Kimyon Haberleri

Kimyonun faydaları nelerdir? Kimyon neye iyi gelir?

Maydanozgiller ailesinden olan kimyon, beyaz ya da pembe renkte çiçekler açan, mayıs ve haziran aylarında görünen, bir yıllık otsu bir bitki türüdür. Kimyonun ana vatanının Orta Doğu ve Doğu Akdeniz olduğu bilinmektedir. Dik bir gövdesi vardır. Yaprakları ise parçalı ve tüysüzdür. Şemsiyeye benzeyen çiçekleri 3 ya da 5 saplıdır. Meyveleri temmuz ayında olgunlaşır. Farklı formlarda ve çeşitli durumlarda kullanılabilir.

Haber 13-01-2024 06:57

İkisini karıştırınca tam bir şifa kaynağı oluyor! Faydaları saymakla bitmiyor

Yoğurt ve kimyonun bir araya geldiğinde ortaya çıkan etkileyici faydaları, yüzyıllardır geleneksel tıp ve mutfakların vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Kimyon, lif bakımından zengindir ve sindirim sağlığına katkı sağlar. Yoğurt ile birleştirildiğinde, bu ikili, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önleyebilir. Bu muhteşem ikili, sağlık açısından pek çok yarar sunuyor. Yoğurt ve kimyon karışımının faydaları ve sağlığa etkileri haberimizde.

Haber 20-10-2023 16:36

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu önerdi: Hafızayı güçlendiriyor, sindirimi kolaylaştırıyor! 1 kaşığı mucize

Sağlık açısından sıkça faydalı bilgiler veren Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, başta beyin olmak üzere vücuda çok faydalı üç baharatı açıkladı. Düzensiz ve sağlıksız beslenme, stres, düzensiz uyku, çok fazla ekrana maruz kalma gibi etkenlerin neden olduğu unutkanlık problemi birçok kişide görülebiliyor. Bu baharatlar, unutkanlık gibi zihinsel sorunlara iyi geliyor.

Haber 15-09-2023 09:20

Anahtarın yerini sık sık unutuyorsanız dikkat! 1 kaşığı bile unutkanlığa birebir, hafızayı çelik gibi yapıyor

Sık kullanılan eşyaların yerini unutmak hem sosyal yaşamı hem de iş hayatını olumsuz yönde etkiler. Unutkanlık sorunu olan kişiler baharatlardan da faydalanabilir. Uzmanlar, 1 kaşığıyla bile hafızayı güçlendirmeye yeten baharatı açıkladı. İşte duyanların mutfaktan eksik etmeyeceği o baharat...

Haber 30-08-2023 15:55

Kuru fasulye yaparken bu hatadan uzak durun! Tadını ve sağlığımızı mahvediyor

Kuru fasulye en sevilen bakliyatlar arasında bulunuyor. Lokanta usulü kuru fasulye yapmanın zor olduğu düşünülüyor. Ancak doğru adımlar uygulandığında ve kuru fasulye yaparken sıklıkla uygulanan o hatadan uzak durulduğunda enfes kuru fasulye yemeğinizi kolayca hazırlayabilirsiniz.

Yemek 16-01-2023 09:53

Her gün 3 gramı yeterli: Yağları ışık hızında eritiyor

Milyonlarca kişinin en büyük sorunlarından biri fazla kilo. Fazla kilo, obezite dünyanın yakın gelecekteki en büyük sorunlarından biri olarak işaret ediliyor. Bilim insanları yaptıkları çalışmalarla kilo vermeye yardımcı olacak uygulamaları araştırıyor. Son yapılan çalışmalar her evde bulunan bir baharatın kilo vermeyi hızlandırdığını ortaya çıkardı.

Haber 14-12-2022 07:05

Yağlarınızı cayır cayır yakıyor! Kilo vermek için yemeklerinize bir kaşık eklemeniz yeterli

Alınan kilolar sadece görünüşü değil sağlığı da etkiliyor. İdeal kilodan uzaklaşmak kalp krizi ve felç riskini artırıyor. Daha hızlı ve etkili bir şekilde kilo vermek için egzersiz yapmanın yanı sıra yenilen yiyeceklere de dikkat etmek gerekiyor. Bazı gıdalar var ki kilo vermenizi çok daha etkili hale getiriyor. İşte göbek yağlarından kurtulmanızı sağlayacak o mucizevi besinler...

Haber 09-10-2022 09:42

Sütüm az geliyor diye üzülmeyin! Anne sütünü arttıracak besinler

Anne sütü bebeğin sağlığı için çok büyük önem taşımaktadır. Ancak gelen anne sütü miktarları kişiye göre değişiklik göstermektedir. Uzmanlar anne sütünü arttırmak için çeşitli gıdalar yenilmesini öneriyorlar. Anne sütü nasıl artar diye düşünüyorsanız bu gıdalar ile anne sütünü arttırabilirsiniz.

Kadin 16-08-2022 16:26

Mutlaka deneyin! İkisini karıştırsanız...

Kimyon yemeklere yoğun bir tat veren baharatlar arasında yer alıyor. Kimyon sadece yemeklere tat vermesiyle değil faydalarıyla da biliniyor. Saymakla bitmeyen faydası bulunan kimyonu yoğurtla karıştırıp yiyince etkilerini çok daha arttırabileceğinizi biliyor muydunuz? Yoğurt ve kimyon karışımının faydaları ve sağlığa etkileri için bu haberi okuyabilirsiniz.

Haber 16-08-2022 15:00

İlk kez ekildi: Susuz yetişiyor, kilosu 100 lira!

Anavatanı Hindistan olan ve Türk mutfağında özellikle et yemekleri ile kebapların vazgeçilmezi kimyonun, Elbistan’da ilk kez deneme ekimi yapıldı. Kilosu 100 liradan alıcı bulan kimyonun deneme ekimleri umut verdi.

Finans 29-07-2022 12:17

Sindirim sorunlarına iyi geliyor, kolesterolü düşürüyor! İşte faydaları...

Orta Çağlardan beri sofralardan eksik olmayan kimyon halen popülerliğini koruyor. Salatalara, yemeklere, çorbalara tat veren kimyon kan şekerini dengeliyor. İşte kimyonun faydaları...

Haber 20-06-2022 23:27

İbn-i Sina’dan mucize çözüm: Böbrek taşını eritiyor

Tıbbın babası olarak dünya çapında tanınan İbn-i Sina, binlerce yıl öncesinden aldığı notlarla günümüzde yaşanan sağlık sorunlarına çözüm oluyor. İlaç kadar etkili tedavi yöntemleri ile üniversitelere konu olan İbn-i Sina, aklınıza gelebilecek neredeyse her şikâyet için çözüm olabilecek doğal tedavi yöntemlerini kaleme aldığı kitabında tüm insanlıkla paylaştı. İşte böbrek taşı sorununa İbn-i Sina’nın reçetesi...

Haber 01-06-2022 07:05

Patatese çok yakışıyor! Evde kajun baharatı nasıl yapılır?

Yemeklerin içerisine katılan baharatlar yemeklerin lezzetlerini çok daha üst boyuta çıkarıyor. Her yemeğe uygun bir baharat mutlaka bulunuyor. Mutfakta genellikle tuz, karabiber gibi baharatlar kullanılsa da kajun baharatını da kesinlikle denemeniz gerekiyor. Patatesin lezzetine lezzet katan kajun baharatını evde kolayca yapabilirsiniz.

Yemek 17-05-2022 15:56

Yerken siz farkında olmadan metabolizmayı hızlandıran tohum çeşitleri

Fazla kilo bazılarımız için derin bir yara… İstediğimiz forma kavuşabilmek için uygulamadığımız yöntem kalmıyor neredeyse. Peki, yerken siz farkında olmadan metabolizmayı hızlandıran tohum çeşitlerini denediniz mi? Cevabınız hayır ise göz atmanızda fayda var.

Kadin 01-10-2021 10:50

Kimyon: Faydaları nelerdir?

Kimyon, maydanozgiller familyasından, ilkbahar ve yaz mevsiminde çiçekler açan bir bitki türüdür. Genellikle Güney Asya ve Akdeniz ülkelerinde yetişir. Kendine özgü, güzel bir kokusu vardır. Meyvelerinden yağ elde edilir.

Haber 24-06-2020 10:54

Baharatların piri kimyonun 5 faydası

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan kimyon, özellikle et ve tavuk yemeklerine çok yakışan bir baharat türü. Lezzetinin yanı sıra kimyon, şifalı özelliklere de sahip.

Yemek 28-08-2019 09:35

Neye iyi gelmiyor ki! Karabiber ve balla karıştırdığınızda...

Güçlü bir demir deposu olan kimyon, Hint mutfağının demirbaş malzemelerinden biridir. Yemeklere kattığı lezzetin yanı sıra kendisi büyük bir şifacıdır ve sağlığımız için oldukça değerlidir. Özellikle çay olarak tüketildiğinde şişkinliği anında gidererek yağ yakımını hızlandırıyor. Faydaları sadece bu iki madde ile sınırlı değil, daha fazlası için sizi şöyle alalım sevgili okur.

Yemek 08-03-2019 12:27