Marul Haberleri

Yeni öğrendiği yöntem depremzedeye gelir kapısı oldu! İlk denemeleri başarılı: Kısa sürede çok ciddi verim aldık, 10 gün bile sürmedi

Hatay'da yaşayan Tuğba Alvanoğlu, Tayvan'dan gelen öğrencilerden topraksız tarımı öğrendi. Alvanoğlu kurduğu sistemle topraksız tarım yöntemiyle ilk olarak PVC boru içinde marul yetiştirmeyi başardı. Bu şekilde kendisine ekmek kapısı açan Alvanoğlu, "Çok ciddi anlamda kısa sürede verim aldık" dedi. Alvanoğlu şimdi yeni ürünler yetiştirmek için harekete geçti.

Finans 04-03-2024 10:45

Gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz: Neredeyse sıfır kalori 10 besin!

Fazla kilolarından şikayetçi olanlar kalori alımını kontrol altında tutmaya çalışıyor. Bazı besinler neredeyse sıfır kalori içerir ve gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Bu besinler, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olabilir. Yüksek lif, vitamin ve mineral içeriğiyle dikkat çeken ve neredeyse hiç kalori içermeyen bu 10 besin, sağlıklı beslenme konusunda büyük bir yardımcı olabilir.

Kadin 01-12-2023 11:03

Dayanılmaz regl ağrılarından kurtulmanın yolu basit! Regl ağrısına iyi gelen yiyecekler

Regl ağrısı birçok kadının her ay yaşadığı dayanılmaz dertleri arasında bulunuyor. Kadınlar bu ağrılar nedeniyle okulda, işte ve sosyal hayatlarında oldukça problem yaşıyorlar. Ancak regl ağrısını geçirecek çeşitli besinler bulunuyor. Doğru besinler ile adet ağrınızı geçirmeniz mümkün.

Kadin 23-10-2022 07:18

Bahsi kazanan marul böyle görüntülendi! Liz Truss'ın istifasından sonra İngiltere'de ilginç görüntü

Tarihinin en büyük siyasi kaoslarından birini yaşayan İngiltere'de son olarak Liz Truss'ın istifası dünyayı hayrete düşürdü. Truss, başbakanlık görevine geldikten 45 gün sonra havlu attı ve marulla arasındaki bahiste kendisi üzerine oynayanları hayal kırıklığına uğrattı. Bahsi kazanan marul, dün gece saatlerinde parlamento binasının duvarlarını süsledi.

Haber 21-10-2022 12:07

Bir ilki başardı! Topraksız sulu tarımla marul yetiştirip, pazarlarda 10 TL'ye satıyor

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde Hanife Kartal, ilk defa topraksız sulu tarımla marul yetiştirmeye başladı. Kartal, 30 günde yetiştirdiği marulları pazarda 7-10 TL arasında satıyor.

Finans 05-10-2022 16:03

Damar tıkanıkları için birebir besinler

Damar tıkanıkları çok ciddi hastalıklara yol açmaktadır. Damar tıkanıklarının mutlaka doktor kontrolünde tedavi edilmesi gerekmektedir. Kalpte, beyinde, bacakta gibi alanlarda görülen damar tıkanıkları için sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Damar tıkanıklarına iyi gelecek doğal besinler bulunmaktadır.

Haber 19-08-2022 11:43

İzmir'de endişelendiren görüntü: Kıyıyı deniz marulu kapladı! İşte nedeni...

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Bostanlı sahilinde deniz yüzeyinde yeşil bir örtü oluştu. Halk arasında 'deniz marulu' olarak adlandırılan yosunların neden olduğu görüntünün sürpriz olmadığını ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar deniz maruluna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 03-07-2022 22:56

Üretici de tüketici de isyanda! Tarlada 1 lira, markette 7 lira

Ürünlerin tarla fiyatıyla market fiyatı arasındaki farkın yüksek olmasına tepkiler gelemeye devam ediyor. Eskişehirli çiftçinin büyük umutlarla yetiştirdiği marul tarlalarda hasada hazır halde bekliyor. Ürününe alıcı bulamayan çiftçi, marulun tarlada 1,5 liraya marketlerde 7 liraya satılmasına tepki gösteriyor.

Finans 14-06-2022 12:42

Şırnak'ta verilen desteklerle çiftçiler alternatif ürüne yöneldi

İl Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel: - "Daha önce buğday, mısır, arpa, pamuk ekilen alanlara şimdi alternatif ürün olarak karpuz, çilek, marul ve roka ekiliyor"

Haber 27-05-2022 16:49

Sıcaklıklar arttı sebze fiyatları düştü!

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte sebze ve meyve fiyatlarında beklenen haberler gelemeye devam ediyor. Yaklaşık 1 ay önce markette 15 liraya satılan marul 5 liraya, 10 liraya satılan salatalık 4 liraya düştü. Halde ise salatalık fiyatları kalitesine göre 2-4 lira arasında satışa sunuldu.

Finans 24-05-2022 15:09

Tarladan 2 liraya alınıyor! Tezgahta ise 10 lira: Uygun fiyata marul almak isteyen gelsin tarladan alsın

Bursa'da tarlalarda marul hasadı başladı. Tarlada üreticiden 2 liraya alınan marul pazar ve marketlerde 10 liradan satılıyor. Üreticiler ise "Uygun fiyata marul almak isteyen üretici gelsin tarladan alsın, tarlada ürün uygun fiyata mevcut" diyor.

Finans 08-05-2022 11:12

Tarladan 2 liraya çıkıyor! Markette 10 liraya satılıyor

Yeşillik fiyatlarındaki artışlar vatandaşın gündeminden düşmüyor. Tarladan 2 liraya çıkan marul, marketlerde 10 TL’den alıcı bulunuyor.

Finans 14-04-2022 14:34

Geçtiğimiz yıl 2 liraya kimse almıyordu! Marul fiyatlarına rekor zam geldi

Geçtiğimiz yıl 2 liraya kadar düşen fiyatlara rağmen üreticinin elinde kalan marullar, bu yıl rekor seviyelere satışa sunuluyor. Kış aylarında yaşanan üretim azlığı nedeniyle zirveyi gören fiyatların düşmesi nisan ayı ile başlayacak.

Finans 12-04-2022 11:49

Sebzelerin zam yolculuğu! Serada 8 lira, markette 15 lira

Üretici ve marketler arasındaki makas gün geçtikçe açılıyor. Tokat’ta kasım ayında 1 liraya satamadıkları marul serada 8 liradan markette ise 15 liradan satılıyor. Fiyat farkında sel yoğun kar yağışının etkili olmasının yanında tarladan çıkıp, son tüketilen noktaya gidene kadar el değiştirmesinden de kaynaklanıyor.

Finans 08-04-2022 11:52

İşçiliği bırakıp bu işe başladılar! Yılda 8 hasat yapıyorlar

Mersin’de özel sektörde asgari ücretle çalışan 2 arkadaş, işçiliği bırakıp örtü altında topraksız tarımla çeşit çeşit marul üretip yılda 8 hasat yaparak hem ülke içine hem de yurt dışına satmaya başladı.

Finans 01-03-2022 11:22

Memurluğu bırakıp memleketine gitti! Her biri 28 bin TL kazandırıyor

İstanbul'daki memuriyetini bırakarak memleketi Adana'ya dönen Süleyman Dal, topraksız tarım ile marul üretmeye başladı. Ürünleri aracı olmadan kendilerinin sattıklarını belirten Süleyman Dal, küçük arazilerin ekonomiye kazandırılarak en az 28 bin TL kazanmanın mümkün olduğunu söyledi.

Finans 31-01-2022 12:51

Maruldan sarma mı olurmuş demeyin! İşte Malatya mutfağından sofralara şenlik zeytinyağlı marul sarması tarifi

Türk mutfağında Malatya'ya ait pek çok farklı ve lezzetli tarif var. Zeytinyağlı marul sarması da bu özel tariflerden biri ve sık sık da pişiriliyor. Zaten sarmanın her türlüsünü çok sevdiğimiz ve yenilebilir her yaprağı sarmaya meylettiğimiz için marul sarması da kulağa fena fikirmiş gibi gelmiyor. Peki, zeytinyağlı marul sarması nasıl yapılıyor?

Yemek 30-11-2021 07:08

İzmir'de korkutan görüntü! 4'te 3'ünü kapladı

İzmir'de İnciraltı kıyılarında bulunan yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan Çakalburnu Lagünü'nün yaklaşık 4'te 3'ü deniz marulu ile kaplandı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Doğan Yaşar, aşırı kirliliğin bir sonucu olarak su yüzeyinin yeşil renge büründüğünü söyleyerek, "Plankton patlamalarına hiçbir zaman 'bitti' gözüyle bakılmamalı. Artık deniz doygunluğa erişmiş durumda. Deniz çok hasta. Pansumanlarla yüzeyden temizlik yapmak fayda etmiyor" ifadelerini kullandı.

Haber 09-11-2021 23:03

Bilecik'te marul üreticileri seralara umutlu girdi

Mikro klima özelliğine sahip Söğüt'te çoğunlukla örtü altında yetiştirilen marul daha çok Marmara Bölgesi'ne gönderiliyor - Yakacık köyü muhtarı Hüseyin Yıldırım: - "Geçen sene fiyatlar çok güzeldi. Geçen yıl marulun adedi ortalama 1,5-2 liradan satışa sunuldu. Yine aynı şekilde olursa bize yeter"

Yurthaber 03-11-2021 11:06

Hem doğal hem taze! Muftağınızda yetiştirebileceğiniz 9 bitki

Koronavirüs pandemisiyle beraber aslında dünya genelinde doğaya ve sağlıklı beslenmeye olan ilgi arttı. Özellikle dalından kopartılan organik gıdalar bu dönemde iyiden iyiye popülerleşti. Peki bunları mutfağınızda yetiştirebileceğinizi söylesek? Eminiz heyecanlanırsınız. İşte mutfağınızda yetiştirebileceğiz 9 bitki...

Yemek 26-05-2021 16:38

Marul poşetinden canlı kurbağa çıktı: Yıkadık, süzdük, kestik ama...

Avustralyalı kadın marketten aldığı marul poşetinin içinde kurbağa görünce neye uğradığını şaşırdı. İlk başta kurbağa olduğunu fark etmeden yeşillikten birkaç parça yiyen aile, ikinci kez aynı paketin içini açınca dehşete düştü. Evin annesi, ''Bir çift göz bana bakıyordu, kabus gibiydi'' dedi.

Haber 19-05-2021 07:19

'Bu kadar da olmaz' dedirtti! Marketten aldığı yeşillikten yılan çıktı

Avustralya'daki bir süpermarket zincirinden alışveriş yaptıktan sonra poşetleri yerleştirmeye başlayan kadın yeşillik poşetini eline aldığında panikle poşeti yere savurdu. Kadın, poşetin içine nasıl girdiği belli olmayan bir yılanla karşılaştığında neye uğradığını şaşırdı.

Haber 15-04-2021 09:55

Marul: Faydaları nelerdir?

Marul, çoğumuzun salatalarından eksik etmediği ve pek çok çeşidi olan bir sebzedir. Asteraceae (papatyagiller) familyasından olan bu geniş yeşil yapraklı sebze, genelde salata olarak çiğ tüketiliyor olsa da Çin ve benzeri ülkelerde pişirilerek veya kaynatılarak tüketilebiliyor.

Haber 24-06-2020 10:54

Marulun Faydaları Nelerdir?

Marul beslenmemizde sıklıkla karşılaştığımız bir besindir.

Yemek 03-04-2016 17:17