Ericsson Haberleri

#EricssonList: Ericsson IŞİD topraklarında militanlara para ödedi

Ericsson'dan sızan iç soruşturma raporu, İsveçli telekom devinin Musul'da çalışmak için IŞİD'den izin istediğini ve terör örgütünün kontrolündeki topraklardan geçmek için ödeme yaptığını ortaya koydu.

Haber 2022-02-27 20:10:33

MWC 2021 de iptal edilebilir!

Teknolojinin dünyasının kalbinin attığı Mobil Dünya Kongresi (MWC), 2021 yılında da düzenlenmeyebilir. Nokia, Ericsson, Sony ve Oracle gibi firmalar, geçtiğimiz yıl koronavirüs salgınıyla ilgili endişeler nedeniyle iptal edilen teknoloji konferansının 2021 ayağından çekildiklerini açıkladılar.

Haber 2021-03-11 15:43:09

Karar alan alana: Sony de Mobil Dünya Kongresi'nde yok!

LG, Ericsson, Nvidia ve son olarak Amazon'un ardından bir dev firma daha 2020 Mobil Dünya Kongresi'ne (MWC) katılmama kararı aldı. Japon teknoloji devi Sony, Çin'in Wuhan kentinden yayılıp küresel bir krize dönüşen koronavirüs salgınını gerekçe göstererek 2020 Mobil Dünya Kongresi'ne katılmayacağını açıkladı.

Haber 2020-02-10 16:40:55

Koronavirüs korkusu Mobil Dünya Kongresi'ne sıçradı!

24-27 Şubat tarihlerinde İspanya'nın Barcelona şehrinde düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi'ne (MWC) Nvidia, Ericsson ve LG'den sonra bir ünlü şirket daha katılmama kararı aldı. Dünya devi Amazon, Mobil Dünya Kongresi'ne katılmayacağını açıkladı. Amazon'un bu kararının arkasında ise Koronavirüs (2019-nCoV) salgını var.

Haber 2020-02-10 11:42:05

OPPO/Zhou: 5G'de iş ortaklarımız Ericsson, Qualcomm, Swisscom ve Telstra

Akıllı telefon markalarından OPPO'nun Türkiye Genel Müdürü Weijian Zhou, 2020’de DSS’nin etkin olduğu 5G akıllı telefonu piyasaya sürmeyi planladıklarını belirterek, "Bu konuda iş ortaklarımız Ericsson, Qualcomm, Swisscom ve Telstra ile birlikte çalışıyoruz" diye açıkladı.

Finans 26-12-19 14:52

5G kullanıcı sayısı 2025 yılında 2,6 milyara ulaşacak!

Ericsson, dünya genelinde 5G abone sayısının önümüzdeki altı yıl içinde 2,6 milyara ulaşmasını bekliyor. Ericsson Mobilite Raporu'nun 2019 sayısında, bu tahminlerin yanı sıra 2025 yılının sonuna kadar iletişim teknolojilerinin kullanımına dair diğer öngörüler de yer alıyor.

Trend 03-12-19 20:05

OPPO ve Ericsson ortak 5G laboratuvarı kuruyor!

OPPO, Ericsson ile işbirliğini güçlendiren 5G ortak laboratuvarı projesini hayata geçirdi.

Trend 08-11-19 20:45

Oppo ve Ericsson, 5G Laboratuvarı'yla iş birliklerini güçlendirecek

Oppo Başkan Yardımcısı ve Yazılım Mühendisliği Başkanı Andy Wu: - "5G ortak laboratuvarımızı Ericsson'la başlattığımız için çok heyecanlıyız. Dünyadaki tüm kullanıcılara daha iyi 5G ürünleri ve deneyimleri sağlamak için 5G dönemindeki zorlukları aşmak ve fırsatları geliştirmek için birlikte çalışacağız" - Ericsson Başkan Yardımcısı ve Kuzey Doğu Asya Ağları Başkanı Luca Orsini: - "Bu ortaklık, hem Ericsson hem de OPPO için son derece stratejik bir öneme sahip. Kurduğumuz 5G Laboratuvarı, 5G ekosisteminin çeşitliliğine katkıda bulunarak pazara yeni kullanım alanları ve müşteri değeri getirme konusunda her iki şirketin de çevikliğinden faydalanacak"

Yurthaber 07-11-19 15:05

Turkcell, sağlık sektörü için 5G şebeke deneyimi gerçekleştirdi

Turkcell, Ericsson ve Medical Park Hastaneleri ile 5G pilot şebekesi üzerinden 5G teknolojisiyle donatılan bir ambulansa bağlanıp uzaktan ultrason taraması yaparak Türkiye'de bir ilke daha imza attı - 5G üzerinden yapılan çağrı ve dokunsal eldivene gönderilen geri bildirim sinyalleriyle uzman hekimlere ambulanstaki görevliyi uzaktan yönlendirebilme imkanı sunan inovasyon trendi, sağlık sektörü için tanı süreçlerinde daha fazla hız vadediyor - Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin: - "5G'nin sağlık sektörünün dijitalleşmesi için neler sunabileceğinin iyi bir örneğini bu çalışma ile ortaya koyduk"

Yurthaber 07-11-19 12:39

Turkcell sağlık sektörü için 5G şebeke deneyimi gerçekleştirdi

Turkcell, Ericsson ve Medical Park Hastaneleri ile birlikte 5G pilot şebekesi üzerinden 5G teknolojisiyle donatılan bir ambulansa bağlanıp uzaktan ultrason taraması yaparak Türkiye’de bir ilke imza attı.

Finans 07-11-19 11:36

Turkcell ve Ericsson, 5G alanında işbirliği yapacak!

Turkcell ve Ericsson, 5G teknolojisinin Turkcell şebekesinde kullanımına imkân tanıyacak senaryoların geliştirilmesi konusunda ‘iyi niyet anlaşması’ imzaladı. İki şirket, çeşitli sektörlerde farklı 5G kullanım senaryoları belirlemek üzere birlikte çalışacak.

Trend 23-10-19 20:09

Turkcell ve Ericsson, 5G teknolojisi alanında işbirliği anlaşması imzaladı

Turkcell ve Ericsson, yaptıkları anlaşma ile çeşitli sektörlerde farklı 5G kullanım senaryoları belirlemek üzere birlikte çalışacak - Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin : - "Anlaşma ile 5G alanında özellikle sektörlerin dönüşümüne katkı sağlayacak çözümlerin hayata geçmesi için ortak çalışmalar yürüteceğiz"

Haber 23-10-19 14:41

Turkcell ve Ericsson, 5G teknolojisi alanında işbirliği anlaşması imzaladı

Turkcell ve Ericsson, yaptıkları anlaşma ile çeşitli sektörlerde farklı 5G kullanım senaryoları belirlemek üzere birlikte çalışacak - Turkcell Şebeke Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin : - "Anlaşma ile 5G alanında özellikle sektörlerin dönüşümüne katkı sağlayacak çözümlerin hayata geçmesi için ortak çalışmalar yürüteceğiz"

Yurthaber 23-10-19 14:40

Ericsson Türkiye'den orman yangınlarına karşı akıllı kafes

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın: - "Dünya genelinde artan orman yangınlarının hızlı tespiti amacıyla 'akıllı kuş kafesi' geliştirdik" - "Kafes, toprağa yerleştirilecek sensörüyle değişen nem oranları ve sıcaklıklara ilişkin bilgileri merkeze bildirecek. Böylece orman yangınlarına hızlıca ve tam zamanında müdahale imkanı olacak" - "Farklı bölgelerde denemelerine devam ettiğimiz kafesin sahada kullanımı henüz başlamadı"

Finans 29-09-19 11:13

Ericsson'un yeni nesil teknolojileri tanıtım toplantısı

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu: - "Bir taraftan ülkemize bilgi birikimi getirecek ve bilgi birikimini yerlileştirecek yabancı şirketlere destek olmaya gayret ederken diğer taraftan da yerli şirketlerimize yol gösterecek adımlar atıyoruz" - Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın: - "4,5G (LTE) baz istasyonu ve radyolink portföyümüz içinden, operatörlerimizin ihtiyaçlarına göre seçilmiş ürünlerimizin yerli malı belgelerini aldık. Bu yıl sonu itibarıyla seri üretimleri başlayacak şekilde yatırımlarımızı yapıyoruz"

Finans 26-09-19 11:28

Ericsson CEO’su Borje Ekholm yerini Saab CEO’suna bıraktı.

İsveç telekomünikasyon şirketi Ericsson CEO’su Borje Ekholm, 2017 yılından itibaren sürdürdüğü görevinden ayrılarak yerini otomotiv firması Saab CEO’su Hakan Buskhe’ye bıraktı.

Finans 28-08-19 15:44

5G teknolojisini ne zaman kullanacağız

Ericsson Mobility Report tarafından yayınlanan raporlar 5G hizmetlerinin ne zaman yaygınlaşacağı ile ilgili bazı ipuçları veriyor. Her ne kadar 2030’lu yıllar daha çok merak edilse bile, önümüzdeki 6 yıl hakkında da pek çok kişi merak içerisinde.

Trend 14-06-19 12:38

Şerit antenlerle her yerde internet bağlantısı geliyor

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın: - "Şirket olarak anten boyutlarını küçük bir kibrit kutusu büyüklüğüne getirmeye çalışıyoruz. Laboratuvarlarımızda yapışkan banda entegre edilebilecek ölçüde küçük ve esnek antenler geliştiriyoruz" - "Radyo şeritleri adını verdiğimiz bu antenler, belirli alanlarda ve her yerden internet bağlantısı sağlayabilecek"

Finans 02-05-19 11:03

5G ilk olarak şehir merkezlerinde kullanılacak

Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın: - "5G teknolojisi ilk aşamalarda şehir merkezlerinde yüksek veri hızlarının ve düşük gecikmenin ihtiyaç olabileceği yerlerde görülecek" - "Bu teknoloji yıl sonuna doğru dar bantta kullanılmaya başlanacak"

Finans 14-04-19 11:02

Akıllı şehirlere az kaldı!

MWC 2019’daki turumuz devam ederken Dell Technologies’in standını da ziyaret ettik. Firma, Ericsson ve Vmware gibi önemli isimlerle ortak hareket ederek yeni ürünlerini geliştiriyor. Tabii ki bu ürünlerin altyapısını 5G ve bulut teknolojileri oluşturuyor.

Trend 02-03-19 09:27

TÜRK EKONOMİSİNİN ASIRLIK ÇINARLARI - Dolmabahçe'deki telefon hattından yerli yazılım ihracatına uzanan yolculuk

Dolmabahçe Sarayı'na bugün dahi aktif olan bir telefon hattı kurarak 1890 yılında Türkiye pazarındaki ilk yatırımını yapan Ericsson, yine tarihi bir yatırımla, Cumhuriyet'in kurulmasından 2 yıl sonra 2 bin 416 aboneye hizmet verme kapasitesine sahip İzmir Santrali'ni kurdu - Bugün İstanbul, Ankara ve İzmir'de 450'den fazla Ar-Ge ve 150 teknik destek personelinden oluşan Ericsson Türkiye Ar-Ge ekibi, bilişim ve telekom teknolojileri alanında çeşitli yenilikçi faaliyetlerle hizmet veriyor - Ericsson'un 3 ildeki Ar-Ge merkezinde Türk mühendisler tarafından geliştirilen yazılımlar 34 ülkeye ihraç ediliyor - Ericsson Türkiye Genel Müdürü Işıl Yalçın: - "İsveç'teki yönetimimiz Türkiye'ye karşı özellikle buradaki yetenekleri gördükten sonra ve bu kadar çok projeyi uygulamaya soktuktan sonra inanılmaz bir güven kazandı" - "Türkiye, Ericsson'un küresel arenada laboratuvar kurduğu 11'inci ülke olarak seçildi"

Haber 20-02-19 11:11

Turkcell’den canlı 5G arama testi gerçekleşti

Turkcell 5G çalışmaları kapsamında Ericsson işbirliğiyle Türkiye’nin ilk uluslararası standartlarla uyumlu canlı 5G bağlantısı testi İstanbul’da başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.Turkcell, 5G alanındaki çalışmalarını hızlandırdı.

Haber 29-01-19 23:05

Ericsson, Türkiye'yi küresel teknoloji üssü yapmayı hedefliyor

Ericsson, global endüstriyi şekillendirecek teknolojileri üretmek üzere hayata geçirdiği küresel araştırma laboratuvarlarının 11'incisini, Milli Teknoloji Hamlesi'ne destek olarak Türkiye'yi küresel teknoloji üssü haline getirme hedefiyle Türkiye'de kurdu - Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır: - "Açılışını yaptığımız merkezin, Milli Teknoloji Hamlemizin, 'insan kaynağının geliştirilmesi' ve "altyapının geliştirilmesinde' ana hedeflerine ulaşmamızda fırsatlar sunacağı düşüncesindeyim" - Ericsson Ortadoğu ve Afrika Başkanı Rafiah İbrahim: - "Bu laboratuvar Türkiye için önemli. Çünkü bütün bilim insanlarına, araştırmacılara, akademisyenlere bilgi sağlama ile kalmayıp dünya geneline katkı sağlama konusunda yardımcı olacak" - "Türkiye'ye yatırım yapmayı, yatırımlarımızı sürdürmeyi istiyoruz. Son yıllarda mobil sektördeki gelişmelere bakacak olursak Türkiye gerçekten önde" - İsveç'in İstanbul Başkonsolosu Therese Hyden: - "Ericsson ve diğer İsveçli şirketlerin Türk hükümeti tarafından sağlanan yatırım imkanlarını ve teşvikleri bu kadar güzel değerlendirip güzel yatırımlara çevirdiğini görmek bizleri de mutlu ediyor"

Finans 04-12-18 13:54

Qualcomm'dan dünyada bir ilk

Qualcomm, Swisscom, WiNC ve Ericsson 5G donanımı ile canlı ağ üzerinden dünyadaki ilk 5G NR Sub-6 GHz OTA bağlantısını başarılı bir şekilde gerçekleştirdi

Haber 09-11-18 17:04

Turkcell, Ülker Arena'nın bağlantı hızını artırdı

Turkcell, Fenerbahçe Ülker Basketbol Arena'da Ericsson Elastic Radio Access Network (RAN-Esnek Radyo Erişim Ağı) uygulamasıyla bağlantı hızını artırdı

Finans 03-07-18 12:07

Turkcell, Fenerbahçe Ülker Basketbol Arena’da Bağlantı Hızını Artırdı

Turkcell, Avrupa’daki en büyük basketbol salonlarından biri olan Fenerbahçe Ülker Basketbol Arena’da Ericsson Elastic Radio...

Yurthaber 03-07-18 11:24

Ericsson-turkcell Ortak Projesine Londra’dan Büyük Ödül

Ericsson ve Turkcell, ’Akıllı Otopark Projesi’ ile Londra’daki IoT World Europe Ödülleri’nde büyük ödülün sahibi...

Yurthaber 19-06-18 11:09

Turkcell ve Ericsson’a En İyi IoT Çözüm Sağlayıcı ödülü

Turkcell ve Ericsson dünyada bir ilki gerçekleştirdiği “Akıllı Otopark Projesi” ile Londra’daki “IoT World Europe Ödülleri”nde büyük ödülün sahibi oldu

Haber 19-06-18 11:09

Akıllı Otopark Dönemi Başladı

Turkcell ve Ericsson iş birliğinde ‘Akıllı Otopark Projesi’ni hayata geçirdi. Proje, kalabalık şehirlerdeki otoparklarda...

Yurthaber 23-02-18 12:26

Akıllı otopark dönemi başladı

Turkcell ve Ericsson iş birliğinde ‘Akıllı Otopark Projesi’ni hayata geçirdi.

Haber 23-02-18 11:32

Turkcell Akıllı Otopark dönemini başlattı

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu: - "Dar Bant-Nesnelerin İnterneti (NB-IoT) teknolojisi ile ilgili yürüttükleri çalışmalara hız kesmeden devam ediyoruz" - Ericsson Türkiye Genel Müdürü Pichler: - "ürkiye’de Nesnelerin İnterneti alanında Türk mühendislerimiz ve yerel iş birliklerimiz aracılığı ile birçok proje üzerinde çalışıyoruz"

Haber 23-02-18 11:19

Verizon ve Ericsson 1Gbps sınırını aşmayı başardı

Mobil iletişim altyapısı konusunda dünya üzerinde önde gelen firmalardan olan Verizon ve Ericsson en son yaptığı test ile 1gBPS sınırını aşarak bir rekora imza atmayı başardı.

Haber 24-08-17 16:31

Ericsson 25 bin kişiyi işten çıkarabilir

Ericsson'da kemer sıkma politikaları tartışılmaya devam ederken izlenecek bu politikanın 25 bin çalışanının işine mal olabileceği tahmin ediliyor.

Finans 18-08-17 08:43

Her Gün Bir Milyondan Fazla Mobil İnternet Kullanıcısı Ekleniyor

En son yayınlanan Ericsson Mobilite Raporu’na göre 2022 yılına kadar, 2,6 milyar yeni mobil geniş...

Yurthaber 13-06-17 15:31

Hastalar, 5G ile sağlık kontrolünü kendileri yapacak

Ericsson, ‘Sağlık Bakımından Ev Bakımına’ isimli en son ConsumerLab raporunu yayınladı. Rapor, 5G ile sağlık hizmetlerinin geleceği ve önleyici; rutin sağlık ve operasyon sonrası bakım hizmetleri dönüşümüne etkisi ile ilgili tüketici görüşlerini ortaya koyuyor.

Haber 12-06-17 09:44

Turkcell’den Ericsson İşbirliği Açıklaması

Turkcell, Ericsson Global ile mobil altyapı ürünlerinin geliştirilmesi konusunda iş birliği yapmaya başladığını açıkladı.Turkcell, daha...

Yurthaber 30-01-17 11:37

Turkcell, 5g Testinde 24,7 Gbps Hıza Ulaştı

Turkcell, Türkiye’de gerçek 5G ekipmanları ile ilk hız testini gerçekleştirdiğini açıkladı. Ericsson işbirliği ile 15...

Yurthaber 11-01-17 15:57

Türkiye’Nin Ilk 5G Testinde 24.7 Gbps Hıza Ulaşıldı

- 5G çalışmalarına devam eden Turkcell, Türkiye’de gerçek 5G ekipmanları ve Ericsson işbirliği ile ilk hız testinde saniyede 24.7 Gbit

Yurthaber 11-01-17 15:01

5G kullanıcı sayısı 2022’de yarım milyara ulaşacak

Bugün yayınlanan Ericsson Mobilite Raporuna göre; 2022’de dünya çapında 550 milyon 5G kullanıcı olacak.

Haber 19-11-16 09:18

Saü Öğrencileri “ericsson Innovation Awards 2016” Yarışmasına Katılmaya Hak Kazandı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğrencileri geliştirdikleri ‘Park Easy’ uygulaması ile Ericson Innovation Awards 2016 yarışmasına katılmaya...

Yurthaber 13-12-15 16:28

İsrail, Filistin’in Telefon Hatlarına Giremeyecek

Filistin’deki abonelerin yüzde 60’ına hizmet veren GSM operatörü Jawwal, Defne Telekomünikasyon ve Ericsson işbirliği ile...

Yurthaber 22-05-15 10:54

Apple ve Ericsson arasındaki dava büyüyor

Apple ve Ericsson arasındaki anlaşmanın sona ermesiyle başlayan anlaşmazlık, Amerikan Ticaret Komisyonu’nun olaya dahil olmasıyla yeni bir boyut kazandı.

Haber 03-04-15 09:11

Ericsson ve Apple arasındaki dava kızışıyor

Apple’ın patentlerini izin almadan kullandığını iddia eden Ericsson, aralarında iPhone’un da yer aldığı Apple ürünlerinin satışını durdurmak istiyor.

Haber 02-03-15 08:53

3310’a Windows Phone T28’e Android yüklediler

Efsane telefonlar Nokia 3310 ve Ericsson T28 akıllı telefona dönüştürüldüler.

Haber 03-11-14 08:48

Ericsson A1018'i 50 bin liraya satıyorlar

İnanılmaz ama gerçek. Efsane telefonlar artık antika olmuş

Haber 12-10-14 14:35

Facebook ve Ericsson birlik oldu

Facebook ve Ericsson, internet ulaşımını genişletmek amacıyla bir araya geldi.

Haber 26-02-14 08:28

Erıcsson, Türkiye Telekom Pazarındaki Akıllı Telefon Kullanıcı Alışkanlıklarını Ve Beklentilerini Açıkladı

Ericsson, Türkiye’deki akıllı telefon kullanıcılarının telekom pazarındaki kullanım alışkanlıkları, eğilimleri ve beklentileri ile ilgili çarpıcı...

Yurthaber 05-07-13 15:32

Pil ömrünü uzatacak işlemci

Eşdeğer performans sağlayan işlemcilerden yarı yarıya daha az enerji tüketen işlemcilerini duyuran ST-Ericsson, pil ömrünü uzatmayı garanti ediyor. İşte bu yeni mobil işlemcinin önemli detayları:

Haber 12-01-13 12:19

Bakan Yıldırım, Ericsson-avea Yazılım Test Merkezi'nin Açılışını Yaptı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye her konuda olduğu gibi bilişim ve yazılım...

Yurthaber 10-10-12 22:07