Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Haberleri

Prof. Dr. Cemil Yücel gözaltına alındı! ESOGÜ: 'Açığa alındı'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Cemil Yücel, sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından gözaltına alındı. Üniversite, ifadesinin ardından serbest kalan Prof. Dr. Yücel'in açığa alındığını açıkladı.

Haber

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi taban puanları 2022: ÖSYM Eskişehir Osmangazi Üniversitesi taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları için liste açıklandı mı?

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi taban puanları 2022 yılı listesini bekleyen milyonlarca üniversite adayı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün'ün açıklamasına kilitlendi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları ile ilgili araştırma yapan adaylar YKS tercih kılavuzunun ne zaman yayınlanacağını merak ediyor. İşte Eskişehir Osmangazi Üniversitesi taban puanları ile ilgili detaylar...

Egitim

Kaygı bozukluğu çocukları ekrana yöneltebiliyor

ESOGÜ Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüboğlu: - "Çocuk çok fazla sosyal kaygı yaşıyorsa, arkadaşları tarafından kabul görmeyeceğini düşünüyorsa, yeterince sevilmediğini, istenmediğini düşünüyorsa ya da zorbalığa maruz kalıyorsa ekranı bu sosyal yalnızlığını ve zor duygularını kontrol etmek amacıyla kullanabiliyor"

Yurthaber

Sağlık çalışanlarına Kovid-19 aşılarını tamamlayarak destek olma çağrısı

ESOGÜ Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yelken - ""Şu anda bizim yatırdığımız hastaların çok büyük bir kısmı aşısız ya da eksik aşılı olanlar"

Yurthaber

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

ESOGÜ'nün 185 akademisyeni en çok atıf yapılan bilim insanları arasında yer aldı

ESOGÜ'nün 185 akademisyeni en çok atıf yapılan bilim insanları arasında yer aldı

Yurthaber

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde tepki çeken ücretli HGS kararı! Dava açıldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) yönetimi, Meşelik Kampüsü'nde tıp fakültesi ile eğitim bilimlerinin güzergahlarını turnikeler ve ücretli hızlı geçiş sistemi (HGS) ile ayırdı. Üniversitedeki 5 farklı sendika, araçlı geçişlerde 1 defaya mahsus akademisyenlere 50 lira, idari çalışan ve öğrencilere 30 lira ve dışarıdan gelenlere ise 100 lira geçiş bedeli belirlemesine tepki gösterip kararın iptali için dava açtı. Öte yandan okul yönetimi konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Haber

Tercihim Eskişehir platformu ile öğrenci adayları kentteki üniversiteleri tanıyacak

Kentteki 3 üniversite tarafından oluşturulan çevrim içi platformda, alanında yetkin akademisyenler, 165 farklı üniversite programını anlatacak - Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal: - "Platform, öğrencilerimize zaman ve mekan sınırı olmadan rahatlıkla bilgiyi ulaşabilecekleri bir ortam sağlıyor" - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenocak: - "Ön lisans, lisans ve yüksek lisans alanında aday olan tüm üniversite öğrencilerini Eskişehir'de okumaya davet ediyoruz" - Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Döğeroğlu: - "Bu platform, şehrimizi, 3 üniversitemizi tanıtmanın yanı sıra rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunan bileşenleri içeriyor"

Yurthaber

Halka açık üniversite çiftliğindeki meyveleri ziyaretçiler hasat ediyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bünyesinde kirazdan vişneye, elmadan şeftaliye çok sayıda meyve ağacının bulunduğu Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliği'ne gelenler diledikleri ürünü toplayıp doğayla iç içe vakit geçiriyor - Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Evrenosoğlu: - "Kiraz ve vişneyle başlayıp elmayla hasat dönemini kapatıyoruz. Vatandaşlar buraya geliyor, hem bize yardım ediyorlar hem de biz ürünlerimizi tanıtmış oluyoruz"

Yurthaber

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metintaş ikinci dozun önemine dikkati çekti:

"Toplumumuzda ikinci doz aşıyla aşılanmada oran yüzde 60'a ulaşıncaya kadar kurallara uymak gerekir. Vaka sayısı kapanmanın verdiği sonuçtur. Aşılamada istenilen hızla gidilmediğinde vakaların yeniden artacağı kesindir" - "Her şey bizlerin kurallara uymasına ve aşılamada istenilen düzeye gelebilmemizdedir. Bu düzey de toplumun en az yüzde 60'ının aşılanmasıdır. Eğer konu edildiği gibi 120 milyon doz aşı yaz aylarında temin edilip uygulanabilirse, sonbaharda özlediğimiz günler gelebilir"

Yurthaber

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş yerli aşı çalışmalarının önemini anlattı:

"2021 yılı sonbaharı ile yılda bir veya iki kez koronavirüs aşılaması toplum için gerekecektir. Bu durumda mutasyonlar da dikkate alındığında, yerli aşı tahmin edildiğinden çok daha önemli bir işlev görecektir" - "Önümüzdeki sonbahara kadar Türkiye için en az iki çeşit aşının mümkün olacağını düşünüyorum"

Yurthaber

Prof. Dr. Erben: Pandeminin sona ermesi için yüzde 70 toplum bağışıklığı gerek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Erben, pandeminin sona ermesi için toplumda yüzde 60-70’lik bağışıklığın oluşması gerektiğini belirterek, bunun da aşılamayla mümkün olabileceğini söyledi. Prof. Dr. Erben, "Aşılama sonrasında antikor ölçtürmek şu anda gerekli değil" dedi.

Haber

Büyük başarı! Hastanede ebeydi, profesör oldu

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Anabilim Dalı Başkanı evli ve 2 çocuk annesi Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner, sağlık meslek lisesinden mezun olup ebe olarak hastanede göreve başladıktan sonra, lisans eğitimi de tamamlayıp akademik hayatına atıldı. Anneliğinin yanı sıra iş hayatını da başarılı bir şekilde yürüten Saygıner, 2018 yılında profesör unvanı alırken, görev yaptığı fakültenin ebelik bölümü anabilim dalı başkanlığına getirildi.

Haber

Sağlıkçıların Kovid-19 ile mücadelelerini şiirle anlattığı klip sosyal medyada ilgi görüyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde görevli hemşire Sevda Çakar'ın yazdığı "Bir Olmak" şiirinin klibinde, 44 sağlık çalışanı yer aldı

Yurthaber

Kovid-19 salgını gıda tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Konar: - "Fizyolojik açlığın giderilmesi, yanı sıra içerebileceği diğer besin öğelerinin sağlığı nasıl ve ne kadar destekleyebileceği, gıda tercihlerinde dikkate alınan bir unsur haline geldi" - "Bu süreçte edinilen alışkanlıkların özellikle bazı yaş grubundaki tüketicilerde post-pandemi sürecinde de devam edeceği öngörülebilir"

Yurthaber

Biyolojik saat ile sosyal saat arasındaki uyumsuzluğu kontrol etmek için uyku tavsiyeleri

ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Esra Uslu: - "Uyku zamanlamanızı düzenleyin. Mümkün olduğunca aynı saatte uyumaya ve aynı saatte uyanmaya çalışın" - "Yatarken televizyon izleme, bilgisayar kullanma, internette vakit geçirme, elektronik cihazlarla oyun oynama, cep telefonu kullanma ve müzik dinleme gibi durumlar sosyal jet-lag gelişmesi açısından risk faktörüdür"

Yurthaber

Eskişehir'deki 3 üniversite, tanıtım için tek platformda toplandı

Anadolu, Eskişehir Osmangazi ile Eskişehir Teknik üniversiteleri, tercih döneminde adaylara, "Tercihim Eskişehir" platformunda kentin ve üniversitelerin imkanlarını tanıtacak

Yurthaber

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metintaş'tan normalleşme süreci uyarıları:

"Alışveriş merkezleri açılsa da toplu taşıma araçları çalışmaya başlasa da seyreltilme kurallarına mutlaka uymak gerekecektir" - "Hastalığın aşısı bulunana kadar, gelişmelere göre uygulanması gereken önlemler devam edecektir"

Yurthaber

Yargıtayın 152 yıllık yolculuğuna ışık tutacak araştırma projesi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Osmanlı döneminde kurulan Yargıtayın tarihçesi, teşkilat yapısı, faaliyetleri, Türk hukuk ve yargı tarihindeki yeri ve önemini araştırarak tek kaynakta toplayacak - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Köksal: - "Üniversitemiz, Türk yargısının zirve kuruluşu Yargıtayın kendi içinde 4-5 devreye ayrılabilecek uzun süreçteki tarihi ve misyonuna dair araştırmalara ayrı bir mesai harcayacak"

Yurthaber

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi katliamı davasında skandal sözler!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGĞ) fakülteye silahla giren ve 3 akademisyen ile fakülte sekreterini öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar davada yaptığı savunmada, "Ben karıncayı bile incitecek biri değilim. Bu olayı planlamadım. Eğer kaçma niyetim olsaydı yanıma birkaç şarjör daha alırdım. Fakültede kaçacak böcek kalmazdı" dedi.

Haber

ESOGÜ'deki cinayetlerle ilgili sanıkların yargılanmasına devam edildi

ESOGÜ'deki cinayetlerle ilgili sanıkların yargılanmasına devam edildi

Haber

Yeni hayatlarına Türkçe ile uyum sağlıyorlar

Eskişehir'deki Kadın Sağlığı Danışma Merkezinde Türkçe kurslarına katılan Iraklı ve Suriyeli kadınlar, günlük yaşama daha kolay adapte oluyor - Kursiyerlerden Howidah Hilim Khorsheed: - "Türkçeyi öğrenmemin ardından Iraklı arkadaşlarım için tercümanlık yapıyorum. Türkçe okumayı ve yazmayı öğrenmek günlük yaşantımı kolaylaştırdı"

Yurthaber

İngiliz Tıp Birliğinden Türk bilim insanına ödül

ESOGÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, "Avrupa Kardiyoloji Derneği Kardiyovasküler Tıp" kaynak kitabına katkılarından dolayı ödüle layık görüldü

Trend

ESOGÜ'de katliam yapan Volkan Bayar ve azmettirici Saadet Aylin Yağan hakkında yeni gelişme!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi'nde 4 akademisyeni tabancayla vurarak öldüren araştırma görevlisi Volkan Bayar (38) ile azmettirici olduğu iddia edilen eski eşi Saadet Aylin Yağan, aynı üniversitede öğretim görevlisi olan Doç. Dr. Yalçın Bay’ı silahla tehdit ettikleri gerekçesiyle yargılandıkları davada 1’er yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber

6. Uluslarası Katılımlı Toprak ve Su Kaynakları Kongresi

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Toprak ve Su Kaynakları Daire Başkanı Bülent Sönmez: - "Türkiye’de 1920'li yıllarda yaklaşık 6,6 milyon hektar olan tarım alanları, günümüzde 24 milyon hektara ulaşmış ve artık son sınırında. Biz de bu arazi varlığımızı korumaya gayret gösteriyoruz"

Haber

Canlı canlı yayınlanan endoskopik işlem ile kurs verildi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi’nde, genç gastroentologlara canlı canlı yapılan ameliyat ile ileri endoskopik işlemler kursu verildi.

Trend

Eskişehir'deki su samurları mercek altında

"Eskişehir İlinin Bazı Flora, Fauna ve Habitat-Ekosistem İzlemesi Projesi" kapsamında orman mühendisi Emir Özay, su samurlarını fotoğraflayıp bilgi topluyor - Özay: - "Çalışma sonucunda ortaya konulacak veriler, türün bugünü ve geleceği için çok önemli olacak" - Proje yürütücüsü Doç. Dr. Onur Koyuncu: - "Bu projeyle Eskişehir'deki su samurlarının popülasyonları ve habitat durumları ortaya konabilecek. Gerekli koruma tedbirleri belirlenecektir"

Haber

Eskişehir'deki su samurları mercek altında

"Eskişehir İlinin Bazı Flora, Fauna ve Habitat-Ekosistem İzlemesi Projesi" kapsamında orman mühendisi Emir Özay, su samurlarını fotoğraflayıp bilgi topluyor - Özay: - "Çalışma sonucunda ortaya konulacak veriler, türün bugünü ve geleceği için çok önemli olacak" - Proje yürütücüsü Doç. Dr. Onur Koyuncu: - "Bu projeyle Eskişehir'deki su samurlarının popülasyonları ve habitat durumları ortaya konabilecek. Gerekli koruma tedbirleri belirlenecektir"

Yurthaber

GRAFİKLİ - Aşk ve irfan adamı: Bizim Yunus

Büyük Türk düşünürü, tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası'nda çeşitli etkinliklerle anılıyor - Yunus Emre, İslam'ın sabır, kanaat, hoşgörü, cömertlik, iyilik, fazilet değerlerini benimsemeye yönelik telkinleriyle yüzyıllardır insanlığa ışık saçıyor - ESOGÜ Yunusemre Araştırma Merkezi Müdürü Selahattin Önder: - "Yunus Emre'ye 'Bizim Yunus' adını Tapduk Emre vermiştir"

Yurthaber

GRAFİKLİ - Aşk ve irfan adamı: Bizim Yunus

Büyük Türk düşünürü, tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre, Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası'nda çeşitli etkinliklerle anılıyor - Yunus Emre, İslam'ın sabır, kanaat, hoşgörü, cömertlik, iyilik, fazilet değerlerini benimsemeye yönelik telkinleriyle yüzyıllardır insanlığa ışık saçıyor - ESOGÜ Yunusemre Araştırma Merkezi Müdürü Selahattin Önder: - "Yunus Emre'ye 'Bizim Yunus' adını Tapduk Emre vermiştir"

Haber

Kanser hastasına bacak kemiğinden yeni çene

Kanserli tümörün ağız içini kaplaması nedeniyle çene kemiği çıkarılan hasta, ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde bacağından alınan kemikle yeni çeneye kavuştu - ESOGÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydan Köse: "Hastamız operasyondan bir gün sonra gıda alımına başlamış ve kısa sürede taburcu olabilmiştir"

Yurthaber

Kanser hastasına bacak kemiğinden yeni çene

Kanserli tümörün ağız içini kaplaması nedeniyle çene kemiği çıkarılan hasta, ESOGÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde bacağından alınan kemikle yeni çeneye kavuştu - ESOGÜ Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydan Köse: "Hastamız operasyondan bir gün sonra gıda alımına başlamış ve kısa sürede taburcu olabilmiştir"

Haber

ESOGÜ'de akademik yıl açılış töreni

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca: - "Zor bir coğrafyada yaşadığımızın ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğimizin bilincinde olmalıyız. Huzur ve refaha ulaşmak için mutlaka çok çalışmamız, bilginin gücüyle bilime, bilimsel yaklaşımla ileri teknolojiye, yeni ve özgün çözümlere ulaşmamız gerekiyor. Bunu yapmazsak bu coğrafyada rahat edemeyeceğimizin ve bundan dolayı da dünya çapında söz sahibi olamayacağımızın farkına varmalıyız" - "İşte, 15 Temmuz 2016'da devletimizin, milletimizin karşılaştığı ihanet kalkışması da bunlardan biridir. Milletimizin, halkımızın ve demokratik güçlerin, milli güçlerin, destansı mücadelesiyle bu kalkışma bertaraf edilmiştir" - "Fikri hür olmayanın, özgür düşünmeyenin, aklını kiraya veren insanların ne vicdanı ne merhameti ne adalet duygusu olur. Onun için bilimsel, özgür düşünmek, aklını kiraya vermemek ve iyi analizler yapmak zorundayız"

Haber

ESOGÜ'de akademik yıl açılış töreni

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca: - "Zor bir coğrafyada yaşadığımızın ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğimizin bilincinde olmalıyız. Huzur ve refaha ulaşmak için mutlaka çok çalışmamız, bilginin gücüyle bilime, bilimsel yaklaşımla ileri teknolojiye, yeni ve özgün çözümlere ulaşmamız gerekiyor. Bunu yapmazsak bu coğrafyada rahat edemeyeceğimizin ve bundan dolayı da dünya çapında söz sahibi olamayacağımızın farkına varmalıyız" - "İşte, 15 Temmuz 2016'da devletimizin, milletimizin karşılaştığı ihanet kalkışması da bunlardan biridir. Milletimizin, halkımızın ve demokratik güçlerin, milli güçlerin, destansı mücadelesiyle bu kalkışma bertaraf edilmiştir" - "Fikri hür olmayanın, özgür düşünmeyenin, aklını kiraya veren insanların ne vicdanı ne merhameti ne adalet duygusu olur. Onun için bilimsel, özgür düşünmek, aklını kiraya vermemek ve iyi analizler yapmak zorundayız"

Yurthaber

Eskişehir'de İnme Farkındalık Projesi

ESOGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Arslantaş: - "İnme konusunda saatler çok önemli. Hasta en yakın sağlık kuruluşuna değil, inme merkezleri olarak görev veren yerlere ulaştırılmalıdır. Bu konuda da 112 Acil Servis birimleri tek rehberdir" - ESOGÜ İnme Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir: - "Halkın inme bulgularını daha iyi saptamasını ve bunun ardından vakit kaybetmeden 112 Acil Servis'i araması konusunda bilgi sahibi olmasını amaçlıyoruz"

Haber

Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu

TDK Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin: - "Son 3-5 yılda, annesi, babası ve kendisi Türk olmayan milyonlarca kişi Türkçe öğreniyor" - "Türk dili, tarih boyunca hem kendi öz unsurlarını hem de başka coğrafyalarda öğrenip, fetihler de yapıp Türkçeleştirdiği unsurları, yaşadığı her yere taşıyarak Avrasya'nın bir arada tutucu harcı ve tutkalı olmuştur. 12 bin Türkçe kelime bütün dünya dillerine geçmiştir"

Haber

Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu

TDK Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin: - "Son 3-5 yılda, annesi, babası ve kendisi Türk olmayan milyonlarca kişi Türkçe öğreniyor" - "Türk dili, tarih boyunca hem kendi öz unsurlarını hem de başka coğrafyalarda öğrenip, fetihler de yapıp Türkçeleştirdiği unsurları, yaşadığı her yere taşıyarak Avrasya'nın bir arada tutucu harcı ve tutkalı olmuştur. 12 bin Türkçe kelime bütün dünya dillerine geçmiştir"

Yurthaber

Yerli İHA simülatörü diğerlerine fark atacak

ESOGÜ öğretim görevlisi Tamer Savaş ve ekibi tarafından sivil kullanıma yönelik, erişimi kolay, ucuz ve özgün yerli İHA simülatörü geliştirildi - Savaş: "Bu tür sistemler genellikle askeri ve savunma alanlarında geliştiriliyor. Simülatörlerin sivil alanlarda da kullanılması önemliydi. Drone sayılarının ve kullanımının hızla artması nedeniyle simülasyon ve eğitim ihtiyacının bulunduğunu fark ettik" - "Simülatörümüzde istediğiniz hava aracını ekleyip, istediğiniz mekan ve koşullarda uçurabiliyorsunuz. Her türlü İHA'yı modelleyip, test ve analizlerini gerçekleştirebiliyoruz"

Haber

Eskişehir’de Mesleki Eğitim İçin Büyük Adım

Eskişehir Sanayi Odası (ESO), şehir sanayisinin gelişimini sağlamak için bir projeye daha imza attı.“CNC, Endüstriyel...

Yurthaber

Sosyal Medya Küfürleşmesi Silahlı Kavgaya Dönüştü; 2 Yaralı

Eskişehir’de sosyal medya üzerinde küfürlü yazışma nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı.Olay, Şirintepe Mahallesi...

Yurthaber

Uluslararası 7’nci Polimer Bilim Ve Teknoloji Kongresi Esogü’de Tamamlandı

Polimer Bilimi ve Teknolojisi Derneği (PBTD) öncülüğünde iki yılda bir düzenlenen Ulusal Polimer Bilim ve...

Yurthaber

Ankara’da 4. Uluslararası Sözlük Bilimi Sempozyumu Düzenlenecek

4. Uluslararası Sözlük Bilimi Sempozyumu, Türk Dil Kurumu ve Hacettepe Üniversitesi Sözlük Bilimi Uygulama ve...

Yurthaber

Esogü’de İha-0 Ticari Pilot Sertifika Eğitimi Tamamlandı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından “Yetkili Eğitim Organizasyonu” olarak yetkilendirilen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sürekli...

Yurthaber

Esogü Tıp Fakültesi’nden “sağlıklı Yaşam Projesi”ne Destek

Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü “Sağlıklı Yaşam Projesi” kapsamında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı’na tahsis...

Yurthaber

Cezaevinden İzinli Çıkan Hükümlü Ölü Bulundu

Eskişehir’de açık cezaevinden izinli olarak ayrılan hükümlü, metruk bir binanın yanında ölü bulundu.Edinilen bilgiye göre...

Yurthaber

Rektör Şenocak’ın Kurban Bayramı Mesajı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Kurban Bayramı mesajı nedeniyle bir mesaj yayınladı.Bayramların...

Yurthaber

Üroloji Uzmanı Başeskioğlu Göreve Başladı

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Barbaros Başeskioğlu Acıbadem Eskişehir Hastanesi’nde tam zamanlı hasta kabulüne başladı.Acıbadem Eskişehir...

Yurthaber

Yol Kenarında Yürüyen İşçiye Otomobil Çarptı: 1 Ölü

Eskişehir’de aracının direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü yol kenarında yürüyen Ahmet Çolak’a çarparak ölümüne neden oldu.Edinilen...

Yurthaber

Ava Giderken Avlandılar

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde bir şahıs evinin önünden geçen 2 kişiyi domuz zannederek av tüfeğiyle vurdu.Edinilen...

Yurthaber

Eskişehir’de Yeni Bir Bitki Türü Keşfedildi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinden bilim insanlarından oluşan araştırma grubu tarafından Eskişehir’in Sivrihisar İlçesindeki...

Yurthaber