Gluten Alerjisi Haberleri

“Eser miktarda glüten içerebilir” ibaresine dikkat!

Buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten isimli maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalık haricinde son yıllarda glütensiz beslenmeye olan ilgi de arttı. Bu ilgi sonucu glütensiz gıda arayanlar yeni alternatiflere yönelmeye başladı.

Haber 02-06-2022 15:30

Çölyak hastalığını tedavi etmek mümkün

Çölyak hastalığı gösterdiği belirtiler nedeniyle kişiye oldukça rahatsızlık vermektedir. Tahılların içerisinde bulunan glütene karşı tepki veren çölyak hastalığının tedavisi mümkündür. Doğru diyet programı ile çölyak hastalığını tedavi edebilirsiniz. Çölyak hastaları hayatlarının sonuna kadar doğru diyet programı ile beslenmelidirler.

Haber 09-05-2022 16:42

Bu belirtilerin kimse farkında değil! Gluten hassasiyetiniz olduğunu anlayamazsanız iş işten geçebilir...

Son yıllarda sıkça duyduğumuz kelimelerden biri gluten! Uzun zamandır tüm mecralarda glutensiz besin diyetlerini ve yeni beslenme alışkanlıklarını işitiyoruz. Peki glutensiz beslenmek neden bazılarımız için hayati önem taşıyor? Gluten hassasiyetinizi nasıl anlarsınız? Bu yazımızda gluten hassasiyeti belirtilerini ve bunu anlamanın yollarını sizler için derledik.

Haber 08-07-2021 15:59

Çölyak hastalığı nedir? Çölyak hastalığında nasıl beslenmelidir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?

Çölyak hastalığı günümüzde adı sıklıkla duyulan bir hastalık olarak biliniyor. Temelde bağışıklık sistemiyle ilgili bir hastalık olan çölyak hakkında oldukça yanlış bilgilerde yer alıyor. Bu rahatsızlık tipik belirtilerle kendini gösterebileceği gibi hafif belirtilerle de seyredebiliyor. Peki çölyak hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Çölyak hastalığıyla ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 28-05-2021 14:20

Glütensiz kahvaltı tarifleri

Onlarca çeşitle donatılan Türk kahvaltısı sofralarına alışkın olduğunuzu tahmin ediyoruz. Sucuklu yumurta ekmek banmanın tarifsiz keyfini elbette ki anlatmaya dahi gerek yok. Ancak göze ve mideye hitap eden bu geleneksel Türk kahvaltısının tam bir kalori bombası olduğunu da kabul etmek gerekiyor. Güne daha hafif ama doyurucu bir öğünle başlamak isteyenler için birbirinden lezzetli kahvaltı tarifleri hazırladık.

Yemek 08-11-2016 03:54

Çölyak'ın tek tedavisi ömür boyu glutensiz diyet

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Gazi Kalaycı, son yıllarda yüzde 1 gibi yüksek oranda görülen çölyak hastalığının gluten içeren besinlerin alınmasıyla ortaya çıkan ince bağırsak hastalığı olduğunu belirterek, tek tedavi yönteminin ise ömür boyu glutensiz diyet uygulamak olduğunu söyledi.

Haber 04-01-2007 10:56