri açıklandı.

Haber 01-11-2022 07:29

Dostluk deneme yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

Mütefekkir Fethi Gemuhluoğlu'nun doğumunun 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmada, Ayşe Koç birinci, Yusuf Emre Bozan ikinci, Muhammed Burhan Gerger üçüncü oldu

Yurthaber 18-10-2022 22:58

Liseler Arası 12. Mevlana Şiir Yarışması başvuruları açıldı

Liseler Arası 12. Mevlana Şiir Yarışması başvuruları açıldı

Yurthaber 28-09-2022 17:07

Edebiyat

Edebiyat Hakkındaki Haberler Mynet'te. Edebiyat Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

TDT Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Bursa'da ödül töreninde konuştu:

"İşte birliğin geliştirilmesi için birbirimize daha çok iş yapacağız, daha çok ticaret yapacağız. Ulaşımı, altyapıyı, iletişimi geliştireceğiz. Bunun yolu da nereden geçiyor? Dilden geçiyor. Ortak dilde mutlaka buluşmamız gerekiyor. Ortak alfabede mutlaka buluşmamız gerekiyor. Ortak tarihte mutlaka buluşmamız gerekiyor" - "Gelişmiş ülkeler, Avrupa, Amerika, Çin, Japonya bu gibi ülkeler, dünya refahından çok daha fazla pay alıyor. Aslında dünyanın problemi de bu. Bölgesel ve küresel anlamda refahın adil dağıtılmamış olmasının sancılarını, sıkıntılarını bugün çekiyoruz. Nasıl çekiyoruz? Terörle çekiyoruz, iç savaşlarla ve göçlerle"

Yurthaber 26-09-2022 14:56

Edebiyat eş anlamlısı eş anlamlısı nedir? Edebiyatın eş anlamlısı kelime ve cümle içinde örnek kullanım

Dilimizde birçok kelime birden fazla anlama gelir. Türkçe, farklı dillerden gelen kelimelere de ev sahipliği yapan bir dildir. Anlamları ve yerine kullanılacak olan eş anlamlı kelimeler bu sebeple çeşitlilik gösterir. Edebiyat da bu özelliklere sahip bir kelimedir. Eş anlamlı sözcüklerinden biri literatürdür. Edebiyat kelimesinin eş anlamlısı nedir? Edebiyat eş anlamlısı ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Egitim 06-08-2022 01:56

Dörtlük eş anlamlısı nedir? Dörtlük kelimesinin eş anlamlısı ve cümle içinde örnek kullanım

Türkçe çok zengin bir dildir. Öz Türkçe olan ya da başka dillerden gelen kelimeler içerir. Her kelime birden fazla anlama sahiptir. Bu yüzden kelimelerin eş anlamlıları da birden fazladır. Dörtlük kelimesi de bu özelliklere sahiptir. Birçok anlamda kullanılabilecek bir isimdir. Kıta, dilim gibi anlamlara gelir. Müzik, edebiyat ve matematik alanlarında kullanılır. Dörtlük kelimesinin eş anlamlısı nedir? Dörtlük eş anlamlısı ve cümle içinde kullanım örnekleri...

Egitim 04-08-2022 21:42

İspanyol Dili ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? İspanyol Dili ve Edebiyatı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Dünyada en çok konuşulan diller arasında İngilizceden sonra ikinci sırada yer alan İspanyolca, İspanyol Dili ve Edebiyatı bölümleriyle üniversitelerin tercih edilen programları arasında yer edinmiştir.

Egitim 31-07-2022 12:11

Doğu Dilleri ve Edebiyatı mezunları ne iş yapar? Doğu Dilleri ve Edebiyatı bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Doğu Dilleri ve Edebiyatı bölümü , Arapça, Farsça, Japonca, Urduca gibi dillerin ana bilim dalından oluşmaktadır. Ülkelerin dillerini, kültürlerini, sanat alanındaki gelişmelerini inceleyecek alanında uzman kişileri yetiştirmeyi hedefler. Mezunlar seçmiş oldukları dil üzerinden ilerleyerek kültür, edebiyat alanında incelemeler yaparak dilin gelişmesine katkı sağlarlar. Eğitim süresi 4 yıl olan Doğu Dilleri ve Edebiyatı bölümü Nedir? Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümü mezunları ne iş yapar?

Egitim 27-07-2022 19:49