Inme (Beyin Krizi) Haberleri

Ani baş dönmesi o tehlikenin işareti olabilir! 'Kadınlarda daha fazla...'

Nöroloji Uzmanı Dr. Hikmet Dolu, ani baş dönmesinin inme işareti olabileceğini söyledi. Uzm. Dr. Dolu, “Erkeklerdeki felç ihtimali, kadınlara kıyasla daha yüksek olsa da kadınlarda felçten dolayı gerçekleşen ölüm oranları erkeklere kıyasla daha fazladır" dedi.

Kadin 22-02-2024 16:03

'Erkekler bu konuda biraz daha talihsiz' Hayati önem taşıyor! 'İlk 4,5 saat' diyerek açıkladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Akçay, inme ile ilgili merak edilen soruları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesinin hazırladığı ’Sağlık İçin’ programında cevapladı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Halil İbrahim Akçay, inmede erkeklerin daha fazla risk altında olduğunu söyledi.

Haber 01-02-2024 17:43

Bu belirtiler varsa dikkat! Uzman isim ölümcül hastalıktan korunmanın yollarını sıraladı

Vücudun bir kısmında veya tamamında hareket yetisinin kaybolduğu durumlar inme yani felç olarak adlandırılıyor. Nörolog Nigar Ahmadova dünyada her yıl 15 milyon kişinin inme (felç) geçirdiğini, bu hastalar içinden 5 milyon kişinin inme nedeniyle hayatını kaybederken bir o kadar kişinin de kalıcı özür sahibi olduğunu söyledi. İnme tedavisi, inmenin türüne ve şiddetine bağlı olarak değişebilir, ancak erken teşhis ve tedavi önemlidir. İnme belirtileri ve korunma yolları haberimizde.

Haber 27-10-2023 17:36

Sabahları yaşanan bu belirtiye dikkat! Risk onlarda çok fazla, her sene milyonlarca kişi yaşamını yitiriyor

Uzmanlar, sabahları vücutta birçok farklılığın yaşandığını belirtip uykunun vermiş olduğu rahatlamayla görülen bazı durumlara dikkat çekti. Yaşanan belirtilerin bazı hastalıkların habercisi olduğunu vurgulayan bilim insanları bilhassa erken müdahale gerektiren bir hastalık konusunda uyarıda bulundu.

Haber 17-10-2023 15:04

Felç geçirmeden 7 gün önce ortaya çıkan uyarı işareti! Ölümcül riskten korunmak için önleminizi alın

Felç, kalp krizi gibi ani gelişen sağlık problemlerindendir. Bu nedenle inmeye doğru müdahale etmek oldukça zor olsa da hayati önem taşımaktadır. Kısa süre içerisinde müdahale edilmeyen felç, kalıcı hasarlara ve ölüme neden olabilmektedir. Uzmanlar herkesin felç geçirmeden 7 gün önce ortaya çıkan uyarı işaretlerine karşı bilinçli olması gerektiğini açıklıyor.

Haber 18-06-2023 09:05

Severek yiyorsunuz ama felç riskini yüzde 14 artırıyor! Uzmanlar sağlık için riskli iki eti açıkladı

Kalp krizi ve felç riskini artıran yiyecekler denildiğinde ilk akla gelenler kızartılmış gıdalar olsa da bu gıdaların dışında kalan sağlıklı sanarak tükettiğimiz bazı yiyecekler de oldukça risk oluşturabiliyor. Yapılan araştırmalar felç riskini yüzde 14 arttırabilen iki et çeşidini açıkladı.

Haber 02-06-2023 16:14

Uykuda yaşanan bu duruma dikkat! Felç ve diyabet riskini artırıyor

Uyku sırasında yaşanan problemler önemsiz sanılsa da oldukça tehlikeli hastalıkların belirtisi olabiliyor veya başka sağlık sorunların oluşma riskini artırabiliyor. Yapılan araştırmalar göre milyonlarca kişi kalp hastalığı, inme ve diyabet riskini artıran bir uyku bozukluğundan mustarip olduğunun farkında olmayabilir.

Haber 11-05-2023 17:03

Türk Nöroloji Derneği, inme konusunda halkı bilgilendirecek

Türk Nöroloji Derneği, İnme Farkındalık Ayı dolayısıyla düzenleyeceği İnmesiz Hayat Mümkün başlıklı toplantı ile inme konusunda vatandaşları bilgilendirecek. Toplantıda inmenin tanı, tedavi ve korunma yöntemleri konunun uzmanları tarafından ele alınacak. Ücretsiz katılımın sağlanacağı toplantıda inme ile ilgili sorular doğrudan uzmanlara yöneltilebilecek.

Haber 09-05-2023 18:02

Felç geçirmeden aylar önce ortaya çıkan belirti! Bu semptomu fark etmek hayatınızı kurtarabilir…

Felç ani gelişen hastalıklar arasında yer alsa da aylar öncesinde çeşitli belirtiler göstererek uyarı verebiliyor. Uzmanlar inmeye erken müdahale etmenin ölümcül sonuçlara karşı koruyabildiğini belirtiyor. Felç geçirmeden üç ay önce başlayan kısa süreli belirtilere karşı bilinçli olmak gerekiyor.

Haber 11-04-2023 17:07

Sabahları yaşanan bu belirtiye dikkat! İnmenin önemli uyarıcısı

Sabahları uyanınca vücutta birçok farklılık yaşanıyor. Genellikle uykunun vermiş olduğu rahatlamayla görülen bu farklılıklar çeşitli hastalıkların büyük uyarıcısı olabiliyor. Erken teşhis edilmesi gereken inmenin önemli belirtisinin genellikle sabahları görülen ağrısız bir belirti olduğu belirtiliyor.

Haber 09-03-2023 09:00

Gözlerde ortaya çıkan bu duruma dikkat! Yüksek kolesterolün bilinmeyen işareti

Sessiz katil olarak bilinen yüksek kolesterol hastalığı belirti vermeden oldukça tehlikeli durumlara sebep olabiliyor. Tedavi edilmeyen yüksek kolesterol damarları tıkayarak kalp krizi ve inme riskini artırıyor. Uzmanlar yüksek kolesterolde erken teşhis ve doğru tedavinin önemini vurguluyor. Gözlerde ortaya çıkan kolesterol belirtisine dikkat etmek gerekiyor.

Haber 28-02-2023 13:58

Bu yaşta hamile kaldıysanız dikkat! Kalp krizi ve inme riskiniz çok daha yüksek

Hamilelik kadınlar için oldukça stresli ve heyecanlı bir dönem olarak görülüyor. Anne adayları bu süreçte hem kendi hem de bebeklerinin sağlığını korumak için birçok alışkanlığını değiştiriyor. Yapılan bir araştırmaya göre belirli bir yaşta hamile kalan kişilerin kalp krizi ve inme riskinin çok daha yüksek olduğu öğrenildi.

Kadin 28-02-2023 10:22

Basit bir hıçkırık diyerek geçmeyin! Tehlikeli hastalığın erken uyarıcı işareti olabilir

Günlük hayatta yaşadığımız birçok sağlık problemi önemsiz görülerek geçiştirilebiliyor. Ancak en basit durumlar bile riskli hastalıkların belirtisi olabiliyor. Sıklıkla yaşanan hıçkırık krizlerinin iki ölümcül olabilecek hastalığın belirtisi olabileceği öğrenildi.

Haber 24-02-2023 09:12

Bu kan grubuna sahip olanlar dikkat! Felç geçirme riskiniz daha fazla

Felç riskini artıran etkenler denildiğinde ilk akla sağlıksız yaşam koşulları, hareketsiz yaşam ve kullanılan ilaçlar geliyor. Ancak bizim değiştiremeyeceğimiz etkenler de felç riskini artırabiliyor. Yapılan araştırmalarda belirli kan grubuna sahip kişilerin felç riskinin daha yüksek olduğunu tespit edildi.

Haber 23-02-2023 17:08

Hemen deneyin! Bu testi geçemeyenlerin felç riski daha yüksek

Felç aniden gelişerek sakatlık ve ölüm gibi durumlara yol açabiliyor. Yaşam alışkanlıklarımız birçok hastalığın oluşmasında büyük rol oynarken felç riskini de artırabiliyor. Felç riski yüksek olan kişilerin bazı durumlara karşı tedbir alması büyük önem taşıyor. Uzmanlar evde yapılan basit testin felç riski hakkında bilgi verdiğini belirtiyor.

Haber 20-02-2023 09:23

Farkında değiliz ama kalp sağlığını bitiriyor! Uzmanından soğuk hava uyarısı

Kalp sağlığına etki eden birçok faktör bulunuyor. Kalp sağlığını korumak için çeşitli önlemler alınması gerekiyor. Uzmanlar kış aylarında artan soğuk havaların kalp sağlığını tehdit ettiğini belirterek uygulamanız gereken önlemleri paylaştı.

Haber 11-02-2023 10:39

Deprem stresine dikkat! Kalp krizi ve inmeye neden olabilir

Deprem süreci boyunca yaşanan zorluklar hem depremi yaşayanların hem de ekran başından izleyen kişilerin sağlıklarını derinden etkiliyor. Psikolojik problemlere yol açabilen bu durumlarda yaşanan deprem stresi kalp krizi ve inme gibi büyük tehlikelere neden olabiliyor.

Haber 10-02-2023 15:23

İnmenin belirtisi günler önce başlıyor! Yemek yerken görülen bu durum uyarıyor

Değişen yaşam koşulları inme geçiren kişi sayısında artışa neden oluyor. Yüksek tansiyon, kolesterol, diyabet gibi hastalıklar felç riskini artırıyor. Felce erken müdahale etmemek sakatlığa ve ölüme neden olabiliyor. Uzmanlar inmenin günler önce belirti verebileceğini belirtiyor.

Haber 26-01-2023 11:19

Her şey böyle başlıyor! Felcin bir hafta önce görülen gizli belirtisi

Felç, kalp krizi gibi aniden gelişen hastalıklar arasında bulunuyor. Ani gelişen felce müdahale etmek oldukça zorlayıcı olabiliyor. Geç müdahale sakatlıklara ve ölüme sebep olabiliyor. Ancak felç geçiren kişilerle yapılan araştırmalarda birçok kişinin felçten bir hafta önce aynı belirtiyi yaşadığı öğrenildi.

Haber 10-01-2023 13:52

Bu iki belirtiye dikkat! Felç geçirmeden bir hafta önce başlıyor

Felç milyonlarca insanın sakat kalmasına ve hayatını kaybetmesine neden olan ciddi sağlık problemleri arasında yer alıyor. Ani geliştiği bilinen felce erken müdahale inmenin etkilerini azaltabiliyor. Felç geçirenlerin yüzde 43'ü felç geçirmeden önce aynı belirtiyi yaşamış.

Haber 03-01-2023 13:31

Uykuya dikkat! İnme geçiren hastaların yarısından fazlası aynı belirtiyi yaşamış

Uyku, sağlığımız için çok büyük önem taşıyor. Uzmanlar yetersiz uykunun ve çeşitli uyku hastalıklarının ciddi hastalıklara zemin hazırladığını belirtiyor. Yapılan araştırmalar yetersiz uyku kalp krizi ve diyabet gibi ciddi sağlık sorunlarının riskini artırdığını belirtmişti. Son yapılan çalışmalara göre siz farkında olmadan uykuda yaşadığınız bir sağlık sorunu felç geçirmeden önce uyarı veriyor olabilir. İşte felç geçirmeden önce birçok kişinin yaşadığı o tehlikeli belirti...

Haber 26-12-2022 09:23

İçmeden önce tekrar düşünün: Hipertansiyona dikkat! Ölüm riskini ikiye katlıyor

Kahve ve çay tüketimi toplumumuzda önemli bir yere sahip. En sık tercih edilen sıcak içeceklerden olan kahvenin faydaları bulunsa da şaşırtan zararları da göz korkutabiliyor. Yapılan araştırmalara göre günde 2 tane kahve içmek belirli hastalıklara sahip kişilerin ölüm riskini 2 kat artırıyor.

Haber 22-12-2022 09:46

Sürekli olarak yiyorsanız dikkat! Damarları tıkayan yiyecekler... Kalp krizi ve felç riskini artırıyor

Günlük hayatta yediğimiz birçok gıda sağlığımız için büyük risk oluşturuyor. Lezzetli olduğu için tercih ettiğimiz zararlı yiyeceklerin dışında faydalı olan yiyecekler de çeşitli hastalıklar üzerinde risk oluşturabiliyor. Uzmanlar sıklıkla tüketilen bazı yiyecekler damarları tıkayarak kalp krizi ve inme riskini artırdığını belirtiyor.

Haber 21-12-2022 14:37

Yıllardır kurtulmaya çalışıyoruz ama şaşırtan faydası çıktı! Bunamaya ve inmeye karşı koruyabilir

Vücutta bulunan fazla yağların birçok hastalığa karşı risk oluşturduğu biliniyor. İdeal kilodan uzaklaştıran fazla yağlar obezite, kalp hastalıkları, karaciğer hasarı gibi hastalıklara yol açıyor. Ancak yapılan araştırmalara göre vücudun bazı bölümünde yer alan yağlanmaların tehlikeli hastalıklara karşı koruma sağladığı bulundu.

Haber 19-12-2022 13:03

Çalışma sonuçları şaşırtıcı: Her kaşığı şifa dağıtıyor! Kan şekerini dengeler, kolesterolü düşürür

Kolesterolün ve kan şekerinin yükselmesi başta kalp sağlığı olmak üzere birçok organa hasar vererek hastalıkların oluşmasında büyük rol oynamaktadır. Kalp krizi ve felç riskini artıran bu durumlardan uzaklaşmak için yenilen gıdalara dikkat etmek oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalara göre diyetinize ekleyeceğiniz bir besin kolesterolü ve kan şekerini düşürmeye yardımcı oluyor. Üstelik faydaları bunlarla sınırlı kalmıyor.

Haber 16-12-2022 15:19

Felç geçirenlerin %43'ü olaydan 1 hafta önce aynı belirtiyi yaşamış! Önleminizi önceden alın

Felç nedeniyle her yıl milyonlarca insan sakat kalıyor ve hayatını kaybediyor. Aniden gelişen sağlık sorunları arasında bulunan felç oldukça riskli sonuçlara yol açabiliyor. İnmeyi önceden fark etmek için çeşitli araştırmalar yapılıyor. Yapılan araştırmalara göre felç geçirenlerin %43'ü olay yaşanmadan 1 hafta önce aynı şeyi yaşamış.

Haber 12-12-2022 13:52

Felç geçiren yüzlerce kişi felçten saatler önce aynı içeceği içtiğini paylaştı! Ani tehdit oluşturuyor

Felç, aniden gelişerek sağlık için büyük tehdit oluşturuyor. Her yıl milyonlarca insanın ölümüne sebep olan inmenin riskini artıracak birçok faktör bulunuyor. Felç geçirenlerle yapılan araştırmalara göre yüzlerce insan felç geçirmeden önce aynı tehlikeli içeceği içtiğini itiraf etti.

Haber 06-12-2022 09:17

Hemen deneyin! Küçük parmağınızda bu hareketi yapamıyorsanız inme ve alzheimer riski ile karşı karşıyasınız

Alzheimer ve inme hayatımızın merkezine yerleşerek tüm yaşantının değişmesine neden olan ciddi hastalıklar arasında bulunuyor. Bazı kişilerin alzheimer ve inme riski geliştirme ihtimalleri çok daha yüksek. TikTok'ta paylaşım yapan bir doktor elinizle yapacağınız basit bir hareketin risk hakkında uyarıcı olabileceğini açıkladı.

Haber 02-12-2022 14:44

Dikkat! Bu kan grubuna sahip olanların bunama riski %82 fazla

Demans çağımızın tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Genellikle yaşlılarda görülen demans tüm yaşamı etkisi altına alarak en temel ihtiyaçları karşılarken bile zorlanmaya neden oluyor. Demans olma riskini artıran birçok faktör bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre belirli kan grubuna sahip olan kişilerin demans olma riski %82 daha fazla.

Haber 02-12-2022 09:19

Felç belirtileri nelerdir?

İnme, beyin damarlarından birinde tıkanıklık veya kanama sonucu meydana gelir. Kanlanmayan beyin hücreleri oksijensiz kalır ve ölmeye başlarlar. Hasar gören beyin bölgesine bağlı olarak, hastada felç gelişebilir veya hasta hayatını kaybedebilir.

Haber 23-11-2022 16:01

Kocası sayesinde hayatı kurtuldu! Felç uyku sırasında gerçekleşti...

İnme, riskli sağlık sorunları arasında yer alıyor. Tüm yaşamı etkileyen ve ölümle sonuçlanabilen inmenin etkilerini azaltmak için erken teşhis etmek büyük önem taşıyor. 34 yaşındaki Catherine Fahey, uyku sırasında inme geçirdi. Kocası ufak belirtiye dikkat ederek eşini hastaneye yetiştirdi.

Haber 09-11-2022 10:12

Her gün yediğimiz bu gıda damarları tıkıyor! Felç riskini artıyor

Kalp ve damar hastalıkları sağlığımız için büyük önem taşımaktadır. Damarların tıkanıklığını felç riskini artırır. Özellikle şeker hastalığı, yüksek tansiyon, kolesterol gibi hastalıklara sahip olan kişilerin felç riski çok daha fazladır. Günlük yediğimiz ve oldukça sağlıklı olduğunu düşündüğümüz gıdanın inme riskini artırabileceği bulundu.

Haber 01-11-2022 11:09

Aylar önce uyarı veriyor! Felcin ölümcül etkisinden korunmak için bu belirtiye dikkat edin

Felç ölüme neden olabilen ciddi sağlık durumları arasında yer alıyor. Bir anda gelişen felç tüm hayatı etkisi altına alarak hastaları temel ihtiyaçlarını yerine getiremeyecek hale sokabiliyor. Felcin belirtileri aylar öncesinden görülebiliyor. Eğer ki aşağıdaki belirtileri yaşıyorsanız bir doktora görünmeniz hayatınızı kurtarabilir.

Haber 20-10-2022 09:36

Böbrek yetmezliği, inme, beyin kanaması ve körlüğe neden oluyor! Farkında değilseniz her an...

Ülkemizde her 3 erişkinden 1’inde görülen hipertansiyon, tüm dünyada önemli bir sağlık sorunu olmaya devam ediyor. Dünyada yaklaşık 1.3 milyar hipertansiyon hastası var ve her yıl yaklaşık 10 milyon kişi de yüksek kan basıncı nedeniyle gelişen hastalıklar sonucu yaşamını yitiriyor. Bunun nedeni ise hipertansiyonun; kalp krizi, kalp yetmezliği, ritim bozukluğu, bacak damarlarının tıkanması, böbrek yetmezliği, beyin kanaması, inme ve körlük gibi ciddi hastalıklara neden olabilir.

Haber 07-09-2022 13:23

Canlı yayında dehşeti yaşadı! Önünde yazılı olanları bile okuyamadı

ABD televiyonları akılalmaz bir ana tanıklık etti. Canlı yayınlar esnasında yaşanan türlü talihsizlikler sık sık gündem olsa da böylesi bir an herkes için oldukça ürkütücüydü. NBC üyesi KJRH televizyonu için çalışan haber spikeri, yayın esnasında kendisine inme inince bir anda tüm ülkede manşetlere taşındı.

Trend 06-09-2022 13:35

Sadece 10 dakika bile yeterli! Ölme riskini %40 azaltıyor

Sağlıklı beslenmenin ve düzenli egzersiz yapmanın önemi her fırsatta belirtiliyor. Tüm hastalıklara karşı etkili olan bu faktörleri yaşam biçimi haline getirmek gerekiyor. Özellikle belirli bir yaştan sonra hareketsiz yaşamak birçok hastalığa davetiye çıkartıyor. Yaşlıların egzersiz yapmaları ile ilgili araştırmalar yapıldı.

Haber 25-08-2022 10:08

Covid-19 geçirenler dikkat! İleride bu hastalıkların görülme oranı…

Covid-19, 2020 yılından beri hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Sağlığımızda ve yaşam alışkanlıklarımızda birçok değişiklik yaşamamıza neden olan Covid-19 ileride çeşitli hastalıkların görülme riskini arttırıyor. Covid-19’un ileride göstereceği etkilerden korunmak adına hastalığı geçiren kişilerin muayenelerini düzenli olarak olmaları gerekiyor.

Haber 27-06-2022 14:47

COVID-19 ile ilgili korkutan haber! O hastalıkların riskini artırabilir

Covid-19 hakkında yapılan yeni araştırmalar sonucunda şaşırtan bir bilgi elde edildi. Danimarka'da yapılan araştırmalara göre Covid-19 geçiren kişilerde bazı hastalıkların meydana gelme riskinde artış yaşanabiliyor. Yapılan son çalışmalar Covid-19 geçirenlerde özellikle Parkinson, Alzheimer ve inme gibi nörolojik hastalıkların oluşma riskinde artış yaşandığını ortaya koydu.

Haber 26-06-2022 13:40

Tansiyon hastaları dikkat! Sakın kullanmayın…

Tansiyon toplumda en sık görülen hastalıklar arasında yer alıyor. Tansiyon hastalığının önemsenmemesi ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Tansiyon hastalarının yemek düzenlerine ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Yenilen yanlış yiyecekler tansiyon hastalığının çeşitli durumlara yol açmasına sebep oluyor.

Haber 28-05-2022 11:15

Daha sağlıklı sanıyorsunuz! Zararını bilseniz ağzınızı sürmezsiniz

Tüketilen yiyecekler ve içecekler sağlığımızı doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Sağlıksız beslenme birçok hastalığa yol açabiliyor. Sıklıkla tüketilen diyet içeceklerin normal içeceklere göre daha faydalı olduğu düşünülse de bu doğru bilinen yanlışlar arasında bulunuyor. Yapay tatlandırıcılı içecekler birçok hastalığa yakalanma riskini arttırıyor…

Haber 21-05-2022 07:16

Her yıl 6 milyon kişi bu hastalık yüzünden ölüyor

Dünyada pek çok hastalık bulunuyor. Bu hastalıklar arasında yer alan inme yüzünden her yıl 6 milyon insan hayatını kaybediyor. Oldukça ciddi sonuçlara neden olan inme geçirmeyi önlemek için önlem almak gerekiyor. Birçok hastalık inmeye neden oluyor. İnme geçirme riskini azaltmak için sağlıklı beslenmek ve düzenli olarak egzersiz yapmak önem taşıyor.

Haber 16-05-2022 13:51

Bu belirtilerin bilinmesi hayat kurtarıyor!

Felç(inme) herkesin tehdit altında olduğu ani gelişen hastalık. Felç geçirilmesine neden olan birçok faktör bulunuyor. Felç geçirdikten sonra müdahale gecikirse ciddi ve kalıcı sonuçlar ortaya çıkıyor. Felcin ilerlemesini önlemek için bazı belirtileri bilmek ve erken teşhis etmek gerekiyor.

Haber 22-03-2022 07:56

Uzman isim uyardı! İnmeye bağlı ölümler koronavirüs vakalarından daha fazla

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Atilla Özcan Özdemir, dünyada her yıl 15 milyon, Türkiye'de ise bir yılda ortalama 125 bin kişiyi etkileyen inmenin beyin damarlarına kalpten pıhtı ya da şah damarından bir plak parçasının beyin damarına atması ile oluşabildiğini bildirerek, "Unutmayalım ki inmeye bağlı ölümler koronavirüse bağlı ölümlerden daha fazladır" ifadesini kullandı.

Haber 29-10-2021 14:50

İnme nedir, kalıcı hasarlar önlenebilir mi?

İnme hakkında doğru sanılan yanlışlarla ilgili bilgi veren Nöroloji Uzmanı Dr. Nebahat Bilici, inmenin gençlerde 200 kat daha fazla olduğunu söyledi. İnme tedavisinin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Bilici, uyarıcı işaretlerin fark edilerek en hızlı şekilde hastaneye başvurmanın önem taşıdığını anlattı. İşte inme ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 27-10-2021 15:27

Uzman isim açıkladı! İnme ve koronavirüs aşısı arasında bağlantı var mı?

Son zamanlarda toplumda ‘aşı yüzünden inme geçirdi’ gibi bir algı olduğuna dikkat çeken Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ali Yılmaz, "Bu nedenle aşı olmak istemeyenler de oluyor. Fakat, inme ve aşı arasında bizim bulduğumuz bilimsel bir bağlantı yok" dedi.

Haber 23-10-2021 13:14

Koronavirüsün vücuda girmesiyle gelişiyor: İnme riskine dikkat!

Koronavirüs tanısıyla her bin hastadan birinde inme gelişebileceğini söyleyen Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Yakup Krespi, koronavirüsün vücutta iltihabi süreç başlattığına dikkat çekti. İnmenin 65 yaşın üzerindeki kişilerde daha fazla görüldüğünü söyleyen Krespi, daha genç yaştakilerde ise inme risk faktörleri taşıması durumunda gerçekleştiğine dikkat çekti.

Haber 10-05-2021 11:09

Türkiye'de yılda yaklaşık 140 bin kişi inme geçiriyor

Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Atilla Özcan Özdemir: - "Ülkemizde kalp damar hastalıkları nedeniyle her yıl yaklaşık 40 bin kişi vefat ediyor. İnmeden ölüm ve sakat kalma Türkiye'de azalma gösterirken, sıklık giderek artmaktadır" - "Sigara kullanımı, hipertansiyon, şeker hastalığı, yüksek kolesterol, obezite, hareketsiz yaşam tarzı inmeye yol açabilen faktörlerin başında geliyor" - "Bu yıl dernek olarak inme hakkında farkındalık oluşturmak için kısa film yarışması düzenliyoruz. Yarışmaya, Türkiye ve KKTC'den 18 yaş üstündeki herkes katılabilecek. Yarışmamıza katılmak isteyenler, 10 Eylül'e kadar başvuru yapabilecek"

Yurthaber 09-05-2021 15:35

Kayropraktik tedavi nedir?

Eklemdeki bozulmaların dışarıdan uyarı ile düzeltilmesini sağlayan kayropraktik tedavi ve sonrasındaki test süreciyle da önemli süreci kapsıyor. Yapılan testlerle iyileşmenin gerçekleşip gerçekleşmediğinin gözlendiği kayropraktik tedavide yan etkiler ise 10 binde 1 oranında.

Haber 06-04-2021 16:49

Dikkat çeken araştırma: Sessiz kalp krizi geçirmek felç riskini artırıyor

ABD'de yürütülen bir araştırmada, sessiz ya da fark edilmeyen kalp krizi geçirmenin 65 yaş ve üstü kişilerin hayatlarının ileriki dönemlerinde felç riskini artırdığı saptandı.

Haber 11-03-2021 16:28