Felsefe Haberleri

Felsefeci Doğan Özlem 78 yaşında hayatını kaybetti

Felsefeci Doğan Özlem 78 yaşında hayatını kaybetti

Yurthaber 27-09-2022 22:48

Felsefe eş anlamlısı nedir? Felsefe kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Felsefe kelimesi kökeni Arapça olup oraya da Yunancadan geçmiştir. Arapçada "Rumi bilgelik geleneği" anlamına gelmektedir. Eski Yunancada ise "bilgelik seven" anlamı taşımaktadır. Dilimizde ise birden fazla anlam taşımaktadır. Peki, felsefe kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 12-09-2022 15:33

Felsefe mezunları ne iş yapar? Felsefe bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Felsefe bölümü, araştırmayı, düşünmeyi ve okumayı seven kişiler tarafından tercih edilen bölümler arasında yer alıyor. 4 yıllık eğitim sürecini tamamladıktan sonra çalışma hayatına atılan mezunlar, öğretmenlik yapmanın yanı sıra farklı iş fırsatlarıyla da karşılaşabiliyor. En çok araştırılan bölümler arasında yer alan Felsefe bölümü nedir, bölümden mezun olanlar nerelerde çalışır?

Egitim 25-07-2022 00:12

TYT Felsefe soruları yayımlandı mı? 2022 YKS TYT Felsefe cevap anahtarı açıklandı mı?

TYT Felsefe soruları yayımlandı mı? 18-19 Haziran'da yapılan YKS sınavının ardından vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. Birçok kişi internet arama motorlarında '2022 YKS TYT Felsefe cevap anahtarı açıklandı mı?' sorusunun yanıtını öğrenmek için sorgulama yapıyor. İşte YKS TYT Felsefe soruları ile ilgili merak edilenler...

Egitim 20-06-2022 10:19

Felsefe

Felsefe Hakkındaki Haberler Mynet'te. Felsefe Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Akbank Sanat Felsefe Seminerlerinde Bilinç ve Yansıması: J.G. Fichte konuşulacak

Akbank Sanat Felsefe Seminerlerinde "Bilinç ve Yansıması: J.G. Fichte" konuşulacak

Yurthaber 21-02-2022 14:14

Prof. Dr. Teoman Duralı, İstanbul Üniversitesinde sempozyumla anıldı

Deniz Duralı: - "Babam buraya bir öğrenci olarak girdi ve bir hoca olarak emekliliğine kadar burada bulundu. Son yolculuğuna da buradan uğurlanarak başladı" - Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu: - "Teoman hocaya göre çağdaş sömürüyü esas alan çağdaş medeniyetin esas amacı insanı bir çiftlik hayvanına dönüştürmek"

Yurthaber 07-02-2022 14:51

Size yepyeni yollar açacak en iyi felsefe kitapları tavsiyeleri

Kitap okumak başlı başına insanın ufkunu açan, yeni bakış açıları kazandıran, manevi dünyasını genişleten bir aktivite. Felsefe kitapları ise tüm bunlara merak duygusunu da ekleyen ve soru sormayı öğreten eserler. Siz de felsefeye meraklıysanız ve nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız ya da felsefeyi seviyor ve yeni öneriler arıyorsanız okunması gereken en iyi felsefe kitaplarını listelediğimiz yazımıza mutlaka göz atmalısınız.

Haber 05-01-2022 14:40

Teoman Duralı hayatını kaybetti

Biyolog, akademisyen ve düşünür Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı, 74 yaşında vefat etti.

Haber 07-12-2021 02:00

Prof. Dr. Teoman Duralı kimdir, neden öldü? Teoman Duralı kaç yaşındaydı, aslen nereli?

Prof. Dr. Teoman Duralı'nın vefat haberi sonrası kim olduğu ve hayatı araştırılıyor. Teoman Duralı, son olarak TRT 2 ekranlarında "Felsefe Söyleşileri" programını sunmaktaydı. Ünlü profesörün ölüm sebebi merak ediliyor. Peki Prof. Dr. Teoman Duralı kimdir, neden öldü? Teoman Duralı kaç yaşındaydı, aslen nereli? İşte merak edilenler...

Haber 07-12-2021 00:47

5 ayda 250 kitap okuduğunu söylemişti! Filozof Atakan şimdilerde ne yapıyor?

Filozof Atakan, bir kitapçıda kitaplar hakkında sohbet ettiği videonun sosyal medyada yayılması ile en çok konuşulan isimlerinden biri haline gelmişti. Birçok konuda görüşünü dile getiren Filozof Atakan kariyer tercihini değiştirdiğini, artık psikolog olmak istemediğini ve psikologluğu hobi olarak yapabileceğini söyledi. İşte detaylar...

Magazin 28-11-2021 20:16

Tren ikilemi: Beş insanın hayatını kurtarmak için bir insanı öldürür müydünüz?

Felsefeci Philippa Foot ve Judith Jarvis’in ortaya attığı Vagon İkilemi (Trolley Dilemma), “etik karar verme sürecinde”, karar ve tutumları etkileyen faktörleri görebilmek açısından önemlidir. Aslında bu tamamen klasik düşünce deneyidir ve bir eylemin sonuçlarını baştan sonra ahlaki değerlerle değerlendirme üzerine yoğunlaşır.

Trend 17-03-2021 16:17

İsimleri tarihin tozlu sayfalarında gömülü kalsa da felsefe alanında iz bırakmayı başaran 10 kadın filozof!

Tarih boyunca felsefe alanında çalışmalar yapan pek çok ismin düşünceleri ve fikirleri günümüze kadar ulaşmayı başardı. Felsefenin temel taşlarını oluşturan öğretilerin birçoğunun erkekler tarafından ortaya çıkartıldığı biliniyor. Ancak felsefe alanında kadınlarda güçlü bir figürdü. Tarih onları gölge bırakmayı tercih etti. Sizler için felsefe üzerine iz bırakan 10 kadın filozofu araştırdık.

Trend 08-03-2021 10:14

Sosyal medya 10 yaşındaki kitap kurdu Atakan'ı konuşuyor (Felsefeyle ilgili yorumları hayrete düşürdü)

10 yaşındaki Atakan, bir anda gündem oldu. Kitap fuarında kitap seçerken tesadüfen karşılaşılan Atakan'ın felsefe, eğitim, adalet üzerine yaptığı açıklamalar ve bilge tavrı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Yaşına rağmen okuduğu kitapların seviyesi herkesi hayrete düşürdü.

Haber 19-02-2020 08:15

İngiltere’de emsal 'veganlık' davası!

Norwich kentinde iş mahkemesi bugün görülecek davada veganizmin "bir felsefi ya da dini inanç olarak" yasalarla koruma altına alınıp alınmayacağına karar verecek. Dava, işinden veganlığı yüzünden atıldığını söyleyen Jordi Casamitjana adlı kişi tarafından açıldı.

Haber 02-01-2020 14:52

Prof. Dr. Ayhan Çitil, çağdaş felsefenin krizini anlattı

Prof. Dr. Ayhan Çitil, çağdaş felsefenin krizini anlattı

Magazin 29-11-2019 15:01

İzmir'in ilk dijital kütüphanesi açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: - "Kütüphanemiz, yaşam boyu öğrenme felsefesinin en iyi uygulandığı dijital kütüphane olacak"

Haber 28-10-2019 15:02

İzmir'in ilk dijital kütüphanesi açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: - "Kütüphanemiz, yaşam boyu öğrenme felsefesinin en iyi uygulandığı dijital kütüphane olacak"

Yurthaber 28-10-2019 15:01

İran'da felsefeye ilgi azalıyor

İslami Azad Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Bijen Abdulkerimi: "Popüler kültür nedeniyle gençlerimizin felsefe ve tefekküre olan ilgileri azaldı. Çok küçük bir kısmı ilgileniyor ve bu ilgi günden güne azalıyor"

Haber 16-09-2019 17:03

Bir Hristiyan olarak İstanbul'da Londra'dan daha rahatım

Amerikan, İngiliz, İranlı ve Pakistanlı doktora öğrencileri ülkelerindeki Türkiye algısını ve Türkiye'de bulundukları süredeki izlenimlerini anlattı - Notre Dame Üniversitesi Felsefe Bölümü doktora öğrencisi Amerikalı Samuel Murray: - "Amerikan medyasında maalesef Türkiye hakkında çıkan haberler buranın tehlikeli bir ülke olduğu imajını yaratıyor. Suriye'de devam eden savaş çok yakında olduğu için sanki Türkiye'de de savaş varmış hissine sahip oluyoruz. Ama bu algım da buraya geldikten sonra tamamen değişti" - Notre Dame Üniversitesi Felsefe Bölümü doktora öğrencisi Amerikalı Philip Neri Reese: - "Bir Katolik olarak, üstelik kıyafetlerimden çok net anlaşılmasına rağmen hiçbir olumsuz durumla karşılaşmadım. Hatta Londra'dan daha rahat olduğumu söyleyebilirim" - Sharif Teknoloji Üniversitesi Makine Mühendisliği yüksek lisans öğrencisi İranlı Muhsin Moghri: - "İran'daki birçok insanın Türkiye'yi bir özgürlük ülkesi olarak da gördüğünü biliyorum. Özellikle kadınlar için bu durumun geçerli olduğunu düşünüyorum" - Birmingham Üniversitesi doktora öğrencisi İngiliz Abbas Ahsan: - "İstanbul'da gezerken en çok hoşuma giden şey ise ezanı duymaktı" - Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi doktora öğrencisi Pakistanlı Abdul Basit Zafar: - "Lisans eğitimi için gelmiştim, burayı o kadar sevdim ki şimdi doktoraya devam ediyorum. Türkçeden Urducaya çeviri yapıyorum. 8 senedir buradayım ve burada yaşamaya devam etmek, iki ülkenin dostluğuna katkı sunmak istiyorum"

Haber 18-03-2019 11:01

Kültür ve Özne Toplantıları PAD'da düzenlenecek

Psikanaliz Araştırmaları Derneği, 17 Kasım'da "Foucault: Özne ve İktidar" ve "Nietzsche'de Özne ve Kendilik" konulu söyleşi düzenleyecek.

Haber 10-11-2018 11:14

YÖK'ten yüzbinlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama!

YÖK, YKS ile sıkça sorulan soruları güncelledi. Yeni bilgilere göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almayan veya farklı bir müfredat gören adaylar TYT sınavında ilave Felsefe, 2’nci oturumda ise ilave Felsefe Grubu sorularını cevaplayacak. YGS-LYS sistemindeki gibi bu yıl da puanlar 100-500 puan aralığında olacak. Adayların bu puanlarına Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) geçen sene olduğu şekilde hesaplanarak eklenecek. YÖK, lisans programlarının puan türlerini de paylaştı.

Haber 17-12-2017 17:38

Felsefe konuşabilen şişme bebek: Silicon Samantha

Tasarımcı Synthea Amatus, felsefe hakkında konuşabilen bir şişme bebek üretti. Silicon Samantha adlı şişme bebeğin, değiştirme düğmesiyle felsefeden Dirty Talking (Cinsel ilişki sırasında Edepsiz Konuşmalar) tarzı konuşmaya geçmek gibi özelliklere sahip olduğu belirtildi.

Haber 28-09-2017 20:56

YGS 2017 Felsefe soru ve cevapları

2017 YGS Felsefe soruları ve cevap anahtarı ne zaman ÖSYM'de açıklanacak? Milyonlarca üniversiteli adayı bu sorunun yanıtını merak ediyor. YGS 2017 ile ilgili detaylar haberimizde.

Haber 12-03-2017 12:43

Cinsel saldırı şüphelisi üniversiteli yakalandı

Kırklareli’de 26 yaşındaki T.K.'ya cinsel saldırıda bulunup, yumrukladığı öne sürülen 24 yaşındaki üniversite öğrencisi İ.S., güvenlik kamerasından tespit edilerek yakalandı.

Haber 05-01-2015 15:45

Dada ve Nihat Doğan sosyal medyayı salladı

Okan Bayülgen ile Dada Dandinista'da Nihat Doğan fırtınası esti.

Magazin 28-12-2014 02:57

Erdoğan 2 yıl önce 'Türkçe felsefe yapılmaz demek ırkçılıktır' demiş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün dile getirdiği, "Türkçe ile felsefe yapılmaz" fikrini 2 yıl önce başbakan iken 'ırkçılık' olarak değerlendirdiği ortaya çıktı.

Haber 25-12-2014 14:48

'Din'den muaf olana 'felsefe' sorusu

ÖSYM, din dersi almayan adaylara YGS'de din dersi sorusunun sorulmayacağını açıkladı. Bu öğrencilere felsefe alanından soru sorulmasına karar verildi.

Haber 15-02-2013 17:43

Muhteşem Yüzyıl da LYS sorusunda!

LYS’de dünkü bazı sorular adayları şaşırttı. Adaylar mantık sorularından şikâyet etti.

Haber 20-06-2011 09:26

Algoritmaya baktık başkanın oğlu çıktı

Adilcevaz Belediyesi 2 itfaiye eri kadrosu için sınav açtı, 'felsefe veya iktisat mezunu' olma şartı getirdi.

Haber 08-04-2011 08:31