Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Haberleri

Gabar Dağı'ndaki yeni petrol rezervi keşfi Türkiye'nin enerjideki makus talihini değiştirecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin günlük petrol üretiminin 5 yıl önce 40-50 bin varil, geçen sene 80 bin varil olduğunu belirterek, "Bu son sahayla (Gabar Dağı) birlikte birkaç yıl içinde ilave 100 bin varil daha üretim imkanına kavuşmuş olacağız. Böylece yıllık üretimimiz, tüketimimizin neredeyse yüzde 20'sini, belki bir miktar fazlasını karşılayabilir hale gelecek." dedi.

Yurthaber 04-05-2023 13:38

Bakan Dönmez canlı yayında açıkladı: Hemen hemen herkesi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir canlı yayında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Karadeniz'de bulunan 710 milyar metreküplük gazla ilgili bilgiler veren Dönmez, "Bugüne kadar tükettiğimiz gazın yüzde 1'ini üretebiliyorduk. Bununla çok büyük bir fark yaratmış olduk. İthalatımızı yüzde 25-30 oranında azaltmış olacağız. Ben kendi adıma, hemen hemen herkesi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Haber 19-04-2023 22:57

Bakan Dönmez, İskenderun'da depremzedelerin barınacağı gemiyi inceledi

Acil durumlarda insani yardım amacıyla kullanılabilecek yüzer yaşam kentleri konseptinin ilk gemilerinden olan Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan'da yaşam alanlarının yanı sıra, çocuk kreşi, eğitim, sağlık, aşevi ve sosyal alanlarıyla modern bir kentin çeşitli imkanları yer alıyor.

Yurthaber 10-03-2023 09:31

Bakan Dönmez, Manisa'da ziyarette ve incelemelerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Manisa'da ziyarette ve incelemelerde bulundu, STK temsilcileri ve partililerle bir araya geldi.

Yurthaber 15-11-2022 08:09

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Hakkındaki Haberler Mynet'te. Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Bakan Dönmez'den Amasra'da maden ocağındaki patlamaya ilişkin açıklama:

"Olayın nedeninin grizu patlaması olduğunu söylemiştik. Bugün itibarıyla da uzman arkadaşlarla yaptığımız değerlendirmenin hala devam ettiğini gözlemliyoruz" - "Şu anda yangın söndürülmek üzere, giderek şiddeti azalıyor" - "İlk etapta valiliğimiz şehit ailelerine yardımlarına başlamıştır. Bugün itibarıyla da Türkiye Taşkömürü Kurumu ilk ödemelerine başlayacaktır"

Yurthaber 17-10-2022 11:08

Bakan Dönmez'den Amasra'da maden ocağındaki patlamaya ilişkin açıklama:

"İşlemler bitinceye kadar Amasra Müessesemizde kömür üretimine ara veriyoruz"

Yurthaber 16-10-2022 13:44

Bakan Dönmez, Bartın'da arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi

Bakan Dönmez, Bartın'da arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi

Yurthaber 15-10-2022 17:13

Amasra'daki maden ocağında patlama neden oldu, can kaybı sayısı kaç? Bartın maden ocağındaki patlamada can kaybı sayısında artış!

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan maden ocağında geçtiğimiz akşam saat 18.45 sıralarında patlama oldu. Türkiye'nin yakından takip ettiği olayda patlama sebebiyle bölgeye AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Amasra'ya gitti. Can kaybı sayısında artış olduğu belirtildi. Peki, Amasra'daki patlama neden oldu? Amasra patlamasında kaç kişi hayatını kaybetti?

Haber 15-10-2022 11:54

Bakan Dönmez, Amasra'da maden ocağındaki patlamaya ilişkin açıklama yaptı:

"Bir galeride patlamanın akabinde oluşan bir yangın söz konusu. Şu anda ekiplerimiz yangın ve orada oluşan karbonmonoksitin etkisini azaltmaya çalışıyorlar" - "10-11 işçi, yangının devam ettiği bölgede. 4-5 işçimizin de göçüklerin olduğu bölgede olduğunu değerlendiriyoruz"

Yurthaber 15-10-2022 07:08

Bakan Dönmez: (Amasra'daki maden kazası) İlk değerlendirmeler grizu patlaması olduğu şeklinde

"Galerilerimizde havalandırma tertibatı şu anda sağlıklı olarak çalışıyor. Kısmi göçükler var" - "Galerilerin belli bir kısmına kadar fayton dediğimiz mini raylı sistem çalışıyor. Bir kısmında ise ancak yayan, elle müdahaleler söz konusu"

Yurthaber 14-10-2022 23:35

Bakan Dönmez, Düzce'de temaslarda bulundu

Bakan Dönmez, Düzce'de temaslarda bulundu

Yurthaber 30-09-2022 18:30

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Düzce'de konuştu:

"Sakarya Gaz Sahası'ndaki keşfimizle Karadeniz'in altındaki yapıları yeni bulgu ve bilgilere göre yeniden değerlendiriyoruz. Şimdi yeni bilgi ve bulguları, bu sahadaki sismik çalışmalarla yeniden değerlendiriyoruz. Çalışmalar neticelendiğinde, yeni keşif yapıldığında sizlerle paylaşmış olacağız" - "Enerji verimliliği alanında yapılan yatırımlar ortalama 5 sene içinde geri dönüyor. İster evinizde, iş yerinizde ve sanayi kuruluşlarında hemen her yerde kısa süreli geri dönüş sürelerini görüyoruz, ölçüyoruz. Bu kapsamda enerjiyi verimli kullanma uygulamalarına ve çalışmalarına devam edeceğiz"

Yurthaber 30-09-2022 14:43

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Bartın'da madencilerle buluştu:

"Geçtiğimiz yıl maden ihracatında 6 milyar dolarla rekor kırdık. Bu sene bu 6 milyar doları da aşacağız. Dün ithal ettiğimiz ürünleri bugün artık ihraç eder hale geldik" - "Üretim artışı hedefimiz var. Mekanizeye geçmemiz lazım. Üretim artışını sağlayacağız, hem de iş kazalarını daha da azaltmış olacağız. Ne kadar mekanize olursak size de faydası var. Beden gücünü daha az kullanmış olacağız"

Yurthaber 20-09-2022 19:05

Bakan Dönmez, Bartın'da Enerji Koordinasyon Toplantısına katıldı:

"19 yılda bakanlığımızla ilgili konularda Bartın'a 879 milyon liralık yatırım yapıldı"

Yurthaber 20-09-2022 14:29

Karadeniz gazını karaya taşıyacak boru hattının büyük bölümü tamamlandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: - "An itibari ile 16 inçlik doğal gazın taşınacağı ana boru hattının 140 kilometresi tamamlandı, yaklaşık 20-25 kilometrelik bir kısmı kaldı" - "Daha önce de ifade ettiğimiz gibi inşallah insanımıza, vatandaşımıza Cumhuriyet'imizin 100. yılının ilk çeyreğinde mart ayı içerisinde ilk gaz akışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz"

Yurthaber 20-09-2022 08:40

Bakan Dönmez, Bandırma'da ferrobor tesisinin temel atma töreninde konuştu:

"Geçtiğimiz yıl 1 milyar 30 milyon dolar ile Cumhuriyet tarihimizin bor ihraç rekorunu kırmıştık. Bu yıl yola çıkarken hedefimiz 1,1 milyar dolardı ancak bu yıl yeni sözleşmeler, yeni pazarlar, yeni bağlantılar sayesinde hedefimizi yukarı yönlü revize ettik. Bu yıl hedefimizi 1,25 milyar dolar ile geçen yılki rekorumuzu tazelemek olarak güncelledik" - "(Temeli atılan ferrobor tesisi) Fabrikamız yıllık 800 ton üretim kapasiteli olacak. İnşallah önümüzdeki yılın bu aylarında hedefimiz Bandırma'nın kurtuluşunun olduğu 17 Eylül'e bu tesisi yetiştirmek. İnşallah hep birlikte o günleri görürüz. Bu tesisimizde 100 vatandaşımızı da istihdam edeceğiz"

Yurthaber 17-09-2022 17:37

Bakan Dönmez: Keşfin ateşini Akdeniz'de de yakmaya kararlıyız

"Sondaj filomuzun en güçlüsü Abdülhamid Han'ı Akdeniz'de Yörükler-1 kuyusuna gönderdik. Gemimizdeki tüm personelimiz canla başla çalışıyor. Tek amaçları var yeni bir keşif, yeni bir müjde. İnşallah umutluyuz. Rabb'im nasip ederse güzel haberleri milletimizle paylaşacağız"

Yurthaber 11-09-2022 12:13

Bakan Dönmez, Bilecik'teki seramik fabrikası temel atma töreninde konuştu:

"Bor karbür özellikle savunma sanayimiz için oldukça kritik bir öneme sahip. Savunma sanayi teknolojimiz bugün dünyanın takdir ettiği bir noktada" - "Türkiye, limanlarıyla, demir yollarıyla, havalimanlarıyla, enerji tesisleriyle, çeşitlendirdiği tedarik kanallarıyla dünyaya açılmaya hazır vaziyette bekliyor, her alanda dünyanın üretim üssü olmaya hazır"

Yurthaber 10-09-2022 19:50

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde alüminyum fabrikasının temeli atıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: - "Türkiye'de şu anda güneş paneli üretimi yıllık kapasitesi 7 gigavat. Başka bir ifadeyle 7 bin megavata ulaştı. 7 bin megavat ne demek? Dünyada dördüncü sıradayız. Dün sıfırdık, bugün dördüncü sıradayız. Şimdi AYDE'nin ve diğer tesislerin devreye girmesiyle inanıyorum ve iddia ediyorum ki 2023'ün sonunda dünyada üçüncü sıraya oturacağız" - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: - "Türkiye'nin ajandası istihdam, üretim, ihracat olsun istiyoruz. İşte buradaki müteşebbis arkadaşımız burada ürettiği ürünlerin yüzde 65'ini ihraç edecek. Alüminyumu alacak, güneş paneli çerçevesi gibi katma değerli bir işe dönüştürecek, ülkeye döviz kazandıracak"

Yurthaber 10-09-2022 16:20

Bakan Dönmez, Bilecik'te seramik fabrikasının temel atma töreninde konuştu:

"Gerek boru hatlarımız gerek LNG ve FSRU tesislerimiz gerekse de yer altı doğal gaz depolama tesislerimizle bu anlamda oldukça iyi bir durumdayız. Doğal gaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz inşallah" - "Biz üretimiyle, ihracatıyla, teknolojisiyle, AR-GE'siyle, iş güvenliği kültürüyle örnek bir madencilik sektörü inşa etmek istiyoruz. İhracatımızda lokomotif görevi görecek, gayri safi milli hasılamızda önemli bir paya sahip olacak, AR-GE'siyle yerli ve milli teknolojisinin gelişimine destek olacak bir madencilik sektörü olacak"

Yurthaber 10-09-2022 14:49

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ordu'da konuştu: (2)

"Ordu 2002 yılında sadece 3,7 milyon liralık bir yatırım almışken Bakanlığımızın ilgi alanlarıyla ilgili, 2021'de, yani geçtiğimiz yıl yapılan yatırımın o yıl ki tutarı 244 milyon liraydı. Toplam, bu 19 yıl içerisinde de Ordu ilimize 1,95 milyar liralık enerji ve tabii kaynaklar alanında yatırım gerçekleştirdik"

Yurthaber 26-08-2022 20:48

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ordu'da konuştu: (1)

"Daha önce yapmış olduğumuz sismiklerden verileri değerlendirdik. Ordu'da ve Ünye'de birer kuyu planlıyoruz keşif amaçlı. Bunu da programa aldık"

Yurthaber 26-08-2022 19:38

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ordu'da ziyaretlerde bulundu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ordu'da ziyaretlerde bulundu

Yurthaber 26-08-2022 14:12

Bakan Dönmez: Yüzyılın keşfinde 2 yılı geride bıraktık

Bakan Dönmez: "Yüzyılın keşfinde 2 yılı geride bıraktık"

Yurthaber 22-08-2022 11:51

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, AK Parti Yalova İl Başkanlığı'nı ziyaret etti:

"Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve direktifleriyle 'Batıda ne varsa doğuda o olacak' anlayışıyla 81 ilin tamamına doğal gaz götürdük hamdolsun. Kentin büyümesinden kaynaklı, gelişmesinden kaynaklı mahallelerimiz oluyor onlara da program çerçevesinde inşallah doğal gazı ulaştırmış olacağız"

Yurthaber 13-08-2022 18:19

Bakan Dönmez, Abdülhamid Han sondaj gemisini ilk görev yerine uğurlama töreninde konuştu:

"Abdülhamid Han, Doğu Akdeniz’de arama kuyuları açacak. Açılan kuyular, daha önce yaptığımız sismik verilerin doğrulanması ve yer altındaki yapıların daha iyi anlaşılmasını sağlayacak" - "Gemilerimizi Karadeniz'e çektiğimiz için 'Türkiye'nin Akdeniz'den vazgeçtiği, baskı ve yıldırmalara boyun eğdiği' şeklinde mesnetsiz bir sürü iddia ortaya atıldı maalesef. Biz, dün de buradaydık, bugün de buradayız, yarın da burada olacağız. Yalan yanlış iddialarla Türkiye'nin yoluna taş koyduğunu zannedenlere cevabımızı bugün burada, hep birlikte veriyoruz. Biz ne haklarımızdan ne de 'Mavi Vatan'ın bir karışından vazgeçeriz"

Yurthaber 09-08-2022 15:17

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Yenipazar Belediyesi'ni ziyaret etti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Yenipazar Belediyesi'ni ziyaret etti

Yurthaber 31-07-2022 19:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Bilecik'te selden etkilenen bölgelerde muhtarlarla buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Bilecik'te selden etkilenen bölgelerde muhtarlarla buluştu

Yurthaber 31-07-2022 16:07