Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Haberleri Ve Son Dakika Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Haberleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Haberleri Ve Son Dakika Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Haberleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Akdeniz’deki Kıbrıs adasında yer alan bir ülkedir. Kısaca KKTC olarak anılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bir devlet olarak 2021 itibari lie tek tanıyan ülke Türkiye Cumhuriyeti’dir. 1974 yılında Türkiye’nin gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Hareketi sonucunda kurulmuştur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uluslararası toplum tarafından ekonomi, ulaşım, spor gibi alanlarda ambargolar uygulanmaktadır. Ülkenin en büyük kenti ve başkenti Lefkoşa’dır. 2019 tahmini nüfusu 382 bin olan ülkenin resmi dili Türkçe, telefon kodu +90 392, internet alan adı .ct.tr ve .tr’dir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Haberleri

İstanbul'da Kuzey Kıbrıs'ı İstanbul'da Yaşamak fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin "bağımsız bir Türk devleti olarak Türk devletlerinin en güneydeki temsilcisi ve Akdeniz'e açılan bir kapısı" olduğunu belirtti.

Yurthaber 21-03-2024 07:57

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Trabzon'da konuştu:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin Doğu Akdeniz'de bağımsız bir Türk devleti olduğunu belirterek, "Bu mücadelemizde Türkiye Cumhuriyeti'nin bize vermekte olduğu destek çok değerli ve önemlidir. Saygıdeğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her vesileyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanıtılması yönünde uluslararası camiaya yaptığı çağrılar çok değerli ve kıymetlidir." dedi.

Yurthaber 19-01-2024 15:37

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara'da Kıbrıs Gerçekleri sergisini ziyaret etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara'da "Kıbrıs Gerçekleri" sergisine ziyarette bulundu.

Yurthaber 05-01-2024 07:59

Mersin'de KKTC'nin kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla konser verildi

Mersin'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 40. yılı dolayısıyla konser düzenlendi.

Yurthaber 23-11-2023 08:05

Kıbrıs Gerçekleri sergisi Ankara'da açıldı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının desteğiyle Ankara Kültür Sanat ve Medeniyet Derneğince hazırlanan "Kıbrıs Gerçekleri" sergisi açıldı.

Yurthaber 08-11-2023 07:40

KKTC'den Alman özel kuvvetlerinin Güney Kıbrıs'a gelmesine tepki: Uluslararası anlaşmalara aykırı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) kontrol ettiği bölgelere Almanya özel kuvvet birliklerine bağlı askerlerin gelmesine tepki gösterdi. Tatar, "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin garantörü olan Türkiye ile ortağı olan bizim iznimiz ve onayımız olmadan yabancı askeri kuvvetlerin Ada'ya gelmesi uluslararası anlaşmalara aykırıdır." dedi.

Haber 23-10-2023 20:46

KKTC'de sahte reçete soruşturması! Eski Sağlık Bakanı İlktaç gözaltına alındı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) geçen ay başlatılan "sahte reçete soruşturması" kapsamında eski Sağlık Bakanı Ergin Abdullah İlktaç gözaltına alındı. İlktaç'ın Sosyal Sigortalar Dairesinden ödemesi alınan bazı reçetelerde tutarsızlıklar olduğu gerekçesiyle soruşturmaya dahil edildiği belirtildi.

Haber 14-10-2023 19:54

Bahçeli'nin sözlerini hatırlatıp son noktayı koydu! KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Kuzeyi güneyi kalmadı bütün denizlerde...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dünkü TBMM Grup Toplantısı'nda, "Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, Kıbrıs Devleti demek gerek" demişti. Bahçeli'nin sözlerini değerlendiren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Devlet Bahçeli’ye bize sahip çıktığı için teşekkür ederim" dedi. Tatar, "Bu işin Kuzeyi, Güneyi kalmadı. Madem Rum kesimi bütün ada yönetimi bizdedir diyor, biz de Kuzeyi kaldırıyor, Kıbrıs Türk Devleti ve bütün denizlerde hak iddia ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 04-10-2023 22:32

Son dakika: Dışişleri Bakanlığı'ndan BM Barış Gücü'ne KKTC tepkisi

Son dakika haberi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerinin köy yolu yapımını engellemeye çalışmasına Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerlerince, Pile-Yiğitler yolunu engellemek amacıyla gerçekleştirilen fiziki müdahaleyi kabul edilmez buluyor ve şiddetle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Haber 19-08-2023 19:35

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ada'daki gerçeklere daha fazla sırtınızı dönmeyin ve KKTC'yi bir an evvel tanıyın

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49'uncu yıl dönümünde düzenlenen törende açıklamalar yaptı. Ada'da federal bir çözümün mümkün olmadığını artık herkesin anlaması gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Bütün çabamız Ada’ya 1974’te getirdiğimiz barışın kalıcı olmasını temin etmektir" dedi. Dünyaya seslenen Erdoğan, "Gelin Ada'daki gerçeklere daha fazla sırtınızı dönmeyin ve KKTC'yi bir an evvel tanıyın." ifadelerini kullandı.

Haber 20-07-2023 18:44

Sosyal medyada ilgi gören anlar! Yolcular, rötar yapan uçağı kemençe eşliğinde horon oynayarak bekledi

Trabzon Havalimanı’ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) giden yolcuların, rötar yapan uçağı kemençe eşliğinde horon oynayarak beklediği anlardan görüntüleri, sosyal medyada ilgi gördü.

Haber 04-02-2023 15:07

Türk bayrağını indirmek isteyen Rum için 'vur' emrini vermişti! Tamburalı Paşa olarak da bilinen Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı'nın torunu açıkladı: Yapmasaydı gözü arkada kalırdı

Kıbrıs'ta Türk bayrağını indirmeye çalışan Kıbrıs Rum Kesimi vatandaşına "Vur" emrini veren Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı hayatını kaybetti. Güneydoğu'da uzun yıllar terörle mücadelede en ön safta görev yapan, yanında gezdirdiği tamburalı şarjörlü piyade tüfeği nedeniyle 'Tamburalı Paşa' olarak da bilinen Kundakçı'nın torunu Burak Özbahar, dedesinin Türk bayrağını indirmek isteyen Rum’un vurulması emri hakkında "Hiç tereddüt etmeden o emri verdi. Yapmasaydı gözü arkada kalırdı” dedi.

Haber 17-01-2023 20:43

GKRY'ye sert tepki: Gerekli tedbirleri alacağız

KKTC'den Rumların Doğu Akdeniz'de yürüttüğü tek yanlı faaliyetlere tepki geldi. KKTC Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Doğu Akdeniz’de gerilimi yükselten adımlar atmaktan kaçınmayan Rum Yönetimi, Kıbrıs Türk halkının haklarını gasbetmeye devam ettikçe, ana vatan Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte, meşru hak ve çıkarlarımızın korunması için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Haber 22-12-2022 23:21

İstanbul'da köprüler KKTC bayrağının renklerine büründü

İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim köprüleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 39. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kırmızı-beyaz renklerde aydınlatıldı.

Yurthaber 16-11-2022 08:00

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Doğu Akdeniz'de Türk devletlerinin temsilcisi olmaya devam edeceğiz

"(TDT'nin Semerkant Zirvesi) KKTC gözlemci bir üye olarak oraya kabul edilecektir. Bu da bizler için çok önemli bir adım olacaktır" - "(Akdeniz'deki sondaj çalışmaları) KKTC, tam bir uyum içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'yle birlikte hareket etmektedir. Dolayısıyla bu çok önemlidir ve bunun mutluluğu içerisindeyim"

Yurthaber 13-10-2022 14:38

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Erzincan'da gençlerle buluştu:

"Türkiye çağ atladı, büyük ve başarılı devlet. Her alanda insan kaynağıyla ve potansiyeliyle ve elde ettiği başarılarıyla bütün Türk devletlerine yön verebilecektir"

Yurthaber 10-10-2022 22:27

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Uluslararası Türk Dünyası Sempozyumu'nda konuştu: (2)

"Yeni siyasetimiz, egemen eşitlik ve eşit ulusal statü dediğimiz bu yeni haklarımızın yani 1960 Anlaşması'ndan kaynaklı haklarımızın tescil edilmesiyle ancak tekrar resmi olarak müzakere masasına döneceğimizi, Türkiye'mizin de tam desteğiyle bütün dünyaya haykırmış durumdayız"

Yurthaber 10-10-2022 16:02

Kıbrıs gazilerinden KKTC'ye ziyaret

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının organizasyonunda Türkiye'nin 7 bölgesinden Kıbrıs Barış Harekatı'na katılmış 7 Kıbrıs gazisi ziyaretlerde bulunmak ve gençlerle bir araya gelmek amacıyla KKTC'ye gitti

Yurthaber 24-08-2022 13:23

İstanbul'da 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı töreni yapıldı

İstanbul'da "20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı" töreni yapıldı

Yurthaber 20-07-2022 13:57

Türkiye, KKTC'nin Rum kesimine yeni iş birliği paketi önerisini kuvvetle destekliyor

Dışişleri Bakanlığı: - "KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın, Rum tarafıyla egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü temelinde iş birliği yapılmasını öngören önerilerini kuvvetle destekliyoruz"

Yurthaber 01-07-2022 22:10

10 Haziran deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi!

10 Haziran deprem mi oldu? sorusunun yanıtı yaşadıkları şehirde sarsıntı hisseden kişiler tarafından merak edildi. Birçok vatandaş AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşılan son depremler listesini araştırmaya başladı. Van, Ankara gibi bazı illerimizde ve KKTC ile Yunanistan'da sarsıntı gerçekleştiği aktarıldı. İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi...

Haber 10-06-2022 09:21

SON DEPREMLER! 10 Haziran deprem mi oldu? Kandilli Rasathanesi son depremler listesi! 10 Haziran 2022 Cuma

Son depremler ve 10 Haziran Cuma günü Kandilli Rasathanesi ile AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamalarının ayrıntıları, bulundukları şehirlerde sarsıntı hisseden vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden son yapılan açıklamaya göre; Van'da 4.4 şiddetinde deprem meydana geldi. Birçok kişi internette; 10 Haziran deprem mi oldu? sorusunun yanıtını öğrenmek için araştırma yapıyor. İşte 10 Haziran 2022 Perşembe Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklama...

Haber 10-06-2022 09:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Başbakanı Üstel'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.

Haber 31-05-2022 17:00

Ersin Tatar, Üstel'i görevlendirmişti! KKTC'de hükümet bilmecesi sona erdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisinden (YDP) oluşan koalisyon hükümeti, İçişleri Bakanı ve UBP Girne Milletvekili Ünal Üstel başkanlığında kuruldu.

Haber 12-05-2022 17:35

KKTC'de hükümet istifa etmişti! Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görevi Bakan Üstel'e verdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümeti kurma görevini İçişleri Bakanı ve Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel'e verdi.

Haber 09-05-2022 19:34

KKTC’de flaş gelişme! Yeni hükümet kuruldu…

Son dakika gelen habere göre; KKTC'de Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu.

Haber 25-04-2022 12:24

SON DAKİKA | KKTC'de Ersin Tatar, hükümetin istifasını kabul etti

Son dakika haberine göre KKTC'de Başbakan Faiz Sucuoğlu ile Maliye Bakanı Sunat Atun'un karşı karşıya gelmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, üçlü koalisyon hükümetinin istifasını kabul etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 20-04-2022 16:19

Rus ve Ukraynalı modellerle teknesinde mahsur kaldı! Ülkeleri savaşıyor, onlar hala tatil yapıyor

Rusya’nın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği saldırının sonrasında bütün dünyanın gözü bölgeye çevirildi. Savaşın 27. gününde bölgeden sivillere yönelik ölüm haberleri gelirken, diğer ülkelere Ukrayna’dan yoğun bir göç hareketi de başladı. Sosyal medyada ortaya çıkan bir görüntü ise gündem yarattı. Savaşın patlak vermesinden sonra ülkelerine geri dönemeyen Rus ve Ukraynalı modellerin Kıbrıs’ta iş insanı Vitaliy Grechin’in teknesinde mahsur kaldığı görüntüler olay yarattı.

Trend 22-03-2022 14:14

Halil Falyalı cinayetinde şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı! 'Örgüt kurarak ne yapmışım?'

KKTC’de kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürülmesine ilişkin İstanbul’daki şüphelilerin hakimlik ifadesi ortaya çıktı. Faysal Söylemez’in olayda kardeşinin adının geçtiğini ve kendisinin ilgisinin bulunmadığını belirtti. Olayla ilgilisinin olmadığını söyleyen Faysal Söylemez, "10 güne yakındır gözaltındayım. Örgüt kurarak ne yapmışım, bir menfaat mi elde etmişim, evimde suç unsuru mu bulunmuş? Kardeşimden dolayı tutuklanacaksam, böyle bir şeyim yoktur” dedi.

Haber 23-02-2022 20:17

Son dakika: Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme! Adli kontrol talebiyle...

Son dakika haberi: KKTC'de silahlı saldırıda öldürülen iş adamı Halil Falyalı cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Cinayet sonrası gözaltına alınan 3 şüpheli adli kontrol talebiyle nöbetçi hakimliğine sevk edildi. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 21-02-2022 20:34

Halil Falyalı cinayetinin üstü kapatılacak mı? İddialar sonrası detaylı açıklama geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan, iş insanı Halil Falyalı cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Türkiye'de 8 gözaltı, KKTC'de ise 3 tutuklu olduğunu belirtti. Soyalan ayrıca, "bu cinayetin faillerinin bulunamayacağı, bulunsa bile olayın üzerinin kapatılacağı" yönündeki iddialar içinde beklentilerin aksine kısa sürede önemli ilerlemenin kaydedildiğini ve çalışmaların sonuç vermeye başladığını belirtti.

Haber 21-02-2022 18:29

Son dakika: KKTC'de Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu

Son dakika haberi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu.

Haber 21-02-2022 12:33

Son dakika: Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme! 'Söylemez Kardeşler' ve 6 şüpheli adliyeye getirildi

Son dakika haberi: Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişmeler yaşanıyor. Kıbrıs'ı sarsan suikast sonrası başlatılan soruşturmada Mustafa Söylemez, ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez ve 6 şüpheli gözaltına alınmıştı. Sorguları tamamlanan 'Söylemez Kardeşler' ve 6 şüpheli adliyeye getirildi. Öte yandan şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye götürüldü.

Haber 21-02-2022 10:19

KKTC'de koalisyon konusunda mutabakata varıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) "UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti" konusunda mutabakata varıldı.

Haber 18-02-2022 21:25

Son dakika: Halil Falyalı cinayetinde köstebek izi! Eldiven bulundu, katiller içeriden haber almışlar

Son dakika haberi: İş dünyasının tanınmış isimlerinden Halil Falyalı'nın uğradığı suikast sonucu öldürülmesinin yankıları devam ediyor. Polisin söz konusu cinayetle ilgili soruşturması giderek genişlerken yeni detaylar ortaya çıktı. Mustafa Söylemez'in kullandığı otomobilde bulunan eldiveni inceleyen polis, barut izine ulaştı. Öte yandan cinayet akşamı katillerin içerideki bir kişiden bilgi aldığı da tespit edildi.

Haber 18-02-2022 10:13

Son dakika: Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme! Süre 7 gün daha uzatıldı

Son dakika haberi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) işlenen Halil Falyalı cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Yeniden mahkemeye çıkarılan cinayet zanlısı Ö.T.'nin tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı. Öte yandan Falyalı'nın yakın korumaları Merkezi Cezaevi'ne gönderildi.

Haber 17-02-2022 19:26

Halil Falyalı cinayetiyle ilgili yeni gelişme! Açıklama geldi: İddialar asılsız

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) iş adamı Halil Falyalı'nın öldürülmesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK), Halil Falyalı cinayetinin faillerinin denizden sürat teknesiyle kaçtıkları yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Haber 16-02-2022 07:36

Son dakika: Havadan ve denizden nefes kesen takip! Yüzlerce düzensiz göçmen kurtarıldı

Son dakika haberi: İzmir'den kalkan ve Akdeniz Bölgesi'nde devriye görevi icra eden Sahil Güvenlik uçağı KKTC açıklarında düzensiz göçmen taşıyan bir balıkçı teknesini tespit etti. Havadan ve denizden takip sonucu durdurulan tekneden 334 düzensiz göçmen çıktı.

Haber 15-02-2022 18:50

Son Dakika: Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme! 1 kilometre uzaklıkta bulundu

Son dakika haberi: Gündemin en çok konuşulan olaylarından bir tanesi olan Halil Falyalı cinayetiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın öldürüldüğü silahlı saldırıyla alakalı olarak açıklama yapan KKTC polisi, saldırıda kullanılan 2 AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği ve 9 milimetrelik bir tabancanın olay yerine 1 kilometre mesafede dere yatağı içerisine atılı vaziyette bulunduğunu duyurdu. İşte son dakika detayları...

Haber 13-02-2022 23:45

Halil Falyalı cinayetinde yeni gelişme! İstanbul'da gözaltına alınanlarından sayısı 6'ya yükseldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) iş insanı Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin İstanbul’da gözaltına alınanların sayısı 6'ya çıktı.

Haber 12-02-2022 20:48

Son dakika: Halil Falyalı cinayetinde yeni detaylar! Kıbrıs'ta yakalanan şüphelinin ifadesi ortaya çıktı, 14 günlük takip, iki ayrı pusu ve 16 mermi detayı...

Son dakika haberi: Halil Falyalı cinayetinin yankıları sürerken Kıbrıs'ı sarsan suikastle ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Falyalı'nın 14 gün boyunca takip edildiği ve iki ayrı pusu kurulduğu öğrenildi. Açılan ateş sonucu Falyalı'nın bedenine 16 mermi isabet ederken, Kıbrıs'ta yakalanan şüphelilerin de ilk ifadesi ortaya çıktı. İşte cinayetle ilgili tüyler ürperten yeni detaylar...

Haber 12-02-2022 13:05

Ünlü iş adamı Halil Falyalı neden öldürüldü? Söylemezler Çetesi için haraç ve tehdit iddiası

Halil Falyalı cinayetiyle ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gündemi sarsan cinayetle ilgili detaylar ortaya çıkarken, "Halil Falyalı neden öldürüldü?" sorusunun yanıtı da beli olmaya başladı. Falyalı’nın Söylemezler Çetesi tarafından tehdit edildiği ve kendisinden milyonlarca lira haraç istendiği iddia edildi. Ekipler söz konusu cinayetin bu sebeple işlenmiş olabileceği üzerinde duruyor.

Haber 12-02-2022 12:11

Halil Falyalı suikastinde flaş gelişme! Zanlılarının tutukluluk süresi uzatıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) iş insanı Halil Falyalı ve şoförünün hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili yakalanan 2 kişinin tutukluluk süresi uzatıldı. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Türkiye'de 3 kişi gözaltına alınmıştı, bu şüphelilerin emniyetteki sorgusu devam ediyor.

Haber 11-02-2022 15:11

Son dakika: Suikasta kurban gitmişti... Halil Falyalı'nın cenazesinde dikkat çeken kare

Son dakika haberi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, silahlı saldırıda yaşamını yitiren iş adamı Halil Falyalı, kılınan cenaze namazının ardından Kumyalı Köy Kabristanlığı'na defnedildi. Cenaze namazına KKTC Cumhuriyet Meclisi Geçici Başkanı Ünal Üstel, Başbakan Faiz Sucuoğlu da katıldı. Öte yandan Falyalı'nın tabutunun üzerindeki Türk bayrağı ve KKTC bayrağı dikkat çekti.

Haber 10-02-2022 16:32

Son dakika: Halil Falyalı cinayetiyle ilgili soruşturmada son durum! KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Talimat verdim

Son dakika haberi: Ünlü iş adamı Halil Falyalı'nın Kıbrıs'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin yankıları sürüyor. Falyal'nın öldürülmesiyle ilgili geniş çaplı soruşturma sürerken KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan konuyla ilgili açıklama geldi. Tatar yaptığı açıklamada "Gerekli talimatları verdim, olay aydınlatacak." diye konuştu.

Haber 10-02-2022 12:40

Son Dakika: Halil Falyalı cinayetinde flaş gelişme! Söylemez Kardeşlere gözaltı

Son dakika haberi: Halil Falyalı'nın Kıbrıs'ta öldürülmesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Falyalı cinayetiyle ilgili "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile 2 adamının gözaltına alındığı öğrenildi.

Haber 10-02-2022 12:13

Son dakika: Halil Falyalı cinayetinin şifreleri çözülüyor! Halil Falyalı zırhlı araca bilerek mi binmedi? Şantaj kasetleri...

Halil Falyalı suikastinden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. KKTC'nin en ünlü iş adamlarından biri olan Halil Falyalı, önceki gün silahlı saldırıya uğradı. Falyalı cinayetiyle ilgili üç kişi İstanbul'da gözaltına alındı. Halil Falyalı'nın kendisine bir saldırı olacağını tahmin ettiği ve bu saldırıda ailesi hedef olmasın diye onlarla aynı araca binmediği ortaya çıktı. Falyalı'nın vücudundan 16 kurşun çıkarıldı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 10-02-2022 09:49

Son dakika: Halil Falyalı cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı! Suikastta 3 farklı silahla 31 el ateş açılmış

Halil Falyalı suikastiyle ilgili son dakika haberi... Ünlü iş adamı Falyalı'nın dün akşam, uğradığı silahlı saldırı sonucunda öldürülmesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Polisin cinayet sonrası hazırladığı ilk raporda saldırının uzun namlulu silahlarla gerçekleştiği ve 3 farklı silahın kullanıldığı yer aldı. Olay yerinde yapılan ilk incelemede 31 el ateş edildiği yer aldı.

Haber 09-02-2022 17:06